do. apr 2nd, 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Corsair Gaming Glaive RGB Mouse

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Hoort Corsair met de Glaive RGB hier ook thuis? We zoeken het uit!
Corsair Gaming Glaive RGB Mouse
Pluspunten
 • Duimstukken om de muis naar wens te maken
 • Zeer accuraat
 • Voor de grotere handen
 • RGB verlichting
 • Softwarematige mogelijkheden
 • DPI switch
 • Maximaal 16000 DPI
Minpunten
 • Muis is alleen voor mensen met grotere handen die op zoek zijn naar een palmgrip
 • Hogere prijsklasse

Inleiding

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Corsair met de Glaive RGB hier ook thuis? We zoeken het uit!

Specificaties

Corsair heeft zelf ook een previewfilmpje van de muis gemaakt welke ik ook even met jullie wil delen.

Mouse Warranty

Two years

Prog Buttons

6

DPI

16,000 DPI

Sensor

PMW3367

Sensor Type

Optical

Mouse Backlighting

3 Zone RGB

On Board Memory

Yes

On-board Memory Profiles

1

Mouse button

Type Omron

Connectivity

Wired

Mouse Button Durability

50M L/R Click

Grip Type

Palm

Weight Tuning

No

Weight

122g (w/o cable and accessories)

CUE Software

Supported in CUE 2.0

Cable 1.8m

Braided Fiber

Game Type

FPS

Mouse Feet

Yes

Report Rate

Selectable 1000Hz/500Hz/250Hz/125Hz

Uitpakken

Laten we beginnen met het uitpakken van de muis en muismat!
Wat ben ik overigens blij dat Corsair nooit gebruik heeft gemaakt van het andere logo wat zij voor ogen hadden – en dat ze naar de community luisterde om het zo te houden. Het logo op de muis, doos en muismat ziet er namelijk gaaf uit!

De muis is uitgerust met een 16k sensor wat gigantisch hard gaat. Ronddraaien in een shooter was nog nooit zo leuk!! Daarnaast is de muis uitgerust met RGB, ik ben benieuwd!

Het leuke van de Glaive RGB, is dat deze met 3 aparte duimstukken wordt geleverd. Zo is de muis naar wens aan te passen.

Op de doos staan de volgende opties.

 • Textile-weave for precision tracking
 • Reinforced stitched edges guards against surface peeling
 • Optimized for high-DPI gaming mice.

De MM300 is in small, medium en extended te verkrijgen. Daarnaast is er ook de MM400 die als hard surface gaming mouse mat (in small/medium) wordt geleverd en de MM600, de pro dual sided gaming mouse mat. Ergo voor ieder wat wils.

Bij de muis worden een aantal handleidingen en garantieboekjes meegeleverd.

Dit geldt ook voor de MM300.

De Corsair Gaming Glaive RGB wordt geleverd met drie duimstukken en een tasje om de andere in op te bergen.

De drie duimstukken/duimgrip of hoe je het ook wilt noemen kunnen zoals aangegeven worden aangepast. Hierdoor kan er worden gekozen voor een gladde zijkant, een zijkant die wat uitsteekt of een vleugel van een Boeing 747-400. De laatste is overigens best fijn wanneer de duim in een spel nagenoeg niet gebruikt dient te worden, de duim zal hier dan ook op rusten.

De overige duimstukken gaan mooi het tasje in

De muis is wel voor de gebruiker met een redelijk grote hand. De muis is ook in dit geval alleen te gebruiken met een palmgrip.

De onderkant van de muis is vrij glad. De ‘langere’ duimstuk heeft een extra zachte kant op de muis zitten waardoor ook deze blijft glijden. De andere twee hebben dit niet.

De MM300 is eigenlijk best breed. Met 93 centimeter kom je best ver! That’s what…

Zoals gezegd ben ik best blij met het logo van Corsair, en temeer dat ik dit ook een nette muismat vindt. Voordeel van deze kleur is ook dat gebruik/krassen of dergelijke niet snel zichtbaar wordt, waar je bij een compleet zwarte wel verkleuring, krassen of anders gaat zien.

Wat erg leuk aan de Glaive RGB (en je zou het met deze naam ook niet zeggen) is de RGB verlichting in de muis. De verschillende zones zijn daarnaast ook nog eens apart in te stellen.

De RGB verlichting aan deze kant verlicht ook nog eens de voorkant van de muis, op de muismat wat een best gaaf effect geeft.

Software


Voordeel van de producten van Corsair is dat het gebruik maakt van uniforme software. Hierdoor is alles via dezelfde software aan te passen.

Corsair Cue is te gebruiken met verschillende profielen die weer aan games toe wijzen zijn.

Daarnaast is het ook een erg fijne optie dat de profielen zowel kunnen geïmporteerd als worden geëxporteerd.

