7 februari 2019

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Kef Space One Wireless Porsche Design

Na de LS50 en LSX ben ik ook erg benieuwd hoe KEF zich met al haar achtergrond en geschiedenis tegenwoordig zich ook in de headset markt In deze review ga ik dieper in op de Space One Wireless - Porsche Design.
Kef Space One Wireless Porsche Design
Pluspunten
 • Helder geluid
 • Reisetui – wat wel aan de grote kant is
 • Stevig
 • Vrij veel meegeleverd – oplaadkabel, twee kabels om een device te connecten, klein etui en reisstekker
 • Batterijduur
 • Ruisonderdrukking
 • Slick design!
 • Headset zit in mijn geval gegoten!
Minpunten
 • Geen aptX HD ondersteuning
 • Knoppen voelen wat onhandig
 • USB 2.0 – ipv bijv Type-c

Inleiding

Na de LS50 en LSX ben ik ook erg benieuwd hoe KEF zich met al haar achtergrond en geschiedenis tegenwoordig zich ook in de headset markt In deze review ga ik dieper in op de Space One Wireless – Porsche Design.

Specificaties

AFMETINGEN

(H x B x D) 195 x 170 x 82mm

GEWICHT

330g

DRIVER (HOOFDTELEFOON)

40mm

MAXIMALE OUTPUT

12mW

BLUETOOTH

4.1 with Qualcomm® aptX™

BLUETOOTH BEREIK & VERMOGEN

10m
Class 2

BLUETOOTH FREQUENTIE

2.402GHz – 2.48GHz

TYPE BATTERIJ & OPLAADTIJD BATTERIJ

LLi-ion oplaadbare batterij 850mAh
30u (BT aan + ANC aan)
40u (BT aan + ANC uit)
110u (ANC aan + BT uit)

GEVOELIGHEID

94dB

IMPEDANTIE

16Ohm

NETINGANG

DC 5V 600mA

DOWNLOAD DOCUMENTEN

User Manual

Uitpakken

Tijd om de headset eens even uit te pakken!

Ik moet het KEF nageven dat ze wel de moeite doen om de headset in te pakken. Na het uitpakken van de buitenste doos, zit de case in een doos waar een soort van foam/schuim op zit om de case netjes op zijn plek te laten zitten.

Onder de case zit de handleiding voor de Space One Wireless.

Zoals gezegd levert KEF handleidingen en gebruikers manuals mee.

De Space One Wireless zit in een redelijk grote maar ook stevige case, wat zo zijn voor en nadelen heeft. Nadeel; dat het groot is en allicht het wat onhandig maakt om mee te nemen. Aan de andere kant, heeft het een voordeel dat de case stevig is waardoor de headset netjes blijft en niet zomaar ‘breekt’. Daarnaast is er ook ruimte om nog andere kabels op te bergen.

KEF levert ook een klein tasje mee waar de kabels e.d. in kunnen worden gestopt.

Ik verbaasde mij tijdens de review wel over hoeveel er mee wordt geleverd. Normaal geeft een fabrikant een kabel en denkt daarmee; nu klaar!
KEF doet in dit geval wel een stapje verder;
Er zit een klein tasje bij, een vliegtuig stekker, usb kabel om de headset op te laden en twee kabels voor de koptelefoon via 3.5mm kabel aan een device (bijv. mobiel te connecten). Eén van de twee kabels heeft controls erop zitten om de headset te bedienen.

Ben behoorlijk onder de de indruk van de kwaliteit van de headset. Doordat KEF aluminium heeft gebruikt, is het niet alleen een stevige maar ook lichte headset geworden.

De kunstleren oorschelpen zijn erg zacht en zorgen ervoor dat de headset niet op de oren drukt.
Aan de binnenkant van de band staat netjes afgebeeld wat links en rechts is.

Doordat de oorschelpen ook nog eens wat hoger zijn, drukken de oren niet direct tegen het gaas/speaker. Persoonlijk vind ik dit erg fijn. Er zijn ook koptelefoons waarbij je oren voor je gevoel de luidspreker raken, dit is gelukkig niet het geval bij de Space One Wireless.
Aan de binnenkant is de 40mm driver te zien.

Op de linkerkant van de band staat het KEF logo. Aan de rechterkant Porsche Design.

Op de oorschelpen staan aan beide kanten het logo van Porsche Design (PD).
Wat eveneens een voordeel aan de headset is, wanneer de headset om de nek zit, kunnen de oorschelpen naar beneden worden gedraaid, zodat de oorschelpen op je schouders/borst rusten – en niet het aluminium uitsteeksel.

Alle aansluitingen en knoppen zitten op de rechter oorschelp. Vanaf boven naar beneden zien we een USB aansluiting om de headset mee op te laden. Een slider om de headset uit en aan te zetten – met daarnaast ook nog de optie om Noise Cancelling uit of in te schakelen. De 3.5mm aansluiting om een device via de (3.5mm jack to 3.5mm jack) kabel te verbinden.

Wat betreft de slider vind ik dit zelf wel vrij onhandig gemaakt, zo zet je met dezelfde slider de headset aan, Noise Cancelling aan en als laatst uit. Heb aantal keren meegemaakt dat ik Noise Cancelling uit wilde zetten en daarmee de complete headset uit zette. Uiteraard is dat een gewenning, maar het is in het geval niet de gemakkelijkste optie.

Daarnaast zitten er nog drie knoppen op de rechter oorschelp om het geluid harder en zachter te zetten. Daarnaast kan er doormiddel van de knoppen volgend etc. nummer worden gekozen.

Een groot voordeel aan de Space One Wireless, is dat de kunstlederen oorschelpen kunnen worden vervangen. Deze zijn gemakkelijk van de headset te halen en erop te klikken.

Muziek en gebruik


Dutchiee stopt nietsvermoedend een audiokabel in de computer en hoofdtelefoon en begint wat liedjes af te spelen
Holy Moly… Wat een geluid! Mijn mond viel open. De KEF Space One Wireless heeft een geweldige power!!
De tonen komen helder en neutraal over. Soms heb je bij een koptelefoon dat deze met een EQ moet worden getweakt om deze echt optimaal te kunnen gebruiken, dat is in dit geval echt niet nodig.

Onderstaand nummer viel vooral op omdat de bas in dit geval heerlijk doorkomt, spraak/zang is vol en helder. De instrumenten zoals het drumstel klinkt heerlijk, en niet overdreven. De tonen zijn neutraal en er is niet met de tonen gespeeld om dit beter te laten klinken.

Lezers van mijn reviews weten onderhands wel dat ik een behoorlijk diverse muzieksmaak heb. Zo luister ik vaak genoeg jazz, opera, klassiek, dance, trance, techno, d&b en noem het maar op.. in dit geval ook hardstyle. En met de Space One Wireless kun je toch echt met veel plezier van al deze genres genieten. De onderstaande mix heeft een redelijk lange tijd opgestaan – waarbij mij toch behoorlijk verbaasde over hoe gemakkelijk de Space One Wireless deze genre af weet te spelen.

Ook Deep House/Liquid d&b speelt de koptelefoon met veel plezier af. De diepe tonen komen heerlijk met een kick binnen. Niet op de manier dat je headset van je hoofd af trilt, maar wel door een kleine bas.

Tsja, Luciano Pavarotti & James Brown, wat kan je zeggen dan; “wat een geweldige opname”. De KEF Space One Wireless speelt het muziek bijzonder neutraal weg.

I’ll Play The Blues For You – wat een prachtig nummer. Vooral met de KEF Space One Wireless komen de instrumenten echt prachtig door! Net of het er voor gemaakt is.

Wat mij uiteindelijk echt opviel, is dat ik met de KEF Space One Wireless allerlei muziek af kon spelen. En dat beviel mij echt heel erg. De Space One Wireless is erg neutraal en speelt alles heerlijk af. Geen softwarematige EQ’s die nodig zijn om een nummer te enhancen, integendeel! Plug-and-play, en genieten maar!

Noise Cancelling

Op kantoor heb ik een aantal keren Noise Cancelling aangezet om te checken of ik het geluid van een groep collega’s (leken net cheerleaders) kon maskeren. En dat ging eerlijk gezegd best goed! Ook onderweg met de trein kon ik even de wereld om mij heen zachter maken zodat ik even kon genieten van de rust. Vergeleken met de Sennheiser PXC550 (die ik eerder heb mogen reviewen), vind ik de KEF Space One Wireless beter het geluid maskeren met de Noise Cancelling.
Daarnaast ben ik ook erg blij dat de NC van de Space One Wireless het geluid ook niet bewerkt. Ik heb eerder bij gebruik van Noise Cancelling gehad dat het geluid/muziek wat werd afgevlakt – omdat er ook power naar de Noise Cancelling zou gaan, dat is in dit geval helemaal geen probleem! Het geluid klinkt in mijn optiek net zo helder, met of zonder Noise Cancelling!

Conclusie

Qua audio ben ik best veeleisend. Zo heb ik al jaar en dag echt véél koptelefoons gebruikt, ook voor mijn livestream gingen over de jaren toch wel een stuk of 10 headsets/koptelefoons doorheen. Niet omdat ik niet tevreden ben met een gemiddelde Sennheiser HD595, Beyerdynamic MMX300v2, AKG K712 Pro headset (heb ze allemaal nog), maar omdat ik altijd verlang naar meer kwaliteit. Zo had ik ook bij de KEF Space One Wireless ook mijn moment van blijdschap. Ken je dat gevoel dat als je muziek luistert waar je echt van kan genieten dat je dan met je lichaam zachtjes mee gaat bewegen? Bij het nummer van James Brown & Luciano Pavarotti deinsde ik mee. Muziek beweegt je, en dat lukt met de KEF Space One Wireless in mijn optiek zeker!

Sterker nog, ik heb een tijd lang een B&O H8 gebruikt voor ‘mobiel’ gebruik, maar die is op dit moment toch echt van zijn plek gestoten door de KEF Space One Wireless. Het geluid is beter, de headset zit lekkerder en de accu gaat geweldig lang mee. De headset is daarnaast makkelijk in gebruik – en heeft in geval van de H8, wel Noise Cancelling (wat de H8 dus niet heeft).
Daarnaast ben ik ook echt onder de indruk van het design van de Space One Wireless. Ik vind simpelweg het design erg mooi, daarnaast is de headset ook nog eens onwijs stevig!

Bij de Space One Wireless wordt geen app meegeleverd om het geluid aan te passen, en hier kan ik zelf wel een goede verklaring voor geven. Het is helemaal niet nodig om de Space One Wireless verder qua geluid aan te passen, waar het geluid onwijs helder en neutraal is.
Met bijna 400 euro is het geen goedkope koptelefoon, máár… je krijgt er wel iets voor terug. De KEF Space One Wireless is in mijn optiek enorm helder en neutraal. En dat vind ik een hoop waard, daarom krijgt de Space One Wireless ook 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.