5 augustus 2018

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Corsair Gaming Glaive RGB Mouse

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Hoort Corsair met de Glaive RGB hier ook thuis? We zoeken het uit!
Corsair Gaming Glaive RGB Mouse
Pluspunten
 • Duimstukken om de muis naar wens te maken
 • Zeer accuraat
 • Voor de grotere handen
 • RGB verlichting
 • Softwarematige mogelijkheden
 • DPI switch
 • Maximaal 16000 DPI
Minpunten
 • Muis is alleen voor mensen met grotere handen die op zoek zijn naar een palmgrip
 • Hogere prijsklasse

Inleiding

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Corsair met de Glaive RGB hier ook thuis? We zoeken het uit!

Specificaties

Corsair heeft zelf ook een previewfilmpje van de muis gemaakt welke ik ook even met jullie wil delen.

Mouse Warranty

Two years

Prog Buttons

6

DPI

16,000 DPI

Sensor

PMW3367

Sensor Type

Optical

Mouse Backlighting

3 Zone RGB

On Board Memory

Yes

On-board Memory Profiles

1

Mouse button

Type Omron

Connectivity

Wired

Mouse Button Durability

50M L/R Click

Grip Type

Palm

Weight Tuning

No

Weight

122g (w/o cable and accessories)

CUE Software

Supported in CUE 2.0

Cable 1.8m

Braided Fiber

Game Type

FPS

Mouse Feet

Yes

Report Rate

Selectable 1000Hz/500Hz/250Hz/125Hz

Uitpakken

Laten we beginnen met het uitpakken van de muis en muismat!
Wat ben ik overigens blij dat Corsair nooit gebruik heeft gemaakt van het andere logo wat zij voor ogen hadden – en dat ze naar de community luisterde om het zo te houden. Het logo op de muis, doos en muismat ziet er namelijk gaaf uit!

De muis is uitgerust met een 16k sensor wat gigantisch hard gaat. Ronddraaien in een shooter was nog nooit zo leuk!! Daarnaast is de muis uitgerust met RGB, ik ben benieuwd!

Het leuke van de Glaive RGB, is dat deze met 3 aparte duimstukken wordt geleverd. Zo is de muis naar wens aan te passen.

Op de doos staan de volgende opties.

 • Textile-weave for precision tracking
 • Reinforced stitched edges guards against surface peeling
 • Optimized for high-DPI gaming mice.

De MM300 is in small, medium en extended te verkrijgen. Daarnaast is er ook de MM400 die als hard surface gaming mouse mat (in small/medium) wordt geleverd en de MM600, de pro dual sided gaming mouse mat. Ergo voor ieder wat wils.

Bij de muis worden een aantal handleidingen en garantieboekjes meegeleverd.

Dit geldt ook voor de MM300.

De Corsair Gaming Glaive RGB wordt geleverd met drie duimstukken en een tasje om de andere in op te bergen.

De drie duimstukken/duimgrip of hoe je het ook wilt noemen kunnen zoals aangegeven worden aangepast. Hierdoor kan er worden gekozen voor een gladde zijkant, een zijkant die wat uitsteekt of een vleugel van een Boeing 747-400. De laatste is overigens best fijn wanneer de duim in een spel nagenoeg niet gebruikt dient te worden, de duim zal hier dan ook op rusten.

De overige duimstukken gaan mooi het tasje in

De muis is wel voor de gebruiker met een redelijk grote hand. De muis is ook in dit geval alleen te gebruiken met een palmgrip.

De onderkant van de muis is vrij glad. De ‘langere’ duimstuk heeft een extra zachte kant op de muis zitten waardoor ook deze blijft glijden. De andere twee hebben dit niet.

De MM300 is eigenlijk best breed. Met 93 centimeter kom je best ver! That’s what…

Zoals gezegd ben ik best blij met het logo van Corsair, en temeer dat ik dit ook een nette muismat vindt. Voordeel van deze kleur is ook dat gebruik/krassen of dergelijke niet snel zichtbaar wordt, waar je bij een compleet zwarte wel verkleuring, krassen of anders gaat zien.

Wat erg leuk aan de Glaive RGB (en je zou het met deze naam ook niet zeggen) is de RGB verlichting in de muis. De verschillende zones zijn daarnaast ook nog eens apart in te stellen.

De RGB verlichting aan deze kant verlicht ook nog eens de voorkant van de muis, op de muismat wat een best gaaf effect geeft.

Software


Voordeel van de producten van Corsair is dat het gebruik maakt van uniforme software. Hierdoor is alles via dezelfde software aan te passen.

Corsair Cue is te gebruiken met verschillende profielen die weer aan games toe wijzen zijn.

Daarnaast is het ook een erg fijne optie dat de profielen zowel kunnen geïmporteerd als worden geëxporteerd.

Daarnaast zijn er op de knoppen ook macro’s, text, media of andere leuke toevoegingen in te stellen. Zo kan er bij een bepaalde klik-combinatie een applicatie worden gestart.

Onder lighting effects zijn verschillende profielen in te stellen. Daarnaast zijn de zones onafhankelijk van elkaar in te stellen.

Er zijn in iedere geval genoeg opties! 😉

Bijvoorbeeld via temperatuur is in te stellen dat bij bepaalde graden/waardes de muis (alle of onafhankelijke RGB delen) van kleur verandert.

