7 februari 2019

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Kef Space One Wireless Porsche Design

Na de LS50 en LSX ben ik ook erg benieuwd hoe KEF zich met al haar achtergrond en geschiedenis tegenwoordig zich ook in de headset markt In deze review ga ik dieper in op de Space One Wireless - Porsche Design.
Kef Space One Wireless Porsche Design
Pluspunten
  • Helder geluid
  • Reisetui – wat wel aan de grote kant is
  • Stevig
  • Vrij veel meegeleverd – oplaadkabel, twee kabels om een device te connecten, klein etui en reisstekker
  • Batterijduur
  • Ruisonderdrukking
  • Slick design!
  • Headset zit in mijn geval gegoten!
Minpunten
  • Geen aptX HD ondersteuning
  • Knoppen voelen wat onhandig
  • USB 2.0 – ipv bijv Type-c

Inleiding

Na de LS50 en LSX ben ik ook erg benieuwd hoe KEF zich met al haar achtergrond en geschiedenis tegenwoordig zich ook in de headset markt In deze review ga ik dieper in op de Space One Wireless – Porsche Design.

Specificaties

AFMETINGEN

(H x B x D) 195 x 170 x 82mm

GEWICHT

330g

DRIVER (HOOFDTELEFOON)

40mm

MAXIMALE OUTPUT

12mW

BLUETOOTH

4.1 with Qualcomm® aptX™

BLUETOOTH BEREIK & VERMOGEN

10m
Class 2

BLUETOOTH FREQUENTIE

2.402GHz – 2.48GHz

TYPE BATTERIJ & OPLAADTIJD BATTERIJ

LLi-ion oplaadbare batterij 850mAh
30u (BT aan + ANC aan)
40u (BT aan + ANC uit)
110u (ANC aan + BT uit)

GEVOELIGHEID

94dB

IMPEDANTIE

16Ohm

NETINGANG

DC 5V 600mA

DOWNLOAD DOCUMENTEN

User Manual

Uitpakken

Tijd om de headset eens even uit te pakken!

Ik moet het KEF nageven dat ze wel de moeite doen om de headset in te pakken. Na het uitpakken van de buitenste doos, zit de case in een doos waar een soort van foam/schuim op zit om de case netjes op zijn plek te laten zitten.

Onder de case zit de handleiding voor de Space One Wireless.

Zoals gezegd levert KEF handleidingen en gebruikers manuals mee.

De Space One Wireless zit in een redelijk grote maar ook stevige case, wat zo zijn voor en nadelen heeft. Nadeel; dat het groot is en allicht het wat onhandig maakt om mee te nemen. Aan de andere kant, heeft het een voordeel dat de case stevig is waardoor de headset netjes blijft en niet zomaar ‘breekt’. Daarnaast is er ook ruimte om nog andere kabels op te bergen.

KEF levert ook een klein tasje mee waar de kabels e.d. in kunnen worden gestopt.

Ik verbaasde mij tijdens de review wel over hoeveel er mee wordt geleverd. Normaal geeft een fabrikant een kabel en denkt daarmee; nu klaar!
KEF doet in dit geval wel een stapje verder;
Er zit een klein tasje bij, een vliegtuig stekker, usb kabel om de headset op te laden en twee kabels voor de koptelefoon via 3.5mm kabel aan een device (bijv. mobiel te connecten). Eén van de twee kabels heeft controls erop zitten om de headset te bedienen.

Ben behoorlijk onder de de indruk van de kwaliteit van de headset. Doordat KEF aluminium heeft gebruikt, is het niet alleen een stevige maar ook lichte headset geworden.

De kunstleren oorschelpen zijn erg zacht en zorgen ervoor dat de headset niet op de oren drukt.
Aan de binnenkant van de band staat netjes afgebeeld wat links en rechts is.

Doordat de oorschelpen ook nog eens wat hoger zijn, drukken de oren niet direct tegen het gaas/speaker. Persoonlijk vind ik dit erg fijn. Er zijn ook koptelefoons waarbij je oren voor je gevoel de luidspreker raken, dit is gelukkig niet het geval bij de Space One Wireless.
Aan de binnenkant is de 40mm driver te zien.

Op de linkerkant van de band staat het KEF logo. Aan de rechterkant Porsche Design.

Op de oorschelpen staan aan beide kanten het logo van Porsche Design (PD).
Wat eveneens een voordeel aan de headset is, wanneer de headset om de nek zit, kunnen de oorschelpen naar beneden worden gedraaid, zodat de oorschelpen op je schouders/borst rusten – en niet het aluminium uitsteeksel.

Alle aansluitingen en knoppen zitten op de rechter oorschelp. Vanaf boven naar beneden zien we een USB aansluiting om de headset mee op te laden. Een slider om de headset uit en aan te zetten – met daarnaast ook nog de optie om Noise Cancelling uit of in te schakelen. De 3.5mm aansluiting om een device via de (3.5mm jack to 3.5mm jack) kabel te verbinden.

Wat betreft de slider vind ik dit zelf wel vrij onhandig gemaakt, zo zet je met dezelfde slider de headset aan, Noise Cancelling aan en als laatst uit. Heb aantal keren meegemaakt dat ik Noise Cancelling uit wilde zetten en daarmee de complete headset uit zette. Uiteraard is dat een gewenning, maar het is in het geval niet de gemakkelijkste optie.

Daarnaast zitten er nog drie knoppen op de rechter oorschelp om het geluid harder en zachter te zetten. Daarnaast kan er doormiddel van de knoppen volgend etc. nummer worden gekozen.