Daarnaast zijn er op de knoppen ook macro’s, text, media of andere leuke toevoegingen in te stellen. Zo kan er bij een bepaalde klik-combinatie een applicatie worden gestart.

Onder lighting effects zijn verschillende profielen in te stellen. Daarnaast zijn de zones onafhankelijk van elkaar in te stellen.

Er zijn in iedere geval genoeg opties! 😉

Bijvoorbeeld via temperatuur is in te stellen dat bij bepaalde graden/waardes de muis (alle of onafhankelijke RGB delen) van kleur verandert.

Mocht je een RGB muis kopen maar niets met het RGB te maken willen hebben, wees gerust dit kan ook gewoon weer uit.

De Corsair Gaming Glaive RGB heeft maximaal vijf DPI instellingen. Via de software zijn deze ook uit te zetten, waardoor er minimaal/maximaal één DPI instelling kan worden gebruikt. Uiteraard zijn deze ook weer d.m.v. de games aan profielen te koppelen. Hierdoor kan het bijvoorbeeld zijn dat voor Destiny 2 op 3000 DPI wordt gespeeld, en in CS:GO op 1600.

Via de surface calibration kan de muis weer goed worden ‘gekalibreerd’. Bijvoorbeeld wanneer je merkt dat het beeld naar links of rechts trekt terwijl je je muis niet beweegt. Door deze optie heb je daar dan geen last meer van! 🙂

Mocht er een keuze worden gemaakt om naar een lagere polling rate te gaan (dat de muis iets minder snel reageert bij het bewegen), dan is dit via de instelling aan te passen.

Gaming

Wat mij tijdens het gamen opviel, is dat de ondergrond bij dit muisje niet zoveel uitmaakt. Of het nou op een gigantische muismat ligt, of op een bureau/tafel, de muis is naar mijn gevoel nog steeds even accuraat. Toch merk ik dat ik met de MM300 best goed over de tafel kan ‘muizen’. Ergo, het gebruik van een dusdanige muismat is wel echt aan te raden. Het zorgt niet alleen voor een enorm groot speelveld, het zorgt er ook voor dat de muis snel kan blijven reageren.

Wat ook erg fijn is, is dat de DPI-switch maximaal vijf standen heeft. Via de software zijn deze terug te brengen naar maximaal één stand. In het begin toen ik met de muis aan het spelen was (zonder de software), viel mij die knop op – wat mij zorgen baarde; als men per ongeluk tijdens het gamen van DPI switcht moet het niet zo zijn dat je nog x aantal keer moet klikken om op die stand te komen. De software neemt dit vermoeden gelukkig weg.

De knoppen zijn overigens ook vrij direct. Tijdens het gamen merkte ik ook dat ik niet veel druk hoef te zetten om een actie uit te voeren via de linker of rechter muisknop. Hierdoor kan men toch sneller reageren in games. Of het een competitive muis is, dat denk ik niet. De knoppen zijn hiervoor te lang en lopen over de gehele muis heen. Waar bij competitive muizen de vinger knoppen ‘los’ van de rest zit. Wat wel fijn is, is dat de muis vrij groot is. Dus voor de gamers/gebruikers die echt op zoek zijn naar een palm-grip muis, is dit een ideale contester. De muis is verder licht en daar is prima mee te gamen. Rondjes Destiny 2 gingen best goed eigenlijk. Het eindeloos grinden met de Glaive op de MM300 was erg leuk om te doen.

Ook voor normaal gebruik is de muis erg fijn. De muis glijdt makkelijk over het bureau, muismat, muur of wat voor ondergrond dan ook. Het leuke van de software is ook, dat mede door de mogelijke settings die mogelijk zijn, de muis nog verder aan te passen is. Zo kunnen er macro’s en andere instellingen worden ingesteld, waardoor de knoppen ook meer kunnen doen dan alleen maar standaard ‘klikken’.

Conclusie


De Corsair Gaming Glaive RGB in combinatie met de MM300 was een erg leuke test. Het geeft voor mij weer genoeg redenen om even eindeloos te grinden in verscheidene games.

De MM300 in mijn optiek een erg fijne muismat. Ook wanneer er een toetsenbord op de muismat ligt is er nog genoeg ruimte voor de toetsenbord, muis, buurvrouw (de buurvrouw zou in geval van deze muis wel roepen “o buurman, wat is deze groot”), drankje en meer…. De Glaive RGB rolt lekker over de MM300 en geeft in mijn optiek een prima combinatie. Ook is het daarmee fijn dat je niet continue met een toetsenbord tegen je muismat aantikt bij het ‘heftig’ gebruiken van je toetsenbord (ich will unreal tournament spielen). De Glaive is overigens ook best stevig en kan best tegen een stootje.

