26 mei 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Nitro Concepts D16E Carbon

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!
Nitro Concepts D16E Carbon

Nitro Concepts D16E Carbon

Nitro Concepts D16E Carbon
5

Samenvatting

Voordelen
Best een stevige tafel
In hoogte te verstellen
Kan behoorlijk hoog!
Gigantisch bureau 160 cm x 80cm
Koptelefoonhouder

Nadeel
Geen kabelmanagement

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties van de stoel en tafel.

Dimensions: 1,600 x 710 to 1,210 x 800 mm (W x H x D)
Weight:
Desktop: 25.1 kg
Feet: 21.4 kg
Load capacitiy: up to 70 kg
Material: steel (frame, legs), MDF (tabletops), plastic (tabletop surface)
Maximum speed: 25 mm/s
Input voltage: 100 – 240V
Hight 75-121cm

Additionele informatie
Huge 160x80cm gaming desk with rugged materials, plastic coating
Adjustable table legs via electric motor, made of high-quality, powder-coated steel
Can be used in a sitting or standing position
Table top made of robust MDF with fine Carbon Fibre effect
Mat with micro-woven fabric surface for all mouse types
Height adjustable from 71 to 121 cm, adjustable foot caps
Capable of withstanding loads of up to 70 kilograms
Three desktop inlets for cable management
Space for up to three monitors
Holder for headsets
Bundled mounting material and tools

Uitpakken

Tijd om de D16E Carbon uit te pakken!

Laten we beginnen met de kleinste doos. Het onderstel! Met 22.7 kilo verkijk je je toch snel op het gewicht van deze doos.

Het complete onderstel in één plaatje. Het is bijzonder om te zien hoe compact dat kan worden gemaakt. Het enige wat ik initieel gek vond, is dat er maar één horizontale stang onder het bureaublad zat. Later werd het mij wel duidelijk dat een tweede helemaal niet nodig is. Het is namelijk al een behoorlijk stevige tafel.

Uiteraard wordt er ook een adapter, schroevenset die met A tot en met G is aangegeven. De meegeleverde handleiding (staat niet op deze foto) beschrijft netjes waar welke schroef met welke bijv inbus moet worden geschroefd.

De tafel zelf is eigenlijk in een vrij korte tijd opgezet. Het vastschroeven van de voeten in het onderstel.

De stang die de twee voeten in verbinding houdt dient iets losser te worden gedraaid en uit elkaar te worden gehaald.

Eenmaal neergezet is het best een zwaar onderstel maar vooral ook stevig onderstel!

Tijd om de motor van de rechterpoot te verbinden met de linkerpoot. Dit gebeurd door een stalen stang ertussen te stoppen en die netjes vast te draaien.

Tijd voor de volgende doos!

Wat een gaaf blad! De carbon afwerking ziet er echt heel erg cool uit. Het patroon is erg netjes.

En nu naar een gedeelte wat ik eigenlijk nooit eerder heb gezien. Een bijzonder systeem om de tafelbladen aan elkaar vast te maken. Het bestaat uit 4 onderdelen die eigenlijk in elkaar schuiven.

Als de vier elementen op de vier plekken zitten, is het tijd om het frame vast te maken aan de onderkant.

Wat ik persoonlijk wel een leuke toevoeging vind, is dat er ook een koptelefoonhouder wordt meegeleverd. Op specifieke plekken op het blad kan deze worden gemonteerd. Een erg gave toevoeging!

Het spreekt eigenlijk allemaal voor zich. De schroefgaten zitten netjes op de plek waar deze moeten zitten. Na het vastschroeven van het onderstel worden twee afdekplaatjes (rechterkant van de foto) op het frame vast gedraaid – die beschermen het draaimechanisme.

Het enige wat nog kan worden gedaan, is het vastmaken van de adapter via de meegeleverde tyraps. Maar, dat ga ik in dit geval niet doen – omdat ik nog niet zeker ben hoe deze gaat staan. Ook niet in mijn woonkamer – waar deze nu staat. 😀

Daarna kunnen ook op meerdere plekken op de onderkant van het bureau de knoppen worden vastgezet.

Eenmaal opgezet is aldaar het resultaat!
Allemachtig wat kan deze tafel hoog.

Je kan eigenlijk kiezen om het blad te gebruiken zoals die is, of om de gigantische muismat erop te leggen. In dit geval kies ik toch voor de muismat.
De onderkant is met een soort rubber afgewerkt waardoor de muismat echt goed op zijn plek blijft liggen.

Oké, wellicht liggen er niet de meest interessante dingen op het bureau nu. Maar het toont wel dat er best veel op kan. Er staat in het midden een 27 inch monitor, rechts een 8-bay QNAP NAS en links een 15 inch MacBook Pro.
Uiteraard wordt de mat op ten duur natuurlijk vlakker. Doordat deze netjes opgerold was, zitten er hier bollingen in.

