4 juni 2019

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Noblechairs Hero Real Leather + Noblechairs Footrest Real Leather

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero is de nieuwste stoel uit deze reeks. Vanuit Noblechairs ontving ik de Hero met een voetensteun. In deze review ga ik dieper in op beide producten.
Noblechairs Hero Gamingstoel echt leder
Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero is de nieuwste stoel uit deze reeks. Vanuit Noblechairs ontving ik de Hero met een voetensteun. In deze review ga ik dieper in op beide producten.

Pluspunten

  • Stevig en stabiel
  • Rug en nek kussen zijn perfect. Niet te hard en niet te zacht
  • Voetensteun voelt erg stevig aan en voelt fijn om op te rusten
  • Kwaliteit van materiaal
  • Comfortabel
Minpunten
  • Rugkussen is niet vast te maken
  • Prijs wat aan de hoge kant

Inleiding

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero is de nieuwste stoel uit deze reeks. Vanuit Noblechairs ontving ik de Real Leather versie met een Real Leather footrest. In deze review ga ik dieper in op beide producten.

Specificaties

Uiteraard beginnen wij met de specificaties!

Integrated Adjustable Lumbar Support
Larger Size
4D Armrest with soft PU padding
Full Inner Foam Construction
Solid Inner Metal Frame
Breathable Fabric Cover
Vibrant Coloring
Silent 60mm PU Casters
Class 4 Gas Lift
Butterfly Tilt Mechanism
Stylish Air channel
Intricate stitching

Weight: ca. 30 kg
Rocking Mechanism Tilt: max. 11°
Backrest Adjustability: 45° (90°-135°)
Manufacturer’s Guarantee: 2 Years

Via onderstaande hyperlinks zijn de afmetingen van de stoel te zien (de tekst was bijna niet meer te zien bij het verkleinen). Klik!

Unboxing

Tijd om het geheel uit te pakken! Het geheel weegt toch een kleine 30+ kilo, dus vergis je daar niet in! Ook de bezorger was in dit geval niet in zijn beste bui met deze bestelling.

Tijdens het uitpakken viel mij op dat de spullen echt met veel aandacht zijn verpakt! Dat is zeker een pluspunt – zorgt er uiteraard ook weer voor dat de stoel zonder krassen/scheuren binnenkomt. Knappe bezorger die de rugleuning of dergelijke beschadigd.

De Noblechairs Epic levert twee kussentjes mee, één voor de onderrug en één voor de nek.

In de assembly instructions staat perfect aangegeven hoe de stoel in een paar simpele stappen in elkaar gezet dient te worden.

Uiteraard wordt er een gasveer, 5 wieltjes – die vrij soepel draaien en twee afdekplaatjes meegeleverd.

Daarnaast levert Noblechairs naast de gasveer covers en hendels netjes de schroeven en inbus in een pakketje mee.

Wat allereerst opvalt is dat de kwaliteit van de materialen echt hoog zijn. Het leer voelt kwalitatief aan en het rode stiksel geeft de stoel ook een mooie afwerking.
Het valt daarnaast op dat de rugleuning vrij hoog is.

De voetensteun van de Hero is erg stevig en gelukkig niet te buigen.

Het begin is er!

Het verstelbare element van de stoel heeft een draaiknop waardoor er kan worden gekozen om meer of minder te kunnen wiegen in de stoel. Een hendel kan er voor zorgen dat de stoel helemaal niet naar achter kan kiepen en de andere om de gasveer te bedienen.

Voordeel van de armsteunen is dat er wat grotere sleuven in zitten waardoor de stoel toch naar wens kan worden afgesteld. Zo kunnen de armsteunen iets verder naar buiten of naar binnen!

De armsteun kan 4D worden aangepast. Naar boven en beneden, naar voren en achter en binnen en buiten. De armsteunen kunnen echter niet zoals de Noblechairs Epic op hun as worden gedraaid.

Aan de rechterkant van de stoel zit de hendel om de rugleuning platter te maken of rechtop te zetten.

Wat bij deze stoel opvalt is dat er overal stevige materialen zijn gebruikt. Hierdoor zal men niet zomaar door een stoel heen zakken. Het frame in de stoel is ook van staal.

Wanneer de zitting op de gasveer zit, kan de rugleuning vast worden gemaakt.

Tip! Wanneer de stoel door één persoon in elkaar wordt gezet, zet de rugleuning tegen een muur of tafel aan. Hierdoor kan deze makkelijk op zijn plek worden gehouden, en dus worden vastgedraaid!

Enig nadeel aan het kussentje, is dat deze niet kan worden vastgemaakt. Het kussentje kan gelukkig wel om de stoel worden gebonden door een elastiek.

Ik was eigenlijk best verbaasd hoe hoog de stoel was. Zelf ben ik 1.83m en voelde mij net een kind van 5 op een keukenstoel – net alsof ik niet bij de grond kon. Kortom, de mensen met ‘wat’ lange onderbenen kunnen zeker deze stoel eens uitproberen.

Uiteraard hebben we de voetensteun nog!

Uiteraard wordt hier het nodige materiaal door Noblechairs meegeleverd. Een schroef, inbus, twee dingen en een handleiding.

