30 oktober 2017

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

AVerMedia Live Gamer Portable 2

In mijn livestream gebruik ik al jaar en dag producten van Avermedia, van de Live Gamer Portable tot de Live Gamer Extreme. Doordat ik wel eens wat weg geef aan vrienden/viewers werd het tijd een nieuwe capture card te testen, en dat doen wij in deze review met de LGP2.
AVerMedia Live Gamer Portable 2

AVerMedia Live Gamer Portable 2

Pluspunten
 • HDMI
 • 1080p60
 • Mogelijkheden tot offline recording d.m.v. een SD card.
Minpunten
 • Prijs
 • Geen 4K capture
 • USB 2.0 terwijl de LGP Extreme wel 3.0 heeft
 • Lichte delay in het beeld

Inleiding

Al jaar en dag gebruik ik Avermedia producten voor mijn livestream. Van de Live Gamer Portable tot de Live Gamer Extreme, ik heb ze allemaal gebruikt – met veel plezier. Doordat ik wel eens wat weg geef aan vrienden/viewers werd het tijd een nieuwe capture card te testen, en dat doen wij in deze review met de Live Gamer Portable 2. Is deze net zo handzaam als de voorganger? Wij zoeken het uit.

Specificaties

Laten wij gewoonlijk beginnen met de specificaties.

Uitpakken

Tijd om de capture card eens uit te pakken!

Aan de zijkant staan de volgende punten aangegeven:
– 1080p60 Plug and Play

 • PC & PC-Free Mode
 • Headset Commentary
 • Console Party Chat
 • RECentral: Stream in Perfection

Bij het openen van de doos was de vorm wel even wennen vergeleken met de LGPv1, die was namelijk plat. De LGP is ‘driehoekig’ en heeft een redelijk duidelijke blauwe led.

Het lijkt er op dat een hoop mensen last hebben met het instellen en verbinden van een capture card. De volgende tekst is daarom zeer opmerkelijk!

“Need Help?
If you encounter any issue with the product DO NOT RETURN IT TO THE STORE.
Please contact us first. Our staff would be happy to provide assistance.
Contact us at: www.avermedia.com/support ”

Het is natuurlijk altijd fijn dat een bedrijf support wilt bieden. Aangezien ik al wat langer met capture devices speel, laat ik de support op dit moment links liggen, toch begrijp ik wel dat het echt best lastig kan zijn om met meerdere systemen te gaan werken en de timings e.d. goed te krijgen. Laat ik daarom ook het volgende zeggen: “Mocht je support nodig hebben met het instellen van een capture device, ook al is het een Elgato of een andere device, stuur mij gerust een bericht. Ik ben echt al jaar en dag bezig geweest met het instellen en configureren van capture devices (ook bij andere beginnende streamers). Het is in het begin vaak vrij lastig om alles goed in te stellen, ook waar mensen bijvoorbeeld met een PC de HDMI in en out gebruiken van een capture device (tip, klonen vanuit de PC – scheelt een minimale delay)”.

Uiteraard ontbreekt de Quick Guide niet.

De volgende kabels worden met de capture card meegeleverd:

 • USB Kabel
 • 4-Pole 3.5mm audio kabel
 • HDMI kabel

De LGP is een klein en licht kastje. Een aantal jaren geleden waren de boxen van Avermedia ongeveer 3 keer zo groot. Gelukkig is deze tegenwoordig handzamer en dus ook makkelijker mee te nemen.

Wanneer de PC is geselecteerd en de knop wordt aan de bovenkant ingedrukt, dan wordt RECentral gestart. In geval dat deze op de SD kaart staat, dan zal deze direct recorden – bij het indrukken van de knop aan de bovenkant.

Aan de voorkant zitten de koptelefoonaansluitingen, volumeknop en slider om het op SD kaart op te nemen of direct door te sturen naar een PC.

Aan de achterkant zit een USB aansluiting (om met de PC te koppelen), HDMI in en out, en uiteraard het SD-slot, voor degene die erg graag direct wilt recorder zonder PC gebruik.

Gebruik

Avermedia biedt eigen ontwikkelde software voor recording en streaming/commenting. Dit heet RECentral. Echter, voor recording en streaming gebruik ik altijd OBS studio/classic. Het voordeel van OBS is dat het erg veel mogelijkheden biedt, ook voor het gebruik van overlays, leuke bewegende beelden (bij followers etc.), HTML pagina’s etc.

RECentral is in de laatste jaren behoorlijk aangepast en de bugs zijn zo goed als weggewerkt. Voor diegene die samples wilt recorden is RECentral daarom ook wel een aanrader. Het zorgt er voor dat de CPU load zeer laag blijft waardoor er ook geen haperingen in het beeld voorkomen.

