30 september 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

iiyama G-Master GB3461WQSU Red Eagle Review

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440x1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?
iiyama G-Master GB3461WQSU Red Eagle Review

iiyama G-Master GB3461WQSU Red Eagle Review

5

Samenvatting

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

Pluspunten

 • Matte afwerking
 • Scherm kan op de standaard vrij laag, als hoog
 • Monitor oogt netjes, goede materialen, ook de poot is stabiel
 • Vesa mount
 • Fijne resolutie van 3440x1440
 • Refresh rate 144 Hz
 • FreeSync, maar ook te gebruiken met G-Sync
 • Minpunten

 • Geen software om de monitor aan te sturen
 • IPS glare
 • Monitor speakers zijn niet ge-wel-dig, maar wel goed genoeg
 • Inleiding

  iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

  Specificaties

  Omdat de monitor gigantisch veel eigenschappen heeft, pik ik er even een aantal uit. De volledige lijst is hier terug te vinden;

  Het volgende filmpje laat gelijk de opties zien, dus voeg ik die er even bij! 🙂

  Beelddiagonaal: 34″, 86.7cm
  Paneel: ADS-IPS, matte finish
  Resolutie: 3440×1440 @144Hz (4.9 megapixel UWQHD, DisplayPort)
  Beeldverhouding: 21:9
  Helderheid: 350 cd/m² typisch
  Statisch contrast: 1000:1 typisch
  Advanced contrast: 80M:1
  Reactietijd (MPRT): 1ms
  Inkijkhoek: horizontaal/verticaal: 178°/178°, rechts/links: 89°/89°, naar boven/onderen: 89°/89°
  Kleurondersteuning: 16.7mln 8bit (sRGB: 100%, NTSC: 74%)
  Horizontale frequentie: 30 – 220kHz
  Verticale frequentie: 48 – 144Hz
  Zichtbaar formaat: 799.8×334.8mm, 31.5×13.2″
  Kleur: mat
  Video ingang: HDMI x2 (max. 3440×1440 @120Hz)
  DisplayPort x2 (max. 3440×1440 @144Hz)
  USB HUB: x2 (v.3.0)
  HDCP: ja
  Hoofdtelefoon aansluiting: ja
  Luidspreker: 2x 5W
  Positieaanpassingen: hoogte, draaien, kantelen
  Hoogte-instelling: 130mm
  Draaibare voet: 90°; 45° links; 45° rechts
  Kantelhoek: 22° omhoog; 3° omlaag
  VESA montage: 100x100mm

  Uitpakken

  Vanuit iiyama ontving ik de GB3461WQSU Red Eagle & iiyama Desk Mount DS1001C-B1.
  We gaan eerst even aan de slag met de 34 inch 144Hz topper.

  iiyama levert met de GB3461WQSU een stroomkabel, DisplayPort, HDMI, USB kabel en handleiding.

  Het fijne van de GB3461WQSU is dat deze gemakkelijk kan draaien op zijn standaard. Dat komt omdat de voet 45 graden links en rechts kan draaien. Zo kan je de monitor naar wens afstellen.

  Het aansluitingen gaat vrij gemakkelijk. Zet de monitor in de voet en draai de schroef vast.

  Op de voet wordt duidelijk aangegeven dat de GB3461WQSU het niet ondersteund om te worden gedraaid. Dus dat doen we natuurlijk ook niet…….

  Als reviewer wil ik natuurlijk wel zien wat er gebeurt. 😀 Dus … yeah…
  Hoe dan ook, het zorgt er wel voor dat ik gemakkelijk de poorten kan fotograferen. Echter, de monitor kan niet verticaal staan. Vandaar dat dit ook niet wordt ondersteund door iiyama.

  De GB3461WQSU heeft eigenlijk best wat aansluitingen;

  • 2x USB,
  • 1x USB-hub poort,
  • 3.5 jack voor een koptelefoon (wordt aangestuurd door bijvoorbeeld HDMI),
  • 2x DisplayPort,
  • 2x HDMI.

  Aan de andere kant zit de stroomaansluiting.

  Het fijne van de arm van de iiyama GB3461WQSU Red Eagle is dat deze niet alleen laag/hoog kan, maar ook kan draaien op de voet.

  De achterkant ziet er ‘rustig’ uit. Geen al te gekke vormen/kleuren. Linksonder zitten de knoppen om de monitor te besturen, en rechts de mogelijkheid om een kensington slot aan te sluiten.

  De GB3461WQSU beschikt ook over een 100x100mm Vesa aansluiting.

  Tijd om de iiyama DS1001C-B1 uit te pakken.

  De DS1001C-B1 heeft twee mogelijkheden om te worden bevestigd. Óf via een klem die aan de rand van de tafel wordt vastgemaakt, óf door een gat die door een tafel wordt geboord.

  In dit geval ga ik aan de slag met de klem!

  Het systeem wijst eigenlijk vanzelf. De arm kan gemakkelijk op de standaard worden geplaatst door de klem (linksboven de arm) ‘vast te zetten’.

  Mocht je als organisatie liever niet hebben dat iemand de monitor verticaal draait. Dan is dit door een extra schroef vast te zetten.

  De DS1001C-B1 weet de GB3461WQSU goed vast te houden. Zeker wanneer de arm helemaal wordt ‘opgerold’.

  Kabelmanagement gaat gemakkelijk via de klemmen en via de stalen pijp. Hierdoor kan alles netjes worden weggewerkt.

  Eenmaal aangesloten is aldaar het resultaat!

  Met een resolutie van 3440×1440 en 144Hz kan er behoorlijk veel op de monitor. Er kunnen gemakkelijk twee websites worden weergegeven.

  Software/Menu

  Wat wel een zonde is, is dat er geen software voor deze monitor is. Concurrenten zijn daarin helaas wel al verder. Daarmee kan je een programma koppelen aan een preset om je monitor een bepaalde instelling mee te geven. Maar, anderzijds; voor normaal gebruik moet je je dan weer afvragen hoe vaak je gaat switchen tussen verschillende presets. Uiteindelijk is dat een leuke gimmick, maar op mijn monitoren die dit hadden heb ik dit eigenlijk zelf nooit gebruik. Zeker omdat ik gigantisch veel switch tussen Word, Chrome etc. Als je voor Word weer een andere preset hebt dan Chrome, dan zit je continu tussen verschillende kleuren/presets te switchen.

  Het menu is gelukkig wel gemakkelijk te bedienen met de knoppen aan de (rechter) achterkant (aan de voorkant is wel te lezen/zien waar de knoppen voor dienen)..
  Via de linker knop is de source/input te veranderen.

  Via de tweede knop is de eco modus in te stellen (off, 1, 2, 3).

  De derde knop is voor de volumeregeling. In de monitor zitten twee speakers die wat beter is dan menig andere monitorspeaker, maar het is natuurlijk niet te vergelijken met een audioset of zelfs koptelefoon.

  De vierde knop opent het menu (de vijfde is om de monitor aan/uit te zetten). Het menu is eigenlijk best uitgebreid. Er zijn genoeg opties om de monitor naar wens in te stellen.

  Via het menu is ook in te stellen welke invoer moet worden geselecteerd, of standaard HDMI1/2 én DisplayPort of Automatisch.

  Bij gebruik van meerdere inputs kan PiP (Picture in Picture)/PBP (Picture by Picture) worden gebruikt. PiP zorgt voor een klein venster in elke willekeurige hoek die je wilt, dit kan bijvoorbeeld een input van een Chromecast zijn om via Netflix series te kunnen kijken (daarvoor kunnen dan ook weer de speakers/koptelefoon worden gebruikt) terwijl je met de monitor op een notebook aangesloten zit. Kortom, 2 beelden van verschillende videobronnen tegelijkertijd weergeven.
  De PbP zorgt ervoor dat het scherm kan worden opgedeeld in twee/drie bronnen. Kortom, genoeg bewegingsvrijheid! 🙂

  Onder de tab audio kan de volume, mute en input worden aangepast. Onder input wordt verstaan; waar moet de audio vandaan komen? Mocht er bij een bron HDMI worden gebruikt i.c.m. audio, kan dit uiteindelijk weer op de speakers of zelfs koptelefoon worden afgespeeld.

  Verkeerde taal gekozen? Wees gerust, via het menu is er alsnog van taal te switchen!

  Eén van de meest irritante dingen aan een monitor vind ik dat de OSD te snel weggeglipt voordat je het menu door hebt gekeken. Bijv. bij het finetunen van een preset is dan fijn om wat meer tijd te hebben. De Time Out kan gelukkig in dit geval worden aangepast.

  Onder de laatste tab ‘Setup menu’ kan de FreeSync aan/uit worden gezet. Daarnaast heeft de GB3461WQSU ook een mogelijkheid HDR te gebruiken. Bij gebruik van FreeSync kan echter HDR weer niet worden gebruikt. Het is dus of/of, niet en/en.

