do. apr 2nd, 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Kef Space One Wireless Porsche Design

Na de LS50 en LSX ben ik ook erg benieuwd hoe KEF zich met al haar achtergrond en geschiedenis tegenwoordig zich ook in de headset markt In deze review ga ik dieper in op de Space One Wireless - Porsche Design.
Kef Space One Wireless Porsche Design
Pluspunten
 • Helder geluid
 • Reisetui – wat wel aan de grote kant is
 • Stevig
 • Vrij veel meegeleverd – oplaadkabel, twee kabels om een device te connecten, klein etui en reisstekker
 • Batterijduur
 • Ruisonderdrukking
 • Slick design!
 • Headset zit in mijn geval gegoten!
Minpunten
 • Geen aptX HD ondersteuning
 • Knoppen voelen wat onhandig
 • USB 2.0 – ipv bijv Type-c

Inleiding

Na de LS50 en LSX ben ik ook erg benieuwd hoe KEF zich met al haar achtergrond en geschiedenis tegenwoordig zich ook in de headset markt In deze review ga ik dieper in op de Space One Wireless – Porsche Design.

Specificaties

AFMETINGEN

(H x B x D) 195 x 170 x 82mm

GEWICHT

330g

DRIVER (HOOFDTELEFOON)

40mm

MAXIMALE OUTPUT

12mW

BLUETOOTH

4.1 with Qualcomm® aptX™

BLUETOOTH BEREIK & VERMOGEN

10m
Class 2

BLUETOOTH FREQUENTIE

2.402GHz – 2.48GHz

TYPE BATTERIJ & OPLAADTIJD BATTERIJ

LLi-ion oplaadbare batterij 850mAh
30u (BT aan + ANC aan)
40u (BT aan + ANC uit)
110u (ANC aan + BT uit)

GEVOELIGHEID

94dB

IMPEDANTIE

16Ohm

NETINGANG

DC 5V 600mA

DOWNLOAD DOCUMENTEN

User Manual

Uitpakken

Tijd om de headset eens even uit te pakken!

Ik moet het KEF nageven dat ze wel de moeite doen om de headset in te pakken. Na het uitpakken van de buitenste doos, zit de case in een doos waar een soort van foam/schuim op zit om de case netjes op zijn plek te laten zitten.

Onder de case zit de handleiding voor de Space One Wireless.

Zoals gezegd levert KEF handleidingen en gebruikers manuals mee.

De Space One Wireless zit in een redelijk grote maar ook stevige case, wat zo zijn voor en nadelen heeft. Nadeel; dat het groot is en allicht het wat onhandig maakt om mee te nemen. Aan de andere kant, heeft het een voordeel dat de case stevig is waardoor de headset netjes blijft en niet zomaar ‘breekt’. Daarnaast is er ook ruimte om nog andere kabels op te bergen.

KEF levert ook een klein tasje mee waar de kabels e.d. in kunnen worden gestopt.

Ik verbaasde mij tijdens de review wel over hoeveel er mee wordt geleverd. Normaal geeft een fabrikant een kabel en denkt daarmee; nu klaar!
KEF doet in dit geval wel een stapje verder;
Er zit een klein tasje bij, een vliegtuig stekker, usb kabel om de headset op te laden en twee kabels voor de koptelefoon via 3.5mm kabel aan een device (bijv. mobiel te connecten). Eén van de twee kabels heeft controls erop zitten om de headset te bedienen.

Ben behoorlijk onder de de indruk van de kwaliteit van de headset. Doordat KEF aluminium heeft gebruikt, is het niet alleen een stevige maar ook lichte headset geworden.

De kunstleren oorschelpen zijn erg zacht en zorgen ervoor dat de headset niet op de oren drukt.
Aan de binnenkant van de band staat netjes afgebeeld wat links en rechts is.

Doordat de oorschelpen ook nog eens wat hoger zijn, drukken de oren niet direct tegen het gaas/speaker. Persoonlijk vind ik dit erg fijn. Er zijn ook koptelefoons waarbij je oren voor je gevoel de luidspreker raken, dit is gelukkig niet het geval bij de Space One Wireless.
Aan de binnenkant is de 40mm driver te zien.

Op de linkerkant van de band staat het KEF logo. Aan de rechterkant Porsche Design.

Op de oorschelpen staan aan beide kanten het logo van Porsche Design (PD).
Wat eveneens een voordeel aan de headset is, wanneer de headset om de nek zit, kunnen de oorschelpen naar beneden worden gedraaid, zodat de oorschelpen op je schouders/borst rusten – en niet het aluminium uitsteeksel.

Alle aansluitingen en knoppen zitten op de rechter oorschelp. Vanaf boven naar beneden zien we een USB aansluiting om de headset mee op te laden. Een slider om de headset uit en aan te zetten – met daarnaast ook nog de optie om Noise Cancelling uit of in te schakelen. De 3.5mm aansluiting om een device via de (3.5mm jack to 3.5mm jack) kabel te verbinden.

