11 september 2021

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Lemus Home Artistic

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.
Lemus Home Artistic

Lemus Home Artistic

Lemus Home Artistic Review
5

Samenvatting

Pluspunten:
Enorm handig TV-meubel
Er is ‘wat’ ruimte om dingen op te bergen in de Lemus Home Artistic
Verlicht een kamer met gemak, komt goed geluid uit
Veel verschillende inputs mogelijk. En zo ook via HDMI ARC
All-in-one zorgt voor meer ruimte in je woonkamer
Past een 55” inch TV op

Minpunten:
Er missen bevestigingspunten aan de achterkant om kabels op te hangen (in geval dat je de Home Artistic op pootjes zet)
€1949,- voor het meubel/speaker en het frame is natuurlijk niet heel erg goedkoop, toch krijg je er wel iets voor terug

Inleiding

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Lemus is een Deens merk dat zich richt op audioapparatuur. Het model Artistic is een soort all-in-one meubel/soundbar combinatie. Hoe dan ook, een prachtig gezicht.
De soundbar is niet alleen op te hangen, ook is er – voor een meerprijs – een stalen frame mee te bestellen die het ook een waar meubel maakt.

Filosofie van Lemus

Lemus is in 2014 opgericht om met een missie om goede oude HiFi-geluid terug te brengen in huizen waar traditionele HiFi-audio systemen niet zijn toegestaan of eruit zijn geduwd.

Door de twee werelden, design en audio, te combineren creëert Lemus een revolutionaire brug tussen elektronische, echte hifi-audio en design die de wereld nog niet eerder heeft gezien.

Het resultaat is een collectie bekroonde geluidsmeubels, die we Lemus HOME noemen. Met meerdere onderscheidingen uit zowel de design- als de audiowereld geloofd Lemus echt dat ze in hun missie zijn geslaagd.

Lemus HOME is ontworpen door bekroonde meubel architecten en het audiosysteem is ontwikkeld door enkele van ‘s werelds toonaangevende audio-ingenieurs met een geschiedenis van Dynaudio en andere erkende high-end audio merken.

Vanuit Lemus is het niet alleen belangrijk dat de HOME-collectie erg mooi was, het moest ook nog eens goed klinken als dat het eruit zou zien.

De Lemus HOME Artistic werd in mei 2020 gelanceerd en is sindsdien uitverkocht vanwege de enorme vraag. Na twee uur waren we uitverkocht (+ 200 stuks).
Sindsdien hebben we ongelooflijke feedback van onze klanten en hebben we eindelijk Lemus HOME Artistic weer op voorraad.

Lemus HOME Artistiek is het kleine broertje van onze zeer populaire Lemus HOME Classic. Het is de perfecte combinatie van een traditionele soundbar en de grotere Lemus HOME Classic.
Ontwikkeld op dezelfde krachtige 300 watt klasse D-versterker als Lemus HOME Classic, ervaart u een ongelooflijke geluidservaring die u in elk aspect zal verrassen, rekening houdend met het formaat.

Qua geluid is het niet compatibel met een soundbar – Lemus HOME Artistic presteert beter dan elke soundbar die er op de markt is. Er is zelfs opbergruimte voor de Apple TV en overige kabels.

Hoe is het mogelijk om deze ongelooflijke geluidservaring te maken met het beperkte volume en de beperkte kast? Dankzij de geavanceerde quad-core DSP in de versterker kunnen onze gespecialiseerde akoestische ingenieurs de units ver boven hun natuurlijke limiet gebruiken.

Met de Lemus HOME App kan het het geluid precies afstemmen op de manier waarop de gebruiker het liefst naar specifieke muziek of film luistert. Met de geavanceerde kamercorrectie voegt Lemus we een magische laag toe aan de luisterervaring.

Specificaties

High Definition 24bit / 192Khz

300 Watt RMS

Frequency response: 20-25,000 Hz +/- 3dB
(Revolutionary deep bass)

4×5 “High end long excursion woofers

2x Dynamic Range High End units

Powerful DSP

Lemus HOME Room Correction (Via IOS)

Spotify-connect
DLNA UPnP
Google Cast Audio
Google Cast (multiroom)
HDMI inputHDMI input
Optical / Analog input (remote control required)
Apple Airplay 2
Bluetooth

De Lemus Artistic is te koop in verschillende kleuren. In deze review is er voor de Black Oak variant gekozen.

Uitpakken

Tijd om de Lemus Home Artistic uit te pakken.

Zoals eerder aangegeven zijn er redelijk wat mogelijkheden met de Artistic.

