3 november 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

AKRacing Core LX Plus Review

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt. Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.
AKRacing Core LX Plus Review

AKRacing Core LX Plus Review

4

Samenvatting

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt. Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

Inleiding

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

Specificaties

Uiteraard beginnen wij met de specificaties van de Core LX Plus!

Material
Frame Material: Metal
Frame Coating: Anti corrosive black paint
Chair Cover Material: Premium PU leather on front and back
Foam Type: High Density Mould Shaping Foam
Foam Density: 55 kg/m³ (seat) 50 kg/m³ (back)
Base Type: Nylon composite base

Features
Adjustable Armrests: 3D
Mechanism Type: Standard Mechanism
Adjustable Tilt Angle: 3-18°
Tilt Lock: Yes
Tilt Angle Lock: No
Recline angle: 180°
Gas Lift Class: Class 4 gaslift
Adjustable Back Angle: Yes
Adjustable Lumbar Cushion: Yes
Adjustable Headrest: Yes
Meets/Exceeds ANSI/BIFMA Standards: Yes
Warranty Length: 5/10 years

De afmetingen zijn als volgt:

Unboxing

Vanuit AKRacing ontving ik twee stoelen:

  • AKRacing Core LX Plus
  • AKRacing Master Premium
    In deze review gaan wij uiteraard dieper in op de Core LX Plus.

De Core LX Plus heeft rode accenten over de stoel, wat de stoel in mijn optiek stoer laat ogen. Uiteraard is de LX Plus ook in andere kleuren te verkrijgen!

De rugleuning lag in iedere geval goed in de doos geklemd. Zodoende dat rechts het kussentje wat ingedrukt zit. Later in de foto’s zie je dat dit wegtrekt. Laat ook gelijk zien hoe veerkrachtig deze kussentjes zijn! 😀

De achterkant is niet heel spannend. De open gaten zorgen ervoor dat het rugkussentje aan de stoel kan worden vastgemaakt.

De AKRacing Master Premium heeft in mijn optiek wel een mooier onderstel. Dit ziet er toch wel wat goedkoop uit.

Bij de Core LX plus levert AKRacing de volgende zaken mee;

  • handleiding,
  • handschoenen,
  • gasveer en bijbehorende afdekkappen,
  • mechanische systeem voor de zitting,
  • wieltjes,
  • schroeven en inbus

AKRacing levert dus bij de stoel best fijne handschoentjes mee. Dit zorgt ervoor dat je vingers niet vies worden, door bijvoorbeeld vet/smeer van de gasveer of andere onderdelen. De keren dat mijn handen door het opzetten van een stoel vies zijn geworden, zijn ook op één hand te tellen… 😛

Het nekkussen is in mijn optiek prima qua dikte. Het rugkussentje mag wat mij betreft wel net iets harder.

Voordeel wat de AKRacing kussens hebben, is dat deze een rits hebben waardoor deze nog net iets kunnen worden opgevuld mocht dit nodig zijn.

Opvallend aan de pu-leer van de stoel én rugleuning, is dat deze erg zacht aanvoelt maar toch stevig. Bij de stoelen van Noblechairs is dit veel stugger. AKRacing heeft in mijn optiek dus een betere pu-leer waarmee ze de stoelen bekleden dan de andere fabrikanten.

Zoals ook gewend bij de andere stoelen, is ook deze stoel opgezet met een staal frame – voor extra stevigheid.
Tegenwoordig levert AKRacing de 4 schroeven voor het mechanische onderdeel niet meer los in een plastic verpakking, maar gewoon geschroefd in het frame. Zo dient een gebruiker zelf de schroeven los te halen en deze vast te draaien om het onderdeel vast te draaien.
Misschien wat overbodige toevoeging, maar dit scheelt toch behoorlijk in extra verpakkingsmateriaal – en dus minder onnodig plastic.

