You are here
Home > Alle producten > Keukenapparatuur > Sodastream Spirit One Touch

Sodastream Spirit One Touch

Sodastream Spirit One Touch
Pluspunten
 • Gemak in gebruik
 • Prijs
 • Niet meer nodig om flessen te sjouwen
 • Lekkere smaakjes!
Minpunten
 • Voelt plastic aan

Inleiding

Vandaag een keer wat anders, namelijk de Sodastream Spirit One Touch! Nadat ik bij de oom van mijn verloofde in Australië gebruik kon maken van zijn Sodastream, gingen er flink wat liters aan water – met koolzuur doorheen. En wat is dat lekker! Nu, terug in Nederland wil ik dat natuurlijk ook. Gelukkig bestaat daar de Sodastream Spirit One Touch voor! Hoe dat bevalt beschrijf ik in deze review.

Kenmerken & Specificaties

Laten we deze review eerst even aftrappen met de specificaties!

Type apparaat:

Frisdrankapparaat

Inhoud Co² patroon is voldoende voor:[/b]
60 l

Artikelnummer:

1573224

UITVOERING
Vaatwasmachinebestendig:

nee

CO2 cartridge included:

ja

ENERGIEVOORZIENING
Ingangsspanning:

220-240 V

Frequentie:

50/60 Hz

ALGEMENE EIGENSCHAPPEN
Geschikt voor:

Frisdrank en bruiswater

Materiaal buitenkant:

Kunststof

Breedte:

15.2 cm

Hoogte:

44 cm

Diepte:

27.5 cm

Kleur:

Zwart

Gewicht:

3.4 kg

Verpakkingsinhoud:

CO2-cilinder, SodaStream literfles, Gebruiksaanwijzing

Fabrieksgarantie:

2 jaar

Uitpakken

Tijd om de Sodastream uit te pakken!

Sodastream heeft best wat smaakjes – en dit zijn ze volgens mij nog niet eens allemaal.
De smaken die ik heb mogen testen zijn:

 • Bahamas Pina Colada
 • Orange
 • Italian Spiritz
 • Pink Mojito
 • Ice Tea Lemon
 • Lemon Lime

Bij het vullen van een fles met een smaakje dien je er eerst voor te zorgen dat er prik in de fles zit. Daarna dient de fles schuin gehouden te worden, waar er rustig in de fles kan worden geschonken. Wanneer de fles rechtop staat en daar een smaakje aan toe wordt gevoegd, dan is de kans vrij groot dat het met een behoorlijke kracht omhoog schiet :D. Is mij overkomen toen ik met volle handen stond.

Sodastream levert uiteraard handleidingen e.d. mee.

Wat Sodastream wel weer slim doet, is het meeleveren van meerdere adapter aansluitingen waardoor deze op meerdere plaatsen kan worden gebruikt.

Resultaat van een EU-stekker!

Standaard levert Sodastream uiteraard een cilinder (waarmee 60 liter bruisend water kan worden gemaakt) en een fles mee.

Het aansluiten van de cilinder gaat eigenlijk vrij makkelijk. Haal de sticker en dop van de cilinder.

Haal de kap (achter) van de Sodastream af…..

en schroef de cilinder van onder naar boven de in de Sodastream.

Kap erop!

Aan de onderkant even de kabel in de Sodastream pluggen.

Wanneer de adapter in het powernet hangt is het tijd om de fles te vullen,

De fles dient maximaal tot 840 ml te worden gevuld. Wanneer er minder in wordt gestopt, kan de ‘voor het gemak noem ik het maar even een’ angel van de Sodastream het water niet van koolzuur voorzien. En bij een te volle fles kan er water uit de Sodastream schieten. Kortom, 840ml! : )

Flip het plastic stuk naar voren en duw de fles in de sodastream omhoog. Wanneer de fles in de ‘houder’ zit, duw de fles naar achteren. Hierna wordt de fles door de Sodastream zelf vastgehouden.

De Sodastream heeft drie standen. De laagste zorgt dat er weinig prik in het water komt, de middelste gemiddeld en uiteraard zorgt de hoogste stand voor de meeste koolzuur.

Wanneer de Sodastream bezig is, hoor je dat er koolzuur aan de fles wordt gevoegd en dat er lucht uit de fles wordt gelaten door de Sodastream. Het proces zelf verloopt erg snel.

Wanneer de fles wordt losgemaakt valt er ook op dat er ‘matig’ prik in de fles zit. Dit is echt geweldig voor iemand die prik lekker vind, maar die niet een half uur wilt boeren na het drinken van zijn drankje :D.

Als we voor standje drie kiezen (let zo maar op de fles!), valt goed op hoeveel meer prik in de fles zit.

De derde stand duurt ook wat langer… omdat er meer koolzuur toe wordt gevoegd.

Wil je er een smaakje bij toevoegen, let dan alsnog op dat de fles met water (en van te voren al toegevoegde koolzuur) schuin wordt gehouden bij het toevoegen van een smaak.

Conclusie

Zoals in de inleiding eigenlijk als werd gesuggereerd, ik ben een groot fan van drankjes met koolzuur. Geen idee waarom, vind het gewoon lekker. Na het verblijven bij de tante en oom van mijn verloofde, heb ik in mijn leven nog nooit zoveel sparkling water op. En genieten dat deed ik, zeker met de hitte :D.
Terug in Nederland moest en zou ik ook met een Sodastream aan de slag gaan, en gelukkig mocht dit van de mensen van Sodastream. Of ik teleurgesteld ben? Daar kan ik snel en direct op antwoorden, nee! Met 100 euro is de Sodastream Spirit One Touch niet duur, en daar staat wel tegenover dat er geen behoefte meer is voor het dragen met zware flessen (zeker voor een gezin waar een gemiddelde sparkling water fles er doorheen gaat binnen een dag).
Daarnaast is het ook gewoon echt heel makkelijk in gebruik. Klik het spruitstuk naar voren, duw een fles in de Sodastream, duw het weer naar achteren. Druk een knop in qua gewenste koolzuur en trek de fles weer naar voren. Dop erop in geval van sparkling water, of schenk er een smaakje bij. Klaar! Moeilijker dan dat kan je het ook niet maken :).

De Sodastream voelt overigens wel erg plastic aan. Dat maakt de Spirit One Touch wel weer erg licht waardoor iedereen ook gemakkelijk een cilinder kan vervangen zonder dat de buurman – die verhuizer is – de Sodastream even moet tippen zodat de cilinder kan worden vervangen. :D. Kortom, ondanks dat de Sodastream plastic aanvoelt is het in dit geval een warm welkom!

Ik? Ik ben verkocht, ik ga vaker met de Sodastream aan de slag, en geloof mij als ik zeg dat alle smaakjes op gaan. En snel ook!
Ik geef de sodastream ook 5 van de 5 sterren.

Top