16 november 2019

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Steelseries QcK Prism Cloth XL

SteelSeries heeft verkort een aantal nieuwe producten uitgebracht. Van toetsenborden, muizen tot muismatten. In deze review ga ik in op het nieuwe product van SteelSeries, een RGB muismat - de SteelSeries PRISM Cloth.
Steelseries QcK Prism Cloth XL

Steelseries QcK Prism Cloth XL

SteelSeries heeft verkort een aantal nieuwe producten uitgebracht. Van toetsenborden, muizen tot muismatten. In deze review ga ik in op het nieuwe product van SteelSeries, een RGB muismat – de SteelSeries PRISM Cloth.

Pluspunten
  • Erg grote muismat
  • RGBBBBBBB!!!
  • Mogelijkheid tot synchroniseren met de andere producten
Minpunten
  • In mijn optiek had de muismat wel iets hoger gemogen.
  • RGB is links bij de aansluiting het sterkst, aan de andere kant van de mat is deze wat minder ‘bright’
  • Met 60 euro, is het toch 30 euro duurder dan de niet RGB versie

Inleiding

SteelSeries heeft verkort een aantal nieuwe producten uitgebracht. Van toetsenborden, muizen tot muismatten. In deze review ga ik in op het nieuwe product van SteelSeries, een RGB muismat – de SteelSeries PRISM Cloth.

Specificaties

Surface Material
Cloth

Base Material
Silicon Rubber

Cable Length
Medium 1.6 m or XL 1.8 m

Customizable Illumination Zones
2

Gamesense Support
Prism Sync Lighting
SteelSeries Engine Support
Programmable Lighting Effects
Color Options
16.8 Million

Compatible with
Mac & Windows

Uitpakken

Via Steelseries ontving ik een aantal producten ter review.

  • Steelseries Prism Cloth – waar deze review over gaat.
  • Steelseries Rival 600
  • Steelseries Apex Pro

De Prism Cloth heeft een breedte en hoogte van 90 en 30 centimeter.

SteelSeries heeft meerdere muismatten uitgebracht onder de QCK naam.

Aan de zijkant lijkt het geheel op een Mac Pro :D.
Anyhow, de Cloth is uitgevoerd met een vrij lange USB kabel.

Eenmaal uitgerold valt het op dat de muismat best breed is. Met 90 centimeter breedte is het een bureau vullend geheel.

Aan de linkerkant zit de USB kabel. Mocht je nou linkshandig zijn, en je wilt niet de kleine plastic aansluiting van de muismat in de weg hebben zitten, is de muismat gemakkelijk 180 graden te draaien, waardoor deze rechtsonder komt te zitten. De kabel is vrij nimble en gemakkelijk weg te werken.

Eenmaal aangesloten kan het feest beginnen. De RGB led’s zijn best sterk en komen zelfs tot zijn recht in het licht.

En in de avond komen de kleuren meer tot hun recht. Op onderstaande foto’s is wel goed te zien dat de kleuren sterker zijn bij de aansluiting (linksboven) dan aan het einde. Maar dat is uiteraard logisch – waar er geen twee connectiepunten op de muismat zitten.

Met +/- 1.8 meter is de usb kabel ook bijzonder lang. Het is in iedere geval lang genoeg om de kabel weg te werken. 🙂

Vergeleken met de SteelSeries QcK Prism, is de Cloth flink breder, én net iets hoger!

Omdat de QcK Prism Cloth dusdanig breed is, is er genoeg ruimte over om te muizen. Dit is eigenlijk zelfs ook zo wanneer de toetsenbord in het midden ligt.

Even ter illustratie, de SteelSeries Apex Pro ligt in de muismat, en er is nog precies de helft over om over het toetsenbord te leggen.

De Prism Cloth zorgt, in combinatie met de Apex Pro en Rival 600, voor een gaaf plaatje!

RGB

Het gave van de Prism Cloth, is dat deze RGB verlicht is. Aan de linkerkant zit een lampje/led in de afgesloten behuizing. Deze schiet eigenlijk het licht door de plastic rand heen.
Aan de rechterkant van de muismat is de brightness toch wel met de helft afgenomen.
Dit valt vooral op bij één kleur. Wanneer de kleuren circuleren, valt het toch iets minder op.
De Prism Cloth maakt gebruik van 2 zones. Boven en onder.

Software

Voordeel van Steelseries is dat het uniforme software gebruikt die op zijn beurt de verschillende apparaten (van Steelseries) kan besturen.

Mocht het niet lukken de apparatuur aan te sluiten, dan is er altijd nog de FAQ! 🙂

Liever geen RGB in zijn geheel? Wat minder, let’s say 50%? Geen probleem, rechtsboven is deze terug te schroeven naar wat je zou willen.

Het gave van de SteelSeries software is dat er ook nog extra apps kunnen worden geïnstalleerd, die bijvoorbeeld bij geluid gaan flikkeren. Of een complete equalizer op een toetsenbord die van laag tot en met hoog de tonen weergeeft.

Eveneens kan de muismat weergeven wanneer er notificaties in bijvoorbeeld Discord zijn.

Dit (klik)

filmpje laat zien hoe dit eruit ziet.

Daarnaast zijn er ook presets in te stellen in de software. Zodat bij verschillende software een muismat, toetsenbord of muis anders gedragen.

De presets kunnen zorgen voor verandering in kleuren, bijv. bij Dota alles rood/oranje en bij Rocket League blauw.

Conclusie

Voor het ‘muizen’ zelf kan ik vrij kort zijn… heerlijk!
Met de SteelSeries Rival 600 én SteelSeries Apex Pro is er daarnaast ook nog eens genoeg ruimte om rond te spelen met de muis. Sterker nog… de muismat is zo breed, dat er twee toetsenborden naast elkaar kunnen liggen.
Zelfs wanneer het toetsenbord in het midden ligt, is er nog met ongeveer (half toetsenbord aan ruimte) genoeg ruimte aan de rechter of linkerkant om rond te spelen met de muis.

In een andere review ga ik dieper in op de SteelSeries Apex Pro (toetsenbord), en daar is goed te zien dat er gebruik wordt gemaakt van een kabelgoot. Met de Prism Cloth krijg je een kabel van 1.8 meter, en die moet je zelf maar weg zien te werken. Het had bijvoorbeeld handig geweest om klemmetjes mee te leveren die de kabel weg kon werken langs zowel de muismat als aan een toetsenbord kabel. Dat zou zorgen voor een ‘schonere’ afwerking.

De onderkant van de muismat heeft een silicone rubberen afwerking, waardoor de muismat ook netjes op de plek blijft liggen.
Bovenkant van de muismat is natuurlijk net zo belangrijk, dan wel belangrijker. En daar heb ik ook goed nieuws over. Door de zachte stoffen laag, rolt de muis lekker over de muismat.

De muismat oogt ook nog eens netjes. Met de gestikte nylon (wat lijkt) afwerking zorgt dit voor een mooi beeld.

Sterker nog, ik vind dit als ex-competitive gamer echt een gouden combinatie. De SteelSeries Rival 600 of Rival 310 met deze Prism Cloth zorgen voor snelle reacties omdat de muis en muismat niet aan elkaar blijven haken.

De Steelseries QcK Edge XL (dezelfde grootte zonder RGB) is 30 euro, de Steelseries QcK Prism Cloth is 60 euro. Het is eigenlijk aan de koper de vraag of je 30 euro extra uit wilt geven voor RGB of niet.
Gezien hoe dit eruit ziet met een Rival 600 en Apex Pro zou ik het er zelf wel voor over hebben, maar dat kan zijn omdat ik RGB wel een gave/coole feature vind. Uiteindelijk blijft heel het RGB verhaal, toch een investering.

Ik geef de SteelSeries Prism Cloth 4 van de 5 sterren!

Laatste Posts

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.