26 mei 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Nitro Concepts D16E Carbon

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!
Nitro Concepts D16E Carbon

Nitro Concepts D16E Carbon

Nitro Concepts D16E Carbon
5

Samenvatting

Voordelen
Best een stevige tafel
In hoogte te verstellen
Kan behoorlijk hoog!
Gigantisch bureau 160 cm x 80cm
Koptelefoonhouder

Nadeel
Geen kabelmanagement

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties van de stoel en tafel.

Dimensions: 1,600 x 710 to 1,210 x 800 mm (W x H x D)
Weight:
Desktop: 25.1 kg
Feet: 21.4 kg
Load capacitiy: up to 70 kg
Material: steel (frame, legs), MDF (tabletops), plastic (tabletop surface)
Maximum speed: 25 mm/s
Input voltage: 100 – 240V
Hight 75-121cm

Additionele informatie
Huge 160x80cm gaming desk with rugged materials, plastic coating
Adjustable table legs via electric motor, made of high-quality, powder-coated steel
Can be used in a sitting or standing position
Table top made of robust MDF with fine Carbon Fibre effect
Mat with micro-woven fabric surface for all mouse types
Height adjustable from 71 to 121 cm, adjustable foot caps
Capable of withstanding loads of up to 70 kilograms
Three desktop inlets for cable management
Space for up to three monitors
Holder for headsets
Bundled mounting material and tools

Uitpakken

Tijd om de D16E Carbon uit te pakken!

Laten we beginnen met de kleinste doos. Het onderstel! Met 22.7 kilo verkijk je je toch snel op het gewicht van deze doos.

Het complete onderstel in één plaatje. Het is bijzonder om te zien hoe compact dat kan worden gemaakt. Het enige wat ik initieel gek vond, is dat er maar één horizontale stang onder het bureaublad zat. Later werd het mij wel duidelijk dat een tweede helemaal niet nodig is. Het is namelijk al een behoorlijk stevige tafel.

Uiteraard wordt er ook een adapter, schroevenset die met A tot en met G is aangegeven. De meegeleverde handleiding (staat niet op deze foto) beschrijft netjes waar welke schroef met welke bijv inbus moet worden geschroefd.

De tafel zelf is eigenlijk in een vrij korte tijd opgezet. Het vastschroeven van de voeten in het onderstel.

De stang die de twee voeten in verbinding houdt dient iets losser te worden gedraaid en uit elkaar te worden gehaald.

Eenmaal neergezet is het best een zwaar onderstel maar vooral ook stevig onderstel!

Tijd om de motor van de rechterpoot te verbinden met de linkerpoot. Dit gebeurd door een stalen stang ertussen te stoppen en die netjes vast te draaien.

Tijd voor de volgende doos!

Wat een gaaf blad! De carbon afwerking ziet er echt heel erg cool uit. Het patroon is erg netjes.

En nu naar een gedeelte wat ik eigenlijk nooit eerder heb gezien. Een bijzonder systeem om de tafelbladen aan elkaar vast te maken. Het bestaat uit 4 onderdelen die eigenlijk in elkaar schuiven.

Als de vier elementen op de vier plekken zitten, is het tijd om het frame vast te maken aan de onderkant.

Wat ik persoonlijk wel een leuke toevoeging vind, is dat er ook een koptelefoonhouder wordt meegeleverd. Op specifieke plekken op het blad kan deze worden gemonteerd. Een erg gave toevoeging!

Het spreekt eigenlijk allemaal voor zich. De schroefgaten zitten netjes op de plek waar deze moeten zitten. Na het vastschroeven van het onderstel worden twee afdekplaatjes (rechterkant van de foto) op het frame vast gedraaid – die beschermen het draaimechanisme.

Het enige wat nog kan worden gedaan, is het vastmaken van de adapter via de meegeleverde tyraps. Maar, dat ga ik in dit geval niet doen – omdat ik nog niet zeker ben hoe deze gaat staan. Ook niet in mijn woonkamer – waar deze nu staat. 😀

Daarna kunnen ook op meerdere plekken op de onderkant van het bureau de knoppen worden vastgezet.

Eenmaal opgezet is aldaar het resultaat!
Allemachtig wat kan deze tafel hoog.

Je kan eigenlijk kiezen om het blad te gebruiken zoals die is, of om de gigantische muismat erop te leggen. In dit geval kies ik toch voor de muismat.
De onderkant is met een soort rubber afgewerkt waardoor de muismat echt goed op zijn plek blijft liggen.

Oké, wellicht liggen er niet de meest interessante dingen op het bureau nu. Maar het toont wel dat er best veel op kan. Er staat in het midden een 27 inch monitor, rechts een 8-bay QNAP NAS en links een 15 inch MacBook Pro.
Uiteraard wordt de mat op ten duur natuurlijk vlakker. Doordat deze netjes opgerold was, zitten er hier bollingen in.

Het logo van Nitro Concepts is linksonder afgebeeld. Gewoon netjes, niet schreeuwerig.

Toch blijf ik terugkomen dat ik het gewoon een gave tafel vind.. 😀

Daarnaast ben ik ook echt onder de indruk dat de tafel zo hoog komt.

