30 mei 2021

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2
Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

5

Samenvatting

In mijn voorgaande reviews van de Bowers & Wilkins producten kwamen de koptelefoons en 702 s2 aan bod. In deze review gaan we dieper in op de Bowers & Wilkins 705 s2. Het kleinere broertje van de 702 s2. Hoe deze bevalt, dat lees je uiteraard hier!

Inleiding

In mijn voorgaande reviews van de Bowers & Wilkins producten kwamen de koptelefoons en 702 s2 aan bod. In deze review gaan we dieper in op de Bowers & Wilkins 705 s2. Het kleinere broertje van de 702 s2. Hoe deze bevalt, dat lees je uiteraard hier!

Specificaties

Laten we de specificaties eerst even beginnen met een kort filmpje waar de 705’s vandaan komen en wat er zoal verbeterd is in vergelijking met de ‘oudere’ reeks.

Model
705 S2

Omschrijving
2-weg open systeem

Kenmerken
Ontkoppelde Carbon Dome tweeter
Massieve tweeterbehuizing
Continuum™ conus bass / middentonen
Flowport™

Drivers
1x ø25mm (1 in) Decoupled Carbon Dome hoge frequentie
1x ø165mm (6.5 in) Continuum conus bass / middentonen

Frequentiebereik
-6dB bij 45Hz en 33kHz

Frequentieverloop
50Hz – 28kHz ±3dB

Gevoeligheid
88dB spl (2.83Vrms, 1m)

Harmonische vervorming
2e en 3e harmonische (90 dB, 1 m)
<1% 100Hz – 22kHz
<0.5% 150Hz – 20kHz

Nominale impedantie
8Ω (minimum 3,7Ω)

Aanbevolen versterkervermogen
30 W – 120 W in 8Ω op signaal zonder clipping

Afmetingen
Hoogte: 340mm (13.4 in) alleen behuizing 407mm (16 in) inclusief tweeter
Breedte: 200 mm (7.8 in)
Diepte: 285mm (11.2 in) alleen behuizing
301mm (11.9 in) inclusief roosters en aansluitingen

Netto gewicht
9.3kg (20.5 lb)

Kastafwerking:
Glanzend zwart
Satin white
Rosenut

Rooster afwerking:
Zwart
Grijs (alleen Satin white)

Kleuren speakers
Gloss Black (gloss black is zoals de kleur van de 702 s2 in voorgaande review)
Satin White (de kleur uit deze review)
Rosenut

Uitpakken

In tegenstelling tot de voorgaande review van de Bowers & Wilkins 702 s2, heb ik de 705 wel in mijn eentje, tijdens het fotograferen, de speakers uit kunnen pakken. Zoals je kunt zien was het rond december dat ik de speakers kreeg. Het is nu een paar (half jaar) maanden later en de tijd is toch aangebroken wat over deze geweldige speakers te schrijven. Want dat zijn het!

Naast de Bowers & Wilkins 705’s (met de standaarden) ontving ik ook de Bowers & Wilkins Formation Duo te leen. Daar wijd ik een andere uitgebreide review aan!

Goed, deze review gaat dus enkel over de Bowers & Wilkins 705 S2 en de FS-700 S2 (laatste zijn de standaarden).

Uiteraard zijn de speakers netjes ingepakt in zakjes, handleidingen, twee foam plugs en worden er doppen voor onder de speaker meegeleverd – mocht je de speakers op een tafel willen zetten en ze niet willen beschadigen/alles mee laten trillen.

Eenmaal uitgepakt zien de 705’s er behoorlijk netjes uit. Ik moet bekennen dat ik de satin white variant erg netjes vind ogen. De vormen van de Bowers & Wilkins 705 s2 zijn gelijk aan die van de gehele 700 reeks. Echter, de 702 s2 en 705 s2 hebben beide de tweeter los/bovenop de speaker zitten.
Bij de Satin White variant worden grijze stofkappen meegeleverd.

