16 november 2019

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Steelseries QcK Prism Cloth XL

SteelSeries heeft verkort een aantal nieuwe producten uitgebracht. Van toetsenborden, muizen tot muismatten. In deze review ga ik in op het nieuwe product van SteelSeries, een RGB muismat - de SteelSeries PRISM Cloth.
Steelseries QcK Prism Cloth XL

Steelseries QcK Prism Cloth XL

SteelSeries heeft verkort een aantal nieuwe producten uitgebracht. Van toetsenborden, muizen tot muismatten. In deze review ga ik in op het nieuwe product van SteelSeries, een RGB muismat – de SteelSeries PRISM Cloth.

Pluspunten
  • Erg grote muismat
  • RGBBBBBBB!!!
  • Mogelijkheid tot synchroniseren met de andere producten
Minpunten
  • In mijn optiek had de muismat wel iets hoger gemogen.
  • RGB is links bij de aansluiting het sterkst, aan de andere kant van de mat is deze wat minder ‘bright’
  • Met 60 euro, is het toch 30 euro duurder dan de niet RGB versie

Inleiding

SteelSeries heeft verkort een aantal nieuwe producten uitgebracht. Van toetsenborden, muizen tot muismatten. In deze review ga ik in op het nieuwe product van SteelSeries, een RGB muismat – de SteelSeries PRISM Cloth.

Specificaties

Surface Material
Cloth

Base Material
Silicon Rubber

Cable Length
Medium 1.6 m or XL 1.8 m

Customizable Illumination Zones
2

Gamesense Support
Prism Sync Lighting
SteelSeries Engine Support
Programmable Lighting Effects
Color Options
16.8 Million

Compatible with
Mac & Windows

Uitpakken

Via Steelseries ontving ik een aantal producten ter review.

  • Steelseries Prism Cloth – waar deze review over gaat.
  • Steelseries Rival 600
  • Steelseries Apex Pro

De Prism Cloth heeft een breedte en hoogte van 90 en 30 centimeter.

SteelSeries heeft meerdere muismatten uitgebracht onder de QCK naam.

Aan de zijkant lijkt het geheel op een Mac Pro :D.
Anyhow, de Cloth is uitgevoerd met een vrij lange USB kabel.

Eenmaal uitgerold valt het op dat de muismat best breed is. Met 90 centimeter breedte is het een bureau vullend geheel.

Aan de linkerkant zit de USB kabel. Mocht je nou linkshandig zijn, en je wilt niet de kleine plastic aansluiting van de muismat in de weg hebben zitten, is de muismat gemakkelijk 180 graden te draaien, waardoor deze rechtsonder komt te zitten. De kabel is vrij nimble en gemakkelijk weg te werken.

Eenmaal aangesloten kan het feest beginnen. De RGB led’s zijn best sterk en komen zelfs tot zijn recht in het licht.

En in de avond komen de kleuren meer tot hun recht. Op onderstaande foto’s is wel goed te zien dat de kleuren sterker zijn bij de aansluiting (linksboven) dan aan het einde. Maar dat is uiteraard logisch – waar er geen twee connectiepunten op de muismat zitten.

Met +/- 1.8 meter is de usb kabel ook bijzonder lang. Het is in iedere geval lang genoeg om de kabel weg te werken. 🙂

Vergeleken met de SteelSeries QcK Prism, is de Cloth flink breder, én net iets hoger!

Omdat de QcK Prism Cloth dusdanig breed is, is er genoeg ruimte over om te muizen. Dit is eigenlijk zelfs ook zo wanneer de toetsenbord in het midden ligt.

Even ter illustratie, de SteelSeries Apex Pro ligt in de muismat, en er is nog precies de helft over om over het toetsenbord te leggen.

De Prism Cloth zorgt, in combinatie met de Apex Pro en Rival 600, voor een gaaf plaatje!

RGB

Het gave van de Prism Cloth, is dat deze RGB verlicht is. Aan de linkerkant zit een lampje/led in de afgesloten behuizing. Deze schiet eigenlijk het licht door de plastic rand heen.
Aan de rechterkant van de muismat is de brightness toch wel met de helft afgenomen.
Dit valt vooral op bij één kleur. Wanneer de kleuren circuleren, valt het toch iets minder op.
De Prism Cloth maakt gebruik van 2 zones. Boven en onder.

Software

Voordeel van Steelseries is dat het uniforme software gebruikt die op zijn beurt de verschillende apparaten (van Steelseries) kan besturen.

Mocht het niet lukken de apparatuur aan te sluiten, dan is er altijd nog de FAQ! 🙂

Liever geen RGB in zijn geheel? Wat minder, let’s say 50%? Geen probleem, rechtsboven is deze terug te schroeven naar wat je zou willen.

Het gave van de SteelSeries software is dat er ook nog extra apps kunnen worden geïnstalleerd, die bijvoorbeeld bij geluid gaan flikkeren. Of een complete equalizer op een toetsenbord die van laag tot en met hoog de tonen weergeeft.

Eveneens kan de muismat weergeven wanneer er notificaties in bijvoorbeeld Discord zijn.

Dit (klik)

filmpje laat zien hoe dit eruit ziet.

Daarnaast zijn er ook presets in te stellen in de software. Zodat bij verschillende software een muismat, toetsenbord of muis anders gedragen.

De presets kunnen zorgen voor verandering in kleuren, bijv. bij Dota alles rood/oranje en bij Rocket League blauw.

Conclusie

Voor het ‘muizen’ zelf kan ik vrij kort zijn… heerlijk!
Met de SteelSeries Rival 600 én SteelSeries Apex Pro is er daarnaast ook nog eens genoeg ruimte om rond te spelen met de muis. Sterker nog… de muismat is zo breed, dat er twee toetsenborden naast elkaar kunnen liggen.
Zelfs wanneer het toetsenbord in het midden ligt, is er nog met ongeveer (half toetsenbord aan ruimte) genoeg ruimte aan de rechter of linkerkant om rond te spelen met de muis.

In een andere review ga ik dieper in op de SteelSeries Apex Pro (toetsenbord), en daar is goed te zien dat er gebruik wordt gemaakt van een kabelgoot. Met de Prism Cloth krijg je een kabel van 1.8 meter, en die moet je zelf maar weg zien te werken. Het had bijvoorbeeld handig geweest om klemmetjes mee te leveren die de kabel weg kon werken langs zowel de muismat als aan een toetsenbord kabel. Dat zou zorgen voor een ‘schonere’ afwerking.

De onderkant van de muismat heeft een silicone rubberen afwerking, waardoor de muismat ook netjes op de plek blijft liggen.
Bovenkant van de muismat is natuurlijk net zo belangrijk, dan wel belangrijker. En daar heb ik ook goed nieuws over. Door de zachte stoffen laag, rolt de muis lekker over de muismat.

De muismat oogt ook nog eens netjes. Met de gestikte nylon (wat lijkt) afwerking zorgt dit voor een mooi beeld.

Sterker nog, ik vind dit als ex-competitive gamer echt een gouden combinatie. De SteelSeries Rival 600 of Rival 310 met deze Prism Cloth zorgen voor snelle reacties omdat de muis en muismat niet aan elkaar blijven haken.

De Steelseries QcK Edge XL (dezelfde grootte zonder RGB) is 30 euro, de Steelseries QcK Prism Cloth is 60 euro. Het is eigenlijk aan de koper de vraag of je 30 euro extra uit wilt geven voor RGB of niet.
Gezien hoe dit eruit ziet met een Rival 600 en Apex Pro zou ik het er zelf wel voor over hebben, maar dat kan zijn omdat ik RGB wel een gave/coole feature vind. Uiteindelijk blijft heel het RGB verhaal, toch een investering.

Ik geef de SteelSeries Prism Cloth 4 van de 5 sterren!

Laatste Posts

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zet iiyama niet alleen gaming monitoren op de markt, maar ook voor zakelijk gebruik. Vandaag ga ik in op een wat grotere variant. Een 43 inch X4372UHSU-B1!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zijn de schermen van iiyama niet alleen voor werk, maar ook voor gamen. En dat laten ze maar weer zien met de iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1. Hoe goed deze werkt? Dat lees je in deze review!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur ze richten zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Vandaag nemen wij de PX7 onder de loop!

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op kan laten rusten. Door de stoffen afwerking blijven in iedere geval je voeten warm t.o.v. een laminate vloer!

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat zoeken wij in deze review uit!

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort XT Duo Clone! Is deze sneller? Dat zoek ik uit!