Mocht je een RGB muis kopen maar niets met het RGB te maken willen hebben, wees gerust dit kan ook gewoon weer uit.

De Corsair Gaming Glaive RGB heeft maximaal vijf DPI instellingen. Via de software zijn deze ook uit te zetten, waardoor er minimaal/maximaal één DPI instelling kan worden gebruikt. Uiteraard zijn deze ook weer d.m.v. de games aan profielen te koppelen. Hierdoor kan het bijvoorbeeld zijn dat voor Destiny 2 op 3000 DPI wordt gespeeld, en in CS:GO op 1600.

Via de surface calibration kan de muis weer goed worden ‘gekalibreerd’. Bijvoorbeeld wanneer je merkt dat het beeld naar links of rechts trekt terwijl je je muis niet beweegt. Door deze optie heb je daar dan geen last meer van! 🙂

Mocht er een keuze worden gemaakt om naar een lagere polling rate te gaan (dat de muis iets minder snel reageert bij het bewegen), dan is dit via de instelling aan te passen.

Gaming

Wat mij tijdens het gamen opviel, is dat de ondergrond bij dit muisje niet zoveel uitmaakt. Of het nou op een gigantische muismat ligt, of op een bureau/tafel, de muis is naar mijn gevoel nog steeds even accuraat. Toch merk ik dat ik met de MM300 best goed over de tafel kan ‘muizen’. Ergo, het gebruik van een dusdanige muismat is wel echt aan te raden. Het zorgt niet alleen voor een enorm groot speelveld, het zorgt er ook voor dat de muis snel kan blijven reageren.

Wat ook erg fijn is, is dat de DPI-switch maximaal vijf standen heeft. Via de software zijn deze terug te brengen naar maximaal één stand. In het begin toen ik met de muis aan het spelen was (zonder de software), viel mij die knop op – wat mij zorgen baarde; als men per ongeluk tijdens het gamen van DPI switcht moet het niet zo zijn dat je nog x aantal keer moet klikken om op die stand te komen. De software neemt dit vermoeden gelukkig weg.

De knoppen zijn overigens ook vrij direct. Tijdens het gamen merkte ik ook dat ik niet veel druk hoef te zetten om een actie uit te voeren via de linker of rechter muisknop. Hierdoor kan men toch sneller reageren in games. Of het een competitive muis is, dat denk ik niet. De knoppen zijn hiervoor te lang en lopen over de gehele muis heen. Waar bij competitive muizen de vinger knoppen ‘los’ van de rest zit. Wat wel fijn is, is dat de muis vrij groot is. Dus voor de gamers/gebruikers die echt op zoek zijn naar een palm-grip muis, is dit een ideale contester. De muis is verder licht en daar is prima mee te gamen. Rondjes Destiny 2 gingen best goed eigenlijk. Het eindeloos grinden met de Glaive op de MM300 was erg leuk om te doen.

Ook voor normaal gebruik is de muis erg fijn. De muis glijdt makkelijk over het bureau, muismat, muur of wat voor ondergrond dan ook. Het leuke van de software is ook, dat mede door de mogelijke settings die mogelijk zijn, de muis nog verder aan te passen is. Zo kunnen er macro’s en andere instellingen worden ingesteld, waardoor de knoppen ook meer kunnen doen dan alleen maar standaard ‘klikken’.

Conclusie


De Corsair Gaming Glaive RGB in combinatie met de MM300 was een erg leuke test. Het geeft voor mij weer genoeg redenen om even eindeloos te grinden in verscheidene games.

De MM300 in mijn optiek een erg fijne muismat. Ook wanneer er een toetsenbord op de muismat ligt is er nog genoeg ruimte voor de toetsenbord, muis, buurvrouw (de buurvrouw zou in geval van deze muis wel roepen “o buurman, wat is deze groot”), drankje en meer…. De Glaive RGB rolt lekker over de MM300 en geeft in mijn optiek een prima combinatie. Ook is het daarmee fijn dat je niet continue met een toetsenbord tegen je muismat aantikt bij het ‘heftig’ gebruiken van je toetsenbord (ich will unreal tournament spielen). De Glaive is overigens ook best stevig en kan best tegen een stootje.

De software van de Glaive is in mijn optiek ook een groot pluspunt. De software is dusdanig aan te passen dat de muis bij elke game (door gebruik te maken van profielen) anders kan reageren. De muis is dus echt compleet te customizen, en in dit geval zelfs niet alleen maar softwarematig. Ook het aanpassen van de duim stukken is een erg fijne optie. Zo kan je de muis helemaal naar je hand zetten.

Met gamen was ik vaak sneller dan de andere wanneer het om een fps game ging. Ondanks dat het langere knoppen zijn (linker en rechter muisknop), zijn de switches die het registreren wel snel genoeg om te zorgen dat je fijn kan gamen. Er is immers niets irritanter dan dat je elke keer te laat bent omdat je muis niet snel genoeg de ‘click’ registreert. Ik heb menig muis rond zien vliegen – zelfs in zakelijke sferen. Met zo’n muis zal je dat niet snel gebeuren. Of het nou voor gaming of normaal office gebruik is, de Glaive zorgt in dit geval voor veel plezier.

De Corsair Glaive RGB krijgt van mij 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!