Recording/streaming

Voor streamen raad ik aan om OBS te gebruiken. Wanneer je er echt niet uitkomt, stuur mij gerust een bericht. Ik help je met alle plezier (zie mijn reactie bij het uitpakken)!

Ik heb in dit geval Forza Motorsport 7 standaard op medium/high gezet – waar mijn Gigabyte GTX 1070 8GB OC WindForce toch wat issues heeft met high/ultra (ergo niet stabiel).

Opgenomen met RECentral:

Opgenomen met OBS Classic:

Opgenomen met OBS Studio:
Voor OBS Studio heb ik twee verschillende recordings gemaakt, namelijk met een VeryFast en SuperFast preset. De VeryFast preset is ‘zwaarder’ voor de CPU en rendert net ‘iets’ meer detail.

VeryFast:

SuperFast:

In mijn optiek zien de OBS Studio SuperFast en RECentral kwalitatief het beste uit. Op de RAW samples ziet VeryFast desondanks dat mijn oude 6-core CPU op z’n donder krijgt er het beste uit. Kortom, er is genoeg te tweaken om net het juiste resultaat te krijgen! Voor alleen recorden is RECentral het makkelijkst, voor recorden/streamen is OBS Studio in mijn optiek wel een goed startpunt.

Wat overigens wel zonde is, is dat het een capture card is die maximaal 1080p kan opnemen/streamen. Desondanks dat het ‘maar’ full-hd is, ziet het beeld er wel echt goed en scherp uit.
Onderstaand een sample die ik uit mijn livestream heb geknipt (sample voor mijn Beyerdynamic MMX300 v2 review (dit was de eerste keer dat ik met de LGP2 speelde, – geluid was daarom niet sync – die namelijk weer anders ingesteld dient te worden dan de Live Gamer Extreme 🙂 – in de streams daarna was dit uiteraard gefixt)).

Conclusie

Een capture card van ongeveer 165 euro (op moment van schrijven) is niet niets. Het is de vraag of bij de aankoop van een capture card een SD slot benodigd is, zo niet dan adviseer ik de Live Gamer Extreme. Wanneer een SD kaart slot wel benodigd is, dan is dit een goed device. Voor de console gamer is de Live Gamer Portable 2 een logische optie – aangezien die niet altijd een PC naast de console hebben te staan om het e.e.a. te recorden. De LGP2 biedt hiervoor ook echt meerwaarde. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een tweede PC voor het streamen, dan adviseer ik gebruik te maken van de Live Gamer Extreme, deze heeft namelijk wel USB 3.0 en doet ook 1080p60.
Tijdens het surfen kwam ik er trouwens achter dat er ‘net’ en nieuwe LGP2 Plus is uitgebracht. Deze heeft een 4K pass-through en kan recorden op 2160p60. Dit is voor de gamer die met hogere resoluties speelt, een groot voordeel!

Het verschil met USB 2.0 en 3.0 is in mijn optiek wel te merken. De beelden kwamen via de Live Gamer Extreme sneller binnen op mijn tweede systeem. Dit is soms ook merkbaar in de frames. Bij de LGP2 duurde dit toch allemaal net iets langer, dit is voor mij zozeer niet zo spannend – aangezien ik geen gebruik maak van de HDMI pass-through, toch was dit in de stream ook merkbaar. Met de Live Gamer Extreme was het beeld ook net iets sneller en stabieler bij de viewer, omdat de USB 2.0 versie net wat meer delay heeft, merkt de uiteindelijke viewer dit ook.

De kwaliteit van de recording is wel echt prachtig. De samples op 1080p60 zorgen ervoor dat alles zeer helder en crisp uitziet (jammer dat YouTube het beeld ook iets down-scaled). Wanneer maximaal op full-hd wordt gespeeld (en vooral een SD-slot benodigd is), is de LGP2 een logische en waardige opvolger van de LGP1. Helaas heb ik geen samples meer van voorgaande filmpjes met de LGP1, maar voor mijn gevoel voelt het veel soepeler en ziet het er toch een stuk beter uit dan voorheen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van twee computers, dan raad ik toch aan te kijken naar de Live Gamer Extreme (vanwege de USB3.0) – in geval van max Full-HD gaming, en anders de LGP2 Plus in geval van het gamen op een hogere resolutie dan 1080p.

Desondanks blijft de LGP2 een goed device, zeker voor de console gamer is de LGP2 een warm welkom. Het recorden op de SD-card is voor menig console gamer daarom ook wel zo handig. Zeker met de optie om ook nog eens de headset direct aan te sluiten op de Avermedia, is dit wel iets wat van groot voordeel kan zijn op de recordings/commentary.

De LGP2 krijgt van mij 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!