do. apr 2nd, 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Noblechairs Hero Real Leather + Noblechairs Footrest Real Leather

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero is de nieuwste stoel uit deze reeks. Vanuit Noblechairs ontving ik de Hero met een voetensteun. In deze review ga ik dieper in op beide producten.
Noblechairs Hero Gamingstoel echt leder
Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero is de nieuwste stoel uit deze reeks. Vanuit Noblechairs ontving ik de Hero met een voetensteun. In deze review ga ik dieper in op beide producten.

Pluspunten

  • Stevig en stabiel
  • Rug en nek kussen zijn perfect. Niet te hard en niet te zacht
  • Voetensteun voelt erg stevig aan en voelt fijn om op te rusten
  • Kwaliteit van materiaal
  • Comfortabel
Minpunten
  • Rugkussen is niet vast te maken
  • Prijs wat aan de hoge kant

Inleiding

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero is de nieuwste stoel uit deze reeks. Vanuit Noblechairs ontving ik de Real Leather versie met een Real Leather footrest. In deze review ga ik dieper in op beide producten.

Specificaties

Uiteraard beginnen wij met de specificaties!

Integrated Adjustable Lumbar Support
Larger Size
4D Armrest with soft PU padding
Full Inner Foam Construction
Solid Inner Metal Frame
Breathable Fabric Cover
Vibrant Coloring
Silent 60mm PU Casters
Class 4 Gas Lift
Butterfly Tilt Mechanism
Stylish Air channel
Intricate stitching

Weight: ca. 30 kg
Rocking Mechanism Tilt: max. 11°
Backrest Adjustability: 45° (90°-135°)
Manufacturer’s Guarantee: 2 Years

Via onderstaande hyperlinks zijn de afmetingen van de stoel te zien (de tekst was bijna niet meer te zien bij het verkleinen). Klik!

Unboxing

Tijd om het geheel uit te pakken! Het geheel weegt toch een kleine 30+ kilo, dus vergis je daar niet in! Ook de bezorger was in dit geval niet in zijn beste bui met deze bestelling.

Tijdens het uitpakken viel mij op dat de spullen echt met veel aandacht zijn verpakt! Dat is zeker een pluspunt – zorgt er uiteraard ook weer voor dat de stoel zonder krassen/scheuren binnenkomt. Knappe bezorger die de rugleuning of dergelijke beschadigd.

De Noblechairs Epic levert twee kussentjes mee, één voor de onderrug en één voor de nek.

In de assembly instructions staat perfect aangegeven hoe de stoel in een paar simpele stappen in elkaar gezet dient te worden.

Uiteraard wordt er een gasveer, 5 wieltjes – die vrij soepel draaien en twee afdekplaatjes meegeleverd.

Daarnaast levert Noblechairs naast de gasveer covers en hendels netjes de schroeven en inbus in een pakketje mee.

Wat allereerst opvalt is dat de kwaliteit van de materialen echt hoog zijn. Het leer voelt kwalitatief aan en het rode stiksel geeft de stoel ook een mooie afwerking.
Het valt daarnaast op dat de rugleuning vrij hoog is.

De voetensteun van de Hero is erg stevig en gelukkig niet te buigen.

Het begin is er!

Het verstelbare element van de stoel heeft een draaiknop waardoor er kan worden gekozen om meer of minder te kunnen wiegen in de stoel. Een hendel kan er voor zorgen dat de stoel helemaal niet naar achter kan kiepen en de andere om de gasveer te bedienen.

Voordeel van de armsteunen is dat er wat grotere sleuven in zitten waardoor de stoel toch naar wens kan worden afgesteld. Zo kunnen de armsteunen iets verder naar buiten of naar binnen!

De armsteun kan 4D worden aangepast. Naar boven en beneden, naar voren en achter en binnen en buiten. De armsteunen kunnen echter niet zoals de Noblechairs Epic op hun as worden gedraaid.

Aan de rechterkant van de stoel zit de hendel om de rugleuning platter te maken of rechtop te zetten.

Wat bij deze stoel opvalt is dat er overal stevige materialen zijn gebruikt. Hierdoor zal men niet zomaar door een stoel heen zakken. Het frame in de stoel is ook van staal.

Wanneer de zitting op de gasveer zit, kan de rugleuning vast worden gemaakt.

Tip! Wanneer de stoel door één persoon in elkaar wordt gezet, zet de rugleuning tegen een muur of tafel aan. Hierdoor kan deze makkelijk op zijn plek worden gehouden, en dus worden vastgedraaid!

Enig nadeel aan het kussentje, is dat deze niet kan worden vastgemaakt. Het kussentje kan gelukkig wel om de stoel worden gebonden door een elastiek.