Het logo van Nitro Concepts is linksonder afgebeeld. Gewoon netjes, niet schreeuwerig.

Toch blijf ik terugkomen dat ik het gewoon een gave tafel vind.. 😀

Daarnaast ben ik ook echt onder de indruk dat de tafel zo hoog komt.

In combinatie met de Noblechairs Hero – Limited Edition 2019 maakt dit echt een heel gaaf geheel.
Heb voor de lol even de Noblechairs (wat al een vrij grote en hoge stoel is) naast de tafel laten staan. Het verschil tussen de laagste en hoogste stand is toch best bijzonder te noemen..

Gebruik

Al staand achter dit bureau schrijf ik deze review, en ik moet zeggen.. Dat went niet alleen snel, het voelt enorm fijn aan. Het werkt sowieso fijn om af en toe ook te kunnen staan achter je laptop/werkplek. Om dan een tafel van 160 cm (b) te hebben is eigenlijk behoorlijk fijn. Er kan zo gigantisch veel op de bureau. Dat het motortje eigenlijk ook nog eens zo sterk is dat je redelijk op de bureau kan leunen en deze nog op of neer gaat, dat vind ik ook wel bijzonder. Het laat mij wel zien dat deze wel wat kilo kan hebben.
Het is overigens ook niet zomaar een bureautje wat je met één hand weg tilt. Als je dit ding wilt verslepen, moet je toch echt even vragen of iemand je helpt. Zo uit mijn hoofd komt het geheel op ongeveer 46 kilo. Knappe vent als je dit alleen de trap op krijgt. Het gewicht voel je ook wel terug in de kwaliteit van de materialen. De tafel is enorm stevig en het frame is erg stabiel. Dat is overigens ook wel iets waar ik best verbaasd over ben. Vroeger…. toen wij nog naar kantoren gingen… maakte ik wel eens gebruik van bureaus die op en neer konden. Bij het staan moest ik de bureau ondersteunen anders was ik bang dat deze naar achteren viel. Dan sla je wel een flater.
Ik durf hier met een gerust hart alles erop te laten staan – op de hoogste stand – en rustig een bak koffie te gaan halen.

De muismat zorgt overigens wel gelijk voor een enorm speelveld. En dat is enorm gaaf.
De inham in de tafel zorgt er ook nog eens voor dat je voelt dat je beter bij je spullen kan. Je zit er echt in.
Deze tafel i.c.m. met een curved monitor zorgt (imho) echt voor UUUUUREEN speelplezier!

Conclusie

Nitro Concepts heeft met de D16E Carbon een gave tafel op de markt gezet. Een tafel die naar wens in te stellen is, door middel van twee knoppen. En tafel waarmee je staand of zittend kan werken of zelfs gamen.

De Carbon heeft in mijn optiek een hele gave look. Het is daarmee ook niet eens perse nodig om de muismat te gebruiken. Je kan ook het blad gebruiken zoals deze wordt geleverd. En dat ziet er ook nog eens gaaf uit ook! De meegeleverde kappen kunnen nog eens zorgen dat er gebruik kan worden gemaakt van een goede kabelmanagement door de gaten in het bureau. Helaas blijft het er daar dan ook gelijk bij. Het is niet zo dat er aan de onderkant een netje of mandje hangt waarmee je de kabels netjes kan werken. Aan de andere kant… met een 160 cm brede tafel kan je gemakkelijk je monitor op je bureau plaatsen en je behuizing, waardoor je eigenlijk door die gaten naar beneden en weer naar boven gaat (bijv. monitor links, via de gaten in het bureau naar beneden, kabel onderlangs en weer naar boven achter de behuizing). Tsja, in dat geval kan je eigenlijk ook best met een stukje tape aan de slag.

De tafel is daarnaast met 160 cm bij 80 cm best groot. Dat er daarmee ook nog eens 70 kilo aan spullen op kunnen worden gezet zegt wel iets over de kwaliteit van de tafel. Wat ik daarnaast ook nog eens knap vind, is dat deze tafel voor 390 euro over de toonbank gaat. Ik zie links en rechts bureaus voorbij komen die twee keer zo duur zijn. En dan heb je eigenlijk dezelfde opties. Sterker nog.. die zijn vaak maar 120 cm breed ook! Dit is een behoorlijk grote bureau. En dat blijkt, het plaatsen van een 27 inch monitor, met een NAS en Macbook Pro en er is eigenlijk nog ruimte over een tweede scherm erbij te zetten. Sterker nog.. met 160 cm breed kan je zelfs drie schermen naast elkaar plaatsen (3x 24 inch moet lukken) – doe eens gek!

De Nitro Concepts D16E Carbon krijgt van mij 5 van de 5 sterren! Het is een handige en mooie tafel, voor een prima bedrag!

Laatste Posts

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.