16 augustus 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Arozzi Verona XL+ Review

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen? Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?
Arozzi Verona XL+ Review

Arozzi Verona XL+ Review

4

Samenvatting

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

Pluspunten

Nek en rugkussen meegeleverd! De stoel zit fijn en zorgt voor genoeg steun Kantelmechanisme om de stoel vast te kunnen zetten terwijl er naar achteren wordt ‘gehangen’

Minpunten

1D-armsteun Met rond de 280 euro is het ook geen goedkope stoel

Inleiding

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties!

Weight Capacity
160 kg

Netto Weight
25.5 kg

Gross Weight
30 kg

Box Dimension
84 x 75 x 32 cm

Seat foam density
55-65 kg/m³

Backrest foam density
18 kg/m³

Backrest maximum tilt angle
165 degrees

Uitpakken

Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL+ en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL.

De Verona XL+ is in verschillende kleuren te bestellen; zwart, wit-zwart, rood-zwart en blauw-zwart.

Ook de Verona XL+ is weer netjes ingepakt, zoals we wel gewend zijn van Arozzi.

Ik moet bekennen dat ik dit één van de ‘mooiere’ voeten voor een bureaustoel vind. Prachtige vorm!

De rugleuning van de Verona XL+ is breder dan wat wij gewend zijn van bijvoorbeeld de Verona XL. De rug en nekkussen kunnen beide worden verwijderd door deze gemakkelijk los te klikken.
Doordat er ook nog eens een rits in beide kussentjes zitten, zijn ook deze gemakkelijk (mocht dat ooit nodig zijn) weer op te vullen.

De achterkant van de Verona XL+ is afgebeeld met het Arozzi logo. De witte inhammen ogen netjes en maken het wel af. 🙂

Arozzi geeft ook bij de Verona XL+ een heus pretpakket mee, waaronder handleidingen en overige informatieboekjes, gasveer met de bijbehorende kappen, handschoenen, afdekkappen voor de zijkanten van de stoel, wieltjes, kantelmechanisme, inbus en de pedalen om de stoel te verzetten.

De handschoenen zitten in iedere geval wel goed! 😀

Het opzetten van de stoel is eigenlijk binnen paar minuten wel gedaan. De wieltjes worden in de voet geklikt. De gasveer leg je vervolgens in de voet en daarover worden de afdekkappen van de gasveer geplaatst.

Zoals op deze foto goed te zien is, is het zitvlak van de stoel breder dan die van de Vernazza. Het fijne wel, is dat de benen ook een steun van buiten naar binnen krijgen (zoals onder links en rechts goed te zien is)

De armleuningen zijn ook op de Verona XL+ standaard al bevestigd. Het enige wat er moet gebeuren is het losdraaien van de 4 schroeven om het kantelmechanisme op te kunnen plaatsen.

Er is wel nog ‘iets’ aan ruimte om de armleuningen net iets naar buiten te verstellen, mocht dat nodig zijn. Veel helaas niet.

De armleuningen hebben alleen een mogelijkheid naar boven en naar beneden af te worden gesteld. Deze kunnen niet zoals de Vernazza op meerdere manieren worden afgesteld.

De kleinere hendel linksonder zorgt ervoor dat de rugleuning kan worden gekanteld.

Binnen paar minuten is met de inbus het mechanisme vast te schroeven. Deze kan vervolgens op de voet worden gezet.

Ook voor de rugleuning dienen eerst de schroeven te worden losgehaald met de meegeleverde inbus.

Tip van de week, zet de rugleuning tegen een tafel aan om deze gemakkelijk vast te kunnen schroeven.

Het enige wat nog rust is het erop klikken van de kappen en de hendels vast te drukken aan het kantelmechanisme.

Het resultaat aldaar! Een mooie zwart-witte Arozzi Verona XL+!

De stoel is behoorlijk plat te zetten door de kleine hendel aan de rechterkant. Hierdoor is best lekker te liggen op de stoel.

Er is echter ook nog een mogelijkheid de stoel te kantelen. Waardoor het zitvlak ook een aantal graden kan worden gedraaid.

Gecombineerd met een Arozzi Floormat oogt dit wel erg gaaf!

Combineer de Arozzi Verona XL met een Arozzi Leggero en je hebt een nog gave set! 😀

Conclusie

De Arozzi Verona XL is een fijne stoel! Door de brede zitting kan eigenlijk iedereen hier wel op zitten. Ik kreeg niet het gevoel dat ik op een houten plank zat, ook niet na een lange dag werken – al zittend op de stoel.
De rugleuning zorgt voor een fijn gevoel. Waar bijvoorbeeld de Vernazza wat smaller is, geeft de Verona XL meer ruimte. Daar is met XL de naam ook wel naar.

Het fijne van de Arozzi Vernazza is dat deze met de rugleuning en kantelmechanisme gemakkelijk naar wens in te stellen is. Ben je even in een pauze een filmpje aan het kijken, dan kan je gewoon even lekker naar achteren kantelen/leunen en de stoel zo laten staan. Dat voelt echt heel erg ontspannen.
Zowel de nek als rugkussentje geven genoeg steun om ook nog eens lekker in de stoel te liggen.

Na het dag zitten op de Arozzi Verona XL hoefde ik gelukkig niet als Quasimodo weg te lopen. De rugleuning en zijsteunen (voor zowel de rug als de benen) zorgen voor een goede steun. De 1D armleuningen kunnen naar boven/beneden en helaas ook niet meer dan dat. Ergens is het ook te begrijpen dat een XL variant van de stoel ook niet naar binnen kan kantelen, omdat daar mogelijk geen ruimte voor is. Dat zou de stoel daarmee nodeloos duurder maken.

De stoel komt met ongeveer 280 euro in de prijsklasse in die van de andere grote merken. Toch voelt de kwaliteit van zowel het materiaal steviger aan dan die van DXRacer, ondanks dat ook beide stoelen uitgerust zijn met PU-leer. De Verona XL stoelen zorgen in iedere geval wel voor genoeg steun in de onderrug en in je nek. Het voordeel in deze is dat het zelf nog naar wens in te stellen is, zo kan je kiezen toch een nek of rug kussen los te halen.

De stoel is van een goede kwaliteit en zit nog eens lekker ook. Zeker in lange sessies! Toch voelt de 280 euro (tijd van schrijven) als een redelijke investering. Mocht je de stoel voor paar tientjes minder op de kop kunnen tikken, dan zou ik dat zeker aanraden. Met 280 euro krijgt de stoel 4 van de 5 sterren. Mocht deze nét wat goedkoper worden, dan komt er wat mij betreft een ster bij!

Laatste Posts

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zet iiyama niet alleen gaming monitoren op de markt, maar ook voor zakelijk gebruik. Vandaag ga ik in op een wat grotere variant. Een 43 inch X4372UHSU-B1!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zijn de schermen van iiyama niet alleen voor werk, maar ook voor gamen. En dat laten ze maar weer zien met de iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1. Hoe goed deze werkt? Dat lees je in deze review!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur ze richten zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Vandaag nemen wij de PX7 onder de loop!

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op kan laten rusten. Door de stoffen afwerking blijven in iedere geval je voeten warm t.o.v. een laminate vloer!

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat zoeken wij in deze review uit!

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort XT Duo Clone! Is deze sneller? Dat zoek ik uit!