3 november 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

AK Racing Master Premium Carbon Review

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt. De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.
AK Racing Master Premium Carbon

AK Racing Master Premium Carbon

5

Samenvatting

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Inleiding

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Specificaties

Uiteraard beginnen wij met de specificaties van de Master Premium:

Materials
Frame Material: Metal
Frame Coating: Anti corrosive black paint
Chair Cover Material: Premium PU leather on front and back
Foam Type: High Density Mould Shaping Foam
Foam Density: 55 kg/m³ (seat) 50 kg/m³ (back)
Base Type: High-tensile aluminum base

Features
Adjustable Armrests: 4D
Mechanism Type: Advanced Mechanism
Adjustable Tilt Angle: 3-18°
Tilt Lock: Yes
Tilt Angle Lock: Yes
Recline angle: 180°
Gas Lift Class: Class 4 gaslift
Adjustable Back Angle: Yes
Adjustable Lumbar Cushion: Yes
Adjustable Headrest: Yes
Meets/Exceeds ANSI/BIFMA Standards: Yes
Warranty Length: 5/10 years

De afmetingen zijn als volgt:

Unboxing

Vanuit AKRacing ontving ik twee stoelen:

  • AKRacing Core LX Plus
  • AKRacing Master Premium
    In deze review gaan wij uiteraard dieper in op de Master Premium.

De Master Premium heeft een carbon look wat het juist wat stoerder laat ogen. Daarnaast is de stoffen afwerking in het midden erg netjes.

De achterkant is niet heel spannend. De open gaten zorgen ervoor dat het rugkussentje aan de stoel kan worden vastgemaakt.

De AKRacing Master Premium heeft in mijn optiek een mooi onderstel. De stalen look met de plastic afdekkappen – juist waar je je schoenen op zou zetten – geeft een mooi contrast.

Daarnaast is er bij de Master Premium ook meer ‘effort’ in de wieltjes gestopt, dan wat er normaliter in zo’n stoel wordt gedaan.

Bij de Master Premium Carbon levert AKRacing de volgende zaken mee;

  • handleiding,
  • handschoenen,
  • gasveer en bijbehorende afdekkappen,
  • mechanische systeem voor de zitting,
  • wieltjes,
  • schroeven en inbus

AKRacing levert dus bij de stoel best fijne handschoentjes mee. Dit zorgt ervoor dat je vingers niet vies worden, door bijvoorbeeld vet/smeer van de gasveer of andere onderdelen. De keren dat mijn handen door het opzetten van een stoel vies zijn geworden, zijn ook op één hand te tellen… 😛

Het nekkussen is in mijn optiek prima qua dikte. Het rugkussentje mag wat mij betreft wel net iets harder.

Mocht de kussen niet ‘stevig’ genoeg zijn, dan is deze nog op te vullen, of juist te verminderen. Dat geeft toch wat extra bewegingsvrijheid.

Opvallend aan de pu-leer van de stoel én rugleuning, is dat deze erg zacht aanvoelt maar toch stevig. Bij de stoelen van Noblechairs is dit veel stugger. AKRacing heeft in mijn optiek dus een betere pu-leer waarmee ze de stoelen bekleden dan de andere fabrikanten.

Zoals ook gewend bij de andere stoelen, is ook deze stoel opgezet met een staal frame – voor extra stevigheid.
Tegenwoordig levert AKRacing de 4 schroeven voor het mechanische onderdeel niet meer los in een plastic verpakking, maar gewoon geschroefd in het frame. Zo dient een gebruiker zelf de schroeven los te halen en deze vast te draaien om het onderdeel vast te draaien.
Misschien wat overbodige toevoeging, maar dit scheelt toch behoorlijk in extra verpakkingsmateriaal – en dus minder onnodig plastic.

Het fijne van de AKRacing Master Premium is dat deze 3 hendels heeft. Eén om de stoel hoger/lager te zetten (rechts), één om het kantelmechanisme aan/uit te zetten én zelfs vast te zetten als je al naar achteren hangt. En één om de rugleuning aan te passen. Het is enorm fijn om een hendel te hebben om de stoel vast te zetten/los te maken in een kantelmechanisme. Zelf zet ik vaak de stoel op slot als ik een race spel speel en lekker achterover hang – of zelfs nu tijdens het schrijven van een review.

Voorheen gaf AKRacing de extra schroeven voor het onderstel/gasveer mechanisme en rugleuning mee in een aparte ‘extra’ plastic verpakking. Tegenwoordig schroeven ze deze schroeven er al even in, zodat je die zelf alleen maar los hoeft te halen en vast hoeft te draaien (gereedschap is meegeleverd). Persoonlijk vind ik dat een prima oplossing – het scheelt toch weer extra plastic/verpakkingsmateriaal.

Wat ik persoonlijk best bijzonder vind is dat zowel de Master Premium als de Core LX Plus behoorlijk plat kunnen. Je bent immers niet gewend zo ver naar achteren te kiepen in een stoel.k ben zelfs op deze stand op de stoel gaan liggen, en kon … jawel! mijn benen optillen van de grond. Ik viel niet naar achteren – hetgeen best een enge
Ook het opklappen van de stoel zorgt ervoor dat deze ‘weinig’ ruimte inneemt – voor zover het uiteraard kan.
Wel één tip, zet wel het mechanisme op slot. De stoel op 180 graden én nog eens dat mechanisme niet op slot zetten zorgt er wel voor dat je achterover ‘vliegt’.

Persoonlijk ben ik enorm fan van de mogelijkheid het kussentjes los te kunnen halen en hoger/later te kunnen bewegen. Er zijn ook stoelen te koop waarop het kussentje niet weg te halen is, en dat beperkt de mogelijkheden.