Eenmaal uitgepakt is de Artistic te aanschouwen. Klein is de Artistic niet… er kan immers een 55 inch TV op, en daarmee is deze qua breedte gelijk. En dat maakt het voor mijn gevoel ook weer gelijk een perfect model. Niet te dun en juist ook weer niet te breed dat je er niets naast kan plaatsen. De afwerking is goed, netjes zelfs. Er is veel aandacht aan detail gegeven. En dan staat de soundbar/muziekmeubel nog uit ook.
De voorkant is dun stof waardoor er ‘nauwelijks’ – je ontkomt er gewoon niet aan als je er iets voordoet – verandering in het geluid optreedt. Dit is best nihil, zie het als staande speakers die een stofkap hebben.

De Lemus wordt geleverd met een handleiding, HDMI kabel en stroomkabel.

Door in het midden bovenin te drukken wordt de kap een klein stukje naar voren opengeklapt. Magnetisch wordt deze in iedere geval nog vastgehouden zodat de kap niet elke keer enorm hard valt en dus loskomt.

Eenmaal open is de Lemus in volle glorie te aanschouwen. En dat is niet mis. Met vier 5” woofers kan je rekenen op een behoorlijk hoop geluid. De twee uiterste speakertjes zijn de tweeters. Doordat deze zo ver uit elkaar zitten wordt het geluid van spraak ook erg breed gebracht.

Het leuke van dit systeem is dat je echt niet continue naar de luidsprekers zelf hoeft te kijken, omdat het netjes verstopt is. Gasten zullen ook niet direct weten dat het een speakersysteem betreft waarbij het ook gewoon een kastje voor aan de muur kan zijn.

Tsja, de achterkant heeft zowel goede punten als in mijn optiek 1 nadeel (wat overigens wel weer op te lossen is).

De achterkant van de Lemus Artistic heeft aan zowel de linker als de rechterkant twee houten plankjes die aan een muur kunnen worden bevestigd. De Lemus rust dan op die twee plankjes. Best een prima systeem, ik zou er echter alleen – wanneer bevestigd aan de muur – er zeker geen TV op zetten. Wanneer deze op het frame staat, kan dat overigens met gemak.
Terugkomende op de achterkant van de Lemus; er zit een ‘kabelgoot’ die zowel aan de bovenkant als de onderkant zit. Er kunnen echter ook kabels naar binnen worden geleid. Dat is fijn voor een stukje kabelmanagement. In mijn Lemus ligt de modem verstopt. 🙂

Wanneer de Lemus op een standaard/frame staat, is het toch lastig om de kabels netjes weg te werken – en al helemaal als er een hoop zaken op de Lemus staan. In mijn geval staat er een Xbox Series X, LG Oled 55”, Netgear router, Netgear mesh netwerk, Apple TV, twee stekkerdozen – want yeey veel zooi – etc.
De kabels zitten dan ook best achter de TV opgehoopt. Dat is dan weer niet zo heel geweldig. Als je als gebruiker het frame gebruikt wil je ook ergens de kabels aan vast kunnen maken, dat gaat niet – tenzij je alles in de Lemus Home Artistic duwt (ergo in het gat middenin). En ik kan je verzekeren… na een aantal kabels weet je snel genoeg dat al je kabelwerk niet weg te werken is. Daar is dat gat dan weer te klein voor.
Maar, ik wil in dit geval ook wel meegeven dat ik dan weer gelijk een extreem geval ben die alles daar op die plek moet hebben (letterlijk, moet wel). Normaliter staan de router/modem etc. ergens netjes in een meterkast, ik heb die luxe in mijn flat dan helaas weer niet.
“In The Ghetto” – Eric Cartman.

Long story short; mijn minpunt is ook gelijk een selfmade probleem. Wanneer je enkel een TV op de Lemus zet (minimalistisch ziet het er toch het beste uit) – bij het gebruik van een frame – heb je genoeg ruimte om je kabels weg te werken.

Door de onderste gedeelte in de muur te boren – en de bovenste in de Lemus, kan je de plankjes in elkaar connecten.

Rechtsmidden aan de achterkant van de Lemus zitten de aansluitingen:

  • Stroomkabel
  • Resetknop
  • AUX/OPT
  • USB 5V 0.5A
  • HDMI (ARC)

Er zit geen aansluiting voor een netwerkkabel op, omdat de Lemus over WiFi en Bluetooth beschikt.

De onderkant van de lemus ziet er eigenlijk uit zoals deze vanuit de andere hoeken te zien is.

Het fijne van de Lemus is dat er een ruimte in de soundbar zit, waardoor het e.e.a. in op te slaan is.

De diepte van de Lemus is ongeveer 20-21 cm. Mij is het gelukt mijn modem hierin te leggen, netjes weggewerkt! De hele breedte van de binnenkant is ongeveer 44-45cm. Er zit natuurlijk nog een deel in wat ook ruimte ‘vreet’.

Tijd om naar het frame te gaan!

Bijgevoegd krijg je een inbus met een aantal schroeven. De schroeven links gebruik je voor het frame – met de inbus. Wat je wel dient te pakken, is een eigen kruiskop schroevendraaier, die zit er immers niet bij. Hiermee schroef je het frame aan de onderkant vast van de Lemus Artistic.

Het frame bestaat uit 4 onderdelen. De twee zijkanten en de twee tussenliggende gedeelten. Dit is geen hogere wiskunde. De twee uiteinden schroef je aan elkaar, en dan zit je met twee tussenstukken, hé? Terug naar de handleiding! 😉

Nee, zonder gekheid. De tussenstukken/stalen buizen worden netjes op hun plek gehouden door de schroeven in de zijkanten.

Het frame lijkt zwart/grijzig gestraald. Het ziet er in iedere geval erg netjes uit, het oogt zelfs sjiek.

Daarna is het een kwestie van het frame aan de Lemus Home Artistic bevestigen, dmv de 8 schroeven.

Eenmaal alles vast, is de Lemus op zijn pootjes te bewonderen. En ik moet bekennen dat dat er wel echt enorm gaaf uitziet!

Er hoeft namelijk niet perse een TV op te staan. Het kan ook zo tegen een muur staan.

Tsja, één van de eerste dingen die je dan gaat doen is uiteraard de TV verslepen en luisteren wat er zoal uit dit ding te halen is. En dan raak je echt verbaasd, de Lemus doet het goed.. Heel goed!

Nadeel van een donkere woonkamer waar ik mijn foto’s schiet, met tegenlicht van een TV – te weinig licht (en ruimte, lol) etc. – resulteert niet in de allerbeste foto’s met de TV erop.

Oké, de Artistic is toch net iets breder dan de 55” Oled Tv. En toch staat dat in mijn optiek perfect.

Dicht of open, de Lemus is in combinatie met de 55” wel echt een lust voor het oog. Zeker als JIJ wel een legere woonkamer hebt en het minimalistisch wilt houden, dan is dit echt een prachtige combo.

Apps

Met de Lemus Home app is de Lemus Home Artistic in te stellen. Het betreft een vrijwel simpele app die toch doet wat het moet doen.

Via de WiFi instellingen van een iPhone is de AirPlay-configuratie te starten. Hierdoor kan binnen no-time WiFi op de Artistic worden ingesteld. Vervolgens kan naar de app worden gegaan om aan de slag te gaan met de instellingen van de Lemus!

De app van Lemus is simplisties, maar doet eigenlijk wat het moet doen. Zo is genoeg aan te passen, tot kamer correctie aan toe. Mijn resultaat; de bass naar beneden gooien. De Lemus Artistic heeft gewoon zoveel power. Om nou de kopjes uit de kasten bij de buren te trillen, dat is weer net ‘té’.
De room correctie werkt overigens wel alleen op iOS – aldus Lemus.

De kamer correctie werkt als volgt. Je legt je mobiel neer op een plek in je kamer – idealiter waar je normaliter zit, en vervolgens wordt er geluid afgespeeld en gemeten hoe de kamer erop reageert. Hierop wordt de Lemus afgestemd.

Gebruik

De Artistic is zowel aan de muur te hangen, als op het frame te zetten. Op het frame oogt het netjes, sjiek zelfs. Zoals eerder gezegd tijdens het uitpakken zou ik toch toch aan de achterkant nog wat bevestigingen willen hebben voor de kabels – mocht je het frame gebruiken. Zo heb ik een TV, Xbox Series X, router, switch, hue hub, Apple TV, modem en dan nog eens alle kabels, die erbij komen, weg moeten werken. Nu ligt het dus vrij bijzonder opgehoopt achter de tv. In geval van een soort kabelmanagement, kan je het in iedere geval nog netjes wegwerken. Oplossing voor nu… ducttape.. Yeah.. ik weet het, niet de meest mooie manier. Maar goed, het houdt alles netjes op zijn plek – en vooral buiten het zicht. Maar, ook zoals eerder gezegd; dit is ook wel echt het meest extreme geval aan apparaten die je op zo’n kast legt/verbergt. Het idee achter de producten van Lemus (dunkt mij) is dat minimalisme wel centraal staat. Dat is in mijn geval toch wel echt het tegenovergestelde. 😀

