26 mei 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

HERO GAMING CHAIR – BLACK/WHITE – LIMITED EDITION 2019

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!
Noblechairs Hero limited edition

Noblechairs Hero limited edition

Noblechairs Hero - LIMITED EDITION 2019
5

Samenvatting

Voordelen
Comfortabel
Kwaliteit van materiaal
Stevig en stabiel
Geen nek en rugkussen, maar wel support in de rug

Nadeel
Met 350 euro is het geen goedkope stoel

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Specificaties

Uiteraard beginnen wij met de specificaties!
Height Specification:
Total Height (with base):
ca. 129 – 137 cm

Seat Pan Height (with base):
ca. 48 – 56 cm

Backrest Height:
ca. 89 cm

Inner Backrest Width:
ca. 32,5 cm

Outer Backrest Width (widest point):
ca. 57 cm

Inner Seat Surface Area:
ca. 35 cm

Outer Seat Surface Area (widest point):
ca. 52 cm

Depth of Seating Area:
ca. 50 cm

Total Depth (without base):
ca. 55 cm

Armrest Width:
ca. 10,5 cm

Armrest Depth:
ca. 27 cm

Weight:
ca. 28 kg

Rocking Mechanism Adjustment:
max. 11°

Backrest Angle:
90° to 125°

Material:
Steel (frame)
Cold foam (upholstery)
Shape Memory Polymer (head support)
PU Leather (cover -> seat + contact area + reverse)
Aluminium (base)
Nylon / Polyurethane (casters)
Polyurethane (armrests)

Colour:
Black (cover), White (cover, stitching)

Maximum recommended user weight:
150kg Maximum weight supported: 180kg

Manufacturer’s Guarantee:
2 Years

Features:
Integrated lumbar support for loweer back
4D armrests with maximum adjustability
Adjustable backrest angle (90 to 125 degrees)
Flexible seat surface area
Deformation resistant cold foam
Memory Foam in the headrest
Durable gas lift (Safety Class 4)
Strong 5-point base in solid aluminium
60 mm casters for hard- and soft floors
Stable steel frame
Supports up to 180 kg

Unboxing

Tijd om de Noblechairs in elkaar te zetten!

Zoals we van Noblechairs gewend zijn, is ook de Hero weer netjes ingepakt.

Om maar gelijk met het mooiste gedeelte te beginnen. De rugleuning van de Noblechairs Hero – Limited Edition 2019 is in mijn optiek dé mooiste rugleuning voor gamingchairs/bureaustoelen.
De afwerking oogt lux. Met de suède look in het midden en aan de buitenkanten oogt dit echt heel netjes.
Het logo bovenin is netjes en niet schreeuwerig. De naam van de stoel aan de zijkant is een slimme zet. Een hoop livestreamers die op zulke stoelen zitten, zitten dusdanig in de weg, dat het merk nooit te zien is.

De achterkant van de Noblechairs Hero oogt mooi. Het logo van Noblechairs is in de stoel gestikt. Aan de rechterkant zit de knop om (meer of minder) rugsteun te geven.

De voet is stevig maar oogt wel wat ‘standaard’.

Uiteraard levert Noblechairs met de Hero handleidingen mee!

Het kleine extra doosje zit gevuld met alle andere benodigdheden voor de stoel!

Bij de Noblechairs Hero worden uiteraard wieltjes, gasveer, kappen voor de gasveer, afdekkappen, hendels en schroeven meegeleverd.

Het in elkaar zetten is eigenlijk zo gedaan. Klik de wieltjes in de voet, zet de gasveer in de voet en drappeer de kappen over de gasveer heen.

Wat wel een nieuwe is, is dat de armleuning los. Normaliter wordt deze bevestigd meegestuurd. Waarschijnlijk helpt dit om het pakket net iets kleiner te krijgen.
Draai aan de onderkant de 3 schroeven en ringetjes voor de armleuning los en maak deze weer vast.

Tijd om het zitvlak te beoordelen. De drie lijnen zijn gestikt wat een mooi effect geeft. De armleuningen ogen netjes. Op de mogelijkheden kom ik zo terug!

Tijd om het kantelsysteem op het zitvlak te monteren. Met de 4 meegeleverde schroeven en ringetjes is met de inbus binnen no-time dit systeem goed vast te maken. Let wel op wat voor en achter is :D.

Eenmaal het zitvlak op de voet gezet, kan de rugleuning worden vastgemaakt.

Bevestig de hendels en je bent zo goed als klaar!

Haal eerst de schroeven uit de rugleuning! 🙂

Met de twee overgebleven schroeven zijn de kappen aan de stoel vast te schroeven.

Het gave aan de Noblechairs Hero is dat deze met de rugleuning kan kantelen door de kleine hendel te gebruiken.

En aldaar is het resultaat!

De 4D-armleuning kan op meerdere manieren worden afgesteld. Deze kan naar boven en beneden, naar voren en naar achteren, verticaal naar binnen en buiten of gedraaid (diagonaal) naar binnen of buiten.

Toch blijf ik het een stoel met een mooie afwerking vinden. Ik heb deze stoel nu al minimaal 3 maanden, en zit er nog dagelijks op!

Voor het vervoeren van de stoel kan gemakkelijk de rugleuning naar voren worden gekanteld. Hierdoor wordt het geheel best klein.

De rugleuning kan niet helemaal plat en dat vind ik eigenlijk niet zo erg ook. Ik krijg toch altijd bij een compleet platte rugleuning het gevoel dat ik naar achteren kukel. Dat zal met dit niet gebeuren.

Wat ik daarnaast ook nog eens enorm fijn vind, is dat de stoel met de linker hendel (onder de stoel) kan worden gekanteld. Hiermee doel ik op het zitvlak die naar achteren kan worden gedraaid. In dit geval draait de rugleuning ook nog eens mee. Dit is vooral fijn tijdens het gamen of tijdens het kijken van een film.

Het gestikte logo op de achterkant van de Noblechairs Hero Limited Edition 2019 maakt het geheel voor mij af!

Gebruik

De stoel is nu enkele maanden in gebruik en de stoel ziet er nog uit alsof deze nieuw is. Zo voelt deze overigens ook nog. De stoel is nog niet ingezakt en het PU-leer is nog netjes/soepel.
Het jammere vind ik dat er geen nekkussen wordt meegeleverd. Toch is het fijn om je hoofd tegen iets te laten rusten. Het is onnatuurlijk om je hoofd dusdanig naar achteren te duwen dat deze op de rugleuning rust. Ondanks dat er geen rugkussentje wordt meegeleverd is er wel (d.m.v. een draaiknop aan de rechterkant) een mogelijkheid extra support in de rug te geven.

Conclusie

De Noblechairs Hero – Limited Edition 2019 is in mijn optiek niet zomaar een gaming chair. Deze stoel is niet alleen vol met opties, ook de kwaliteit en afwerking van deze stoel ligt hoger dan die van de tegenhangers. De suède afwerking over de rugleuning oogt netjes en gaaf! Het gestickte logo aan de achterkant van de rugleuning laat wel zien dat dit ook niet een standaard Hero is.

De Noblechairs Hero gebruik ik nu al een tijdje, en het is in mijn optiek echt een geweldige stoel. De stoel zit fijn en er is goed op te werken. In maanden van het Coronavirus heb ook ik vaker thuis moeten werken waar ik letterlijk hele dagen op deze stoel zat. Ik heb in deze dagen geen één keer last gehad of als Quasimodo weggelopen omdat de stoel niet goed zou zitten. Integendeel…. na een dag hard werken voelde ik mij nog steeds even fit en goed.

Het fijne van deze stoel is dat deze ook te kantelen is. Zo is het zitvlak met een aantal graden te draaien – zelfs als de rugleuning haaks (90 graden) staat.

De 4D-armsteunen werken in mijn optiek ook prima. Omdat je een knop in moet drukken voordat deze kan worden verzet, kan je ook niet per ongeluk de armleuningen draaien zonder dat je dit zou willen.

Zijn er ook mindere zaken aan deze stoel? Jazeker, de rugleuning kan niet helemaal plat. Er wordt geen nekkussen meegeleverd. En daarnaast de prijs.. Op de tijd van schrijven is de stoel 350 euro. Dat is niet niets. Toch… kijkende naar de uitvoering, kwaliteit, afwerking en alles erop en eraan… vind ik het persoonlijk een koopje!

De Noblechairs Hero – Limited Edition 2019 krijgt van mij 5 van de 5 sterren!

Laatste Posts

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zet iiyama niet alleen gaming monitoren op de markt, maar ook voor zakelijk gebruik. Vandaag ga ik in op een wat grotere variant. Een 43 inch X4372UHSU-B1!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zijn de schermen van iiyama niet alleen voor werk, maar ook voor gamen. En dat laten ze maar weer zien met de iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1. Hoe goed deze werkt? Dat lees je in deze review!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur ze richten zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Vandaag nemen wij de PX7 onder de loop!

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op kan laten rusten. Door de stoffen afwerking blijven in iedere geval je voeten warm t.o.v. een laminate vloer!

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat zoeken wij in deze review uit!

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort XT Duo Clone! Is deze sneller? Dat zoek ik uit!