De 4D armleuningen kunnen naar boven/beneden, naar voren/achteren en naar binnen/buiten draaien.

Tussen de AKRacing Master Premium en de AKRacing Core LX Plus is in de afwerking geen verschillen te zien. Beide stoelen zijn goed afgewerkt. Verschil tussen de Core is dat deze voor de kleine tot gemiddelde pasvorm is. De LX Plus is voor de gemiddelde tot grotere pasvorm.

Ondanks dat de Core LX Plus juist zwaardere gebruikers kan dragen, is de rugleuning wel wat dunner dan die van de Master Premium. En toch is de Core LX Plus erg stevig.

Persoonlijk vind ik toch de Master Premium mooier. Maar… dat is mogelijk een gevoelskwestie! 🙂

Gebruik

De AKRacing Master Premium is voor mijn gevoel meer voor de kleine tot gemiddelde formaat. Mijn vrouw die wat kleiner is dan ik 165ish cm, die past perfect in de stoel. Haar letterlijke woorden; dit is een geweldige stoel, hier kan ik wel op werken!

Volgens AKRacing gaat het wel om de volgende karakteristieken.
Height: 167-200 cm
Weight: 65-125 kg

Toch, ondanks deze afmetingen en mogelijkheden qua gewicht is de Master Premium volgens mij voor een een tenger/slank persoon. Niet dat ik een plussize model ben, maar ik merkte dat mijn schouders enorm naar voren werden geduwd in deze stoel.
Zoals eerder gezegd is mijn vrouw wel enorm fan van deze stoel. Deze vind ze van alle stoelen die ik heb mogen reviewen toch ook het beste zetten. En dat kan best kloppen. Het traagschuim kussen vormt goed naar het lichaam – wat eveneens het geval is bij de Core LX Plus.

Het kussentje voor de nek is perfect, waardoor je lekker onderuit kan hangen/kan liggen in de stoel. Het rugkussentje is voor mij helaas ‘net’ te zacht. Wanneer je achteruit hangt (bij bijvoorbeeld gamen/film kijken) drukt deze op ten duur dusdanig in dat deze bijna geen toegevoegde waarde meer heeft voor de onderrug. Een iets harder kussentje had dit wel op kunnen vangen. Echter, niet iedereen heeft zin om een kussen waar je normaal op slaapt in zijn/haar onderrug te hebben.

De zitting is erg fijn. Ik had vroeger bij de ProX dat de zitting wat harder was, maar in dit geval ben ik erg tevreden. Tijdens het werken heb ik ook niet de neiging op te staan omdat het zitvlak lichtelijk omvormt in een zitzak.

Conclusie

Eén van de voordelen van deze stoel is dat deze (op moment van schrijven) ‘maar’ ongeveer 330 euro kost (normaliter is deze 369 euro). Persoonlijk vind ik dat niet veel heel erg veel voor zo’n stoel. De stoel is stevig, materiaal voelt goed/stevig aan en daarnaast kan deze ook best wel wat gewicht dragen.
De kussentjes zijn ‘lekker’ verend waardoor je totaal niet het gevoel krijgt dat je op een houten stoel zit.

Daarnaast vind ik de materiaal beter aanvoelen dan die van de andere stoelen. De PU-leer voelt beter aan op deze stoel dan bij die van een Noblechairs Epic. Daar is het veel stugger. Hier voelt het wat flexibeler maar toch ook dikker aan.

Een goede stoel is in mijn optiek belangrijk. Is het niet voor alleen voor het gamen, maar bijvoorbeeld ook voor een dag te werken, dan is een goede investering wel aan te raden. Ook voor behoud van je rug, i.v.m. de positie waar je de hele dag in zit.
Zelf kan ik echt zonder problemen een dag op deze of een dergelijke stoel werken, zonder dat ik last krijg van mijn rug. De stoel werkt het warmte goed weg en is zeer comfortabel. De kussentjes zijn ook nagenoeg perfect, alleen mocht het rugkussentje wel ‘net’ iets harder.
Overigens is het een groot pluspunt dat het hoofdkussentje ook in hoogte kan worden afgesteld (of zelfs weg worden gehaald), waar vele stoelen automatisch het hoofdkussentje maar op één plek kunnen hebben omdat deze schuin afloopt, is het model van de AKRacing Master Premium rechter aan de bovenkant, waardoor het kussentje makkelijk in hoogte kan worden verschoven en ook nog eens blijft zitten!

De stoel kan daarnaast ook gemakkelijk en goed worden versteld en echt naar wens worden aangepast. De 4D armleuning kan in zijn geheel naar voren/achteren, meer naar buiten, of zelfs meer naar binnen. Daarnaast kan deze ook nog naar binnen of buiten worden gedraaid (uiteraard ook nog naar boven en beneden).
De hendel aan de rechterkant onder de zitting zorgt er ook nog eens voor dat de juiste hoogte kan worden geselecteerd. De tweede hendel op de hoogte van de zitting zorgt voor het aan kunnen passen van de rugleuning. De derde hendel (linkerkant onder de zitting) zorgt weer voor het vastzetten of losmaken van het kantelmechanisme. En dat laatste is in mijn optiek echt een hele fijne toevoeging!

Daarnaast krijg je bij de stoel op de componenten én de PU-leer in iedere geval 5 jaar garantie, en dat is wel opmerkelijk. Dit laat wel zien dat ze achter hun kwaliteit staan! En dat is ook te zien! 🙂

De AKRacing Master Premium is een premium stoel voor een redelijke basisprijs. En dat verdient in mijn optiek de volle 5 sterren, zeker gezien het feit wat je er voor terug krijgt. Een mooi afgewerkte en stevige stoel. Wat wil je nog meer?

Laatste Posts

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.