Het traagschuim zitvlak kussen van de Core LX Plus (én eigenlijk ook van de Master Premium) is erg stevig, maar toch wel erg zacht. Het vormt goed naar je persoonlijk lichamelijke kussen. Hierdoor kreeg ik ook totaal niet het gevoel dat ik elke tien minuten op moest staan om even mijn benen te strekken. Iets wat je bij slechte stoelen al vrij snel krijgt.

Eén echt nadeel aan de Core LX Plus vind ik dat deze niet kan worden vastgezet wanneer iemand naar achteren kantelt. Bij de andere stoelen zie je dat wel wat vaker voorbij komen. Er is dus enkel één hendel om de stoel te verhogen/verlagen en het kantelmechanisme aan/uit te zetten. Kortom, of wel of niet kunnen laten kantelen. Stilzetten tijdens het kantelen gaat dus niet.

Een ander hendel (erboven) is om ervoor te zorgen dat de rugleuning kan worden aangepast. Plat, danwel rechtop.

Ook de schroeven in de rugleuning dienen eerst eruit worden gehaald. Maar, dat is uiteraard een kleine moeite! 🙂

Wat ik persoonlijk best bijzonder vind is dat de Core LX Plus behoorlijk plat kan. Ik ben zelfs op deze stand op de stoel gaan liggen, en kon … jawel! mijn benen optillen van de grond. Ik viel niet naar achteren – hetgeen best een enge gedachte is. Je bent immers niet gewend zo ver naar achteren te kiepen in een stoel.
Ook het opklappen van de stoel zorgt ervoor dat deze ‘weinig’ ruimte inneemt – voor zover het uiteraard kan.
Wel één tip, zet wel het mechanisme op slot. De stoel op 180 graden én nog eens dat mechanisme niet op slot zetten zorgt er wel voor dat je achterover ‘vliegt’.

Naast een bureau/tafel staat zo’n stoel zo gek nog niet – ondanks dat mijn spiegelreflexcamera de kleuren wat minder vastlegt. Het rood is daadwerkelijk toch wel iets roder.

Persoonlijk ben ik enorm fan van de mogelijkheid het kussentjes los te kunnen halen en hoger/later te kunnen bewegen. Er zijn ook stoelen te koop waarop het kussentje niet weg te halen is, en dat beperkt de mogelijkheden.

De 3D armleuningen kunnen naar boven/beneden, naar voren/achteren en naar binnen/buiten draaien.

Tussen de AKRacing Master Premium en de AKRacing Core LX Plus is in de afwerking geen verschillen te zien. Beide stoelen zijn goed afgewerkt. Verschil tussen de Core is dat deze voor de kleine tot gemiddelde pasvorm is. De LX Plus is voor de gemiddelde tot grotere pasvorm.

Ondanks dat de Core LX Plus juist zwaardere gebruikers kan dragen, is de rugleuning wel wat dunner dan die van de Master Premium. En toch is de Core LX Plus erg stevig.

Gebruik

De AKRacing Core LX Plus heb ik een behoorlijke tijd in gebruik gehad. Hetgeen mij opviel is dat de kussens lekker zacht waren, maar niet gingen inzitten. Met mijn gestroomlijnde lichaam kreeg ik ook na enkele maanden nog geen afrukken in de stoel te zien. Iets wat in mijn optiek duidt op goede kussens. Bij sommige bureaustoelen – en heb er best een aantal terug mogen sturen – merkte ik dat de kussens binnen no-time een vorm van je lichaam vasthielden – en bleven. Hetgeen je uiteraard niet wilt.

Het kussentje voor de nek is perfect, waardoor je lekker onderuit kan hangen/kan liggen in de stoel. Het rugkussentje is voor mij helaas ‘net’ te zacht. Wanneer je achteruit hangt (bij bijvoorbeeld gamen/film kijken) drukt deze op ten duur dusdanig in dat deze bijna geen toegevoegde waarde meer heeft voor de onderrug. Een iets harder kussentje had dit wel op kunnen vangen. Echter, niet iedereen heeft zin om een kussen waar je normaal op slaapt in zijn/haar onderrug te hebben.

