31 december 2018

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Sodastream Spirit One Touch

Vandaag een keer wat anders, namelijk de Sodastream Spirit One Touch! Met de Sodastream kan koolzuur aan drankjes worden gevoegd! Of het makkelijk is, en hoe dat bevalt beschrijf ik in deze review.
Sodastream Spirit One Touch
Pluspunten
 • Gemak in gebruik
 • Prijs
 • Niet meer nodig om flessen te sjouwen
 • Lekkere smaakjes!
Minpunten
 • Voelt plastic aan

Inleiding

Vandaag een keer wat anders, namelijk de Sodastream Spirit One Touch! Nadat ik bij de oom van mijn verloofde in Australië gebruik kon maken van zijn Sodastream, gingen er flink wat liters aan water – met koolzuur doorheen. En wat is dat lekker! Nu, terug in Nederland wil ik dat natuurlijk ook. Gelukkig bestaat daar de Sodastream Spirit One Touch voor! Hoe dat bevalt beschrijf ik in deze review.

Kenmerken & Specificaties

Laten we deze review eerst even aftrappen met de specificaties!

Type apparaat:

Frisdrankapparaat

Inhoud Co² patroon is voldoende voor:[/b]
60 l

Artikelnummer:

1573224

UITVOERING
Vaatwasmachinebestendig:

nee

CO2 cartridge included:

ja

ENERGIEVOORZIENING
Ingangsspanning:

220-240 V

Frequentie:

50/60 Hz

ALGEMENE EIGENSCHAPPEN
Geschikt voor:

Frisdrank en bruiswater

Materiaal buitenkant:

Kunststof

Breedte:

15.2 cm

Hoogte:

44 cm

Diepte:

27.5 cm

Kleur:

Zwart

Gewicht:

3.4 kg

Verpakkingsinhoud:

CO2-cilinder, SodaStream literfles, Gebruiksaanwijzing

Fabrieksgarantie:

2 jaar

Uitpakken

Tijd om de Sodastream uit te pakken!

Sodastream heeft best wat smaakjes – en dit zijn ze volgens mij nog niet eens allemaal.
De smaken die ik heb mogen testen zijn:

 • Bahamas Pina Colada
 • Orange
 • Italian Spiritz
 • Pink Mojito
 • Ice Tea Lemon
 • Lemon Lime

Bij het vullen van een fles met een smaakje dien je er eerst voor te zorgen dat er prik in de fles zit. Daarna dient de fles schuin gehouden te worden, waar er rustig in de fles kan worden geschonken. Wanneer de fles rechtop staat en daar een smaakje aan toe wordt gevoegd, dan is de kans vrij groot dat het met een behoorlijke kracht omhoog schiet :D. Is mij overkomen toen ik met volle handen stond.

Sodastream levert uiteraard handleidingen e.d. mee.

Wat Sodastream wel weer slim doet, is het meeleveren van meerdere adapter aansluitingen waardoor deze op meerdere plaatsen kan worden gebruikt.

Resultaat van een EU-stekker!

Standaard levert Sodastream uiteraard een cilinder (waarmee 60 liter bruisend water kan worden gemaakt) en een fles mee.

Het aansluiten van de cilinder gaat eigenlijk vrij makkelijk. Haal de sticker en dop van de cilinder.

Haal de kap (achter) van de Sodastream af…..

en schroef de cilinder van onder naar boven de in de Sodastream.

Kap erop!

Aan de onderkant even de kabel in de Sodastream pluggen.

Wanneer de adapter in het powernet hangt is het tijd om de fles te vullen,

De fles dient maximaal tot 840 ml te worden gevuld. Wanneer er minder in wordt gestopt, kan de ‘voor het gemak noem ik het maar even een’ angel van de Sodastream het water niet van koolzuur voorzien. En bij een te volle fles kan er water uit de Sodastream schieten. Kortom, 840ml! : )

Flip het plastic stuk naar voren en duw de fles in de sodastream omhoog. Wanneer de fles in de ‘houder’ zit, duw de fles naar achteren. Hierna wordt de fles door de Sodastream zelf vastgehouden.

De Sodastream heeft drie standen. De laagste zorgt dat er weinig prik in het water komt, de middelste gemiddeld en uiteraard zorgt de hoogste stand voor de meeste koolzuur.

Wanneer de Sodastream bezig is, hoor je dat er koolzuur aan de fles wordt gevoegd en dat er lucht uit de fles wordt gelaten door de Sodastream. Het proces zelf verloopt erg snel.

Wanneer de fles wordt losgemaakt valt er ook op dat er ‘matig’ prik in de fles zit. Dit is echt geweldig voor iemand die prik lekker vind, maar die niet een half uur wilt boeren na het drinken van zijn drankje :D.

Als we voor standje drie kiezen (let zo maar op de fles!), valt goed op hoeveel meer prik in de fles zit.

De derde stand duurt ook wat langer… omdat er meer koolzuur toe wordt gevoegd.

Wil je er een smaakje bij toevoegen, let dan alsnog op dat de fles met water (en van te voren al toegevoegde koolzuur) schuin wordt gehouden bij het toevoegen van een smaak.

Conclusie

Zoals in de inleiding eigenlijk als werd gesuggereerd, ik ben een groot fan van drankjes met koolzuur. Geen idee waarom, vind het gewoon lekker. Na het verblijven bij de tante en oom van mijn verloofde, heb ik in mijn leven nog nooit zoveel sparkling water op. En genieten dat deed ik, zeker met de hitte :D.
Terug in Nederland moest en zou ik ook met een Sodastream aan de slag gaan, en gelukkig mocht dit van de mensen van Sodastream. Of ik teleurgesteld ben? Daar kan ik snel en direct op antwoorden, nee! Met 100 euro is de Sodastream Spirit One Touch niet duur, en daar staat wel tegenover dat er geen behoefte meer is voor het dragen met zware flessen (zeker voor een gezin waar een gemiddelde sparkling water fles er doorheen gaat binnen een dag).
Daarnaast is het ook gewoon echt heel makkelijk in gebruik. Klik het spruitstuk naar voren, duw een fles in de Sodastream, duw het weer naar achteren. Druk een knop in qua gewenste koolzuur en trek de fles weer naar voren. Dop erop in geval van sparkling water, of schenk er een smaakje bij. Klaar! Moeilijker dan dat kan je het ook niet maken :).

De Sodastream voelt overigens wel erg plastic aan. Dat maakt de Spirit One Touch wel weer erg licht waardoor iedereen ook gemakkelijk een cilinder kan vervangen zonder dat de buurman – die verhuizer is – de Sodastream even moet tippen zodat de cilinder kan worden vervangen. :D. Kortom, ondanks dat de Sodastream plastic aanvoelt is het in dit geval een warm welkom!

Ik? Ik ben verkocht, ik ga vaker met de Sodastream aan de slag, en geloof mij als ik zeg dat alle smaakjes op gaan. En snel ook!
Ik geef de sodastream ook 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.