In combinatie met de Noblechairs Hero – Limited Edition 2019 maakt dit echt een heel gaaf geheel.
Heb voor de lol even de Noblechairs (wat al een vrij grote en hoge stoel is) naast de tafel laten staan. Het verschil tussen de laagste en hoogste stand is toch best bijzonder te noemen..

Gebruik

Al staand achter dit bureau schrijf ik deze review, en ik moet zeggen.. Dat went niet alleen snel, het voelt enorm fijn aan. Het werkt sowieso fijn om af en toe ook te kunnen staan achter je laptop/werkplek. Om dan een tafel van 160 cm (b) te hebben is eigenlijk behoorlijk fijn. Er kan zo gigantisch veel op de bureau. Dat het motortje eigenlijk ook nog eens zo sterk is dat je redelijk op de bureau kan leunen en deze nog op of neer gaat, dat vind ik ook wel bijzonder. Het laat mij wel zien dat deze wel wat kilo kan hebben.
Het is overigens ook niet zomaar een bureautje wat je met één hand weg tilt. Als je dit ding wilt verslepen, moet je toch echt even vragen of iemand je helpt. Zo uit mijn hoofd komt het geheel op ongeveer 46 kilo. Knappe vent als je dit alleen de trap op krijgt. Het gewicht voel je ook wel terug in de kwaliteit van de materialen. De tafel is enorm stevig en het frame is erg stabiel. Dat is overigens ook wel iets waar ik best verbaasd over ben. Vroeger…. toen wij nog naar kantoren gingen… maakte ik wel eens gebruik van bureaus die op en neer konden. Bij het staan moest ik de bureau ondersteunen anders was ik bang dat deze naar achteren viel. Dan sla je wel een flater.
Ik durf hier met een gerust hart alles erop te laten staan – op de hoogste stand – en rustig een bak koffie te gaan halen.

De muismat zorgt overigens wel gelijk voor een enorm speelveld. En dat is enorm gaaf.
De inham in de tafel zorgt er ook nog eens voor dat je voelt dat je beter bij je spullen kan. Je zit er echt in.
Deze tafel i.c.m. met een curved monitor zorgt (imho) echt voor UUUUUREEN speelplezier!

Conclusie

Nitro Concepts heeft met de D16E Carbon een gave tafel op de markt gezet. Een tafel die naar wens in te stellen is, door middel van twee knoppen. En tafel waarmee je staand of zittend kan werken of zelfs gamen.

De Carbon heeft in mijn optiek een hele gave look. Het is daarmee ook niet eens perse nodig om de muismat te gebruiken. Je kan ook het blad gebruiken zoals deze wordt geleverd. En dat ziet er ook nog eens gaaf uit ook! De meegeleverde kappen kunnen nog eens zorgen dat er gebruik kan worden gemaakt van een goede kabelmanagement door de gaten in het bureau. Helaas blijft het er daar dan ook gelijk bij. Het is niet zo dat er aan de onderkant een netje of mandje hangt waarmee je de kabels netjes kan werken. Aan de andere kant… met een 160 cm brede tafel kan je gemakkelijk je monitor op je bureau plaatsen en je behuizing, waardoor je eigenlijk door die gaten naar beneden en weer naar boven gaat (bijv. monitor links, via de gaten in het bureau naar beneden, kabel onderlangs en weer naar boven achter de behuizing). Tsja, in dat geval kan je eigenlijk ook best met een stukje tape aan de slag.

De tafel is daarnaast met 160 cm bij 80 cm best groot. Dat er daarmee ook nog eens 70 kilo aan spullen op kunnen worden gezet zegt wel iets over de kwaliteit van de tafel. Wat ik daarnaast ook nog eens knap vind, is dat deze tafel voor 390 euro over de toonbank gaat. Ik zie links en rechts bureaus voorbij komen die twee keer zo duur zijn. En dan heb je eigenlijk dezelfde opties. Sterker nog.. die zijn vaak maar 120 cm breed ook! Dit is een behoorlijk grote bureau. En dat blijkt, het plaatsen van een 27 inch monitor, met een NAS en Macbook Pro en er is eigenlijk nog ruimte over een tweede scherm erbij te zetten. Sterker nog.. met 160 cm breed kan je zelfs drie schermen naast elkaar plaatsen (3x 24 inch moet lukken) – doe eens gek!

De Nitro Concepts D16E Carbon krijgt van mij 5 van de 5 sterren! Het is een handige en mooie tafel, voor een prima bedrag!

Laatste Posts

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zet iiyama niet alleen gaming monitoren op de markt, maar ook voor zakelijk gebruik. Vandaag ga ik in op een wat grotere variant. Een 43 inch X4372UHSU-B1!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zijn de schermen van iiyama niet alleen voor werk, maar ook voor gamen. En dat laten ze maar weer zien met de iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1. Hoe goed deze werkt? Dat lees je in deze review!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur ze richten zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Vandaag nemen wij de PX7 onder de loop!

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op kan laten rusten. Door de stoffen afwerking blijven in iedere geval je voeten warm t.o.v. een laminate vloer!

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat zoeken wij in deze review uit!

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort XT Duo Clone! Is deze sneller? Dat zoek ik uit!