2 mei 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Arozzi Arena Leggero

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!
Arozzi Arena Leggero

Arozzi Arena Leggero

5

Samenvatting

Pluspunten

  • Stevige tafel
  • Kabelmanagement van de Arena is een groot pluspunt
  • Muismat is gemakkelijk te wassen – zelfs in de wasmachine

 

Minpunten

  • Op een paar centimeter (door bij de voetjes het e.e.a. te draaien) is de Arena Leggero niet te verstellen
  • Schrijven op een los vel zorgt ervoor dat je snel door je papier heen drukt

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties van de stoel en tafel.

Specifications
Desk Top Load Capacity
65 kg (evenly distributed)

Hoogte van de tafel (van grond tot en met blad/muismat)
725mm

Breedte van de tafel (met blad):
1140mm

Breedte van de tafel tussen de poten:
890mm

Diepte van het blad/muismat:
720mm

Number of boxes
1

Gross Weight
27 kg

Box Dimension
79 x 59.7 x 25.5 cm

Desk Netto Weight
22.8 kg

Uitpakken

Tijd om de Leggero uit te pakken!

De Arozzi Arena Leggero wordt geleverd in drie verschillende kleuren. Zwart, rood en wit! Hierbij gaat het in dit geval om de witte variant.

Uiteraard levert Arozzi een duidelijke handleiding mee, een hoop schroeven, uiteraard de muismat én een net voor het kabelmanagement!

De pootjes aan de onderkant kunnen worden aangepast om de tafel stabiel neer te kunnen zetten. Dit is ook de enige verhoging/verlaging die de tafel biedt.

Omdat alle onderdelen (van het onderstel) van staal zijn, is het ook best een zware tafel. Maar, daardoor is het ook eveneens erg stevig!

Het wijst zich eigenlijk allemaal vanzelf. Het vastschroeven van de nodige zaken zorgt ervoor dat het frame stevig in elkaar wordt gezet. Hierboven schroef je het blad vast, en daarna is het tijd om de gigantische muismat uit te rollen :D.

Voor het blad is het wel raadzaam de meegeleverde handschoenen aan te doen. Omdat er ‘gaten’ in het blad zitten om de kabels netjes weg te kunnen werken, zijn deze hoeken binnen deze gaten ‘geverfd’. Zonder handschoenen weet je zeker dat je zwarte vingers krijgt!

Schroef het frame vast in het blad, en draai de ‘knoppen’ in het frame. Deze houden het (kabelmanagement) netje vast.

Ik heb niet zo heeeeeel veel ruimte in mijn appartement (je moet immers wat), vergeef mij dus voor de volgende foto’s! 🙂

Tijd om de muismat uit de koker te halen!

Op één of andere manier is deze foto bewogen. Excuses!
De onderkant van de muismat is van rubber waardoor de muismat niet gemakkelijk van het bureau zal glijden!

Eenmaal uitgerold ziet het er best gaaf uit! Een gigantisch muismat. Tijdens het gamen heb ik hier best van kunnen genieten, het muist lekker weg!

Het gave van dit bureau is dat er gemakkelijk voor een goede kabelmanagement kan worden gezorgd. Zo is binnen no-time de kabels netjes weg te werken.

In combinatie met de Arozzi Vernazza heb je best een prima set!

Of zelfs met de Arozzi Verona XL!

Gebruik

Al zittend op een Arozzi Vernazza en achter de Arozzi Arena Leggero schrijf ik deze review. Ik moet bekennen dat ik erg snel kan wennen aan zo’n set. Het zit niet alleen lekker, het muist ook lekker weg. Daarnaast moet ik wel bekennen dat ik de set best stoer vind ogen.
De Arozzi Arena Leggero is wel een slag kleiner dan de grotere ‘Arozzi Arena’ variant, maar daar is de prijs ook naar. Met 114cm (b) x 72cm (d) is het blad ook wel echt groot genoeg om op te kunnen gamen of werken. Met een monitor, laptop, muis en toetsenbord is er nog steeds genoeg ruimte over om nog andere zaken op het bureau neer te leggen. Zit je dus met beperkte ruimte, dan zou dit wel echt een oplossing kunnen bieden.

Het enige nadeel aan dit bureau is dat deze niet in hoogte te verstellen is. Het zou namelijk best fijn zijn om het bureau elektronisch dan wel handmatig af te kunnen stellen. Uiteraard heb je het dan ook wel weer over andere bedragen voor een bureau.

De muismat voelt goed en stevig aan. Doordat er een rubberen onderlaag op zit, verschuift deze niet snel – en al helemaal niet als er apparatuur op staat.
Voordeel van de muismat, is dat deze gemakkelijk kan worden gewassen (zelfs met de wasmachine). Het nadeel wat je hier wel mee hebt, is dat omdat het één geheel betreft, alle spullen van een bureau dienen te worden gehaald. Dat is al helemaal niet fijn als je net netjes alle kabels hebt weggewerkt.
De muismat zorgt eveneens wel voor een enorm groot speelveld voor de gamer. Je kan je muis echt alle hoeken van het bureau laten zien (no pun intended).

Conclusie

Met de Arozzi Arena Leggero heeft Arozzi een kleinere bureau op de markt gebracht dan zijn ‘grotere’ broer de Arozzi Arena. Een ideale bureau voor mensen die niet ruimte hebben voor een gigantisch bureau, maar wel de gemakken van zo’n dergelijk bureau willen. De Arena Leggero is erg stevig en past best bij je gaming setup!

Ik vind het best fijn dat de bureau een goede kabelmanagement mogelijk maakt door de gaten in de muismat en het netje onder het bureaublad. Hierdoor zijn de kabels netjes weg te werken.

In mijn optiek is het een gemis dat het bureau niet naar boven of beneden af te stellen is. Zo zouden ook verscheidene mensen gebruik kunnen maken van het bureau, waar het nu standaard op één formaat is, kan dit voor een korter persoon een probleem zijn.

Mocht je veel a4’tjes moeten schrijven/tekenen, dan raad ik wel aan af en toe de muismat even te kantelen of een blad als ondergrond te gebruiken. Met je pen druk je zo door je papier heen. Uiteraard heb je hier geen last van bij een kladblok! 🙂

Voor degene die twee linkerhanden heeft, geen probleem! Arozzi levert erg duidelijk handleidingen mee. Binnen een vrij korte tijd is alles netjes in elkaar gezet en kan je genieten van je bureau.

Waar ik initieel wel wat bezorgd over was, was dat ik het gevoel kreeg dat als de muismat vies werd dit bleef zitten – of dat je dit zelfs zou blijven zien. Dit is echter niet het geval. De muismat is met water schoon te maken. Sterker nog, deze kan in de wasmachine! Enig nadeel is dan wel dat je alles weer van je bureau dient te halen.

Zelf vind ik het overigens ook fijn dat een bureau diep is, en met 72 centimeter is dat erg fijn. Zo zit je niet direct op je monitor en is er nog genoeg ruimte voor een toetsenbord en zelfs wat andere zaken op je bureau. Met maximaal 65 kilo aan belasting op de tafel kan er best wat worden neergezet. Drie monitoren dient ook geen enkel probleem te zijn..

De Arozzi Arena Leggero krijgt van mij 5 van de 5 sterren! Het is een prima tafel, voor een prima bedrag!

Laatste Posts

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!