Wat ik ook bij de 702 S2 vind, is dat de speakers er zonder de stofkap erg mooi uitzien. Het is een waar kunstwerk.

De gekozen kleuren met onderin (klein) het Bowers & Wilkins logo, oogt sjiek.

De tweeter wordt zoals bij Bowers & Wilkins 702 S2 netjes afgeschermd los van de speaker, in een aluminum behuizing, ‘bovenop’ de speaker gezet. Dit zorgt voor een ander patroon in geluid.

In het hoofdstuk ‘Techniek’ kom ik terug op de conus van de speaker. Binnen in de speaker zit geen tweeter, die zit natuurlijk los bovenop de 705 S2.

De stofkappen worden magnetisch vastgehouden. Dat werkt toch wel een stuk beter dan die plastic stokjes die je in een speaker moest duwen om een stofkap vast te houden. Dat brak dan weer af en dan zat je stofkap los. Prima oplossing zo! De stofkap is netjes, maar verder niet heel bijzonder.

Met de meegeleverde ‘foam plugs’ kunnen de speakers net even worden aangepast. Door de plugs kunnen de lows net even anders (minder) doorkomen. Uiteraard is dat weer afhankelijk van de plaats waar ze staan (bijvoorbeeld dicht op een muur zou het allicht wel fijn kunnen zijn). De meegeleverde foam plugs zijn eigenlijk twee in één. Of een beetje open of helemaal dicht.

Voor de speakers als de 705 en 702 is er een mogelijkheid voor single of bi-wire. In beide gevallen maak ik gebruik van de AudioQuest kabels (Type-9 én de Rocket-88).

De zijkanten van de speakers zijn verder clean. Kortom, een zeer nette set.

Tijd om de statieven erbij te pakken! De schroefgaten aan de onderkant van de Bowers & Wilkins 705 S2 worden namelijk gebruikt om deze vast te schroeven aan de standaarden. En die staan vervolgens … als een huis!

Bowers & Wilkins zorgt er in iedere geval wel voor dat de standaarden én speakers netjes worden vervoerd, en aankomen!

Uiteraard worden in de doos van de FS-700 S2 handleidingen, schroeven (en gereedschap) meegeleverd. Daarnaast levert Bowers & Wilkins naalden en doppen mee om de standaarden op te zetten, die laat ik zo zien!

Normaliter sta je niet zo snel stil bij een baseplate van een standaard. Maar ik moet bekennen dat het een net design is. Het gave van de FS-700 S2 en de 705 S2 vind ik dat het niet zo hard ‘Bowers & Wilkins’ schreeuwt. Het leidt niet af. Net zoals die polo’s van een bepaald merk waarbij je een polospeler over je gehele boven en onderlichaam ziet. 😀

Het wijst zich eigenlijk vanzelf. De schroefgaten uit het ‘pilaar’ in de voet stoppen en met schroeven aandraaien.
Wat wel slim is, is dat uit het gat, waar de kabel uit komt net even een stukje weg is ‘gefreesd’. Hierdoor kan de kabel net even een knik maken zodat deze niet in de vloer wordt gedrukt om daar nog die draai te maken.

Ik vind het echt een gave kleurstelling zo, zeker met die witte speakers. De metalen accenten maken het in dit geval af.

Bowers & Wilkins levert met de FS-700 S2 zowel naalden als doppen mee. Aangezien ik laminaat heb, zet ik de doppen eronder. Met de 702 had ik een tijd naalden gepakt – die waren namelijk snel voorhanden.. Tsja.. dat heb ik geweten… Putjes in het laminaat..

De FS-700 S2 is uiteraard niet alleen maar een standaard om naar te gluren. Je kan er zelfs ook nog je kabel doorheen leiden. En dat resulteert in een heel ‘clean’ beeld. Zorg wel dat je kabel lang genoeg is, je dient namelijk ook een kleine meter (à anderhalf) extra te reserveren.

