27 augustus 2017

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Eizo EV2451

Via Eizo mocht ik weer een scherm reviewen, aangezien ik over het algemeen altijd aangenaam verrast ben met de schermen van Eizo (zie vorige reviews), wilde ik ook deze weer reviewen. De EV2451, wat heeft dit scherm zoal in huis? In deze review zoeken wij het uit!
Eizo EV2451
Pluspunten
 • Prachtig scherm
 • Dunne bezels
 • Nette cablemanagement
 • Degelijk gebouwd
 • Goede verstelbaarheid
 • 5 jaar on-site garantie
Minpunten
 • Speakers in het scherm klinken niet fijn
 • Prijzig
 • Geen HDMI kabel meegeleverd

Inleiding

Via Eizo mocht ik weer een scherm reviewen, aangezien ik over het algemeen altijd aangenaam verrast ben met de schermen van Eizo (zie vorige reviews), wilde ik ook deze weer reviewen. De EV2451, wat heeft dit scherm zoal in huis? In deze review zoeken wij het uit!

Specificaties

Laten wij gelijk aftrappen met een kleine video van Eizo waarin het scherm en de mogelijkheden ervan worden getoond.

Voor degene die liever specifiek naar informatie zoekt, zijn er ook nog de specificaties bijgevoegd.

Uitpakken

Showtime! Let op, dit is een geleend model!

Wat zit er zoal in de doos?

 • 1x powerkabel
 • 1x cover voor kabelmanagement
 • 1x USB 3.0
 • 1x DisplayPort kabel
 • 1x Manual met CD/handleiding

Een handleiding met schroeven.

En uiteraard niet te vergeten; een CD met de handleiding is bijgevoegd.

Tijd om de verpakking van het scherm te halen.

Eén van de dingen die als eerst opvielen, is dat het scherm gigantisch laag kon.

En hoog…

Daarnaast is goed zichtbaar hoe dun de bezels zijn. Een erg mooi aanzicht.

Normaliter zit aan de achterkant een soort clip om de kabels vast te houden. Deze kan eraf worden geschoven om hier een een soort kabelgoot van te maken – wat in mijn optiek erg mooi oogt, zeker vergeleken met de Foris schermen waar een rode ding wordt gebruikt voor kabelmanagement.

Even een lampje aangezet, want het begon wel heel donker te worden, hopelijk is het nu wat beter zichtbaar. 🙂

Het scherm heeft twee USB 3.0 aansluitingen (blauw), en één USB 3.0 aansluiting die in verbinding met een PC/Notebook staat. Daarnaast is er een audio in- en uitgang.

Het scherm kan niet alleen qua hoogte worden aangepast, maar ook qua kijkhoek. Daarnaast draait het scherm ook erg gemakkelijk op de voet waar 344 graden kan worden gedraaid. Eveneens kan het scherm ook 90 graden worden gedraaid!

Zoals hier ook zichtbaar is, heeft het scherm erg dunne bezels. Dit ziet er in mijn optiek best mooi uit, zeker in een multi-monitor setup.

Dit geldt ook voor onder.

De aansluitingen van links naar rechts; DVI, HDMI, DisplayPort, VGA.

De power connector en een fysieke aan/uit switch.
Boven de power connector zit ook een Kensington slot.

Voor de nieuwsgierigen, de mechaniek van het de voet.

Tijd om het scherm aan te zetten.

Een prachtig scherm al zeg ik zelf. De bezels maken het scherm in mijn optiek echt af.

Menu

Jazeker, alle opties van het menu zal ik doorlopen. Ik wil immers wel een compleet beeld van het scherm geven qua opties. Het menu is met een lichte aanraking te bedienen – aan de onderkant.

De brightness van het scherm kan voor mijn doen bij schilders worden gebruikt om woonkamers te verven. Wat een bouwlamp. Erg fijn als er in behoorlijk verlichte ruimtes wordt gewerkt. Voordeel aan dit scherm is natuurlijk, wanneer die ruimtes ook donkerder worden, past het scherm zich ook donkerder af. Waardoor de gebruiker niet elke keer het scherm opnieuw af moet stellen.

Het menu oogt duidelijk, rustig en is niet scherm bedekkend – handig als je net een klein iets wilt tweaken maar het niet kan zien omdat het menu er overheen zit.. Dat is gelukkig nu niet het geval.

Via het menu kunnen ook gemakkelijk de andere bronnen worden geselecteerd, namelijk; DisplayPort, HDMI, DVI en D-SUB

Via het menu zijn ook de presets te selecteren. Hierdoor veranderen de kleuren en andere instellingen (deze zijn ook zelf verder te configureren).

Eizo is ook goed bezig om een groene afdruk achter te laten door deze opties te bieden. Ook voor diegene die toch even op de centjes willen letten, is het erg fijn dat er toch nog het e.e.a. kan worden getweakt.

[Directe quote van de EIZO website] Energie besparen zonder concessies aan de kwaliteit: De EcoView-Optimizer vermindert bij donkere beelden volledig automatisch de achtergrondverlichting. Daarbij daalt het energieverbruik met circa 30%. Tegelijkertijd worden het signaal versterkt en de kleurtonaliteiten aangepast. Het resultaat: Bij een lager verbruik ervaart u de beeldkwaliteit die u gewend bent.
Het verschil tussen de Auto EcoView is in de onderstaande afbeeldingen goed te zien.

Zo valt ook de EcoView verder geavanceerd aan te passen. De sensor aan de voorkant van het monitor detecteert de sterkte van het licht in de omgeving, hierop past deze zelf het scherm aan. Bijvoorbeeld – wanneer het licht is wordt het scherm lichter gemaakt, wanneer het donkerder wordt, wordt het scherm ook donkerder ingesteld. Dit gaat geheel automatisch.

