zo. aug 9th, 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Tomado TMF1501B

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!
Tomado TMF1501B Review

Tomado TMF1501B Review

5

Samenvatting

Pluspunten:
Vaatwasserbestendig
Behoorlijk goed opgeschuimde melk!
Verschillende standen; koud/warm etc.
RVS en kunststof afwerking

Nadeel:
Opschuimen duurt wel iets langer (ongeveer 90 seconden), maar dan heb je ook echt goede schuim

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties van de heetwaterdispenser!

Inhoud: 300 ml
Capaciteit warm opschuimen: 150 ml
Capaciteit verwarmen: 300 ml
Minimale tijd voor opschuimen: 90 seconden
Afneembare melkkan: ja
Snoerloos bijvullen of uitschenken: ja
360° draaibaar op voetstuk: nee
Niveau indicator: intern
Controlelampje: ja
Afwerking reservoir: anti-kleeflaag
Automatische uitschakeling: ja
Droogkookbeveiliging: ja
Opzetstukje voor opschuimen: ja
Opzetstukje voor verwarmen: ja
Garantietermijn: 2 jaar
Technische gegevens melkopschuimer
Kleur: RVS en zwart
Materiaal: RVS en kunststof
Afmetingen (hxbxd): 20,0 x 18,0 x 12,0 cm
Aansluitwaarde: 600 Watt

Uitpakken

Tijd om de Tomado melkopschuimer uit te pakken!

Bij de Tomado melkopschuimer wordt uiteraard een handleiding meegeleverd.

Het fijne van deze melkopschuimer is dat de RVS kan los zit. Hierdoor kan gemakkelijk

Door op de T te klikken kan een modus worden gekozen, er zijn 4 standen;

  • HOT (300ml max)
  • FOAM (150ml max)
  • WARM (300ml max) – om bijvoorbeeld melk op te warmen voor een baby
  • COOL (150ml max)

Aan de onderkant zit de opschuimer verstopt. Deze zit machnetisch vast aan de onderkant. Deze komt uiteraard in de kan te zitten wanneer je melk op wilt schuimen.

De binnenkant van de standaard geeft duidelijk weer dat de surface warm wordt. 😀
De kan komt daar namelijk op te staan waardoor de melk/het schuim verwarmd wordt.

De RVS kan is kan gemakkelijk worden schoongemaakt, deze kan zelfs in de vaatwasser! Op de bovenkant zit ook nog een deksel waarmee gemakkelijk melk kan worden gegoten.

De opschuimer wordt in het midden binnenin bevestigd. Deze wordt magnetisch op zijn plaats gehouden!

Aan de binnenkant worden de minimale en maximale hoeveelheden aangegeven. De middelste max is voor het opschuimen (150ml).

De Tomado TMF1501B ziet er verder netjes uit!

Testen

Oké, tijd om de Tomado TMF1501B eens aan de tand te voelen door melk op te laten schuimen!

Bij het aanzetten is zoals gezegd op de T te klikken om de verschillende modi te selecteren. In dit geval gaan we voor de foam – paarse – stand.

Het opschuimen van het melk duurt ongeveer 90 seconden, maar dan heb je ook wat! 🙂

Ik ben aangenaam verrast. Ik heb slechts de inhoud uit de kan in een glas gegoten en ik kan een best zware lepel op de schuimlaag (gewoon halfvolle melk) laten liggen.

In de tussentijd heb ik er een espresso shot bij gedaan, en de schuim houdt behoorlijk stand. Sterker nog! De schuim is echt heerlijk! Erg dik, alsof het door een pro is gedaan! 😀

Gebruik

Voor je het weet ben je weer een aantal koppen koffie/cappuccino verder. Ik hou er persoonlijk wel van om een aantal goede bakken cappuccino te drinken. Mijn vrouw is meer van de latte macchiato, en ook dat gaat zonder problemen. Je krijgt een stevig opgeschuimd bakkie! Ook het opwarmen gaat prima, haal het metalen dingetje eruit waardoor binnen de kortste keren het melk warm wordt gemaakt.

Het fijne van de TMF1501B is dat deze door de RVS en anti aanbaklaag niet aankoekt. Naast het makkelijk schoonmaken kan je ook nog eens de kan in de vaatwasser stoppen.

Dat de kan in de kunststof voet niet te draaien is vind ik persoonlijk niet heel; erg spannend. Het heeft geen meerwaarde om de kan te moeten draaien. Je moet immers toch de knop in kunnen drukken. Dus 180 graden draaien heeft niet heel erg veel zin! 🙂

De Tomado TMF1501B kan met de ‘warm’ functie ook nog eens melk opwarmen voor baby’s. Dat is dan weer een fijne toevoeging!

Conclusie

Ben je nou een verfijnd koffiedrinker, en je maakt gebruik van een Nespresso apparaat, Senseo, illy of overige machines en je mist nog net een geweldige schuimlaag, zoek dan vooral niet verder. De Tomado TMF1501B is een ideale melkopschuimer, verwarmer etc. Gemakkelijk in gebruik en vooral gemakkelijk schoon te maken. Doordat de RVS een anti-aanbaklaag heeft koekt het melk niet aan, en is er daarnaast ook nog gemakkelijk schoon te maken door de kan in de vaatwasser te stoppen.

Ik heb in de tijd dat ik de melkopschuimer nu gebruik best genoten van een hoop bakjes koffie – misschien wel teveel ook (grote ogen hiero) – op. Zelfs het opwarmen van melk voor bij de koffie of thee (mocht je daar van houden) gaat zonder problemen. Door de ‘cool’ functie kan er ook koudschuim worden gemaakt.
Daarnaast is het ook mogelijk om met de ‘warm’ functie melk voor baby’s op te warmen. Kortom, de Tomado kan meer dan alleen opschuimen!

De Tomado TMF1501B is een fijn apparaat voor ‘weinig’. Met 35 euro kan je in iedere geval genieten van je bakje koffie! En als je zelf net zo goede koffie thuis kan maken dan bij een willekeurig café, heb je zo weer je de Tomado terugverdiend! 😉

De Tomado TMF1501B krijgt van mij 5 van de 5 sterren.

Ik pak er ondertussen nog een bakkie bij!