27 augustus 2017

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Eizo EV2451

Via Eizo mocht ik weer een scherm reviewen, aangezien ik over het algemeen altijd aangenaam verrast ben met de schermen van Eizo (zie vorige reviews), wilde ik ook deze weer reviewen. De EV2451, wat heeft dit scherm zoal in huis? In deze review zoeken wij het uit!
Eizo EV2451
Pluspunten
 • Prachtig scherm
 • Dunne bezels
 • Nette cablemanagement
 • Degelijk gebouwd
 • Goede verstelbaarheid
 • 5 jaar on-site garantie
Minpunten
 • Speakers in het scherm klinken niet fijn
 • Prijzig
 • Geen HDMI kabel meegeleverd

Inleiding

Via Eizo mocht ik weer een scherm reviewen, aangezien ik over het algemeen altijd aangenaam verrast ben met de schermen van Eizo (zie vorige reviews), wilde ik ook deze weer reviewen. De EV2451, wat heeft dit scherm zoal in huis? In deze review zoeken wij het uit!

Specificaties

Laten wij gelijk aftrappen met een kleine video van Eizo waarin het scherm en de mogelijkheden ervan worden getoond.

Voor degene die liever specifiek naar informatie zoekt, zijn er ook nog de specificaties bijgevoegd.

Uitpakken

Showtime! Let op, dit is een geleend model!

Wat zit er zoal in de doos?

 • 1x powerkabel
 • 1x cover voor kabelmanagement
 • 1x USB 3.0
 • 1x DisplayPort kabel
 • 1x Manual met CD/handleiding

Een handleiding met schroeven.

En uiteraard niet te vergeten; een CD met de handleiding is bijgevoegd.

Tijd om de verpakking van het scherm te halen.

Eén van de dingen die als eerst opvielen, is dat het scherm gigantisch laag kon.

En hoog…

Daarnaast is goed zichtbaar hoe dun de bezels zijn. Een erg mooi aanzicht.

Normaliter zit aan de achterkant een soort clip om de kabels vast te houden. Deze kan eraf worden geschoven om hier een een soort kabelgoot van te maken – wat in mijn optiek erg mooi oogt, zeker vergeleken met de Foris schermen waar een rode ding wordt gebruikt voor kabelmanagement.

Even een lampje aangezet, want het begon wel heel donker te worden, hopelijk is het nu wat beter zichtbaar. 🙂

Het scherm heeft twee USB 3.0 aansluitingen (blauw), en één USB 3.0 aansluiting die in verbinding met een PC/Notebook staat. Daarnaast is er een audio in- en uitgang.

Het scherm kan niet alleen qua hoogte worden aangepast, maar ook qua kijkhoek. Daarnaast draait het scherm ook erg gemakkelijk op de voet waar 344 graden kan worden gedraaid. Eveneens kan het scherm ook 90 graden worden gedraaid!

Zoals hier ook zichtbaar is, heeft het scherm erg dunne bezels. Dit ziet er in mijn optiek best mooi uit, zeker in een multi-monitor setup.

Dit geldt ook voor onder.

De aansluitingen van links naar rechts; DVI, HDMI, DisplayPort, VGA.

De power connector en een fysieke aan/uit switch.
Boven de power connector zit ook een Kensington slot.

Voor de nieuwsgierigen, de mechaniek van het de voet.

Tijd om het scherm aan te zetten.

Een prachtig scherm al zeg ik zelf. De bezels maken het scherm in mijn optiek echt af.

Menu

Jazeker, alle opties van het menu zal ik doorlopen. Ik wil immers wel een compleet beeld van het scherm geven qua opties. Het menu is met een lichte aanraking te bedienen – aan de onderkant.

De brightness van het scherm kan voor mijn doen bij schilders worden gebruikt om woonkamers te verven. Wat een bouwlamp. Erg fijn als er in behoorlijk verlichte ruimtes wordt gewerkt. Voordeel aan dit scherm is natuurlijk, wanneer die ruimtes ook donkerder worden, past het scherm zich ook donkerder af. Waardoor de gebruiker niet elke keer het scherm opnieuw af moet stellen.

Het menu oogt duidelijk, rustig en is niet scherm bedekkend – handig als je net een klein iets wilt tweaken maar het niet kan zien omdat het menu er overheen zit.. Dat is gelukkig nu niet het geval.

Via het menu kunnen ook gemakkelijk de andere bronnen worden geselecteerd, namelijk; DisplayPort, HDMI, DVI en D-SUB

Via het menu zijn ook de presets te selecteren. Hierdoor veranderen de kleuren en andere instellingen (deze zijn ook zelf verder te configureren).

Eizo is ook goed bezig om een groene afdruk achter te laten door deze opties te bieden. Ook voor diegene die toch even op de centjes willen letten, is het erg fijn dat er toch nog het e.e.a. kan worden getweakt.

[Directe quote van de EIZO website] Energie besparen zonder concessies aan de kwaliteit: De EcoView-Optimizer vermindert bij donkere beelden volledig automatisch de achtergrondverlichting. Daarbij daalt het energieverbruik met circa 30%. Tegelijkertijd worden het signaal versterkt en de kleurtonaliteiten aangepast. Het resultaat: Bij een lager verbruik ervaart u de beeldkwaliteit die u gewend bent.
Het verschil tussen de Auto EcoView is in de onderstaande afbeeldingen goed te zien.

Zo valt ook de EcoView verder geavanceerd aan te passen. De sensor aan de voorkant van het monitor detecteert de sterkte van het licht in de omgeving, hierop past deze zelf het scherm aan. Bijvoorbeeld – wanneer het licht is wordt het scherm lichter gemaakt, wanneer het donkerder wordt, wordt het scherm ook donkerder ingesteld. Dit gaat geheel automatisch.

Onder Color valt er weer een hoop te tweaken om de kleuren naar je wensen te krijgen. Zo kan handmatig de brightness, contrast, temperatuur tot zelfs gamma aanpassen. Eveneens kan hier ook per user het e.e.a. in worden gesteld.

De temperatuur van het scherm is verder ook handmatig aan te passen.
Tussen uit, (en de eerste stap is) 4000 K en 10000 K.

Gamma kan tussen de 1.8 en 2.4 af te stellen – met stappen van 0.2.

Ook advanced opties ontbreken hier niet.
Met overdrive kan image-lag worden verminderd – wanneer naar bewegende beelden wordt gekeken. De optie kan op off, standard of enhanced.

Ook de hue/tint zijn verder aan te passen.

Ook de gain is verder aan te passen (RGB).

Mocht je teveel met het scherm aan het spelen zijn geweest, vrees dan niet. Er zijn altijd nog opties om de settings terug te laten draaien naar de fabrieksinstellingen!

Wat natuurlijk wel erg handig en geweldig aan dit monitor is, is dat de geluidsbron kan worden ingesteld via alle mogelijke bronnen (tijdens maken van foto’s was alleen een DisplayPort aangesloten, zodoende 2 opties in dit scherm, hier kan bijv. ook HDMI bij staan).

Aangezien het scherm kan draaien, kan natuurlijk ook het menu dusdanig worden afgesteld.

Mocht het vervelend zijn dat het scherm een power indicator heeft, dan kan deze via het menu uit worden gezet.

En ook hier geldt, in het geval dat het scherm qua opties is verpest, kan het opnieuw in worden gesteld naar hoe de instellingen voorheen waren.

Voor diegene die liever een andere taal gebruiken is er ook een optie om de taal aan te passen.

Zo is er ook via het scherm informatie te verkrijgen over zowel het serienummer, uren in gebruik en de frequenties.

Software

Eizo maakt gebruik van speciale software om het scherm verder naar je wens te configureren. Daarnaast wordt in geval van een multi-monitor setup, meerdere schermen exact hetzelfde afgesteld. Een erg fijne optie!

Aangezien ik de software in mijn vorige review van de EV3237 door heb gelicht, pak ik dit er nogmaals bij.
Overview van de monitoren die aangesloten zijn en de huidige settings hiervan.

De Auto Color Mode vind ik dan weer een gave functie. Via deze optie is in te stellen dat als bijvoorbeeld Photoshop wordt geopend het scherm in sRGB modus gaat. Wanneer Word wordt geopend, zal het scherm in ‘paper’ modus overschakelen. Dit is allemaal per groep aan te passen en te automatiseren. Erg handig! Zo heb je altijd het beste resultaat 🙂

Het is uiteraard ook mogelijk meerdere monitoren aan te sluiten op één systeem. Wanneer dit wordt gedaan, is het zelfs mogelijk de onderstaande opties te syncen tussen de monitoren – zodat deze er precies hetzelfde qua kleur, contrast of dergelijke uit zien!

Een fijne optie die ervoor zorgt dat het scherm in de avond zachter wordt, waardoor je niet in de avond met een zonnebril naar het blauwe licht hoeft te kijken – en waardoor je beter door schijnt te kunnen slapen (ik merk het bij mijzelf wel; ik vind het fijner om later op de avond naar een wat warmer scherm te kijken dan een erg koel scherm – slaap er beter/sneller door :)).

Mocht er gebruik worden gemaakt van meerdere ‘computers/servers’ die meerdere schermen aan moeten sturen, dan kan dit ook dusdanig worden ingesteld dat alle schermen gesynct blijven.

Ook de guide ontbreekt niet! Hieruit zijn snel de opties te openen die benodigd zijn om het scherm optimaal te laten werken.

Conclusie

Eizo staat al jaar en dag bekend om de high-end modellen, en dat is vandaag de dag niet veel veranderd. Het is een ietswat prijzig scherm qua aanschaf, maar dat verdient zich in mijn optiek weer terug in de kwaliteit, garantie, aansluitingen en vooral ook de mogelijkheden qua software. De Screen InStyle software zorgt ervoor dat wanneer er meerdere schermen worden gerund, deze ook synchroon worden ingesteld qua opties. Het in kunnen stellen van bepaalde profielen (zoals openen van Word naar de paper mode switchen), zorgt er ook voor dat in geval er gebruik wordt gemaakt van een multi-monitor setup niet één scherm donkerder is, terwijl de andere bouwlamp naast je staat. Daarnaast is het ook erg fijn dat het scherm het omgevingslicht in de gaten houdt. Dit wil zeggen, wanneer het lichter wordt, wordt het scherm ook lichter. Wanneer het donkerder wordt stelt het scherm zichzelf ook donkerder af. Dit is voor de zakelijke gebruiker, of naja… enig gebruiker erg fijn als er een behoorlijke tijd achter een scherm wordt gezeten. Het scherm is daarnaast in mijn optiek erg mooi, door de dunne bezels en genoeg aansluitingen. Gelukkig – zoals eerder benoemd – is het scherm ook compleet naar je wens af te stellen.

Ondanks dat ik erg positief over het scherm ben qua build-quality en opties geef ik het een 8. Het scherm is – kijkende naar de concurrentie – wat hoog in de aanschafwaarde en de speakers van het scherm zijn niet om over naar huis te schrijven. Verder is de EV2451 in mijn optiek leuk voor thuis of kantoorgebruik – in het geval dat er geen hoge resolutie benodigd is.

Laatste Posts

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!