Ik was eigenlijk best verbaasd hoe hoog de stoel was. Zelf ben ik 1.83m en voelde mij net een kind van 5 op een keukenstoel – net alsof ik niet bij de grond kon. Kortom, de mensen met ‘wat’ lange onderbenen kunnen zeker deze stoel eens uitproberen.

Uiteraard hebben we de voetensteun nog!

Uiteraard wordt hier het nodige materiaal door Noblechairs meegeleverd. Een schroef, inbus, twee dingen en een handleiding.

Zoals bij de Noblechairs Hero is ook de standaard van de voetensteun erg stevig. Op één van de uiteinde van de voet zit een klein logo van Noblechairs.

Het geheel van de voetensteun ziet er ook netjes uit. Het leer aan de bovenkant en netjes met plastic de onderkant afgewerkt.

Het mechanisme om de voetensteun te kantelen werkt ook enorm handig. Door middel van een hendel kan deze in worden geklapt of plat worden gezet.

Het leer heeft ook een mooi geweven draad zoals de stoel. Dit oogt erg netjes en geeft ook wat grip om je voet op te zetten.

Ring in de standaard, voetensteun erin prikken en de schroef dichtdraaien. Kind kan de was doen!

Wat erg handig is van deze voetensteun, is dat deze enorm makkelijk te verstellen is. Deze kan op zijn as draaien en natuurlijk kan deze plat of ingeklapt staan.

De stoel en voetensteun eenmaal in elkaar gezet is het tijd om te genieten! Aangezien de voetensteun een patroon heeft, zorgt dit ervoor dat je je voet plat op de voetensteun kan zetten. Op een puur leren voetensteun glij je dan continu weg. Hier niet! 😀 – #daarisovernagedacht!

Gebruik

De stoel is nu enkele maanden in gebruik en de stoel ziet er nog uit alsof deze nieuw is. Zo voelt deze overigens ook nog. De stoel is nog niet ingezakt en het leer is nog netjes/soepel. Dit geldt eveneens voor mijn andere stoel – de Noblechairs Epic die ik nu al meer dan een jaar heb. Wel merk ik dat de leren stoel koeler is dan de Pu-leren versie. Het kussentje voor de nek is perfect! Waar bij de Epic het rugkussentje te zacht was, is deze bij de Hero perfect!

De zitting is erg fijn maar ook opmerkelijk groot. De Epic is merkbaar kleiner dan de Hero. Mocht je wat ‘sterker’ gebouwd zijn, dan is dit een stoel om naar uit te kijken!
De vormen zijn ook goed voor de mensen met wat bredere schouders. Het voelt zelfs lekker om achteruit te zitten en de schouders te kunnen laten rusten in de stoel.

Wat ook een voordeel is t.o.v. de Epic is dat deze stoel geen gaatjes in het leer heeft (wat de Epic wel heeft). Mocht je zo nu en dan achter het bureau willen eten, dan lopen er in geval van de Hero geen gaatjes vol.

Een ander groot pluspunt is dat de voetensteun erg stevig is. Deze is helemaal naar wens af te stellen. Het kussen in de voetensteun is in mijn optiek precies goed! Niet te hard of te zacht. Probleem met een zachte voetensteun is dat je snel kuilen krijgt en dat de steun uit de voetensteun wegzakt. Dat is in dit geval niet mogelijk.

Conclusie

Noblechairs is een Duits merk. De Duitse degelijkheid is ook weer in deze stoel terug te zien. De afwerking is nagenoeg perfect, dit geldt ook voor de stabiliteit en eveneens hoe comfortabel de stoel zit.

Desondanks dat de Noblechairs Hero wat duurder is dan de concurrenten, is het wel een ‘belangrijkere’ inverstering om gelijk voor een stoel te kiezen die inderdaad op deze punten hogere punten scoort. Daarnaast is het leer goed afgewerkt en voelt alles erg stevig aan.

Een goede stoel is in mijn optiek belangrijk. Is het niet voor alleen voor het gamen, maar bijvoorbeeld ook voor een dag te werken, dan is een goede investering wel aan te raden. Ook voor behoud van je rug, i.v.m. de positie waar je de hele dag in zit.
Zelf kan ik echt zonder problemen een dag op deze stoel werken, zonder dat ik last krijg van mijn rug. De Noblechairs Hero werkt de warmte goed weg en is zeer comfortabel. De kussentjes zijn in mijn optiek perfect.

Overigens is het een groot pluspunt dat het hoofdkussentje ook in hoogte kan worden afgesteld, waar vele stoelen automatisch het hoofdkussentje maar op één plek kunnen hebben omdat deze schuin afloopt, is het model van de Noblechairs Epic rechter aan de bovenkant, waardoor het kussentje makkelijk in hoogte kan worden verschoven. Of je korter bent of lang, maakt in dit geval dus niet uit, het kussentje zal netjes in je nek kunnen blijven zitten.

De Hero kan daarnaast ook gemakkelijk en goed worden versteld. De armleuning kan 4D worden afgesteld. En de rugleuning en de gehele hoogte van de stoel kunnen naar wens worden aangepast. Zelfs het schommelen is een groot pluspunt.

Gek genoeg had ik in de eerste instantie niet ‘heel’ veel verwacht van de stoel. Ik kreeg het gevoel “ah, daar is weer een gaming stoel net zoals elke andere”, maar de Noblechairs Hero staat samen met de Footrest met vlag en wimpel bovenaan het lijstje.
Zelf heb ik al redelijk wat films weg kunnen kijken met deze combo en geniet ik gewoon van het zitten in deze stoel. Daarnaast kan ik je verzekeren dat het ook een stuk gemakkelijker en fijner is om de voeten op een voetensteun zoals deze neer te leggen dan een bureau! 😉

De Noblechairs Hero en Noblechairs Footrest krijgen van mij 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op...

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat...

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort...

De Steelseries Apex 7, is de goedkopere variant van de Apex Pro. Een toetsenbord waar de drukgevoeligheid kon worden aangepast (zelfs per toets). De Apex...

ASRock bracht niet heel erg lang geleden de X570 Creator uit. Een ultiem bordje voor de ultieme gebruiker. Hoe deze X570 moederbord i.c.m. een Ryzen...

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken...

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken...

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Maar, is er ook een stoel voor een lager budget te krijgen...

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Maar, is er ook een stoel voor een lager budget te krijgen...

De Sennheiser Momentum Wireless 3 is de opvolger van de Momentum 2. Een koptelefoon die destijds al erg goed werd ontvangen. Helaas heb ik nooit...

Het is alweer even geleden dat de PXC 550 uitkwam, een headset die een hoop harten veroverden, niet alleen vanwege de ANC mogelijkheden maar vanwege...

HP is natuurlijk geen onbekende in de markt van notebooks. Onder de HP Omen brand worden de high-end gaming producten uitgegeven. De brand HP Pavilion...

Een smart home met slimme verlichting, hoe slim is dat nou eigenlijk? Vandaag de dag brengen verschillende brands lampen en producten uit, waaronder Trust. In...

Western Digital heeft een aantal nieuwe WD Black producten op de markt gezet. En vandaag is het tijd om één van die producten onder de...

Afgelopen jaar kon ik de Predator Orion 9000 reviewen. En dat is in dit geval weer zo, echter maak ik nu gebruik van een ‘goedkopere’...

Marantz is toch wel een bekende naam in de markt van versterkers, dit jaar bracht Marantz de Melody X uit. Deze heb ik met de...

Acer heeft afgelopen jaar een super dunne laptop uitgebracht, namelijk de Swift 7. Met maarliefst 9mm is het wel één van de dunnere laptops in...

Ben je nou een gamer die graag zijn laptop mee neemt om toch nog wat potjes te kunnen gamen? Dan heeft Acer een ideale machine...

Arozzi bracht niet heel lang geleden de Vernazza Soft Fabric uit. Een tegenhanger van de PU-leer en echt lederen varianten. Wat is een voordeel van...

Dit jaar bracht Synology een aantal nieuwe NAS’en uit, in deze (en twee andere) review ga ik dieper in op de nieuwe producten. Hoe presteren...

Dit jaar bracht Synology een aantal nieuwe NAS’en uit, in deze (en twee andere reviews) ga ik dieper in op de nieuwe producten. Hoe presteren...

Dit jaar bracht Synology een aantal nieuwe NAS’en uit, in deze (en twee andere reviews) ga ik dieper in op de nieuwe producten. Hoe presteren...

Vandaag de dag wordt de monitorenmarkt verzaaid met alle soorten maten en resoluties. Acer stapt met de Nitro XV273K in de 144Hz 4K markt, hoe...

SteelSeries heeft verkort een aantal nieuwe producten uitgebracht. Van toetsenborden, muizen tot muismatten. In deze review ga ik in op het nieuwe product van SteelSeries,...

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te...

Niet heel lang geleden mocht ik de Steelseries Apex M750 reviewen, vandaag de dag is er een nieuwe variant uitgekomen, namelijk de Apex Pro. Hoe...

Inleiding Vandaag de dag zijn er vele fabrikanten die een soundbar op de markt brengen, maar hoe goed zijn deze nou eigenlijk? Via Denon ontving...

Inleiding Niet lang geleden bracht Denon de nieuwe CEOL uit. Een boekenplank audioset die best staat in menig huishouden. Hoe de CEOL N10 bevalt, ik...

Niet al te lang geleden bracht B&W een nieuwe reeks speakers uit onder de naam Formation. De Formation Wedge is één van deze speakers, en...

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless uitgebracht. Wat voor kwaliteit muziek leveren deze oortjes? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe...