16 augustus 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Arozzi Verona XL+ Review

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen? Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?
Arozzi Verona XL+ Review

Arozzi Verona XL+ Review

4

Samenvatting

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

Inleiding

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties!

Weight Capacity
160 kg

Netto Weight
25.5 kg

Gross Weight
30 kg

Box Dimension
84 x 75 x 32 cm

Seat foam density
55-65 kg/m³

Backrest foam density
18 kg/m³

Backrest maximum tilt angle
165 degrees

Uitpakken

Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL+ en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL.

De Verona XL+ is in verschillende kleuren te bestellen; zwart, wit-zwart, rood-zwart en blauw-zwart.

Ook de Verona XL+ is weer netjes ingepakt, zoals we wel gewend zijn van Arozzi.

Ik moet bekennen dat ik dit één van de ‘mooiere’ voeten voor een bureaustoel vind. Prachtige vorm!

De rugleuning van de Verona XL+ is breder dan wat wij gewend zijn van bijvoorbeeld de Verona XL. De rug en nekkussen kunnen beide worden verwijderd door deze gemakkelijk los te klikken.
Doordat er ook nog eens een rits in beide kussentjes zitten, zijn ook deze gemakkelijk (mocht dat ooit nodig zijn) weer op te vullen.

De achterkant van de Verona XL+ is afgebeeld met het Arozzi logo. De witte inhammen ogen netjes en maken het wel af. 🙂

Arozzi geeft ook bij de Verona XL+ een heus pretpakket mee, waaronder handleidingen en overige informatieboekjes, gasveer met de bijbehorende kappen, handschoenen, afdekkappen voor de zijkanten van de stoel, wieltjes, kantelmechanisme, inbus en de pedalen om de stoel te verzetten.

De handschoenen zitten in iedere geval wel goed! 😀

Het opzetten van de stoel is eigenlijk binnen paar minuten wel gedaan. De wieltjes worden in de voet geklikt. De gasveer leg je vervolgens in de voet en daarover worden de afdekkappen van de gasveer geplaatst.

Zoals op deze foto goed te zien is, is het zitvlak van de stoel breder dan die van de Vernazza. Het fijne wel, is dat de benen ook een steun van buiten naar binnen krijgen (zoals onder links en rechts goed te zien is)

De armleuningen zijn ook op de Verona XL+ standaard al bevestigd. Het enige wat er moet gebeuren is het losdraaien van de 4 schroeven om het kantelmechanisme op te kunnen plaatsen.

Er is wel nog ‘iets’ aan ruimte om de armleuningen net iets naar buiten te verstellen, mocht dat nodig zijn. Veel helaas niet.

De armleuningen hebben alleen een mogelijkheid naar boven en naar beneden af te worden gesteld. Deze kunnen niet zoals de Vernazza op meerdere manieren worden afgesteld.

De kleinere hendel linksonder zorgt ervoor dat de rugleuning kan worden gekanteld.

Binnen paar minuten is met de inbus het mechanisme vast te schroeven. Deze kan vervolgens op de voet worden gezet.

Ook voor de rugleuning dienen eerst de schroeven te worden losgehaald met de meegeleverde inbus.

Tip van de week, zet de rugleuning tegen een tafel aan om deze gemakkelijk vast te kunnen schroeven.

Het enige wat nog rust is het erop klikken van de kappen en de hendels vast te drukken aan het kantelmechanisme.

Het resultaat aldaar! Een mooie zwart-witte Arozzi Verona XL+!

De stoel is behoorlijk plat te zetten door de kleine hendel aan de rechterkant. Hierdoor is best lekker te liggen op de stoel.

Er is echter ook nog een mogelijkheid de stoel te kantelen. Waardoor het zitvlak ook een aantal graden kan worden gedraaid.

Gecombineerd met een Arozzi Floormat oogt dit wel erg gaaf!

Combineer de Arozzi Verona XL met een Arozzi Leggero en je hebt een nog gave set! 😀

Conclusie

De Arozzi Verona XL is een fijne stoel! Door de brede zitting kan eigenlijk iedereen hier wel op zitten. Ik kreeg niet het gevoel dat ik op een houten plank zat, ook niet na een lange dag werken – al zittend op de stoel.
De rugleuning zorgt voor een fijn gevoel. Waar bijvoorbeeld de Vernazza wat smaller is, geeft de Verona XL meer ruimte. Daar is met XL de naam ook wel naar.

Het fijne van de Arozzi Vernazza is dat deze met de rugleuning en kantelmechanisme gemakkelijk naar wens in te stellen is. Ben je even in een pauze een filmpje aan het kijken, dan kan je gewoon even lekker naar achteren kantelen/leunen en de stoel zo laten staan. Dat voelt echt heel erg ontspannen.
Zowel de nek als rugkussentje geven genoeg steun om ook nog eens lekker in de stoel te liggen.

Na het dag zitten op de Arozzi Verona XL hoefde ik gelukkig niet als Quasimodo weg te lopen. De rugleuning en zijsteunen (voor zowel de rug als de benen) zorgen voor een goede steun. De 1D armleuningen kunnen naar boven/beneden en helaas ook niet meer dan dat. Ergens is het ook te begrijpen dat een XL variant van de stoel ook niet naar binnen kan kantelen, omdat daar mogelijk geen ruimte voor is. Dat zou de stoel daarmee nodeloos duurder maken.

De stoel komt met ongeveer 280 euro in de prijsklasse in die van de andere grote merken. Toch voelt de kwaliteit van zowel het materiaal steviger aan dan die van DXRacer, ondanks dat ook beide stoelen uitgerust zijn met PU-leer. De Verona XL stoelen zorgen in iedere geval wel voor genoeg steun in de onderrug en in je nek. Het voordeel in deze is dat het zelf nog naar wens in te stellen is, zo kan je kiezen toch een nek of rug kussen los te halen.

De stoel is van een goede kwaliteit en zit nog eens lekker ook. Zeker in lange sessies! Toch voelt de 280 euro (tijd van schrijven) als een redelijke investering. Mocht je de stoel voor paar tientjes minder op de kop kunnen tikken, dan zou ik dat zeker aanraden. Met 280 euro krijgt de stoel 4 van de 5 sterren. Mocht deze nét wat goedkoper worden, dan komt er wat mij betreft een ster bij!

Laatste Posts

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.