Onder Color valt er weer een hoop te tweaken om de kleuren naar je wensen te krijgen. Zo kan handmatig de brightness, contrast, temperatuur tot zelfs gamma aanpassen. Eveneens kan hier ook per user het e.e.a. in worden gesteld.

De temperatuur van het scherm is verder ook handmatig aan te passen.
Tussen uit, (en de eerste stap is) 4000 K en 10000 K.

Gamma kan tussen de 1.8 en 2.4 af te stellen – met stappen van 0.2.

Ook advanced opties ontbreken hier niet.
Met overdrive kan image-lag worden verminderd – wanneer naar bewegende beelden wordt gekeken. De optie kan op off, standard of enhanced.

Ook de hue/tint zijn verder aan te passen.

Ook de gain is verder aan te passen (RGB).

Mocht je teveel met het scherm aan het spelen zijn geweest, vrees dan niet. Er zijn altijd nog opties om de settings terug te laten draaien naar de fabrieksinstellingen!

Wat natuurlijk wel erg handig en geweldig aan dit monitor is, is dat de geluidsbron kan worden ingesteld via alle mogelijke bronnen (tijdens maken van foto’s was alleen een DisplayPort aangesloten, zodoende 2 opties in dit scherm, hier kan bijv. ook HDMI bij staan).

Aangezien het scherm kan draaien, kan natuurlijk ook het menu dusdanig worden afgesteld.

Mocht het vervelend zijn dat het scherm een power indicator heeft, dan kan deze via het menu uit worden gezet.

En ook hier geldt, in het geval dat het scherm qua opties is verpest, kan het opnieuw in worden gesteld naar hoe de instellingen voorheen waren.

Voor diegene die liever een andere taal gebruiken is er ook een optie om de taal aan te passen.

Zo is er ook via het scherm informatie te verkrijgen over zowel het serienummer, uren in gebruik en de frequenties.

Software

Eizo maakt gebruik van speciale software om het scherm verder naar je wens te configureren. Daarnaast wordt in geval van een multi-monitor setup, meerdere schermen exact hetzelfde afgesteld. Een erg fijne optie!

Aangezien ik de software in mijn vorige review van de EV3237 door heb gelicht, pak ik dit er nogmaals bij.
Overview van de monitoren die aangesloten zijn en de huidige settings hiervan.

De Auto Color Mode vind ik dan weer een gave functie. Via deze optie is in te stellen dat als bijvoorbeeld Photoshop wordt geopend het scherm in sRGB modus gaat. Wanneer Word wordt geopend, zal het scherm in ‘paper’ modus overschakelen. Dit is allemaal per groep aan te passen en te automatiseren. Erg handig! Zo heb je altijd het beste resultaat 🙂

Het is uiteraard ook mogelijk meerdere monitoren aan te sluiten op één systeem. Wanneer dit wordt gedaan, is het zelfs mogelijk de onderstaande opties te syncen tussen de monitoren – zodat deze er precies hetzelfde qua kleur, contrast of dergelijke uit zien!

Een fijne optie die ervoor zorgt dat het scherm in de avond zachter wordt, waardoor je niet in de avond met een zonnebril naar het blauwe licht hoeft te kijken – en waardoor je beter door schijnt te kunnen slapen (ik merk het bij mijzelf wel; ik vind het fijner om later op de avond naar een wat warmer scherm te kijken dan een erg koel scherm – slaap er beter/sneller door :)).

Mocht er gebruik worden gemaakt van meerdere ‘computers/servers’ die meerdere schermen aan moeten sturen, dan kan dit ook dusdanig worden ingesteld dat alle schermen gesynct blijven.

Ook de guide ontbreekt niet! Hieruit zijn snel de opties te openen die benodigd zijn om het scherm optimaal te laten werken.

Conclusie

Eizo staat al jaar en dag bekend om de high-end modellen, en dat is vandaag de dag niet veel veranderd. Het is een ietswat prijzig scherm qua aanschaf, maar dat verdient zich in mijn optiek weer terug in de kwaliteit, garantie, aansluitingen en vooral ook de mogelijkheden qua software. De Screen InStyle software zorgt ervoor dat wanneer er meerdere schermen worden gerund, deze ook synchroon worden ingesteld qua opties. Het in kunnen stellen van bepaalde profielen (zoals openen van Word naar de paper mode switchen), zorgt er ook voor dat in geval er gebruik wordt gemaakt van een multi-monitor setup niet één scherm donkerder is, terwijl de andere bouwlamp naast je staat. Daarnaast is het ook erg fijn dat het scherm het omgevingslicht in de gaten houdt. Dit wil zeggen, wanneer het lichter wordt, wordt het scherm ook lichter. Wanneer het donkerder wordt stelt het scherm zichzelf ook donkerder af. Dit is voor de zakelijke gebruiker, of naja… enig gebruiker erg fijn als er een behoorlijke tijd achter een scherm wordt gezeten. Het scherm is daarnaast in mijn optiek erg mooi, door de dunne bezels en genoeg aansluitingen. Gelukkig – zoals eerder benoemd – is het scherm ook compleet naar je wens af te stellen.

Ondanks dat ik erg positief over het scherm ben qua build-quality en opties geef ik het een 8. Het scherm is – kijkende naar de concurrentie – wat hoog in de aanschafwaarde en de speakers van het scherm zijn niet om over naar huis te schrijven. Verder is de EV2451 in mijn optiek leuk voor thuis of kantoorgebruik – in het geval dat er geen hoge resolutie benodigd is.

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!