31 december 2018

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Sodastream Spirit One Touch

Vandaag een keer wat anders, namelijk de Sodastream Spirit One Touch! Met de Sodastream kan koolzuur aan drankjes worden gevoegd! Of het makkelijk is, en hoe dat bevalt beschrijf ik in deze review.
Sodastream Spirit One Touch
Pluspunten
 • Gemak in gebruik
 • Prijs
 • Niet meer nodig om flessen te sjouwen
 • Lekkere smaakjes!
Minpunten
 • Voelt plastic aan

Inleiding

Vandaag een keer wat anders, namelijk de Sodastream Spirit One Touch! Nadat ik bij de oom van mijn verloofde in Australië gebruik kon maken van zijn Sodastream, gingen er flink wat liters aan water – met koolzuur doorheen. En wat is dat lekker! Nu, terug in Nederland wil ik dat natuurlijk ook. Gelukkig bestaat daar de Sodastream Spirit One Touch voor! Hoe dat bevalt beschrijf ik in deze review.

Kenmerken & Specificaties

Laten we deze review eerst even aftrappen met de specificaties!

Type apparaat:

Frisdrankapparaat

Inhoud Co² patroon is voldoende voor:[/b]
60 l

Artikelnummer:

1573224

UITVOERING
Vaatwasmachinebestendig:

nee

CO2 cartridge included:

ja

ENERGIEVOORZIENING
Ingangsspanning:

220-240 V

Frequentie:

50/60 Hz

ALGEMENE EIGENSCHAPPEN
Geschikt voor:

Frisdrank en bruiswater

Materiaal buitenkant:

Kunststof

Breedte:

15.2 cm

Hoogte:

44 cm

Diepte:

27.5 cm

Kleur:

Zwart

Gewicht:

3.4 kg

Verpakkingsinhoud:

CO2-cilinder, SodaStream literfles, Gebruiksaanwijzing

Fabrieksgarantie:

2 jaar

Uitpakken

Tijd om de Sodastream uit te pakken!

Sodastream heeft best wat smaakjes – en dit zijn ze volgens mij nog niet eens allemaal.
De smaken die ik heb mogen testen zijn:

 • Bahamas Pina Colada
 • Orange
 • Italian Spiritz
 • Pink Mojito
 • Ice Tea Lemon
 • Lemon Lime

Bij het vullen van een fles met een smaakje dien je er eerst voor te zorgen dat er prik in de fles zit. Daarna dient de fles schuin gehouden te worden, waar er rustig in de fles kan worden geschonken. Wanneer de fles rechtop staat en daar een smaakje aan toe wordt gevoegd, dan is de kans vrij groot dat het met een behoorlijke kracht omhoog schiet :D. Is mij overkomen toen ik met volle handen stond.

Sodastream levert uiteraard handleidingen e.d. mee.

Wat Sodastream wel weer slim doet, is het meeleveren van meerdere adapter aansluitingen waardoor deze op meerdere plaatsen kan worden gebruikt.

Resultaat van een EU-stekker!

Standaard levert Sodastream uiteraard een cilinder (waarmee 60 liter bruisend water kan worden gemaakt) en een fles mee.

Het aansluiten van de cilinder gaat eigenlijk vrij makkelijk. Haal de sticker en dop van de cilinder.

Haal de kap (achter) van de Sodastream af…..

en schroef de cilinder van onder naar boven de in de Sodastream.

Kap erop!

Aan de onderkant even de kabel in de Sodastream pluggen.

Wanneer de adapter in het powernet hangt is het tijd om de fles te vullen,

De fles dient maximaal tot 840 ml te worden gevuld. Wanneer er minder in wordt gestopt, kan de ‘voor het gemak noem ik het maar even een’ angel van de Sodastream het water niet van koolzuur voorzien. En bij een te volle fles kan er water uit de Sodastream schieten. Kortom, 840ml! : )

Flip het plastic stuk naar voren en duw de fles in de sodastream omhoog. Wanneer de fles in de ‘houder’ zit, duw de fles naar achteren. Hierna wordt de fles door de Sodastream zelf vastgehouden.

De Sodastream heeft drie standen. De laagste zorgt dat er weinig prik in het water komt, de middelste gemiddeld en uiteraard zorgt de hoogste stand voor de meeste koolzuur.

Wanneer de Sodastream bezig is, hoor je dat er koolzuur aan de fles wordt gevoegd en dat er lucht uit de fles wordt gelaten door de Sodastream. Het proces zelf verloopt erg snel.

Wanneer de fles wordt losgemaakt valt er ook op dat er ‘matig’ prik in de fles zit. Dit is echt geweldig voor iemand die prik lekker vind, maar die niet een half uur wilt boeren na het drinken van zijn drankje :D.

Als we voor standje drie kiezen (let zo maar op de fles!), valt goed op hoeveel meer prik in de fles zit.

De derde stand duurt ook wat langer… omdat er meer koolzuur toe wordt gevoegd.

Wil je er een smaakje bij toevoegen, let dan alsnog op dat de fles met water (en van te voren al toegevoegde koolzuur) schuin wordt gehouden bij het toevoegen van een smaak.

Conclusie

Zoals in de inleiding eigenlijk als werd gesuggereerd, ik ben een groot fan van drankjes met koolzuur. Geen idee waarom, vind het gewoon lekker. Na het verblijven bij de tante en oom van mijn verloofde, heb ik in mijn leven nog nooit zoveel sparkling water op. En genieten dat deed ik, zeker met de hitte :D.
Terug in Nederland moest en zou ik ook met een Sodastream aan de slag gaan, en gelukkig mocht dit van de mensen van Sodastream. Of ik teleurgesteld ben? Daar kan ik snel en direct op antwoorden, nee! Met 100 euro is de Sodastream Spirit One Touch niet duur, en daar staat wel tegenover dat er geen behoefte meer is voor het dragen met zware flessen (zeker voor een gezin waar een gemiddelde sparkling water fles er doorheen gaat binnen een dag).
Daarnaast is het ook gewoon echt heel makkelijk in gebruik. Klik het spruitstuk naar voren, duw een fles in de Sodastream, duw het weer naar achteren. Druk een knop in qua gewenste koolzuur en trek de fles weer naar voren. Dop erop in geval van sparkling water, of schenk er een smaakje bij. Klaar! Moeilijker dan dat kan je het ook niet maken :).

De Sodastream voelt overigens wel erg plastic aan. Dat maakt de Spirit One Touch wel weer erg licht waardoor iedereen ook gemakkelijk een cilinder kan vervangen zonder dat de buurman – die verhuizer is – de Sodastream even moet tippen zodat de cilinder kan worden vervangen. :D. Kortom, ondanks dat de Sodastream plastic aanvoelt is het in dit geval een warm welkom!

Ik? Ik ben verkocht, ik ga vaker met de Sodastream aan de slag, en geloof mij als ik zeg dat alle smaakjes op gaan. En snel ook!
Ik geef de sodastream ook 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zet iiyama niet alleen gaming monitoren op de markt, maar ook voor zakelijk gebruik. Vandaag ga ik in op een wat grotere variant. Een 43 inch X4372UHSU-B1!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zijn de schermen van iiyama niet alleen voor werk, maar ook voor gamen. En dat laten ze maar weer zien met de iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1. Hoe goed deze werkt? Dat lees je in deze review!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur ze richten zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Vandaag nemen wij de PX7 onder de loop!

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op kan laten rusten. Door de stoffen afwerking blijven in iedere geval je voeten warm t.o.v. een laminate vloer!

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat zoeken wij in deze review uit!

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort XT Duo Clone! Is deze sneller? Dat zoek ik uit!