De Lemus Home Artistic hebben we nu al enkele maanden in gebruik en ik heb sinds dag 1 géén één keer met het geluid van de TV aan. Alles gaat nu via de Lemus, van de Xbox tot en met gewoon TV kijken. Het klinkt beter dan audio van een televisie. Ik begrijp dat bedrijven als Philips enorm graag de samenwerking met een partij als Bowers & Wilkins aangaan om te zorgen dat het geluid van de TV’s gewoon beter wordt, het is namelijk vaak belabberd. Toch moet ik bekennen dat van alle TV’s en monitoren die ik heb mogen beluisteren én bekijken de LG Oled 55 van (2020 versie) al wel echt ‘beter’ geluid heeft dan elke andere standaard TV. En dan toch, echt waar… hand op mijn hart kan ik iedereen aanbevelen (zeker als je het minimalistisch wilt houden) naar de Lemus Home producten te kijken – en al helemaal als je niet wilt uitbreiden met twee grote zuilen naast je tv.

In mijn geval heb ik gekozen voor de Artistic met frame. Het frame oogt netjes. Je ziet ook eigenlijk nauwelijks dat het een speaker is. Je ziet gewoon een TV meubel, tot je realiseert wat je hoort, dan klinkt namelijk als muziek in de oren (pun intended).

Ik ben het met jullie eens dat een soundbar geen 2.1 set is, toch – vanwege de brede opzet van het meubel), emuleert deze wel een breed geluid. Vanaf een aantal meter (afstand) wordt het geluid dus al breder gebracht. En dat zorgt ervoor dat je toch een gevoel hebt dat er met een stereo systeem wordt gewerkt – die aantal meters apart staan.

Heel eerlijk, ik vind het wel echt een enorm gaaf product. Het werkt simpel, je kunt eigenlijk van alles aansluiten – ook via de verschillende apps (Spotify/Tidal) etc.. HDMI ARC werkt ook echt perfect, ik heb werkelijk waar nog geen één keer een probleem ondervonden. Afstandsbediening van je TV beïnvloedt gelijk de volume van de Home Artistic, wat natuurlijk ook fijn is. Zo heb je niet een extra afstandsbediening. Er is overigens nog wel een extra Lemus afstandsbediening te koop om direct de Artistic aan te sturen.

Het is natuurlijk geen must er direct een TV op te zetten. Ook puur als meubel met van alles en nog wat is natuurlijk gewoon mogelijk.

De app is prima, er mag nog wel het e.e.a. bij zoals multi-room setups. Want daar ga je op ten duur ook mee te maken krijgen. Gelukkig is er met AirPlay 2 ook op meerdere devices af te spelen.
Dat met de app een room adapt te doen is, dat is natuurlijk erg fijn. Het gebruikt de microfoon van de device waarmee je het start om te testen hoe de soundbar binnen de kamer klinkt. Hier wordt vervolgens het systeem op afgesteld.

Terug naar gebruik van de Lemus Artistic, uiteraard doe ik weer verschillende testen door enorm veel series (ja, doe ik echt speciaal voor jullie lezers om een goed verhaal te kunnen schrijven) en films te kijken.
Dit is en blijft een enorme upgrade voor je tv. Zo heb ik o.a. – Shooter, Iron Man 2, John Wick 3 en vele andere films wederom bekeken. Het resultaat. De Lemus Home Artistic trekt je echt mee in de film. Je voelt je niet zo overrompeld als een compleet 7.2 set.
Ik heb echt lang op de bank vertoeft om te bedenken; mis je nu eigenlijk het 2.1 (of hoger) geluid? Persoonlijk vind ik van niet. Dit geluid is breed, aanwezig, diep (holy moly wat komt er een power uit de Lemus Artistic – niet zo gek met 4 woofers). De bass levels van de Lemus toch iets naar beneden bij moeten schaven. Laten we het zo zeggen, met een beetje doorzettingsvermogen en bepaalde muziek lukt het je de kopjes van de Lemus te laten trillen. Power genoeg dus.
En dat power genoeg merk je in alles wat je er tegenaan gooit. Met films hoor je gewoon veel. Spraak van mensen is duidelijk. Nooit meer dat gezeur met “wat zeggen ze nou?” – even terugspoelen.

