zo. aug 9th, 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Tomado TWD2501B

Tomado TWD2501B Review

Tomado TWD2501B Review

5

Pluspunten

  • Mogelijkheid voor het plaatsen van een waterfilter.
  • Gemakkelijk in gebruik Binnen enkele seconden warm water.
  • Te kiezen tussen 200ml of continue water.

Minpunten

  • Voelt plastic aan

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een water-/antikalkfilter. Wil je genieten van een bak thee o.i.d? Lees dan vooral verder!

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties van de heetwaterdispenser!

Inhoud : 2,5 liter
Snoerloos bijvullen of uitschenken: nee
360° draaibaar op voetstuk: nee
Waterniveau indicator: ja
LED verlichting: nee
Uitneembaar anti-kalkfilter: ja
Controlelampje: ja
Afgesloten verwarmingselement: ja
Automatische uitschakeling: ja
Garantietermijn: 2 jaar
Technische gegevens waterkoker
Kleur: zwart
Afmetingen (hxbxd): 30,2 x 14,0 x 24,2 cm
Vermogen: 2600 Watt

Uitpakken

Tijd om de Tomado heetwaterdispenser uit te pakken!

Bij de Tomado TWD2501B worden een aantal dingen meegeleverd, zoals een handleiding, bakje waar de waterfilter in komt te zitten en de waterfilter zelf.

De eerste indruk van de TWD2501B is positief. Een nette dispenser, maar … wel van plastic. Rechtsboven zit een klein gaatje waar met een pinnetje de Tomado kan worden gereset.
Onderin zit een belangrijke sticker; CAUTION! Before use, ensure drainage stopper is well tightened.
Kortom, zorg ervoor dat het lekbakje (die eigenlijk nog best wel wat kan opvangen) goed wordt vastgemaakt, alvorens de heetwaterdispenser wordt gebruikt.

Doordat er mogelijkheden zijn om het lekbakje op twee niveaus vast te maken zijn kleine glazen tot en met grote koppen te vullen.

De binnenkant van de Tomado is niet spannend, gewoon een reservoir met aan de zijkant een indicatie hoeveel er nog in zit.
De bak die erin kan worden gestopt houdt de filter op zijn plek. De anti-kalk filter zorgt niet alleen voor een langere werking van het product, maar ook voor schoner water. Iets wat je echt merkt in je bakje thee!

Aan de zijkant van de Tomado TWD2501B staat ‘MAX 2.5L’. Aan de achterkant zitten gaatjes die het overtollige water weg laten lopen. Mocht je toch 3L water in de waterdispenser willen stoppen, dan moet je toch de ~500ML weer opvegen!

Eenmaal de kap erop, en gaan met die banaan!

Tijd voor een kopje Twinings Rooibos thee!

Nu nog even op zoek naar perfecte glazen/mokken die perfect passen tussen de hoogste of laagste stand. Dan spettert het niet zo in de rondte.

In geval dat de Tomado bezig is/aan staat brandt het ledje op de bovenkant. Uiteraard is door twee keer op de aan/uit knop te klikken de hoeveelheid af te stellen.

De onderkant van de Tomado is niet spannend.

Gebruik

Tsja, en voor je het weet ben je weer wat ‘cup-a-soup’jes en bakjes verder. Met de heetwaterdispenser is het gewoon erg makkelijk snel even een extra kopje te pakken. Voorheen pakte ik een waterkoker of koffiemachine waar ik warm water uit kon tappen, toch duurde het allemaal een stuk langer. Binnen enkele seconden ben je met de Tomado al klaar. En dat is echt heerlijk. Daarnaast voelt het water ook gewoon zachter/schoner aan, waardoor je nog beter kan genieten van je bakje thee/koffie/bouillon/noodles/soup etc.
Gemak van zo’n apparaat wordt dus best onderschat, totdat je het eenmaal hebt :D.

Conclusie

Ben je nou een verfijnd oploskoffie/thee drinker, dan is de Tomado TWD2501B echt een geweldige optie. De TWD2501B zorgt ervoor dat er binnen enkele seconden warm water te tappen is. En warm is het zeker! De 2.5 liter inhoud zorgt ervoor dat er redelijk wat bakjes thee kunnen worden geschonken met de óf 200 ml of continue optie.

De meegeleverde anti-kalk filter zorgt ervoor dat het water ‘schoon’ proeft. De thee/oploskoffie of dergelijke komt er goed uit waardoor je extra kan genieten van de smaak.

Het lekbakje zorgt ervoor dat er gebruik kan worden gemaakt van kleine kopjes of grote mokken. Door twee keer op de aan/uit knop te drukken wordt de hoeveelheid aangepast van 200 ml naar meer. Door weer op de uitknop te drukken wordt deze gestopt.

Ondanks dat de TWD2501B vrij plastic is, verwacht ik voor een heetwaterdispenser ook niet veel anders. Het kan van staal zijn, maar dat zal ook de prijs – waarvoor deze over de toonbank gaat – negatief beïnvloeden. In geval van de dispenser, is dit een goede oplossing. De dispenser werkt eenmaal prima!

De Tomado TWD2501B is een prima product voor een prima prijs en verdient daarom in mijn optiek 5 van de 5 sterren. Prima product voor een prima prijs!

Ik ga even genieten, tot de volgende review!