Wat betreft de slider vind ik dit zelf wel vrij onhandig gemaakt, zo zet je met dezelfde slider de headset aan, Noise Cancelling aan en als laatst uit. Heb aantal keren meegemaakt dat ik Noise Cancelling uit wilde zetten en daarmee de complete headset uit zette. Uiteraard is dat een gewenning, maar het is in het geval niet de gemakkelijkste optie.

Daarnaast zitten er nog drie knoppen op de rechter oorschelp om het geluid harder en zachter te zetten. Daarnaast kan er doormiddel van de knoppen volgend etc. nummer worden gekozen.

Een groot voordeel aan de Space One Wireless, is dat de kunstlederen oorschelpen kunnen worden vervangen. Deze zijn gemakkelijk van de headset te halen en erop te klikken.

Muziek en gebruik


Dutchiee stopt nietsvermoedend een audiokabel in de computer en hoofdtelefoon en begint wat liedjes af te spelen
Holy Moly… Wat een geluid! Mijn mond viel open. De KEF Space One Wireless heeft een geweldige power!!
De tonen komen helder en neutraal over. Soms heb je bij een koptelefoon dat deze met een EQ moet worden getweakt om deze echt optimaal te kunnen gebruiken, dat is in dit geval echt niet nodig.

Onderstaand nummer viel vooral op omdat de bas in dit geval heerlijk doorkomt, spraak/zang is vol en helder. De instrumenten zoals het drumstel klinkt heerlijk, en niet overdreven. De tonen zijn neutraal en er is niet met de tonen gespeeld om dit beter te laten klinken.

Lezers van mijn reviews weten onderhands wel dat ik een behoorlijk diverse muzieksmaak heb. Zo luister ik vaak genoeg jazz, opera, klassiek, dance, trance, techno, d&b en noem het maar op.. in dit geval ook hardstyle. En met de Space One Wireless kun je toch echt met veel plezier van al deze genres genieten. De onderstaande mix heeft een redelijk lange tijd opgestaan – waarbij mij toch behoorlijk verbaasde over hoe gemakkelijk de Space One Wireless deze genre af weet te spelen.

Ook Deep House/Liquid d&b speelt de koptelefoon met veel plezier af. De diepe tonen komen heerlijk met een kick binnen. Niet op de manier dat je headset van je hoofd af trilt, maar wel door een kleine bas.

Tsja, Luciano Pavarotti & James Brown, wat kan je zeggen dan; “wat een geweldige opname”. De KEF Space One Wireless speelt het muziek bijzonder neutraal weg.

I’ll Play The Blues For You – wat een prachtig nummer. Vooral met de KEF Space One Wireless komen de instrumenten echt prachtig door! Net of het er voor gemaakt is.

Wat mij uiteindelijk echt opviel, is dat ik met de KEF Space One Wireless allerlei muziek af kon spelen. En dat beviel mij echt heel erg. De Space One Wireless is erg neutraal en speelt alles heerlijk af. Geen softwarematige EQ’s die nodig zijn om een nummer te enhancen, integendeel! Plug-and-play, en genieten maar!

Noise Cancelling

Op kantoor heb ik een aantal keren Noise Cancelling aangezet om te checken of ik het geluid van een groep collega’s (leken net cheerleaders) kon maskeren. En dat ging eerlijk gezegd best goed! Ook onderweg met de trein kon ik even de wereld om mij heen zachter maken zodat ik even kon genieten van de rust. Vergeleken met de Sennheiser PXC550 (die ik eerder heb mogen reviewen), vind ik de KEF Space One Wireless beter het geluid maskeren met de Noise Cancelling.
Daarnaast ben ik ook erg blij dat de NC van de Space One Wireless het geluid ook niet bewerkt. Ik heb eerder bij gebruik van Noise Cancelling gehad dat het geluid/muziek wat werd afgevlakt – omdat er ook power naar de Noise Cancelling zou gaan, dat is in dit geval helemaal geen probleem! Het geluid klinkt in mijn optiek net zo helder, met of zonder Noise Cancelling!

Conclusie

Qua audio ben ik best veeleisend. Zo heb ik al jaar en dag echt véél koptelefoons gebruikt, ook voor mijn livestream gingen over de jaren toch wel een stuk of 10 headsets/koptelefoons doorheen. Niet omdat ik niet tevreden ben met een gemiddelde Sennheiser HD595, Beyerdynamic MMX300v2, AKG K712 Pro headset (heb ze allemaal nog), maar omdat ik altijd verlang naar meer kwaliteit. Zo had ik ook bij de KEF Space One Wireless ook mijn moment van blijdschap. Ken je dat gevoel dat als je muziek luistert waar je echt van kan genieten dat je dan met je lichaam zachtjes mee gaat bewegen? Bij het nummer van James Brown & Luciano Pavarotti deinsde ik mee. Muziek beweegt je, en dat lukt met de KEF Space One Wireless in mijn optiek zeker!