Ook muziek is natuurlijk tegen de Lemus aan te gooien, en ook dat heb ik uiteraard gedaan ook. Van Spotify playlists tot en met Tidal via bijvoorbeeld AirPlay 2, het werkt niet alleen feilloos, het klinkt ook goed.
Maar, laten we wel wezen. Het betreft hier een soundbar die je natuurlijk eerder gebruikt voor films en series dan dat je er complete concerten op af gaat spelen. Het kan, begrijp mij niet verkeerd. Als je een echte audiofiel bent die niet genoegen neemt met een set minder van 10k, dan zou ik toch adviseren even goed achter je oor te gaan krabben om niet gewoon een echte 2.0-set (of heftiger) te gaan halen. Als je het echt echt echt voor het muziek doet – en je wilt echt continue het gevoel hebben dat je naast bijvoorbeeld Wibi Soerjadi op zijn stoeltje zit terwijl hij er even vrolijk op los pingelt, tjsa… dan zou ik toch even verder kijken.
Om af en toe dus een (muziek) podcast/spotify playlist op te zetten om te genieten. Prima, genieten zul je. Ik heb de soundbar vrijwel dagelijks aan, en als muziekliefhebber heb ik er ook echt enorm van genoten.

Even serieus, voor een soundbar is dit wel echt een heftig ding. Het is ook best grappig, ik heb door de reviews al redelijk wat soundbars kunnen testen. En ja, er zaten er een paar tussen waarvoor je niet perse naar huis kan schrijven. Er zaten er ook een aantal tussen die van een ander niveau zijn, zie mijn review van de Naim Mu-so 2nd Gen. De Lemus Home Artistic schaar ik eigenlijk ook onder de laatste categorie. Het is echt een waar powerhouse, op pootjes.

Conclusie

Lemus, een in Nederland nog vrij onbekend merk, is een interessante speler in deze audiomarkt. Met de Home Artistic haal je een waar sierraad in je woning, en dus niet alleen een lust voor het oog. Je oren willen immers ook wat, en ook dat zit wel snor.

De Lemus Home Artistic heeft een behoorlijke power waarmee je echt vooruit kunt. Een gemiddelde woonkamer kan hiermee gewoon worden gevuld. Het is daarnaast ook gewoon echt een slimme speaker. Ik ken namelijk ook mensen die geen gigantische speakers in de woonkamer willen hebben staan omdat ze dat niet bij de stijl vinden staan. In dat geval is een muziekmeubel als de Arctic gewoon een hele goede oplossing.
Het voordeel is dat er geen speakers naast de TV hoeven te staan, en toch goed geluid uit de TV komt. Zoals eerder gezegd, je kan het natuurlijk ook gewoon als meubel in je woonkamer gebruiken – net zoals dat mensen speakers op verschillende plaatsen in het huis willen plaatsen.
Wat natuurlijk niet dient te worden vergeten, je kan dit natuurlijk ook gewoon onder je TV aan de muur hangen, hetgeen clean/minimalistisch oogt. En dat is natuurlijk enorm gaaf.

De speaker zelf ziet er gewoon erg mooi uit, de afwerking is ook erg fraai.
Het enige wat ik wel fijn had gevonden, is een mogelijkheid voor extra kabelmanagement in het geval dat de standaard wordt gebruikt. Zeker in geval er een TV op wordt geplaatst is het fijn de kabels ergens netjes weg te kunnen werken.

De app werkt prima, maar is geen technisch hoogstandje. De nodige zaken zitten erin, en dat is zelfs al meer dan wat ik destijds bij Denon aantrof (in de Denon app dien je zelfs voor de EQ extra te betalen) – biedt het dan gewoon niet aan.
Ik hoop dat in het vervolg wel een toevoeging komt voor multi-room setups, daarmee is er dan muziek in verschillende kamers te spelen over verschillende Lemus systemen. Voor nu biedt AirPlay 2 daarvoor de uitkomst.

In de tussentijd heb ik de soundbar een kleine half jaar in dienst, en het is op de dag van vandaag nog steeds geweldig.

Ik denk oprecht dat Lemus nog ver gaat komen. Over het algemeen is het wel aannemelijk dat bij een soundbar van 100/200 euro het geluid ‘meh’ is (het is prima voor wat je ermee wilt bereiken – maar laat je niet genieten van echte prachtige livesets o.i.d.). Ondanks dat de Lemus muziekmeubels/soundbars niet heel goedkoop zijn (€1949,- met standaard), krijg je er wel echt iets voor terug. En dat is mijn optiek wel echt een investering waard.

De Lemus Home Artistic is in mijn optiek gewoon top. Een hele fijne meubel die menig (woon)kamer qua geluid kan verlichten, en dan oogt het ook nog eens mooi en clean. Wat wil je nog meer?
De Lemus Home Artistic krijgt van mij 5 van de 5 sterren. Een artistiek product.

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!