16 augustus 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Arozzi Verona XL+ Review

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen? Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?
Arozzi Verona XL+ Review

Arozzi Verona XL+ Review

4

Samenvatting

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

Inleiding

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties!

Weight Capacity
160 kg

Netto Weight
25.5 kg

Gross Weight
30 kg

Box Dimension
84 x 75 x 32 cm

Seat foam density
55-65 kg/m³

Backrest foam density
18 kg/m³

Backrest maximum tilt angle
165 degrees

Uitpakken

Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL+ en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL.

De Verona XL+ is in verschillende kleuren te bestellen; zwart, wit-zwart, rood-zwart en blauw-zwart.

Ook de Verona XL+ is weer netjes ingepakt, zoals we wel gewend zijn van Arozzi.

Ik moet bekennen dat ik dit één van de ‘mooiere’ voeten voor een bureaustoel vind. Prachtige vorm!

De rugleuning van de Verona XL+ is breder dan wat wij gewend zijn van bijvoorbeeld de Verona XL. De rug en nekkussen kunnen beide worden verwijderd door deze gemakkelijk los te klikken.
Doordat er ook nog eens een rits in beide kussentjes zitten, zijn ook deze gemakkelijk (mocht dat ooit nodig zijn) weer op te vullen.

De achterkant van de Verona XL+ is afgebeeld met het Arozzi logo. De witte inhammen ogen netjes en maken het wel af. 🙂

Arozzi geeft ook bij de Verona XL+ een heus pretpakket mee, waaronder handleidingen en overige informatieboekjes, gasveer met de bijbehorende kappen, handschoenen, afdekkappen voor de zijkanten van de stoel, wieltjes, kantelmechanisme, inbus en de pedalen om de stoel te verzetten.

De handschoenen zitten in iedere geval wel goed! 😀

Het opzetten van de stoel is eigenlijk binnen paar minuten wel gedaan. De wieltjes worden in de voet geklikt. De gasveer leg je vervolgens in de voet en daarover worden de afdekkappen van de gasveer geplaatst.

Zoals op deze foto goed te zien is, is het zitvlak van de stoel breder dan die van de Vernazza. Het fijne wel, is dat de benen ook een steun van buiten naar binnen krijgen (zoals onder links en rechts goed te zien is)

De armleuningen zijn ook op de Verona XL+ standaard al bevestigd. Het enige wat er moet gebeuren is het losdraaien van de 4 schroeven om het kantelmechanisme op te kunnen plaatsen.

Er is wel nog ‘iets’ aan ruimte om de armleuningen net iets naar buiten te verstellen, mocht dat nodig zijn. Veel helaas niet.

De armleuningen hebben alleen een mogelijkheid naar boven en naar beneden af te worden gesteld. Deze kunnen niet zoals de Vernazza op meerdere manieren worden afgesteld.

De kleinere hendel linksonder zorgt ervoor dat de rugleuning kan worden gekanteld.

Binnen paar minuten is met de inbus het mechanisme vast te schroeven. Deze kan vervolgens op de voet worden gezet.

Ook voor de rugleuning dienen eerst de schroeven te worden losgehaald met de meegeleverde inbus.

Tip van de week, zet de rugleuning tegen een tafel aan om deze gemakkelijk vast te kunnen schroeven.

Het enige wat nog rust is het erop klikken van de kappen en de hendels vast te drukken aan het kantelmechanisme.

Het resultaat aldaar! Een mooie zwart-witte Arozzi Verona XL+!

De stoel is behoorlijk plat te zetten door de kleine hendel aan de rechterkant. Hierdoor is best lekker te liggen op de stoel.

Er is echter ook nog een mogelijkheid de stoel te kantelen. Waardoor het zitvlak ook een aantal graden kan worden gedraaid.

Gecombineerd met een Arozzi Floormat oogt dit wel erg gaaf!

Combineer de Arozzi Verona XL met een Arozzi Leggero en je hebt een nog gave set! 😀

Conclusie

De Arozzi Verona XL is een fijne stoel! Door de brede zitting kan eigenlijk iedereen hier wel op zitten. Ik kreeg niet het gevoel dat ik op een houten plank zat, ook niet na een lange dag werken – al zittend op de stoel.
De rugleuning zorgt voor een fijn gevoel. Waar bijvoorbeeld de Vernazza wat smaller is, geeft de Verona XL meer ruimte. Daar is met XL de naam ook wel naar.

Het fijne van de Arozzi Vernazza is dat deze met de rugleuning en kantelmechanisme gemakkelijk naar wens in te stellen is. Ben je even in een pauze een filmpje aan het kijken, dan kan je gewoon even lekker naar achteren kantelen/leunen en de stoel zo laten staan. Dat voelt echt heel erg ontspannen.
Zowel de nek als rugkussentje geven genoeg steun om ook nog eens lekker in de stoel te liggen.

Na het dag zitten op de Arozzi Verona XL hoefde ik gelukkig niet als Quasimodo weg te lopen. De rugleuning en zijsteunen (voor zowel de rug als de benen) zorgen voor een goede steun. De 1D armleuningen kunnen naar boven/beneden en helaas ook niet meer dan dat. Ergens is het ook te begrijpen dat een XL variant van de stoel ook niet naar binnen kan kantelen, omdat daar mogelijk geen ruimte voor is. Dat zou de stoel daarmee nodeloos duurder maken.

De stoel komt met ongeveer 280 euro in de prijsklasse in die van de andere grote merken. Toch voelt de kwaliteit van zowel het materiaal steviger aan dan die van DXRacer, ondanks dat ook beide stoelen uitgerust zijn met PU-leer. De Verona XL stoelen zorgen in iedere geval wel voor genoeg steun in de onderrug en in je nek. Het voordeel in deze is dat het zelf nog naar wens in te stellen is, zo kan je kiezen toch een nek of rug kussen los te halen.

De stoel is van een goede kwaliteit en zit nog eens lekker ook. Zeker in lange sessies! Toch voelt de 280 euro (tijd van schrijven) als een redelijke investering. Mocht je de stoel voor paar tientjes minder op de kop kunnen tikken, dan zou ik dat zeker aanraden. Met 280 euro krijgt de stoel 4 van de 5 sterren. Mocht deze nét wat goedkoper worden, dan komt er wat mij betreft een ster bij!

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!