26 mei 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Nitro Concepts D16E Carbon

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!
Nitro Concepts D16E Carbon

Nitro Concepts D16E Carbon

Nitro Concepts D16E Carbon
5

Samenvatting

Voordelen
Best een stevige tafel
In hoogte te verstellen
Kan behoorlijk hoog!
Gigantisch bureau 160 cm x 80cm
Koptelefoonhouder

Nadeel
Geen kabelmanagement

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties van de stoel en tafel.

Dimensions: 1,600 x 710 to 1,210 x 800 mm (W x H x D)
Weight:
Desktop: 25.1 kg
Feet: 21.4 kg
Load capacitiy: up to 70 kg
Material: steel (frame, legs), MDF (tabletops), plastic (tabletop surface)
Maximum speed: 25 mm/s
Input voltage: 100 – 240V
Hight 75-121cm

Additionele informatie
Huge 160x80cm gaming desk with rugged materials, plastic coating
Adjustable table legs via electric motor, made of high-quality, powder-coated steel
Can be used in a sitting or standing position
Table top made of robust MDF with fine Carbon Fibre effect
Mat with micro-woven fabric surface for all mouse types
Height adjustable from 71 to 121 cm, adjustable foot caps
Capable of withstanding loads of up to 70 kilograms
Three desktop inlets for cable management
Space for up to three monitors
Holder for headsets
Bundled mounting material and tools

Uitpakken

Tijd om de D16E Carbon uit te pakken!

Laten we beginnen met de kleinste doos. Het onderstel! Met 22.7 kilo verkijk je je toch snel op het gewicht van deze doos.

Het complete onderstel in één plaatje. Het is bijzonder om te zien hoe compact dat kan worden gemaakt. Het enige wat ik initieel gek vond, is dat er maar één horizontale stang onder het bureaublad zat. Later werd het mij wel duidelijk dat een tweede helemaal niet nodig is. Het is namelijk al een behoorlijk stevige tafel.

Uiteraard wordt er ook een adapter, schroevenset die met A tot en met G is aangegeven. De meegeleverde handleiding (staat niet op deze foto) beschrijft netjes waar welke schroef met welke bijv inbus moet worden geschroefd.

De tafel zelf is eigenlijk in een vrij korte tijd opgezet. Het vastschroeven van de voeten in het onderstel.

De stang die de twee voeten in verbinding houdt dient iets losser te worden gedraaid en uit elkaar te worden gehaald.

Eenmaal neergezet is het best een zwaar onderstel maar vooral ook stevig onderstel!

Tijd om de motor van de rechterpoot te verbinden met de linkerpoot. Dit gebeurd door een stalen stang ertussen te stoppen en die netjes vast te draaien.

Tijd voor de volgende doos!

Wat een gaaf blad! De carbon afwerking ziet er echt heel erg cool uit. Het patroon is erg netjes.

En nu naar een gedeelte wat ik eigenlijk nooit eerder heb gezien. Een bijzonder systeem om de tafelbladen aan elkaar vast te maken. Het bestaat uit 4 onderdelen die eigenlijk in elkaar schuiven.

Als de vier elementen op de vier plekken zitten, is het tijd om het frame vast te maken aan de onderkant.

Wat ik persoonlijk wel een leuke toevoeging vind, is dat er ook een koptelefoonhouder wordt meegeleverd. Op specifieke plekken op het blad kan deze worden gemonteerd. Een erg gave toevoeging!

Het spreekt eigenlijk allemaal voor zich. De schroefgaten zitten netjes op de plek waar deze moeten zitten. Na het vastschroeven van het onderstel worden twee afdekplaatjes (rechterkant van de foto) op het frame vast gedraaid – die beschermen het draaimechanisme.

Het enige wat nog kan worden gedaan, is het vastmaken van de adapter via de meegeleverde tyraps. Maar, dat ga ik in dit geval niet doen – omdat ik nog niet zeker ben hoe deze gaat staan. Ook niet in mijn woonkamer – waar deze nu staat. 😀

Daarna kunnen ook op meerdere plekken op de onderkant van het bureau de knoppen worden vastgezet.

Eenmaal opgezet is aldaar het resultaat!
Allemachtig wat kan deze tafel hoog.

Je kan eigenlijk kiezen om het blad te gebruiken zoals die is, of om de gigantische muismat erop te leggen. In dit geval kies ik toch voor de muismat.
De onderkant is met een soort rubber afgewerkt waardoor de muismat echt goed op zijn plek blijft liggen.

Oké, wellicht liggen er niet de meest interessante dingen op het bureau nu. Maar het toont wel dat er best veel op kan. Er staat in het midden een 27 inch monitor, rechts een 8-bay QNAP NAS en links een 15 inch MacBook Pro.
Uiteraard wordt de mat op ten duur natuurlijk vlakker. Doordat deze netjes opgerold was, zitten er hier bollingen in.