  G-sync/FreeSync

  De G-Master GB3461WQSU Red Eagle heeft een FreeSync optie, die gelukkig ook nog eens wordt ondersteund in G-Sync. Zo kon ik tijdens het spelen van Forza Horizon 4 nog fijn doorspelen zonder echt heel erg last te hebben van framedrops. Vooral erg fijn als je alles op ultra speelt. Voor zo’n kaart vind ik persoonlijk deze monitor een perfecte combinatie. Ik heb vorig jaar eens een 4K 144Hz monitor mogen testen op mijn RTX 2080Ti, en dat voelde best pijnlijk aan. Ik kon bijvoorbeeld Forza Motorsport 7 niet op ultra spelen – dit stotterde enorm. En dat gaat met een 3440x1440p resolutie wel! Het ziet er levensecht uit, én erg vloeiend.

  In de maanden dat ik nu dit monitor mag testen, heb ik eigenlijk nog geen één keer een flaw gezien tijdens het gamen. De monitor is enorm snel, tijdens de shooters en racegames. Je krijgt uiteindelijk je gewenste resultaat.
  Enige minpunt aan deze monitor wat ik jammer vind is de backlight bleeding, maar dat heb je eigenlijk op veel meer IPS-panelen.

  Conclusie

  Op dit moment gebruik ik de iiyama G-Master GB3461WQSU Red Eagle al een geruime tijd (3/4 maanden). In deze tijd heb ik in iedere geval de monitor uitgebreid kunnen testen. En in mijn optiek is het echt een geweldige monitor.
  Desondanks dat het scherm wat last heeft van IPS bleeding, merk ik er eigenlijk – voornamelijk in games weinig van. Mocht ik toevallig een donkere achtergrond hebben, dan valt het mij voornamelijk op.

  Omdat ik zelf best fan ben van widescreens, vind ik de resolutie van de iiyama G-master GB3461WQSU ook perfect. De 3440×1440 op 144Hz maakt ook niet zo’n gigantische impact op je grafische kaart als een 4K 144Hz monitor zou doen.

  Toch merk ik persoonlijk dat ik het enorm fijn vind om een dergelijke monitor aan een arm te hangen. Het geeft toch net wat extra ruimte én genoeg bewegingsvrijheid om de monitor naar wens aan te passen. De iiyama DS1001C-B1 weet de G-Master GB3461WQSU in mijn optiek prima vast te houden. Doordat de standaard op meerdere manieren kan worden bevestigd heb je eigenlijk altijd wel een perfecte mogelijkheid om een monitor op te hangen.

  Ik zit naar mijn conclusie te staren en te bedenken wat ik nog meer zou willen zeggen, en ik kan eigenlijk niets meer bedenken. Ik ben gewoon enorm onder de indruk van de kwaliteit. De knoppen werken makkelijk, het menu is overzichtelijk, er zit een USB-hub op, genoeg aansluitingen. Wat zou je nog meer willen? Misschien een USB-C aansluiting.. Maar, daar is de prijs dan ook uiteindelijk naar. Over de jaren heb ik ook redelijk wat monitoren mogen testen, ook een geruime tijd 75 en 100Hz panelen. En toch vind ik de 144Hz monitoren echt het fijnst om naar te kijken. Wanneer ik 3/4 maanden geleden (geen idee wanneer het exact was – tijd vliegt voorbij) vanaf een 75Hz paneel naar dit 144Hz paneel ging zei ik letterlijk bij elke game “wow, wat is dit vloeiend”. Het verschil is echt merkbaar, en dat terwijl de 75Hz panelen en dit 144Hz paneel niet gigantisch ver uit elkaar liggen. Even als voorbeeld, laatst heb ik de iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1 mogen reviewen – die voor nu voor €378,- over de toonbank gaat. Hoe flauw het ook klinkt. Leg die 90 euro erbij en haal deze! Echt waar…

  Voor mij is deze monitor de absolute topper! Ondanks de IPS bleeding krijgt de iiyama G-Master GB3461WQSU Red Eagle van mij 5 van de 5 sterren. Het is een ideale monitor voor een goed bedrag!

  Laatste Posts

  QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

  QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

  Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

  Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

  iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

  In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

  NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

  NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

  Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

  De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

  De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
  Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

  De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

  EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

  Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

  Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

  De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

  Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

  In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

  Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

  EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

  In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

  QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

  QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

  Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

  Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

  Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

  Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

  Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

  De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
  Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

  Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!