Yeah, ik ben enorm snel met deze review. Rond december had ik de speakers binnen, we gaan nu richting de zomer, dus is het natuurlijk tijd om de review te plaatsen waar een kerstboom prominent naast staat! 😀
De speakers hebben meer dan een half jaar op vrijwel dagelijkse basis gespeeld. En dan krijg je er wel een mening over. Daar kom ik op terug in het hoofdstuk ‘Muziek & Films’.

Het is natuurlijk geen verplichting de speaker op een standaard te zetten. Door de kleine rubberen dopjes kunnen ze ook als boekenplank luidspreker worden gebruikt. Ik vind ze persoonlijk wel veel mooier op een standaard.

En helemaal mooi vind ik de luidsprekers zonder de stofkappen. Wat een prachtig aanzicht.

De kleurstelling van de 705 S2’s komt mooi overeen met de standaarden.

Naast de LG Oled en Naim Uniti Atom mag de 705 S2 een tijd lang aan de slag. En dat hebben ze ook zeker gedaan. Er is op vrijwel dagelijkse basis mee gespeeld, muziek en films. Zelfs het kijken van standaard TV is met een goede audioset toch echt beter dan het geluid van de televisie. En dat terwijl de LG Oled’s al best goed klinken. Het verschil is echt bizar. Helder en breder waardoor je eigenlijk gewoon meer hoort.
Uiteraard is er ook geschoven met de speakers en standaarden naar een meer open plek – waarbij ook de tv is verschoven. Dit is natuurlijk geen perfecte hoek voor de speakers.
Doch, door ook de foam plugs te gebruiken kan in zo’n situatie de hele diepe tonen – die mogelijk niet zo fijn klinken – net worden afgevlakt.

Wat een prachtige set! Ik vind deze speakers persoonlijk mooier dan de KEF LSX reeks.

Techniek

Voor hen die de techniek van deze speakers interessant vinden, wil ik toch even wat dieper inzoomen op hetgeen Bowers & Wilkins aan technologie heeft toegepast.
Zo maakt B&W vandaag de dag niet meer gebruik van Kevlar, maar van continuum.
Onderstaande opsomming beschrijft de hoogtepunten volgens Bowers & Wilkins betreft deze veranderingen.

Het Continuum conus ontwerp is gebaseerd op het concept van geoptimaliseerde en gecontroleerde flexibiliteit.

  • Het helpt abrupte overgangen te voorkomen tussen zuigervormig- en break-up gedrag dat drastisch de openheid en neutraliteit aantast van een conventionele luidsprekerunit.
  • Het levert een betere geluidskwaliteit op, maar er zijn overeenkomsten met Kevlar, net als dat materiaal is het een geweven structuur die hoge controle geeft over break-up.
  • Continuum is een triomf op experimenteel werk, met meer dan 70 uitgeteste materialen en acht jaar onderzoek voordat het op de markt kwam.
  • Voor het eerst in de 800 Series Diamond toegepast en nu al in de nieuwe 700 Series.

Onderstaand filmpje legt uit wat continuum is en wat het verschil is met Kevlar.

Zoals in onderstaande foto te zien is, is de conus geweven.

Carbon Dome Tweeter

Bowers & Wilkins maakt gebruik van een nieuwe soort Tweeter. De uitleg van de Carbon Dome Tweeter is volgens B&W als volgt:

De nieuwe 700 Series maakt gebruik van een volledig nieuwe tweetertechnologie voor Bowers & Wilkins: de Carbon Dome.

De Carbon Dome tweeter overbrugt het gat in prestaties tussen de Aluminium Double Dome van de 600 Series en de Diamanten dome van de 800 Series.
De eerste break-up vindt plaats op 47kHz, dit positioneert deze tweeter perfect tussen de 38kHz van de 600 Series Aluminium Dome en de 70kHz van de Diamanten Dome van de 800 Series.

De Carbon Dome is opgebouwd uit twee delen.
Het voorste deel bestaat uit een aluminium dome die stijver is gemaakt door een 30 micron dikke coating van Carbon op te dampen PVD (Physical Vapour Deposition).
Het tweede deel bestaat uit een 300-micron dikke Carbon Ring die aan de binnenzijde over de gehele hoogte van de spreekspoeldrager vast is gezet om te voorkomen dat deze tordeert onder belasting.

Het resultaat is een exceptionele stijfheid en weerstand tegen vervorming met lage massa.

Solid Body Tweeter

Ook is de Solid Body Tweeter door Bowers & Wilkins aangepakt.

Bij de 705S2 en 702 S2 hebben we gebruik gemaakt van onze Solid Body Tweeter technologie voor onze tweeter-on-top ontwerpen.

Het ontwerp is geheel afgeleid van de gebruikte benadering bij de 800 Series Diamond modellen en heeft dezelfde voordelen waar het de weergavekwaliteit betreft.

In plaats van de holle zink behuizing maken de 705 S2 en 702 S2 gebruik van een volledig resonantievrije behuizing gemaakt uit een stuk aluminium van meer dan 1 kg.

Dit ontwerp gebruikt het huis tevens als koellichaam voor de tweeter en we gebruikten hetzelfde ontkoppelsysteem en HF Grill als bij de 800 Series Diamond. – Aldus B&W.

B&W 700 serie

De 705 S2 is zoals de 702 S2 in de volgende kleuren te verkrijgen. Kon niet zo snel een afbeelding vinden van de 705 in de onderstaande kleurstelling. Zodoende een afbeelding van de 702, wat natuurlijk ook prachtige speakers zijn! 😀

Bowers & Wilkins 700-reeks

De gehele line-up van de 700 reeks is als volgt:

707 S2
2-way vented-box
1 x 130mm bass/midrange + 1 x 25mm tweeter

706 S2
2-way vented-box
1 x 165mm bass/midrange + 1 x 25mm tweeter

705 S2 – daar gaat deze review over.
2-way vented-box
1 x 165mm bass/midrange + 1 x 25mm tweeter-on-top

704 S2
3-way vented-box
2 x 130mm bass + 1 x 130mm FST midrange + 1 x 25mm tweeter

703 S2
3-way vented-box
2 x 165mm bass + 1 x 150mm FST midrange + 1 x 25mm tweeter

702 S2 – deze komt aan bod in een voorgaande review.
3-way vented-box
3 x 165mm bass + 1 x 150mm FST midrange + 1 x 25mm tweeter-on-top

HTM72 S2
2-way vented-box
2 x 130mm bass + 1 x 25mm tweeter

HTM71 S2
3-way vented-box
2 x 165mm bass + 1 x 100mm FST midrange + 1 x 25mm tweeter

FS-700 S2
Speaker stand voor gebruik in combinatie met 707 S2, 706 S2 en 705 S2, verkrijgbaar in zilver of zwart.

Muziek & Films

Waar ik eerder de Bowers & Wilkins 702 s2’s aan had gesloten op een Rotel RAP-1580, heb ik de Bowers & Wilkins 705 s2 aan een Naim Uniti Atom gehangen.

De Bowers & Wilkins speakers spelen klassiek muziek alsof het ervoor gemaakt is (muziek voor de speakers).
In de nummers van Bach komen – desondanks dat het ‘kleine’ speaker zijn – de lage tonen erg goed door. Het strijkgedeelte wordt door de speakers echt prachtig weergegeven.

Van klassiek naar even wat harder – om de lage tonen te testen.
DJ Isaac’s Hardstyle Session, de vaste prik worden door de 705’s best prettig weergegeven. Hetgeen voor zowel films als muziek geldt. De speakers komen goed tot hun recht bij een kleine tot normale kamer. De diepe klanken klinken prima. Mis je nog wat extra punch, dan is er altijd nog een Bowers & Wilkins subwoofer toe te voegen.