De zitting is erg fijn. Ik had vroeger bij de ProX dat de zitting wat harder was, maar in dit geval ben ik erg tevreden. Tijdens het werken heb ik ook niet de neiging op te staan omdat het zitvlak lichtelijk omvormt in een zitzak.

Daarnaast is de Core LX Plus wat voor de ‘bredere’ gebruiker. De vormen zijn ook goed voor de mensen met wat bredere schouders. Het voelt zelfs lekker om achteruit te zitten en de schouders te kunnen laten rusten in de stoel.

Conclusie

Eén van de voordelen van deze stoel is dat deze ‘maar’ ongeveer 319 euro kost. Persoonlijk vind ik dat niet veel heel erg veel voor zo’n stoel. De stoel is stevig, materiaal voelt goed/stevig aan en daarnaast kan deze ook best wel wat gewicht dragen.
De kussentjes zijn ‘lekker’ verend waardoor je totaal niet het gevoel krijgt dat je op een houten stoel zit.

Daarnaast vind ik de materiaal beter aanvoelen dan die van de andere stoelen. De PU-leer voelt beter aan op deze stoel dan bij die van een Noblechairs Epic. Daar is het veel stugger. Hier voelt het wat flexibeler maar toch ook dikker aan.

Een goede stoel is in mijn optiek belangrijk. Is het niet voor alleen voor het gamen, maar bijvoorbeeld ook voor een dag te werken, dan is een goede investering wel aan te raden. Ook voor behoud van je rug, i.v.m. de positie waar je de hele dag in zit.
Zelf kan ik echt zonder problemen een dag op deze stoel werken, zonder dat ik last krijg van mijn rug. De stoel werkt het warmte goed weg en is zeer comfortabel. De kussentjes zijn ook nagenoeg perfect, alleen mocht het rugkussentje wel ‘net’ iets harder.
Overigens is het een groot pluspunt dat het hoofdkussentje ook in hoogte kan worden afgesteld (of zelfs weg worden gehaald), waar vele stoelen automatisch het hoofdkussentje maar op één plek kunnen hebben omdat deze schuin afloopt, is het model van de AKRacing Core LX Plus rechter aan de bovenkant, waardoor het kussentje makkelijk in hoogte kan worden verschoven en ook nog eens blijft zitten!

De stoel kan daarnaast ook gemakkelijk en goed worden versteld. De armleuning kan in zijn geheel naar voren/achteren, naar binnen of buiten worden gedraaid (uiteraard ook nog naar boven en beneden). De hendel aan de rechterkant (onder de zitting) zorgt ervoor dat de stoel op gewenste hoogte kan worden gezet, daarnaast kan deze de stoel vastzetten – zodat er niet mee kan worden geschommeld. Bij het loshalen (hendel naar rechts bewegen) kan er met de stoel naar achteren worden gekanteld. Toch is het jammer dat er geen ‘hendel’ op de stoel zit die de stoel vast kan houden op een gekantelde positie. Uiteraard kan wel de rugleuning worden aangepast met de rechter hendel op de hoogte van de zitting.

De AKRacing Core LX Plus is zoals de naam het zegt voor een ‘plussize’ gebruiker. Toch is de stoel niet bijster groot. Ik denk dat de gemiddelde tot net iets grotere gamer ook al perfect op deze stoel kan zitten.

Daarnaast krijg je bij de stoel op de componenten én de PU-leer in iedere geval 5 jaar garantie, en dat is wel opmerkelijk. Dit laat wel zien dat ze achter hun kwaliteit staan! En dat is ook te zien! 🙂

Ondanks dat de stoel niet vast kan worden gezet wanneer deze naar achteren kantelt, ik het eigenlijk verder een fijne bureaustoel.
Daarnaast vind ik 319 ook geen gekke vraagprijs.

De AKRacing Core LX Plus krijgt van mij 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!