Het logo van Nitro Concepts is linksonder afgebeeld. Gewoon netjes, niet schreeuwerig.

Toch blijf ik terugkomen dat ik het gewoon een gave tafel vind.. 😀

Daarnaast ben ik ook echt onder de indruk dat de tafel zo hoog komt.

In combinatie met de Noblechairs Hero – Limited Edition 2019 maakt dit echt een heel gaaf geheel.
Heb voor de lol even de Noblechairs (wat al een vrij grote en hoge stoel is) naast de tafel laten staan. Het verschil tussen de laagste en hoogste stand is toch best bijzonder te noemen..

Gebruik

Al staand achter dit bureau schrijf ik deze review, en ik moet zeggen.. Dat went niet alleen snel, het voelt enorm fijn aan. Het werkt sowieso fijn om af en toe ook te kunnen staan achter je laptop/werkplek. Om dan een tafel van 160 cm (b) te hebben is eigenlijk behoorlijk fijn. Er kan zo gigantisch veel op de bureau. Dat het motortje eigenlijk ook nog eens zo sterk is dat je redelijk op de bureau kan leunen en deze nog op of neer gaat, dat vind ik ook wel bijzonder. Het laat mij wel zien dat deze wel wat kilo kan hebben.
Het is overigens ook niet zomaar een bureautje wat je met één hand weg tilt. Als je dit ding wilt verslepen, moet je toch echt even vragen of iemand je helpt. Zo uit mijn hoofd komt het geheel op ongeveer 46 kilo. Knappe vent als je dit alleen de trap op krijgt. Het gewicht voel je ook wel terug in de kwaliteit van de materialen. De tafel is enorm stevig en het frame is erg stabiel. Dat is overigens ook wel iets waar ik best verbaasd over ben. Vroeger…. toen wij nog naar kantoren gingen… maakte ik wel eens gebruik van bureaus die op en neer konden. Bij het staan moest ik de bureau ondersteunen anders was ik bang dat deze naar achteren viel. Dan sla je wel een flater.
Ik durf hier met een gerust hart alles erop te laten staan – op de hoogste stand – en rustig een bak koffie te gaan halen.

De muismat zorgt overigens wel gelijk voor een enorm speelveld. En dat is enorm gaaf.
De inham in de tafel zorgt er ook nog eens voor dat je voelt dat je beter bij je spullen kan. Je zit er echt in.
Deze tafel i.c.m. met een curved monitor zorgt (imho) echt voor UUUUUREEN speelplezier!

Conclusie

Nitro Concepts heeft met de D16E Carbon een gave tafel op de markt gezet. Een tafel die naar wens in te stellen is, door middel van twee knoppen. En tafel waarmee je staand of zittend kan werken of zelfs gamen.

De Carbon heeft in mijn optiek een hele gave look. Het is daarmee ook niet eens perse nodig om de muismat te gebruiken. Je kan ook het blad gebruiken zoals deze wordt geleverd. En dat ziet er ook nog eens gaaf uit ook! De meegeleverde kappen kunnen nog eens zorgen dat er gebruik kan worden gemaakt van een goede kabelmanagement door de gaten in het bureau. Helaas blijft het er daar dan ook gelijk bij. Het is niet zo dat er aan de onderkant een netje of mandje hangt waarmee je de kabels netjes kan werken. Aan de andere kant… met een 160 cm brede tafel kan je gemakkelijk je monitor op je bureau plaatsen en je behuizing, waardoor je eigenlijk door die gaten naar beneden en weer naar boven gaat (bijv. monitor links, via de gaten in het bureau naar beneden, kabel onderlangs en weer naar boven achter de behuizing). Tsja, in dat geval kan je eigenlijk ook best met een stukje tape aan de slag.

De tafel is daarnaast met 160 cm bij 80 cm best groot. Dat er daarmee ook nog eens 70 kilo aan spullen op kunnen worden gezet zegt wel iets over de kwaliteit van de tafel. Wat ik daarnaast ook nog eens knap vind, is dat deze tafel voor 390 euro over de toonbank gaat. Ik zie links en rechts bureaus voorbij komen die twee keer zo duur zijn. En dan heb je eigenlijk dezelfde opties. Sterker nog.. die zijn vaak maar 120 cm breed ook! Dit is een behoorlijk grote bureau. En dat blijkt, het plaatsen van een 27 inch monitor, met een NAS en Macbook Pro en er is eigenlijk nog ruimte over een tweede scherm erbij te zetten. Sterker nog.. met 160 cm breed kan je zelfs drie schermen naast elkaar plaatsen (3x 24 inch moet lukken) – doe eens gek!

De Nitro Concepts D16E Carbon krijgt van mij 5 van de 5 sterren! Het is een handige en mooie tafel, voor een prima bedrag!

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!