AC/DC is ook een voorbeeld van muziek voor de speakers. Waar ik voorheen gebruik maakte van Kef iq30 speakers is dit toch wel echt een HEEEEEELLLLL ander kaliber. Als de 705’s konden lachen, zouden ze ook dit nummer met een lach wegspelen. De gitaren én drumstel komen heerlijk door. De diepe tonen klinken ook hier weer goed.

Tsjaa, Above & Beyond… in vrijwel elke review laat ik dit nummer terugkomen, puur om te luisteren naar de instrumenten en zang. En ook dit keer stellen de 705’s mij niet teleur. Wat een prachtige klank, van zowel de zang als de instrumenten. Wat een prachtige set.

Overigens, ik ben mij bewust dat het plaatsen van YouTube linkjes – in een audioreview, natuurlijk wel bijzonder is. Het is jammer dat ik de flacjes niet kan delen. Dan hoor je – mocht je eveneens zo’n set hebben staan de pracht, de klank van de nummers.

In geval van het kijken van actiefilms ben ik redelijk tevreden. Toch heb ik persoonlijk dan liever de 702’s (heb de andere speakers 700-reeks nog niet kunnen beluisteren, dus daar kan ik geen mening over geven – misschien is de 704 S2 dan ook juist een prima mogelijkheid). De 705 s2’s missen net wat diepte (ze spelen ook pas mee vanaf 50Hz). Toch kan dat weer op worden gevuld met de Bowers & Wilkins DB4S (1000 watt subwoofer). Hetgeen een 2.1 stereo set maakt. Doch, in een appartement is het wel zo netjes om te zorgen dat je buurman niet van zijn bank af trilt. En de 702’s hadden wel die kracht om dat te bewerkstelligen. Zit je dus met een kleine tot middel kleine kamer waar je deze prachtige speakers neer wilt zetten.. Doen!

Uiteraard zijn de 705’s ook ideaal als surround speakers – achteren, mocht je daar de ruimte voor hebben.

Terug naar de films! Bij het kijken van verschillende films is het wel duidelijk dat ook de 705’s zoals de 702’s echt toppers zijn. De 705’s heb ik in twee kamers gehad. In mijn woonkamer, en in een werkkamer. In de werkkamer (omdat deze kleiner is dan de woonkamer) kwamen de speakers veel meer tot hun recht dan in de woonkamer. Waar ik soms voor mijn gevoel wat punch mistte bij een aantal films, kwam dit juist wel weer tot zijn recht in de kleinere werkkamer.
Er worden in dit huis een hoop films en series weggespeeld. En de 705’s hebben die allemaal met een lach weggespeeld. De speakers geven het geluid prachtig weer, breed en helder.
Toch moet ik ook bekennen dat een subwoofer niet zou misstaan bij dit setje. Esthetisch setje maakt dit, ook zo met de standaarden.

“Muziek beweegt je”, en dat is zo. Bij het luisteren van onderstaande nummer kreeg ik weer het gevoel dat ik een jaartje of 14 was en op de fiets naar school aan het rijden was. O wat luisterde ik veel muziek destijds – met name Coldplay, Nickelback (ja, iedereen heeft van die fases) en van alles en nog wat.
Zoals gezegd; bij het luisteren kon ik weer even genieten van het nummer en de instrumenten. En wat klinkt dat ook vol, krachtig. De piano is ook zo mooi te horen bij het spelen van dit nummer. De klanken en de muziek ‘verlichten de kamer’. De 705’s staan hun mannetje hier.

Waar ik de review van de 702 afsloot met de Noisia Radio podcast. Pakken we daar op door met een podcast van Vision (vervolg op Noisia Radio).
Hoe diep die nummers ook onderstaande podcast ook kunnen. De 705’s zijn voor mijn kamers hier echt perfect.