Sterker nog, ik heb een tijd lang een B&O H8 gebruikt voor ‘mobiel’ gebruik, maar die is op dit moment toch echt van zijn plek gestoten door de KEF Space One Wireless. Het geluid is beter, de headset zit lekkerder en de accu gaat geweldig lang mee. De headset is daarnaast makkelijk in gebruik – en heeft in geval van de H8, wel Noise Cancelling (wat de H8 dus niet heeft).
Daarnaast ben ik ook echt onder de indruk van het design van de Space One Wireless. Ik vind simpelweg het design erg mooi, daarnaast is de headset ook nog eens onwijs stevig!

Bij de Space One Wireless wordt geen app meegeleverd om het geluid aan te passen, en hier kan ik zelf wel een goede verklaring voor geven. Het is helemaal niet nodig om de Space One Wireless verder qua geluid aan te passen, waar het geluid onwijs helder en neutraal is.
Met bijna 400 euro is het geen goedkope koptelefoon, máár… je krijgt er wel iets voor terug. De KEF Space One Wireless is in mijn optiek enorm helder en neutraal. En dat vind ik een hoop waard, daarom krijgt de Space One Wireless ook 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op...

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat...

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort...

De Steelseries Apex 7, is de goedkopere variant van de Apex Pro. Een toetsenbord waar de drukgevoeligheid kon worden aangepast (zelfs per toets). De Apex...

ASRock bracht niet heel erg lang geleden de X570 Creator uit. Een ultiem bordje voor de ultieme gebruiker. Hoe deze X570 moederbord i.c.m. een Ryzen...

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken...

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken...

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Maar, is er ook een stoel voor een lager budget te krijgen...

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Maar, is er ook een stoel voor een lager budget te krijgen...

De Sennheiser Momentum Wireless 3 is de opvolger van de Momentum 2. Een koptelefoon die destijds al erg goed werd ontvangen. Helaas heb ik nooit...

Het is alweer even geleden dat de PXC 550 uitkwam, een headset die een hoop harten veroverden, niet alleen vanwege de ANC mogelijkheden maar vanwege...

HP is natuurlijk geen onbekende in de markt van notebooks. Onder de HP Omen brand worden de high-end gaming producten uitgegeven. De brand HP Pavilion...

Een smart home met slimme verlichting, hoe slim is dat nou eigenlijk? Vandaag de dag brengen verschillende brands lampen en producten uit, waaronder Trust. In...

Western Digital heeft een aantal nieuwe WD Black producten op de markt gezet. En vandaag is het tijd om één van die producten onder de...

Afgelopen jaar kon ik de Predator Orion 9000 reviewen. En dat is in dit geval weer zo, echter maak ik nu gebruik van een ‘goedkopere’...

Marantz is toch wel een bekende naam in de markt van versterkers, dit jaar bracht Marantz de Melody X uit. Deze heb ik met de...

Acer heeft afgelopen jaar een super dunne laptop uitgebracht, namelijk de Swift 7. Met maarliefst 9mm is het wel één van de dunnere laptops in...

Ben je nou een gamer die graag zijn laptop mee neemt om toch nog wat potjes te kunnen gamen? Dan heeft Acer een ideale machine...

Arozzi bracht niet heel lang geleden de Vernazza Soft Fabric uit. Een tegenhanger van de PU-leer en echt lederen varianten. Wat is een voordeel van...

Dit jaar bracht Synology een aantal nieuwe NAS’en uit, in deze (en twee andere) review ga ik dieper in op de nieuwe producten. Hoe presteren...

Dit jaar bracht Synology een aantal nieuwe NAS’en uit, in deze (en twee andere reviews) ga ik dieper in op de nieuwe producten. Hoe presteren...

Dit jaar bracht Synology een aantal nieuwe NAS’en uit, in deze (en twee andere reviews) ga ik dieper in op de nieuwe producten. Hoe presteren...

Vandaag de dag wordt de monitorenmarkt verzaaid met alle soorten maten en resoluties. Acer stapt met de Nitro XV273K in de 144Hz 4K markt, hoe...

SteelSeries heeft verkort een aantal nieuwe producten uitgebracht. Van toetsenborden, muizen tot muismatten. In deze review ga ik in op het nieuwe product van SteelSeries,...

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te...

Niet heel lang geleden mocht ik de Steelseries Apex M750 reviewen, vandaag de dag is er een nieuwe variant uitgekomen, namelijk de Apex Pro. Hoe...

Inleiding Vandaag de dag zijn er vele fabrikanten die een soundbar op de markt brengen, maar hoe goed zijn deze nou eigenlijk? Via Denon ontving...

Inleiding Niet lang geleden bracht Denon de nieuwe CEOL uit. Een boekenplank audioset die best staat in menig huishouden. Hoe de CEOL N10 bevalt, ik...

Niet al te lang geleden bracht B&W een nieuwe reeks speakers uit onder de naam Formation. De Formation Wedge is één van deze speakers, en...

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless uitgebracht. Wat voor kwaliteit muziek leveren deze oortjes? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe...