30 oktober 2017

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

AVerMedia Live Gamer Portable 2

In mijn livestream gebruik ik al jaar en dag producten van Avermedia, van de Live Gamer Portable tot de Live Gamer Extreme. Doordat ik wel eens wat weg geef aan vrienden/viewers werd het tijd een nieuwe capture card te testen, en dat doen wij in deze review met de LGP2.
AVerMedia Live Gamer Portable 2

AVerMedia Live Gamer Portable 2

Pluspunten
 • HDMI
 • 1080p60
 • Mogelijkheden tot offline recording d.m.v. een SD card.
Minpunten
 • Prijs
 • Geen 4K capture
 • USB 2.0 terwijl de LGP Extreme wel 3.0 heeft
 • Lichte delay in het beeld

Inleiding

Al jaar en dag gebruik ik Avermedia producten voor mijn livestream. Van de Live Gamer Portable tot de Live Gamer Extreme, ik heb ze allemaal gebruikt – met veel plezier. Doordat ik wel eens wat weg geef aan vrienden/viewers werd het tijd een nieuwe capture card te testen, en dat doen wij in deze review met de Live Gamer Portable 2. Is deze net zo handzaam als de voorganger? Wij zoeken het uit.

Specificaties

Laten wij gewoonlijk beginnen met de specificaties.

Uitpakken

Tijd om de capture card eens uit te pakken!

Aan de zijkant staan de volgende punten aangegeven:
– 1080p60 Plug and Play

 • PC & PC-Free Mode
 • Headset Commentary
 • Console Party Chat
 • RECentral: Stream in Perfection

Bij het openen van de doos was de vorm wel even wennen vergeleken met de LGPv1, die was namelijk plat. De LGP is ‘driehoekig’ en heeft een redelijk duidelijke blauwe led.

Het lijkt er op dat een hoop mensen last hebben met het instellen en verbinden van een capture card. De volgende tekst is daarom zeer opmerkelijk!

“Need Help?
If you encounter any issue with the product DO NOT RETURN IT TO THE STORE.
Please contact us first. Our staff would be happy to provide assistance.
Contact us at: www.avermedia.com/support ”

Het is natuurlijk altijd fijn dat een bedrijf support wilt bieden. Aangezien ik al wat langer met capture devices speel, laat ik de support op dit moment links liggen, toch begrijp ik wel dat het echt best lastig kan zijn om met meerdere systemen te gaan werken en de timings e.d. goed te krijgen. Laat ik daarom ook het volgende zeggen: “Mocht je support nodig hebben met het instellen van een capture device, ook al is het een Elgato of een andere device, stuur mij gerust een bericht. Ik ben echt al jaar en dag bezig geweest met het instellen en configureren van capture devices (ook bij andere beginnende streamers). Het is in het begin vaak vrij lastig om alles goed in te stellen, ook waar mensen bijvoorbeeld met een PC de HDMI in en out gebruiken van een capture device (tip, klonen vanuit de PC – scheelt een minimale delay)”.

Uiteraard ontbreekt de Quick Guide niet.

De volgende kabels worden met de capture card meegeleverd:

 • USB Kabel
 • 4-Pole 3.5mm audio kabel
 • HDMI kabel

De LGP is een klein en licht kastje. Een aantal jaren geleden waren de boxen van Avermedia ongeveer 3 keer zo groot. Gelukkig is deze tegenwoordig handzamer en dus ook makkelijker mee te nemen.

Wanneer de PC is geselecteerd en de knop wordt aan de bovenkant ingedrukt, dan wordt RECentral gestart. In geval dat deze op de SD kaart staat, dan zal deze direct recorden – bij het indrukken van de knop aan de bovenkant.

Aan de voorkant zitten de koptelefoonaansluitingen, volumeknop en slider om het op SD kaart op te nemen of direct door te sturen naar een PC.

Aan de achterkant zit een USB aansluiting (om met de PC te koppelen), HDMI in en out, en uiteraard het SD-slot, voor degene die erg graag direct wilt recorder zonder PC gebruik.

Gebruik

Avermedia biedt eigen ontwikkelde software voor recording en streaming/commenting. Dit heet RECentral. Echter, voor recording en streaming gebruik ik altijd OBS studio/classic. Het voordeel van OBS is dat het erg veel mogelijkheden biedt, ook voor het gebruik van overlays, leuke bewegende beelden (bij followers etc.), HTML pagina’s etc.

RECentral is in de laatste jaren behoorlijk aangepast en de bugs zijn zo goed als weggewerkt. Voor diegene die samples wilt recorden is RECentral daarom ook wel een aanrader. Het zorgt er voor dat de CPU load zeer laag blijft waardoor er ook geen haperingen in het beeld voorkomen.

Recording/streaming

Voor streamen raad ik aan om OBS te gebruiken. Wanneer je er echt niet uitkomt, stuur mij gerust een bericht. Ik help je met alle plezier (zie mijn reactie bij het uitpakken)!

Ik heb in dit geval Forza Motorsport 7 standaard op medium/high gezet – waar mijn Gigabyte GTX 1070 8GB OC WindForce toch wat issues heeft met high/ultra (ergo niet stabiel).

Opgenomen met RECentral:

Opgenomen met OBS Classic:

Opgenomen met OBS Studio:
Voor OBS Studio heb ik twee verschillende recordings gemaakt, namelijk met een VeryFast en SuperFast preset. De VeryFast preset is ‘zwaarder’ voor de CPU en rendert net ‘iets’ meer detail.

VeryFast:

SuperFast:

In mijn optiek zien de OBS Studio SuperFast en RECentral kwalitatief het beste uit. Op de RAW samples ziet VeryFast desondanks dat mijn oude 6-core CPU op z’n donder krijgt er het beste uit. Kortom, er is genoeg te tweaken om net het juiste resultaat te krijgen! Voor alleen recorden is RECentral het makkelijkst, voor recorden/streamen is OBS Studio in mijn optiek wel een goed startpunt.

Wat overigens wel zonde is, is dat het een capture card is die maximaal 1080p kan opnemen/streamen. Desondanks dat het ‘maar’ full-hd is, ziet het beeld er wel echt goed en scherp uit.
Onderstaand een sample die ik uit mijn livestream heb geknipt (sample voor mijn Beyerdynamic MMX300 v2 review (dit was de eerste keer dat ik met de LGP2 speelde, – geluid was daarom niet sync – die namelijk weer anders ingesteld dient te worden dan de Live Gamer Extreme 🙂 – in de streams daarna was dit uiteraard gefixt)).

Conclusie

Een capture card van ongeveer 165 euro (op moment van schrijven) is niet niets. Het is de vraag of bij de aankoop van een capture card een SD slot benodigd is, zo niet dan adviseer ik de Live Gamer Extreme. Wanneer een SD kaart slot wel benodigd is, dan is dit een goed device. Voor de console gamer is de Live Gamer Portable 2 een logische optie – aangezien die niet altijd een PC naast de console hebben te staan om het e.e.a. te recorden. De LGP2 biedt hiervoor ook echt meerwaarde. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een tweede PC voor het streamen, dan adviseer ik gebruik te maken van de Live Gamer Extreme, deze heeft namelijk wel USB 3.0 en doet ook 1080p60.
Tijdens het surfen kwam ik er trouwens achter dat er ‘net’ en nieuwe LGP2 Plus is uitgebracht. Deze heeft een 4K pass-through en kan recorden op 2160p60. Dit is voor de gamer die met hogere resoluties speelt, een groot voordeel!

Het verschil met USB 2.0 en 3.0 is in mijn optiek wel te merken. De beelden kwamen via de Live Gamer Extreme sneller binnen op mijn tweede systeem. Dit is soms ook merkbaar in de frames. Bij de LGP2 duurde dit toch allemaal net iets langer, dit is voor mij zozeer niet zo spannend – aangezien ik geen gebruik maak van de HDMI pass-through, toch was dit in de stream ook merkbaar. Met de Live Gamer Extreme was het beeld ook net iets sneller en stabieler bij de viewer, omdat de USB 2.0 versie net wat meer delay heeft, merkt de uiteindelijke viewer dit ook.

De kwaliteit van de recording is wel echt prachtig. De samples op 1080p60 zorgen ervoor dat alles zeer helder en crisp uitziet (jammer dat YouTube het beeld ook iets down-scaled). Wanneer maximaal op full-hd wordt gespeeld (en vooral een SD-slot benodigd is), is de LGP2 een logische en waardige opvolger van de LGP1. Helaas heb ik geen samples meer van voorgaande filmpjes met de LGP1, maar voor mijn gevoel voelt het veel soepeler en ziet het er toch een stuk beter uit dan voorheen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van twee computers, dan raad ik toch aan te kijken naar de Live Gamer Extreme (vanwege de USB3.0) – in geval van max Full-HD gaming, en anders de LGP2 Plus in geval van het gamen op een hogere resolutie dan 1080p.

Desondanks blijft de LGP2 een goed device, zeker voor de console gamer is de LGP2 een warm welkom. Het recorden op de SD-card is voor menig console gamer daarom ook wel zo handig. Zeker met de optie om ook nog eens de headset direct aan te sluiten op de Avermedia, is dit wel iets wat van groot voordeel kan zijn op de recordings/commentary.

De LGP2 krijgt van mij 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!