Mijn vrouw en ik maakten jaren geleden gebruik van een goedkopere set speakers en versterker. Wij hadden vaak het idee dat we de helft van de tekst/spraak niet hoorden omdat de muziek en het geluid in films zo gigantisch hard kunnen zijn. Je hebt continue dat je spraak of elementen van een film mist. Ik kan hier met de 705’s echt kort over zijn; ik/wij horen echt meer met deze speakers dan mijn setje wat ik voorheen had staan. Ook hoor je met zo’n stereoset een hoop meer dan een hoop soundbars die ik heb mogen reviewen.

Om de Bowers & Wilkins op alle manieren te gebruiken heb ik ook een platenspeler uit de kast gehaald. De Audio Technica AT-LPWW40TN heeft redelijk wat uurtjes kunnen spelen met de Naim Uniti Atom én 705 S2. De muziek was weer heerlijk om naar te luisteren. Platen van Frank Sinatra (LP uit 74), Above & Beyond – Sirens of the Sea en klassiek (Mozart, Bach etc.) klonken allemaal heerlijk. Ik heb bij de platen dan weer niet dat ik de echt hele diepe tonen mis. Deze worden voor mijn gevoel juist weergegeven.

Conclusie

Grappig, ik weet nog dat ik echt oprecht ‘verliefd’ werd op de 702 S2’s toen ik deze mocht beluisteren. Ik heb echt een geruime tijd een hoop muziek beluisterd en met kippenvel naar de speakers zitten staren. Dit is mij weer overkomen met de 705’s.
Audio die op een prachtige manier kan worden weergegeven, in klank, zorgt voor veel meer plezier. Het genieten wordt vermenigvuldigd wanneer het goed wordt weergegeven. Je raakt in een extase, overwelmd. Het zorgt voor emotie. Dat is precies het geval met deze set speakers. Er is een wezenlijk verschil tussen een huis, tuin en keuken set of echt een goede set. Het kijken van films en luisteren van muziek wordt in mijn optiek echt vermenigvuldigd. Je wordt immers meegezogen. Je hoort dingen die je anders (met bijv. goedkope oordopjes) niet hoort. Het mooie van muziek is dat je ook dingen blijft ontdekken.
De 705’s zijn niet alleen esthetisch, ze klinken ook nog eens prachtig. Het begint bijna als een advertorial te klinken, en dat is zeker niet de bedoeling. Doch zijn de 705’s wel echt heel erg goed.

Dat ze niet heel erg diep kunnen qua geluid is natuurlijk logisch omdat er geen bass speakers in zitten als bijvoorbeeld de 704 S2 of 702 S2. De Continuum conus zorgt voor de bass en middentonen. Toch zijn in mijn optiek de 705’s ook niet heel erg gericht om het onderste uit de kruik te halen (qua lage tonen). Mocht je daarvoor nog voelen dat je iets mist, kan je ook uitbreiden met de subwoofer. In een kleine tot ‘normale’ (woon)kamer is de Bowers & Wilkins 705 S2 wel echt een prima luidspreker. Ik zou wel adviseren er dan ook een goede versterker voor te kopen. Je kan immers niet verwachten dat een Onkyo van 5 tientjes deze speakers tot hun max kunnen bedienen.

Zoals eerder gezegd; “music moves you”, en dat is met zo’n opstelling sneller gedaan dan je denkt!
Na vele (echt heel veel) uren luisteren kan ik alleen maar bekennen dat ik echt enorm fan ben geworden van zowel de 705 S2 en de 702 S2. Allicht dat ik in het vervolg nog een speaker ertussen kan reviewen, of zelfs een 8 reeks. Want ook die is er bij Bowers & Wilkins.

Ja, ik ben mij er zeker van bewust dat de prijs vrij hoog is, maar daar krijg je in mijn optiek ook echt iets voor terug.

De Bowers & Wilkins 705 S2 en FS-700 S2 krijgen van mij 5 van de 5 sterren. Meer dan verdiend.

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!