5 augustus 2018

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Corsair Gaming Glaive RGB Mouse

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Hoort Corsair met de Glaive RGB hier ook thuis? We zoeken het uit!
Corsair Gaming Glaive RGB Mouse
Pluspunten
 • Duimstukken om de muis naar wens te maken
 • Zeer accuraat
 • Voor de grotere handen
 • RGB verlichting
 • Softwarematige mogelijkheden
 • DPI switch
 • Maximaal 16000 DPI
Minpunten
 • Muis is alleen voor mensen met grotere handen die op zoek zijn naar een palmgrip
 • Hogere prijsklasse

Inleiding

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Corsair met de Glaive RGB hier ook thuis? We zoeken het uit!

Specificaties

Corsair heeft zelf ook een previewfilmpje van de muis gemaakt welke ik ook even met jullie wil delen.

Mouse Warranty

Two years

Prog Buttons

6

DPI

16,000 DPI

Sensor

PMW3367

Sensor Type

Optical

Mouse Backlighting

3 Zone RGB

On Board Memory

Yes

On-board Memory Profiles

1

Mouse button

Type Omron

Connectivity

Wired

Mouse Button Durability

50M L/R Click

Grip Type

Palm

Weight Tuning

No

Weight

122g (w/o cable and accessories)

CUE Software

Supported in CUE 2.0

Cable 1.8m

Braided Fiber

Game Type

FPS

Mouse Feet

Yes

Report Rate

Selectable 1000Hz/500Hz/250Hz/125Hz

Uitpakken

Laten we beginnen met het uitpakken van de muis en muismat!
Wat ben ik overigens blij dat Corsair nooit gebruik heeft gemaakt van het andere logo wat zij voor ogen hadden – en dat ze naar de community luisterde om het zo te houden. Het logo op de muis, doos en muismat ziet er namelijk gaaf uit!

De muis is uitgerust met een 16k sensor wat gigantisch hard gaat. Ronddraaien in een shooter was nog nooit zo leuk!! Daarnaast is de muis uitgerust met RGB, ik ben benieuwd!

Het leuke van de Glaive RGB, is dat deze met 3 aparte duimstukken wordt geleverd. Zo is de muis naar wens aan te passen.

Op de doos staan de volgende opties.

 • Textile-weave for precision tracking
 • Reinforced stitched edges guards against surface peeling
 • Optimized for high-DPI gaming mice.

De MM300 is in small, medium en extended te verkrijgen. Daarnaast is er ook de MM400 die als hard surface gaming mouse mat (in small/medium) wordt geleverd en de MM600, de pro dual sided gaming mouse mat. Ergo voor ieder wat wils.

Bij de muis worden een aantal handleidingen en garantieboekjes meegeleverd.

Dit geldt ook voor de MM300.

De Corsair Gaming Glaive RGB wordt geleverd met drie duimstukken en een tasje om de andere in op te bergen.

De drie duimstukken/duimgrip of hoe je het ook wilt noemen kunnen zoals aangegeven worden aangepast. Hierdoor kan er worden gekozen voor een gladde zijkant, een zijkant die wat uitsteekt of een vleugel van een Boeing 747-400. De laatste is overigens best fijn wanneer de duim in een spel nagenoeg niet gebruikt dient te worden, de duim zal hier dan ook op rusten.

De overige duimstukken gaan mooi het tasje in

De muis is wel voor de gebruiker met een redelijk grote hand. De muis is ook in dit geval alleen te gebruiken met een palmgrip.

De onderkant van de muis is vrij glad. De ‘langere’ duimstuk heeft een extra zachte kant op de muis zitten waardoor ook deze blijft glijden. De andere twee hebben dit niet.

De MM300 is eigenlijk best breed. Met 93 centimeter kom je best ver! That’s what…

Zoals gezegd ben ik best blij met het logo van Corsair, en temeer dat ik dit ook een nette muismat vindt. Voordeel van deze kleur is ook dat gebruik/krassen of dergelijke niet snel zichtbaar wordt, waar je bij een compleet zwarte wel verkleuring, krassen of anders gaat zien.

Wat erg leuk aan de Glaive RGB (en je zou het met deze naam ook niet zeggen) is de RGB verlichting in de muis. De verschillende zones zijn daarnaast ook nog eens apart in te stellen.

De RGB verlichting aan deze kant verlicht ook nog eens de voorkant van de muis, op de muismat wat een best gaaf effect geeft.

Software


Voordeel van de producten van Corsair is dat het gebruik maakt van uniforme software. Hierdoor is alles via dezelfde software aan te passen.

Corsair Cue is te gebruiken met verschillende profielen die weer aan games toe wijzen zijn.

Daarnaast is het ook een erg fijne optie dat de profielen zowel kunnen geïmporteerd als worden geëxporteerd.

Daarnaast zijn er op de knoppen ook macro’s, text, media of andere leuke toevoegingen in te stellen. Zo kan er bij een bepaalde klik-combinatie een applicatie worden gestart.

Onder lighting effects zijn verschillende profielen in te stellen. Daarnaast zijn de zones onafhankelijk van elkaar in te stellen.

Er zijn in iedere geval genoeg opties! 😉

Bijvoorbeeld via temperatuur is in te stellen dat bij bepaalde graden/waardes de muis (alle of onafhankelijke RGB delen) van kleur verandert.

