26 mei 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

HERO GAMING CHAIR – BLACK/WHITE – LIMITED EDITION 2019

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!
Noblechairs Hero limited edition

Noblechairs Hero limited edition

Noblechairs Hero - LIMITED EDITION 2019
5

Samenvatting

Voordelen
Comfortabel
Kwaliteit van materiaal
Stevig en stabiel
Geen nek en rugkussen, maar wel support in de rug

Nadeel
Met 350 euro is het geen goedkope stoel

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Specificaties

Uiteraard beginnen wij met de specificaties!
Height Specification:
Total Height (with base):
ca. 129 – 137 cm

Seat Pan Height (with base):
ca. 48 – 56 cm

Backrest Height:
ca. 89 cm

Inner Backrest Width:
ca. 32,5 cm

Outer Backrest Width (widest point):
ca. 57 cm

Inner Seat Surface Area:
ca. 35 cm

Outer Seat Surface Area (widest point):
ca. 52 cm

Depth of Seating Area:
ca. 50 cm

Total Depth (without base):
ca. 55 cm

Armrest Width:
ca. 10,5 cm

Armrest Depth:
ca. 27 cm

Weight:
ca. 28 kg

Rocking Mechanism Adjustment:
max. 11°

Backrest Angle:
90° to 125°

Material:
Steel (frame)
Cold foam (upholstery)
Shape Memory Polymer (head support)
PU Leather (cover -> seat + contact area + reverse)
Aluminium (base)
Nylon / Polyurethane (casters)
Polyurethane (armrests)

Colour:
Black (cover), White (cover, stitching)

Maximum recommended user weight:
150kg Maximum weight supported: 180kg

Manufacturer’s Guarantee:
2 Years

Features:
Integrated lumbar support for loweer back
4D armrests with maximum adjustability
Adjustable backrest angle (90 to 125 degrees)
Flexible seat surface area
Deformation resistant cold foam
Memory Foam in the headrest
Durable gas lift (Safety Class 4)
Strong 5-point base in solid aluminium
60 mm casters for hard- and soft floors
Stable steel frame
Supports up to 180 kg

Unboxing

Tijd om de Noblechairs in elkaar te zetten!

Zoals we van Noblechairs gewend zijn, is ook de Hero weer netjes ingepakt.

Om maar gelijk met het mooiste gedeelte te beginnen. De rugleuning van de Noblechairs Hero – Limited Edition 2019 is in mijn optiek dé mooiste rugleuning voor gamingchairs/bureaustoelen.
De afwerking oogt lux. Met de suède look in het midden en aan de buitenkanten oogt dit echt heel netjes.
Het logo bovenin is netjes en niet schreeuwerig. De naam van de stoel aan de zijkant is een slimme zet. Een hoop livestreamers die op zulke stoelen zitten, zitten dusdanig in de weg, dat het merk nooit te zien is.

De achterkant van de Noblechairs Hero oogt mooi. Het logo van Noblechairs is in de stoel gestikt. Aan de rechterkant zit de knop om (meer of minder) rugsteun te geven.

De voet is stevig maar oogt wel wat ‘standaard’.

Uiteraard levert Noblechairs met de Hero handleidingen mee!

Het kleine extra doosje zit gevuld met alle andere benodigdheden voor de stoel!

Bij de Noblechairs Hero worden uiteraard wieltjes, gasveer, kappen voor de gasveer, afdekkappen, hendels en schroeven meegeleverd.

Het in elkaar zetten is eigenlijk zo gedaan. Klik de wieltjes in de voet, zet de gasveer in de voet en drappeer de kappen over de gasveer heen.

Wat wel een nieuwe is, is dat de armleuning los. Normaliter wordt deze bevestigd meegestuurd. Waarschijnlijk helpt dit om het pakket net iets kleiner te krijgen.
Draai aan de onderkant de 3 schroeven en ringetjes voor de armleuning los en maak deze weer vast.

Tijd om het zitvlak te beoordelen. De drie lijnen zijn gestikt wat een mooi effect geeft. De armleuningen ogen netjes. Op de mogelijkheden kom ik zo terug!

Tijd om het kantelsysteem op het zitvlak te monteren. Met de 4 meegeleverde schroeven en ringetjes is met de inbus binnen no-time dit systeem goed vast te maken. Let wel op wat voor en achter is :D.

