zo. aug 9th, 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Arozzi Arena Leggero

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!
Arozzi Arena Leggero

Arozzi Arena Leggero

5

Samenvatting

Pluspunten

  • Stevige tafel
  • Kabelmanagement van de Arena is een groot pluspunt
  • Muismat is gemakkelijk te wassen – zelfs in de wasmachine

 

Minpunten

  • Op een paar centimeter (door bij de voetjes het e.e.a. te draaien) is de Arena Leggero niet te verstellen
  • Schrijven op een los vel zorgt ervoor dat je snel door je papier heen drukt

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties van de stoel en tafel.

Specifications
Desk Top Load Capacity
65 kg (evenly distributed)

Hoogte van de tafel (van grond tot en met blad/muismat)
725mm

Breedte van de tafel (met blad):
1140mm

Breedte van de tafel tussen de poten:
890mm

Diepte van het blad/muismat:
720mm

Number of boxes
1

Gross Weight
27 kg

Box Dimension
79 x 59.7 x 25.5 cm

Desk Netto Weight
22.8 kg

Uitpakken

Tijd om de Leggero uit te pakken!

De Arozzi Arena Leggero wordt geleverd in drie verschillende kleuren. Zwart, rood en wit! Hierbij gaat het in dit geval om de witte variant.

Uiteraard levert Arozzi een duidelijke handleiding mee, een hoop schroeven, uiteraard de muismat én een net voor het kabelmanagement!

De pootjes aan de onderkant kunnen worden aangepast om de tafel stabiel neer te kunnen zetten. Dit is ook de enige verhoging/verlaging die de tafel biedt.

Omdat alle onderdelen (van het onderstel) van staal zijn, is het ook best een zware tafel. Maar, daardoor is het ook eveneens erg stevig!

Het wijst zich eigenlijk allemaal vanzelf. Het vastschroeven van de nodige zaken zorgt ervoor dat het frame stevig in elkaar wordt gezet. Hierboven schroef je het blad vast, en daarna is het tijd om de gigantische muismat uit te rollen :D.

Voor het blad is het wel raadzaam de meegeleverde handschoenen aan te doen. Omdat er ‘gaten’ in het blad zitten om de kabels netjes weg te kunnen werken, zijn deze hoeken binnen deze gaten ‘geverfd’. Zonder handschoenen weet je zeker dat je zwarte vingers krijgt!

Schroef het frame vast in het blad, en draai de ‘knoppen’ in het frame. Deze houden het (kabelmanagement) netje vast.

Ik heb niet zo heeeeeel veel ruimte in mijn appartement (je moet immers wat), vergeef mij dus voor de volgende foto’s! 🙂

Tijd om de muismat uit de koker te halen!

Op één of andere manier is deze foto bewogen. Excuses!
De onderkant van de muismat is van rubber waardoor de muismat niet gemakkelijk van het bureau zal glijden!

Eenmaal uitgerold ziet het er best gaaf uit! Een gigantisch muismat. Tijdens het gamen heb ik hier best van kunnen genieten, het muist lekker weg!

Het gave van dit bureau is dat er gemakkelijk voor een goede kabelmanagement kan worden gezorgd. Zo is binnen no-time de kabels netjes weg te werken.

In combinatie met de Arozzi Vernazza heb je best een prima set!

Of zelfs met de Arozzi Verona XL!

Gebruik

Al zittend op een Arozzi Vernazza en achter de Arozzi Arena Leggero schrijf ik deze review. Ik moet bekennen dat ik erg snel kan wennen aan zo’n set. Het zit niet alleen lekker, het muist ook lekker weg. Daarnaast moet ik wel bekennen dat ik de set best stoer vind ogen.
De Arozzi Arena Leggero is wel een slag kleiner dan de grotere ‘Arozzi Arena’ variant, maar daar is de prijs ook naar. Met 114cm (b) x 72cm (d) is het blad ook wel echt groot genoeg om op te kunnen gamen of werken. Met een monitor, laptop, muis en toetsenbord is er nog steeds genoeg ruimte over om nog andere zaken op het bureau neer te leggen. Zit je dus met beperkte ruimte, dan zou dit wel echt een oplossing kunnen bieden.

Het enige nadeel aan dit bureau is dat deze niet in hoogte te verstellen is. Het zou namelijk best fijn zijn om het bureau elektronisch dan wel handmatig af te kunnen stellen. Uiteraard heb je het dan ook wel weer over andere bedragen voor een bureau.

De muismat voelt goed en stevig aan. Doordat er een rubberen onderlaag op zit, verschuift deze niet snel – en al helemaal niet als er apparatuur op staat.
Voordeel van de muismat, is dat deze gemakkelijk kan worden gewassen (zelfs met de wasmachine). Het nadeel wat je hier wel mee hebt, is dat omdat het één geheel betreft, alle spullen van een bureau dienen te worden gehaald. Dat is al helemaal niet fijn als je net netjes alle kabels hebt weggewerkt.
De muismat zorgt eveneens wel voor een enorm groot speelveld voor de gamer. Je kan je muis echt alle hoeken van het bureau laten zien (no pun intended).

Conclusie

Met de Arozzi Arena Leggero heeft Arozzi een kleinere bureau op de markt gebracht dan zijn ‘grotere’ broer de Arozzi Arena. Een ideale bureau voor mensen die niet ruimte hebben voor een gigantisch bureau, maar wel de gemakken van zo’n dergelijk bureau willen. De Arena Leggero is erg stevig en past best bij je gaming setup!

Ik vind het best fijn dat de bureau een goede kabelmanagement mogelijk maakt door de gaten in de muismat en het netje onder het bureaublad. Hierdoor zijn de kabels netjes weg te werken.

In mijn optiek is het een gemis dat het bureau niet naar boven of beneden af te stellen is. Zo zouden ook verscheidene mensen gebruik kunnen maken van het bureau, waar het nu standaard op één formaat is, kan dit voor een korter persoon een probleem zijn.

Mocht je veel a4’tjes moeten schrijven/tekenen, dan raad ik wel aan af en toe de muismat even te kantelen of een blad als ondergrond te gebruiken. Met je pen druk je zo door je papier heen. Uiteraard heb je hier geen last van bij een kladblok! 🙂

Voor degene die twee linkerhanden heeft, geen probleem! Arozzi levert erg duidelijk handleidingen mee. Binnen een vrij korte tijd is alles netjes in elkaar gezet en kan je genieten van je bureau.

Waar ik initieel wel wat bezorgd over was, was dat ik het gevoel kreeg dat als de muismat vies werd dit bleef zitten – of dat je dit zelfs zou blijven zien. Dit is echter niet het geval. De muismat is met water schoon te maken. Sterker nog, deze kan in de wasmachine! Enig nadeel is dan wel dat je alles weer van je bureau dient te halen.

Zelf vind ik het overigens ook fijn dat een bureau diep is, en met 72 centimeter is dat erg fijn. Zo zit je niet direct op je monitor en is er nog genoeg ruimte voor een toetsenbord en zelfs wat andere zaken op je bureau. Met maximaal 65 kilo aan belasting op de tafel kan er best wat worden neergezet. Drie monitoren dient ook geen enkel probleem te zijn..

De Arozzi Arena Leggero krijgt van mij 5 van de 5 sterren! Het is een prima tafel, voor een prima bedrag!