2 mei 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Arozzi Arena Leggero

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!
Arozzi Arena Leggero

Arozzi Arena Leggero

5

Samenvatting

Pluspunten

  • Stevige tafel
  • Kabelmanagement van de Arena is een groot pluspunt
  • Muismat is gemakkelijk te wassen – zelfs in de wasmachine

 

Minpunten

  • Op een paar centimeter (door bij de voetjes het e.e.a. te draaien) is de Arena Leggero niet te verstellen
  • Schrijven op een los vel zorgt ervoor dat je snel door je papier heen drukt

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties van de stoel en tafel.

Specifications
Desk Top Load Capacity
65 kg (evenly distributed)

Hoogte van de tafel (van grond tot en met blad/muismat)
725mm

Breedte van de tafel (met blad):
1140mm

Breedte van de tafel tussen de poten:
890mm

Diepte van het blad/muismat:
720mm

Number of boxes
1

Gross Weight
27 kg

Box Dimension
79 x 59.7 x 25.5 cm

Desk Netto Weight
22.8 kg

Uitpakken

Tijd om de Leggero uit te pakken!

De Arozzi Arena Leggero wordt geleverd in drie verschillende kleuren. Zwart, rood en wit! Hierbij gaat het in dit geval om de witte variant.

Uiteraard levert Arozzi een duidelijke handleiding mee, een hoop schroeven, uiteraard de muismat én een net voor het kabelmanagement!

De pootjes aan de onderkant kunnen worden aangepast om de tafel stabiel neer te kunnen zetten. Dit is ook de enige verhoging/verlaging die de tafel biedt.

Omdat alle onderdelen (van het onderstel) van staal zijn, is het ook best een zware tafel. Maar, daardoor is het ook eveneens erg stevig!

Het wijst zich eigenlijk allemaal vanzelf. Het vastschroeven van de nodige zaken zorgt ervoor dat het frame stevig in elkaar wordt gezet. Hierboven schroef je het blad vast, en daarna is het tijd om de gigantische muismat uit te rollen :D.

Voor het blad is het wel raadzaam de meegeleverde handschoenen aan te doen. Omdat er ‘gaten’ in het blad zitten om de kabels netjes weg te kunnen werken, zijn deze hoeken binnen deze gaten ‘geverfd’. Zonder handschoenen weet je zeker dat je zwarte vingers krijgt!

Schroef het frame vast in het blad, en draai de ‘knoppen’ in het frame. Deze houden het (kabelmanagement) netje vast.

Ik heb niet zo heeeeeel veel ruimte in mijn appartement (je moet immers wat), vergeef mij dus voor de volgende foto’s! 🙂

Tijd om de muismat uit de koker te halen!

Op één of andere manier is deze foto bewogen. Excuses!
De onderkant van de muismat is van rubber waardoor de muismat niet gemakkelijk van het bureau zal glijden!

Eenmaal uitgerold ziet het er best gaaf uit! Een gigantisch muismat. Tijdens het gamen heb ik hier best van kunnen genieten, het muist lekker weg!

Het gave van dit bureau is dat er gemakkelijk voor een goede kabelmanagement kan worden gezorgd. Zo is binnen no-time de kabels netjes weg te werken.

In combinatie met de Arozzi Vernazza heb je best een prima set!

Of zelfs met de Arozzi Verona XL!

Gebruik

Al zittend op een Arozzi Vernazza en achter de Arozzi Arena Leggero schrijf ik deze review. Ik moet bekennen dat ik erg snel kan wennen aan zo’n set. Het zit niet alleen lekker, het muist ook lekker weg. Daarnaast moet ik wel bekennen dat ik de set best stoer vind ogen.
De Arozzi Arena Leggero is wel een slag kleiner dan de grotere ‘Arozzi Arena’ variant, maar daar is de prijs ook naar. Met 114cm (b) x 72cm (d) is het blad ook wel echt groot genoeg om op te kunnen gamen of werken. Met een monitor, laptop, muis en toetsenbord is er nog steeds genoeg ruimte over om nog andere zaken op het bureau neer te leggen. Zit je dus met beperkte ruimte, dan zou dit wel echt een oplossing kunnen bieden.

Het enige nadeel aan dit bureau is dat deze niet in hoogte te verstellen is. Het zou namelijk best fijn zijn om het bureau elektronisch dan wel handmatig af te kunnen stellen. Uiteraard heb je het dan ook wel weer over andere bedragen voor een bureau.

De muismat voelt goed en stevig aan. Doordat er een rubberen onderlaag op zit, verschuift deze niet snel – en al helemaal niet als er apparatuur op staat.
Voordeel van de muismat, is dat deze gemakkelijk kan worden gewassen (zelfs met de wasmachine). Het nadeel wat je hier wel mee hebt, is dat omdat het één geheel betreft, alle spullen van een bureau dienen te worden gehaald. Dat is al helemaal niet fijn als je net netjes alle kabels hebt weggewerkt.
De muismat zorgt eveneens wel voor een enorm groot speelveld voor de gamer. Je kan je muis echt alle hoeken van het bureau laten zien (no pun intended).

Conclusie

Met de Arozzi Arena Leggero heeft Arozzi een kleinere bureau op de markt gebracht dan zijn ‘grotere’ broer de Arozzi Arena. Een ideale bureau voor mensen die niet ruimte hebben voor een gigantisch bureau, maar wel de gemakken van zo’n dergelijk bureau willen. De Arena Leggero is erg stevig en past best bij je gaming setup!

Ik vind het best fijn dat de bureau een goede kabelmanagement mogelijk maakt door de gaten in de muismat en het netje onder het bureaublad. Hierdoor zijn de kabels netjes weg te werken.

In mijn optiek is het een gemis dat het bureau niet naar boven of beneden af te stellen is. Zo zouden ook verscheidene mensen gebruik kunnen maken van het bureau, waar het nu standaard op één formaat is, kan dit voor een korter persoon een probleem zijn.

Mocht je veel a4’tjes moeten schrijven/tekenen, dan raad ik wel aan af en toe de muismat even te kantelen of een blad als ondergrond te gebruiken. Met je pen druk je zo door je papier heen. Uiteraard heb je hier geen last van bij een kladblok! 🙂

Voor degene die twee linkerhanden heeft, geen probleem! Arozzi levert erg duidelijk handleidingen mee. Binnen een vrij korte tijd is alles netjes in elkaar gezet en kan je genieten van je bureau.

Waar ik initieel wel wat bezorgd over was, was dat ik het gevoel kreeg dat als de muismat vies werd dit bleef zitten – of dat je dit zelfs zou blijven zien. Dit is echter niet het geval. De muismat is met water schoon te maken. Sterker nog, deze kan in de wasmachine! Enig nadeel is dan wel dat je alles weer van je bureau dient te halen.

Zelf vind ik het overigens ook fijn dat een bureau diep is, en met 72 centimeter is dat erg fijn. Zo zit je niet direct op je monitor en is er nog genoeg ruimte voor een toetsenbord en zelfs wat andere zaken op je bureau. Met maximaal 65 kilo aan belasting op de tafel kan er best wat worden neergezet. Drie monitoren dient ook geen enkel probleem te zijn..

De Arozzi Arena Leggero krijgt van mij 5 van de 5 sterren! Het is een prima tafel, voor een prima bedrag!

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!