Mocht je een RGB muis kopen maar niets met het RGB te maken willen hebben, wees gerust dit kan ook gewoon weer uit.

De Corsair Gaming Glaive RGB heeft maximaal vijf DPI instellingen. Via de software zijn deze ook uit te zetten, waardoor er minimaal/maximaal één DPI instelling kan worden gebruikt. Uiteraard zijn deze ook weer d.m.v. de games aan profielen te koppelen. Hierdoor kan het bijvoorbeeld zijn dat voor Destiny 2 op 3000 DPI wordt gespeeld, en in CS:GO op 1600.

Via de surface calibration kan de muis weer goed worden ‘gekalibreerd’. Bijvoorbeeld wanneer je merkt dat het beeld naar links of rechts trekt terwijl je je muis niet beweegt. Door deze optie heb je daar dan geen last meer van! 🙂

Mocht er een keuze worden gemaakt om naar een lagere polling rate te gaan (dat de muis iets minder snel reageert bij het bewegen), dan is dit via de instelling aan te passen.

Gaming

Wat mij tijdens het gamen opviel, is dat de ondergrond bij dit muisje niet zoveel uitmaakt. Of het nou op een gigantische muismat ligt, of op een bureau/tafel, de muis is naar mijn gevoel nog steeds even accuraat. Toch merk ik dat ik met de MM300 best goed over de tafel kan ‘muizen’. Ergo, het gebruik van een dusdanige muismat is wel echt aan te raden. Het zorgt niet alleen voor een enorm groot speelveld, het zorgt er ook voor dat de muis snel kan blijven reageren.

Wat ook erg fijn is, is dat de DPI-switch maximaal vijf standen heeft. Via de software zijn deze terug te brengen naar maximaal één stand. In het begin toen ik met de muis aan het spelen was (zonder de software), viel mij die knop op – wat mij zorgen baarde; als men per ongeluk tijdens het gamen van DPI switcht moet het niet zo zijn dat je nog x aantal keer moet klikken om op die stand te komen. De software neemt dit vermoeden gelukkig weg.

De knoppen zijn overigens ook vrij direct. Tijdens het gamen merkte ik ook dat ik niet veel druk hoef te zetten om een actie uit te voeren via de linker of rechter muisknop. Hierdoor kan men toch sneller reageren in games. Of het een competitive muis is, dat denk ik niet. De knoppen zijn hiervoor te lang en lopen over de gehele muis heen. Waar bij competitive muizen de vinger knoppen ‘los’ van de rest zit. Wat wel fijn is, is dat de muis vrij groot is. Dus voor de gamers/gebruikers die echt op zoek zijn naar een palm-grip muis, is dit een ideale contester. De muis is verder licht en daar is prima mee te gamen. Rondjes Destiny 2 gingen best goed eigenlijk. Het eindeloos grinden met de Glaive op de MM300 was erg leuk om te doen.

Ook voor normaal gebruik is de muis erg fijn. De muis glijdt makkelijk over het bureau, muismat, muur of wat voor ondergrond dan ook. Het leuke van de software is ook, dat mede door de mogelijke settings die mogelijk zijn, de muis nog verder aan te passen is. Zo kunnen er macro’s en andere instellingen worden ingesteld, waardoor de knoppen ook meer kunnen doen dan alleen maar standaard ‘klikken’.

Conclusie


De Corsair Gaming Glaive RGB in combinatie met de MM300 was een erg leuke test. Het geeft voor mij weer genoeg redenen om even eindeloos te grinden in verscheidene games.

De MM300 in mijn optiek een erg fijne muismat. Ook wanneer er een toetsenbord op de muismat ligt is er nog genoeg ruimte voor de toetsenbord, muis, buurvrouw (de buurvrouw zou in geval van deze muis wel roepen “o buurman, wat is deze groot”), drankje en meer…. De Glaive RGB rolt lekker over de MM300 en geeft in mijn optiek een prima combinatie. Ook is het daarmee fijn dat je niet continue met een toetsenbord tegen je muismat aantikt bij het ‘heftig’ gebruiken van je toetsenbord (ich will unreal tournament spielen). De Glaive is overigens ook best stevig en kan best tegen een stootje.

De software van de Glaive is in mijn optiek ook een groot pluspunt. De software is dusdanig aan te passen dat de muis bij elke game (door gebruik te maken van profielen) anders kan reageren. De muis is dus echt compleet te customizen, en in dit geval zelfs niet alleen maar softwarematig. Ook het aanpassen van de duim stukken is een erg fijne optie. Zo kan je de muis helemaal naar je hand zetten.

Met gamen was ik vaak sneller dan de andere wanneer het om een fps game ging. Ondanks dat het langere knoppen zijn (linker en rechter muisknop), zijn de switches die het registreren wel snel genoeg om te zorgen dat je fijn kan gamen. Er is immers niets irritanter dan dat je elke keer te laat bent omdat je muis niet snel genoeg de ‘click’ registreert. Ik heb menig muis rond zien vliegen – zelfs in zakelijke sferen. Met zo’n muis zal je dat niet snel gebeuren. Of het nou voor gaming of normaal office gebruik is, de Glaive zorgt in dit geval voor veel plezier.

De Corsair Glaive RGB krijgt van mij 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!