Eenmaal het zitvlak op de voet gezet, kan de rugleuning worden vastgemaakt.

Bevestig de hendels en je bent zo goed als klaar!

Haal eerst de schroeven uit de rugleuning! 🙂

Met de twee overgebleven schroeven zijn de kappen aan de stoel vast te schroeven.

Het gave aan de Noblechairs Hero is dat deze met de rugleuning kan kantelen door de kleine hendel te gebruiken.

En aldaar is het resultaat!

De 4D-armleuning kan op meerdere manieren worden afgesteld. Deze kan naar boven en beneden, naar voren en naar achteren, verticaal naar binnen en buiten of gedraaid (diagonaal) naar binnen of buiten.

Toch blijf ik het een stoel met een mooie afwerking vinden. Ik heb deze stoel nu al minimaal 3 maanden, en zit er nog dagelijks op!

Voor het vervoeren van de stoel kan gemakkelijk de rugleuning naar voren worden gekanteld. Hierdoor wordt het geheel best klein.

De rugleuning kan niet helemaal plat en dat vind ik eigenlijk niet zo erg ook. Ik krijg toch altijd bij een compleet platte rugleuning het gevoel dat ik naar achteren kukel. Dat zal met dit niet gebeuren.

Wat ik daarnaast ook nog eens enorm fijn vind, is dat de stoel met de linker hendel (onder de stoel) kan worden gekanteld. Hiermee doel ik op het zitvlak die naar achteren kan worden gedraaid. In dit geval draait de rugleuning ook nog eens mee. Dit is vooral fijn tijdens het gamen of tijdens het kijken van een film.

Het gestikte logo op de achterkant van de Noblechairs Hero Limited Edition 2019 maakt het geheel voor mij af!

Gebruik

De stoel is nu enkele maanden in gebruik en de stoel ziet er nog uit alsof deze nieuw is. Zo voelt deze overigens ook nog. De stoel is nog niet ingezakt en het PU-leer is nog netjes/soepel.
Het jammere vind ik dat er geen nekkussen wordt meegeleverd. Toch is het fijn om je hoofd tegen iets te laten rusten. Het is onnatuurlijk om je hoofd dusdanig naar achteren te duwen dat deze op de rugleuning rust. Ondanks dat er geen rugkussentje wordt meegeleverd is er wel (d.m.v. een draaiknop aan de rechterkant) een mogelijkheid extra support in de rug te geven.

Conclusie

De Noblechairs Hero – Limited Edition 2019 is in mijn optiek niet zomaar een gaming chair. Deze stoel is niet alleen vol met opties, ook de kwaliteit en afwerking van deze stoel ligt hoger dan die van de tegenhangers. De suède afwerking over de rugleuning oogt netjes en gaaf! Het gestickte logo aan de achterkant van de rugleuning laat wel zien dat dit ook niet een standaard Hero is.

De Noblechairs Hero gebruik ik nu al een tijdje, en het is in mijn optiek echt een geweldige stoel. De stoel zit fijn en er is goed op te werken. In maanden van het Coronavirus heb ook ik vaker thuis moeten werken waar ik letterlijk hele dagen op deze stoel zat. Ik heb in deze dagen geen één keer last gehad of als Quasimodo weggelopen omdat de stoel niet goed zou zitten. Integendeel…. na een dag hard werken voelde ik mij nog steeds even fit en goed.

Het fijne van deze stoel is dat deze ook te kantelen is. Zo is het zitvlak met een aantal graden te draaien – zelfs als de rugleuning haaks (90 graden) staat.

De 4D-armsteunen werken in mijn optiek ook prima. Omdat je een knop in moet drukken voordat deze kan worden verzet, kan je ook niet per ongeluk de armleuningen draaien zonder dat je dit zou willen.

Zijn er ook mindere zaken aan deze stoel? Jazeker, de rugleuning kan niet helemaal plat. Er wordt geen nekkussen meegeleverd. En daarnaast de prijs.. Op de tijd van schrijven is de stoel 350 euro. Dat is niet niets. Toch… kijkende naar de uitvoering, kwaliteit, afwerking en alles erop en eraan… vind ik het persoonlijk een koopje!

De Noblechairs Hero – Limited Edition 2019 krijgt van mij 5 van de 5 sterren!

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!