Een groot voordeel aan de Space One Wireless, is dat de kunstlederen oorschelpen kunnen worden vervangen. Deze zijn gemakkelijk van de headset te halen en erop te klikken.

Muziek en gebruik


Dutchiee stopt nietsvermoedend een audiokabel in de computer en hoofdtelefoon en begint wat liedjes af te spelen
Holy Moly… Wat een geluid! Mijn mond viel open. De KEF Space One Wireless heeft een geweldige power!!
De tonen komen helder en neutraal over. Soms heb je bij een koptelefoon dat deze met een EQ moet worden getweakt om deze echt optimaal te kunnen gebruiken, dat is in dit geval echt niet nodig.

Onderstaand nummer viel vooral op omdat de bas in dit geval heerlijk doorkomt, spraak/zang is vol en helder. De instrumenten zoals het drumstel klinkt heerlijk, en niet overdreven. De tonen zijn neutraal en er is niet met de tonen gespeeld om dit beter te laten klinken.

Lezers van mijn reviews weten onderhands wel dat ik een behoorlijk diverse muzieksmaak heb. Zo luister ik vaak genoeg jazz, opera, klassiek, dance, trance, techno, d&b en noem het maar op.. in dit geval ook hardstyle. En met de Space One Wireless kun je toch echt met veel plezier van al deze genres genieten. De onderstaande mix heeft een redelijk lange tijd opgestaan – waarbij mij toch behoorlijk verbaasde over hoe gemakkelijk de Space One Wireless deze genre af weet te spelen.

Ook Deep House/Liquid d&b speelt de koptelefoon met veel plezier af. De diepe tonen komen heerlijk met een kick binnen. Niet op de manier dat je headset van je hoofd af trilt, maar wel door een kleine bas.

Tsja, Luciano Pavarotti & James Brown, wat kan je zeggen dan; “wat een geweldige opname”. De KEF Space One Wireless speelt het muziek bijzonder neutraal weg.

I’ll Play The Blues For You – wat een prachtig nummer. Vooral met de KEF Space One Wireless komen de instrumenten echt prachtig door! Net of het er voor gemaakt is.

Wat mij uiteindelijk echt opviel, is dat ik met de KEF Space One Wireless allerlei muziek af kon spelen. En dat beviel mij echt heel erg. De Space One Wireless is erg neutraal en speelt alles heerlijk af. Geen softwarematige EQ’s die nodig zijn om een nummer te enhancen, integendeel! Plug-and-play, en genieten maar!

Noise Cancelling

Op kantoor heb ik een aantal keren Noise Cancelling aangezet om te checken of ik het geluid van een groep collega’s (leken net cheerleaders) kon maskeren. En dat ging eerlijk gezegd best goed! Ook onderweg met de trein kon ik even de wereld om mij heen zachter maken zodat ik even kon genieten van de rust. Vergeleken met de Sennheiser PXC550 (die ik eerder heb mogen reviewen), vind ik de KEF Space One Wireless beter het geluid maskeren met de Noise Cancelling.
Daarnaast ben ik ook erg blij dat de NC van de Space One Wireless het geluid ook niet bewerkt. Ik heb eerder bij gebruik van Noise Cancelling gehad dat het geluid/muziek wat werd afgevlakt – omdat er ook power naar de Noise Cancelling zou gaan, dat is in dit geval helemaal geen probleem! Het geluid klinkt in mijn optiek net zo helder, met of zonder Noise Cancelling!

Conclusie

Qua audio ben ik best veeleisend. Zo heb ik al jaar en dag echt véél koptelefoons gebruikt, ook voor mijn livestream gingen over de jaren toch wel een stuk of 10 headsets/koptelefoons doorheen. Niet omdat ik niet tevreden ben met een gemiddelde Sennheiser HD595, Beyerdynamic MMX300v2, AKG K712 Pro headset (heb ze allemaal nog), maar omdat ik altijd verlang naar meer kwaliteit. Zo had ik ook bij de KEF Space One Wireless ook mijn moment van blijdschap. Ken je dat gevoel dat als je muziek luistert waar je echt van kan genieten dat je dan met je lichaam zachtjes mee gaat bewegen? Bij het nummer van James Brown & Luciano Pavarotti deinsde ik mee. Muziek beweegt je, en dat lukt met de KEF Space One Wireless in mijn optiek zeker!

Sterker nog, ik heb een tijd lang een B&O H8 gebruikt voor ‘mobiel’ gebruik, maar die is op dit moment toch echt van zijn plek gestoten door de KEF Space One Wireless. Het geluid is beter, de headset zit lekkerder en de accu gaat geweldig lang mee. De headset is daarnaast makkelijk in gebruik – en heeft in geval van de H8, wel Noise Cancelling (wat de H8 dus niet heeft).
Daarnaast ben ik ook echt onder de indruk van het design van de Space One Wireless. Ik vind simpelweg het design erg mooi, daarnaast is de headset ook nog eens onwijs stevig!

Bij de Space One Wireless wordt geen app meegeleverd om het geluid aan te passen, en hier kan ik zelf wel een goede verklaring voor geven. Het is helemaal niet nodig om de Space One Wireless verder qua geluid aan te passen, waar het geluid onwijs helder en neutraal is.
Met bijna 400 euro is het geen goedkope koptelefoon, máár… je krijgt er wel iets voor terug. De KEF Space One Wireless is in mijn optiek enorm helder en neutraal. En dat vind ik een hoop waard, daarom krijgt de Space One Wireless ook 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!