De software van de Glaive is in mijn optiek ook een groot pluspunt. De software is dusdanig aan te passen dat de muis bij elke game (door gebruik te maken van profielen) anders kan reageren. De muis is dus echt compleet te customizen, en in dit geval zelfs niet alleen maar softwarematig. Ook het aanpassen van de duim stukken is een erg fijne optie. Zo kan je de muis helemaal naar je hand zetten.

Met gamen was ik vaak sneller dan de andere wanneer het om een fps game ging. Ondanks dat het langere knoppen zijn (linker en rechter muisknop), zijn de switches die het registreren wel snel genoeg om te zorgen dat je fijn kan gamen. Er is immers niets irritanter dan dat je elke keer te laat bent omdat je muis niet snel genoeg de ‘click’ registreert. Ik heb menig muis rond zien vliegen – zelfs in zakelijke sferen. Met zo’n muis zal je dat niet snel gebeuren. Of het nou voor gaming of normaal office gebruik is, de Glaive zorgt in dit geval voor veel plezier.

De Corsair Glaive RGB krijgt van mij 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op...

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat...

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort...

De Steelseries Apex 7, is de goedkopere variant van de Apex Pro. Een toetsenbord waar de drukgevoeligheid kon worden aangepast (zelfs per toets). De Apex...

ASRock bracht niet heel erg lang geleden de X570 Creator uit. Een ultiem bordje voor de ultieme gebruiker. Hoe deze X570 moederbord i.c.m. een Ryzen...

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken...

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken...

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Maar, is er ook een stoel voor een lager budget te krijgen...

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Maar, is er ook een stoel voor een lager budget te krijgen...

De Sennheiser Momentum Wireless 3 is de opvolger van de Momentum 2. Een koptelefoon die destijds al erg goed werd ontvangen. Helaas heb ik nooit...

Het is alweer even geleden dat de PXC 550 uitkwam, een headset die een hoop harten veroverden, niet alleen vanwege de ANC mogelijkheden maar vanwege...

HP is natuurlijk geen onbekende in de markt van notebooks. Onder de HP Omen brand worden de high-end gaming producten uitgegeven. De brand HP Pavilion...

Een smart home met slimme verlichting, hoe slim is dat nou eigenlijk? Vandaag de dag brengen verschillende brands lampen en producten uit, waaronder Trust. In...

Western Digital heeft een aantal nieuwe WD Black producten op de markt gezet. En vandaag is het tijd om één van die producten onder de...

Afgelopen jaar kon ik de Predator Orion 9000 reviewen. En dat is in dit geval weer zo, echter maak ik nu gebruik van een ‘goedkopere’...

Marantz is toch wel een bekende naam in de markt van versterkers, dit jaar bracht Marantz de Melody X uit. Deze heb ik met de...

Acer heeft afgelopen jaar een super dunne laptop uitgebracht, namelijk de Swift 7. Met maarliefst 9mm is het wel één van de dunnere laptops in...

Ben je nou een gamer die graag zijn laptop mee neemt om toch nog wat potjes te kunnen gamen? Dan heeft Acer een ideale machine...

Arozzi bracht niet heel lang geleden de Vernazza Soft Fabric uit. Een tegenhanger van de PU-leer en echt lederen varianten. Wat is een voordeel van...

Dit jaar bracht Synology een aantal nieuwe NAS’en uit, in deze (en twee andere) review ga ik dieper in op de nieuwe producten. Hoe presteren...

Dit jaar bracht Synology een aantal nieuwe NAS’en uit, in deze (en twee andere reviews) ga ik dieper in op de nieuwe producten. Hoe presteren...

Dit jaar bracht Synology een aantal nieuwe NAS’en uit, in deze (en twee andere reviews) ga ik dieper in op de nieuwe producten. Hoe presteren...

Vandaag de dag wordt de monitorenmarkt verzaaid met alle soorten maten en resoluties. Acer stapt met de Nitro XV273K in de 144Hz 4K markt, hoe...

SteelSeries heeft verkort een aantal nieuwe producten uitgebracht. Van toetsenborden, muizen tot muismatten. In deze review ga ik in op het nieuwe product van SteelSeries,...

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te...

Niet heel lang geleden mocht ik de Steelseries Apex M750 reviewen, vandaag de dag is er een nieuwe variant uitgekomen, namelijk de Apex Pro. Hoe...

Inleiding Vandaag de dag zijn er vele fabrikanten die een soundbar op de markt brengen, maar hoe goed zijn deze nou eigenlijk? Via Denon ontving...

Inleiding Niet lang geleden bracht Denon de nieuwe CEOL uit. Een boekenplank audioset die best staat in menig huishouden. Hoe de CEOL N10 bevalt, ik...

Niet al te lang geleden bracht B&W een nieuwe reeks speakers uit onder de naam Formation. De Formation Wedge is één van deze speakers, en...

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless uitgebracht. Wat voor kwaliteit muziek leveren deze oortjes? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe...