16 november 2019

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Steelseries QcK Prism Cloth XL

SteelSeries heeft verkort een aantal nieuwe producten uitgebracht. Van toetsenborden, muizen tot muismatten. In deze review ga ik in op het nieuwe product van SteelSeries, een RGB muismat - de SteelSeries PRISM Cloth.
Steelseries QcK Prism Cloth XL

Steelseries QcK Prism Cloth XL

SteelSeries heeft verkort een aantal nieuwe producten uitgebracht. Van toetsenborden, muizen tot muismatten. In deze review ga ik in op het nieuwe product van SteelSeries, een RGB muismat – de SteelSeries PRISM Cloth.

Pluspunten
  • Erg grote muismat
  • RGBBBBBBB!!!
  • Mogelijkheid tot synchroniseren met de andere producten
Minpunten
  • In mijn optiek had de muismat wel iets hoger gemogen.
  • RGB is links bij de aansluiting het sterkst, aan de andere kant van de mat is deze wat minder ‘bright’
  • Met 60 euro, is het toch 30 euro duurder dan de niet RGB versie

Inleiding

SteelSeries heeft verkort een aantal nieuwe producten uitgebracht. Van toetsenborden, muizen tot muismatten. In deze review ga ik in op het nieuwe product van SteelSeries, een RGB muismat – de SteelSeries PRISM Cloth.

Specificaties

Surface Material
Cloth

Base Material
Silicon Rubber

Cable Length
Medium 1.6 m or XL 1.8 m

Customizable Illumination Zones
2

Gamesense Support
Prism Sync Lighting
SteelSeries Engine Support
Programmable Lighting Effects
Color Options
16.8 Million

Compatible with
Mac & Windows

Uitpakken

Via Steelseries ontving ik een aantal producten ter review.

  • Steelseries Prism Cloth – waar deze review over gaat.
  • Steelseries Rival 600
  • Steelseries Apex Pro

De Prism Cloth heeft een breedte en hoogte van 90 en 30 centimeter.

SteelSeries heeft meerdere muismatten uitgebracht onder de QCK naam.

Aan de zijkant lijkt het geheel op een Mac Pro :D.
Anyhow, de Cloth is uitgevoerd met een vrij lange USB kabel.

Eenmaal uitgerold valt het op dat de muismat best breed is. Met 90 centimeter breedte is het een bureau vullend geheel.

Aan de linkerkant zit de USB kabel. Mocht je nou linkshandig zijn, en je wilt niet de kleine plastic aansluiting van de muismat in de weg hebben zitten, is de muismat gemakkelijk 180 graden te draaien, waardoor deze rechtsonder komt te zitten. De kabel is vrij nimble en gemakkelijk weg te werken.

Eenmaal aangesloten kan het feest beginnen. De RGB led’s zijn best sterk en komen zelfs tot zijn recht in het licht.

En in de avond komen de kleuren meer tot hun recht. Op onderstaande foto’s is wel goed te zien dat de kleuren sterker zijn bij de aansluiting (linksboven) dan aan het einde. Maar dat is uiteraard logisch – waar er geen twee connectiepunten op de muismat zitten.

Met +/- 1.8 meter is de usb kabel ook bijzonder lang. Het is in iedere geval lang genoeg om de kabel weg te werken. 🙂

Vergeleken met de SteelSeries QcK Prism, is de Cloth flink breder, én net iets hoger!

Omdat de QcK Prism Cloth dusdanig breed is, is er genoeg ruimte over om te muizen. Dit is eigenlijk zelfs ook zo wanneer de toetsenbord in het midden ligt.

Even ter illustratie, de SteelSeries Apex Pro ligt in de muismat, en er is nog precies de helft over om over het toetsenbord te leggen.

De Prism Cloth zorgt, in combinatie met de Apex Pro en Rival 600, voor een gaaf plaatje!

RGB

Het gave van de Prism Cloth, is dat deze RGB verlicht is. Aan de linkerkant zit een lampje/led in de afgesloten behuizing. Deze schiet eigenlijk het licht door de plastic rand heen.
Aan de rechterkant van de muismat is de brightness toch wel met de helft afgenomen.
Dit valt vooral op bij één kleur. Wanneer de kleuren circuleren, valt het toch iets minder op.
De Prism Cloth maakt gebruik van 2 zones. Boven en onder.

Software

Voordeel van Steelseries is dat het uniforme software gebruikt die op zijn beurt de verschillende apparaten (van Steelseries) kan besturen.

Mocht het niet lukken de apparatuur aan te sluiten, dan is er altijd nog de FAQ! 🙂

Liever geen RGB in zijn geheel? Wat minder, let’s say 50%? Geen probleem, rechtsboven is deze terug te schroeven naar wat je zou willen.

Het gave van de SteelSeries software is dat er ook nog extra apps kunnen worden geïnstalleerd, die bijvoorbeeld bij geluid gaan flikkeren. Of een complete equalizer op een toetsenbord die van laag tot en met hoog de tonen weergeeft.

Eveneens kan de muismat weergeven wanneer er notificaties in bijvoorbeeld Discord zijn.

Dit (klik)

filmpje laat zien hoe dit eruit ziet.

Daarnaast zijn er ook presets in te stellen in de software. Zodat bij verschillende software een muismat, toetsenbord of muis anders gedragen.

De presets kunnen zorgen voor verandering in kleuren, bijv. bij Dota alles rood/oranje en bij Rocket League blauw.

Conclusie

Voor het ‘muizen’ zelf kan ik vrij kort zijn… heerlijk!
Met de SteelSeries Rival 600 én SteelSeries Apex Pro is er daarnaast ook nog eens genoeg ruimte om rond te spelen met de muis. Sterker nog… de muismat is zo breed, dat er twee toetsenborden naast elkaar kunnen liggen.
Zelfs wanneer het toetsenbord in het midden ligt, is er nog met ongeveer (half toetsenbord aan ruimte) genoeg ruimte aan de rechter of linkerkant om rond te spelen met de muis.

In een andere review ga ik dieper in op de SteelSeries Apex Pro (toetsenbord), en daar is goed te zien dat er gebruik wordt gemaakt van een kabelgoot. Met de Prism Cloth krijg je een kabel van 1.8 meter, en die moet je zelf maar weg zien te werken. Het had bijvoorbeeld handig geweest om klemmetjes mee te leveren die de kabel weg kon werken langs zowel de muismat als aan een toetsenbord kabel. Dat zou zorgen voor een ‘schonere’ afwerking.

De onderkant van de muismat heeft een silicone rubberen afwerking, waardoor de muismat ook netjes op de plek blijft liggen.
Bovenkant van de muismat is natuurlijk net zo belangrijk, dan wel belangrijker. En daar heb ik ook goed nieuws over. Door de zachte stoffen laag, rolt de muis lekker over de muismat.

De muismat oogt ook nog eens netjes. Met de gestikte nylon (wat lijkt) afwerking zorgt dit voor een mooi beeld.

Sterker nog, ik vind dit als ex-competitive gamer echt een gouden combinatie. De SteelSeries Rival 600 of Rival 310 met deze Prism Cloth zorgen voor snelle reacties omdat de muis en muismat niet aan elkaar blijven haken.

De Steelseries QcK Edge XL (dezelfde grootte zonder RGB) is 30 euro, de Steelseries QcK Prism Cloth is 60 euro. Het is eigenlijk aan de koper de vraag of je 30 euro extra uit wilt geven voor RGB of niet.
Gezien hoe dit eruit ziet met een Rival 600 en Apex Pro zou ik het er zelf wel voor over hebben, maar dat kan zijn omdat ik RGB wel een gave/coole feature vind. Uiteindelijk blijft heel het RGB verhaal, toch een investering.

Ik geef de SteelSeries Prism Cloth 4 van de 5 sterren!

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!