Zoals bij de Noblechairs Hero is ook de standaard van de voetensteun erg stevig. Op één van de uiteinde van de voet zit een klein logo van Noblechairs.

Het geheel van de voetensteun ziet er ook netjes uit. Het leer aan de bovenkant en netjes met plastic de onderkant afgewerkt.

Het mechanisme om de voetensteun te kantelen werkt ook enorm handig. Door middel van een hendel kan deze in worden geklapt of plat worden gezet.

Het leer heeft ook een mooi geweven draad zoals de stoel. Dit oogt erg netjes en geeft ook wat grip om je voet op te zetten.

Ring in de standaard, voetensteun erin prikken en de schroef dichtdraaien. Kind kan de was doen!

Wat erg handig is van deze voetensteun, is dat deze enorm makkelijk te verstellen is. Deze kan op zijn as draaien en natuurlijk kan deze plat of ingeklapt staan.

De stoel en voetensteun eenmaal in elkaar gezet is het tijd om te genieten! Aangezien de voetensteun een patroon heeft, zorgt dit ervoor dat je je voet plat op de voetensteun kan zetten. Op een puur leren voetensteun glij je dan continu weg. Hier niet! 😀 – #daarisovernagedacht!

Gebruik

De stoel is nu enkele maanden in gebruik en de stoel ziet er nog uit alsof deze nieuw is. Zo voelt deze overigens ook nog. De stoel is nog niet ingezakt en het leer is nog netjes/soepel. Dit geldt eveneens voor mijn andere stoel – de Noblechairs Epic die ik nu al meer dan een jaar heb. Wel merk ik dat de leren stoel koeler is dan de Pu-leren versie. Het kussentje voor de nek is perfect! Waar bij de Epic het rugkussentje te zacht was, is deze bij de Hero perfect!

De zitting is erg fijn maar ook opmerkelijk groot. De Epic is merkbaar kleiner dan de Hero. Mocht je wat ‘sterker’ gebouwd zijn, dan is dit een stoel om naar uit te kijken!
De vormen zijn ook goed voor de mensen met wat bredere schouders. Het voelt zelfs lekker om achteruit te zitten en de schouders te kunnen laten rusten in de stoel.

Wat ook een voordeel is t.o.v. de Epic is dat deze stoel geen gaatjes in het leer heeft (wat de Epic wel heeft). Mocht je zo nu en dan achter het bureau willen eten, dan lopen er in geval van de Hero geen gaatjes vol.

Een ander groot pluspunt is dat de voetensteun erg stevig is. Deze is helemaal naar wens af te stellen. Het kussen in de voetensteun is in mijn optiek precies goed! Niet te hard of te zacht. Probleem met een zachte voetensteun is dat je snel kuilen krijgt en dat de steun uit de voetensteun wegzakt. Dat is in dit geval niet mogelijk.

Conclusie

Noblechairs is een Duits merk. De Duitse degelijkheid is ook weer in deze stoel terug te zien. De afwerking is nagenoeg perfect, dit geldt ook voor de stabiliteit en eveneens hoe comfortabel de stoel zit.

Desondanks dat de Noblechairs Hero wat duurder is dan de concurrenten, is het wel een ‘belangrijkere’ inverstering om gelijk voor een stoel te kiezen die inderdaad op deze punten hogere punten scoort. Daarnaast is het leer goed afgewerkt en voelt alles erg stevig aan.

Een goede stoel is in mijn optiek belangrijk. Is het niet voor alleen voor het gamen, maar bijvoorbeeld ook voor een dag te werken, dan is een goede investering wel aan te raden. Ook voor behoud van je rug, i.v.m. de positie waar je de hele dag in zit.
Zelf kan ik echt zonder problemen een dag op deze stoel werken, zonder dat ik last krijg van mijn rug. De Noblechairs Hero werkt de warmte goed weg en is zeer comfortabel. De kussentjes zijn in mijn optiek perfect.

Overigens is het een groot pluspunt dat het hoofdkussentje ook in hoogte kan worden afgesteld, waar vele stoelen automatisch het hoofdkussentje maar op één plek kunnen hebben omdat deze schuin afloopt, is het model van de Noblechairs Epic rechter aan de bovenkant, waardoor het kussentje makkelijk in hoogte kan worden verschoven. Of je korter bent of lang, maakt in dit geval dus niet uit, het kussentje zal netjes in je nek kunnen blijven zitten.

De Hero kan daarnaast ook gemakkelijk en goed worden versteld. De armleuning kan 4D worden afgesteld. En de rugleuning en de gehele hoogte van de stoel kunnen naar wens worden aangepast. Zelfs het schommelen is een groot pluspunt.

Gek genoeg had ik in de eerste instantie niet ‘heel’ veel verwacht van de stoel. Ik kreeg het gevoel “ah, daar is weer een gaming stoel net zoals elke andere”, maar de Noblechairs Hero staat samen met de Footrest met vlag en wimpel bovenaan het lijstje.
Zelf heb ik al redelijk wat films weg kunnen kijken met deze combo en geniet ik gewoon van het zitten in deze stoel. Daarnaast kan ik je verzekeren dat het ook een stuk gemakkelijker en fijner is om de voeten op een voetensteun zoals deze neer te leggen dan een bureau! 😉

De Noblechairs Hero en Noblechairs Footrest krijgen van mij 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.