zo. jul 5th, 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

AVerMedia Live Gamer Portable 2

In mijn livestream gebruik ik al jaar en dag producten van Avermedia, van de Live Gamer Portable tot de Live Gamer Extreme. Doordat ik wel eens wat weg geef aan vrienden/viewers werd het tijd een nieuwe capture card te testen, en dat doen wij in deze review met de LGP2.
AVerMedia Live Gamer Portable 2

AVerMedia Live Gamer Portable 2

Pluspunten
 • HDMI
 • 1080p60
 • Mogelijkheden tot offline recording d.m.v. een SD card.
Minpunten
 • Prijs
 • Geen 4K capture
 • USB 2.0 terwijl de LGP Extreme wel 3.0 heeft
 • Lichte delay in het beeld

Inleiding

Al jaar en dag gebruik ik Avermedia producten voor mijn livestream. Van de Live Gamer Portable tot de Live Gamer Extreme, ik heb ze allemaal gebruikt – met veel plezier. Doordat ik wel eens wat weg geef aan vrienden/viewers werd het tijd een nieuwe capture card te testen, en dat doen wij in deze review met de Live Gamer Portable 2. Is deze net zo handzaam als de voorganger? Wij zoeken het uit.

Specificaties

Laten wij gewoonlijk beginnen met de specificaties.

Uitpakken

Tijd om de capture card eens uit te pakken!

Aan de zijkant staan de volgende punten aangegeven:
– 1080p60 Plug and Play

 • PC & PC-Free Mode
 • Headset Commentary
 • Console Party Chat
 • RECentral: Stream in Perfection

Bij het openen van de doos was de vorm wel even wennen vergeleken met de LGPv1, die was namelijk plat. De LGP is ‘driehoekig’ en heeft een redelijk duidelijke blauwe led.

Het lijkt er op dat een hoop mensen last hebben met het instellen en verbinden van een capture card. De volgende tekst is daarom zeer opmerkelijk!

“Need Help?
If you encounter any issue with the product DO NOT RETURN IT TO THE STORE.
Please contact us first. Our staff would be happy to provide assistance.
Contact us at: www.avermedia.com/support ”

Het is natuurlijk altijd fijn dat een bedrijf support wilt bieden. Aangezien ik al wat langer met capture devices speel, laat ik de support op dit moment links liggen, toch begrijp ik wel dat het echt best lastig kan zijn om met meerdere systemen te gaan werken en de timings e.d. goed te krijgen. Laat ik daarom ook het volgende zeggen: “Mocht je support nodig hebben met het instellen van een capture device, ook al is het een Elgato of een andere device, stuur mij gerust een bericht. Ik ben echt al jaar en dag bezig geweest met het instellen en configureren van capture devices (ook bij andere beginnende streamers). Het is in het begin vaak vrij lastig om alles goed in te stellen, ook waar mensen bijvoorbeeld met een PC de HDMI in en out gebruiken van een capture device (tip, klonen vanuit de PC – scheelt een minimale delay)”.

Uiteraard ontbreekt de Quick Guide niet.

De volgende kabels worden met de capture card meegeleverd:

 • USB Kabel
 • 4-Pole 3.5mm audio kabel
 • HDMI kabel

De LGP is een klein en licht kastje. Een aantal jaren geleden waren de boxen van Avermedia ongeveer 3 keer zo groot. Gelukkig is deze tegenwoordig handzamer en dus ook makkelijker mee te nemen.

Wanneer de PC is geselecteerd en de knop wordt aan de bovenkant ingedrukt, dan wordt RECentral gestart. In geval dat deze op de SD kaart staat, dan zal deze direct recorden – bij het indrukken van de knop aan de bovenkant.

Aan de voorkant zitten de koptelefoonaansluitingen, volumeknop en slider om het op SD kaart op te nemen of direct door te sturen naar een PC.

Aan de achterkant zit een USB aansluiting (om met de PC te koppelen), HDMI in en out, en uiteraard het SD-slot, voor degene die erg graag direct wilt recorder zonder PC gebruik.

Gebruik

Avermedia biedt eigen ontwikkelde software voor recording en streaming/commenting. Dit heet RECentral. Echter, voor recording en streaming gebruik ik altijd OBS studio/classic. Het voordeel van OBS is dat het erg veel mogelijkheden biedt, ook voor het gebruik van overlays, leuke bewegende beelden (bij followers etc.), HTML pagina’s etc.

RECentral is in de laatste jaren behoorlijk aangepast en de bugs zijn zo goed als weggewerkt. Voor diegene die samples wilt recorden is RECentral daarom ook wel een aanrader. Het zorgt er voor dat de CPU load zeer laag blijft waardoor er ook geen haperingen in het beeld voorkomen.

Recording/streaming

Voor streamen raad ik aan om OBS te gebruiken. Wanneer je er echt niet uitkomt, stuur mij gerust een bericht. Ik help je met alle plezier (zie mijn reactie bij het uitpakken)!

Ik heb in dit geval Forza Motorsport 7 standaard op medium/high gezet – waar mijn Gigabyte GTX 1070 8GB OC WindForce toch wat issues heeft met high/ultra (ergo niet stabiel).

Opgenomen met RECentral:

Opgenomen met OBS Classic:

Opgenomen met OBS Studio:
Voor OBS Studio heb ik twee verschillende recordings gemaakt, namelijk met een VeryFast en SuperFast preset. De VeryFast preset is ‘zwaarder’ voor de CPU en rendert net ‘iets’ meer detail.

VeryFast:

SuperFast:

In mijn optiek zien de OBS Studio SuperFast en RECentral kwalitatief het beste uit. Op de RAW samples ziet VeryFast desondanks dat mijn oude 6-core CPU op z’n donder krijgt er het beste uit. Kortom, er is genoeg te tweaken om net het juiste resultaat te krijgen! Voor alleen recorden is RECentral het makkelijkst, voor recorden/streamen is OBS Studio in mijn optiek wel een goed startpunt.

Wat overigens wel zonde is, is dat het een capture card is die maximaal 1080p kan opnemen/streamen. Desondanks dat het ‘maar’ full-hd is, ziet het beeld er wel echt goed en scherp uit.
Onderstaand een sample die ik uit mijn livestream heb geknipt (sample voor mijn Beyerdynamic MMX300 v2 review (dit was de eerste keer dat ik met de LGP2 speelde, – geluid was daarom niet sync – die namelijk weer anders ingesteld dient te worden dan de Live Gamer Extreme 🙂 – in de streams daarna was dit uiteraard gefixt)).

Conclusie

Een capture card van ongeveer 165 euro (op moment van schrijven) is niet niets. Het is de vraag of bij de aankoop van een capture card een SD slot benodigd is, zo niet dan adviseer ik de Live Gamer Extreme. Wanneer een SD kaart slot wel benodigd is, dan is dit een goed device. Voor de console gamer is de Live Gamer Portable 2 een logische optie – aangezien die niet altijd een PC naast de console hebben te staan om het e.e.a. te recorden. De LGP2 biedt hiervoor ook echt meerwaarde. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een tweede PC voor het streamen, dan adviseer ik gebruik te maken van de Live Gamer Extreme, deze heeft namelijk wel USB 3.0 en doet ook 1080p60.
Tijdens het surfen kwam ik er trouwens achter dat er ‘net’ en nieuwe LGP2 Plus is uitgebracht. Deze heeft een 4K pass-through en kan recorden op 2160p60. Dit is voor de gamer die met hogere resoluties speelt, een groot voordeel!

Het verschil met USB 2.0 en 3.0 is in mijn optiek wel te merken. De beelden kwamen via de Live Gamer Extreme sneller binnen op mijn tweede systeem. Dit is soms ook merkbaar in de frames. Bij de LGP2 duurde dit toch allemaal net iets langer, dit is voor mij zozeer niet zo spannend – aangezien ik geen gebruik maak van de HDMI pass-through, toch was dit in de stream ook merkbaar. Met de Live Gamer Extreme was het beeld ook net iets sneller en stabieler bij de viewer, omdat de USB 2.0 versie net wat meer delay heeft, merkt de uiteindelijke viewer dit ook.

De kwaliteit van de recording is wel echt prachtig. De samples op 1080p60 zorgen ervoor dat alles zeer helder en crisp uitziet (jammer dat YouTube het beeld ook iets down-scaled). Wanneer maximaal op full-hd wordt gespeeld (en vooral een SD-slot benodigd is), is de LGP2 een logische en waardige opvolger van de LGP1. Helaas heb ik geen samples meer van voorgaande filmpjes met de LGP1, maar voor mijn gevoel voelt het veel soepeler en ziet het er toch een stuk beter uit dan voorheen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van twee computers, dan raad ik toch aan te kijken naar de Live Gamer Extreme (vanwege de USB3.0) – in geval van max Full-HD gaming, en anders de LGP2 Plus in geval van het gamen op een hogere resolutie dan 1080p.

Desondanks blijft de LGP2 een goed device, zeker voor de console gamer is de LGP2 een warm welkom. Het recorden op de SD-card is voor menig console gamer daarom ook wel zo handig. Zeker met de optie om ook nog eens de headset direct aan te sluiten op de Avermedia, is dit wel iets wat van groot voordeel kan zijn op de recordings/commentary.

De LGP2 krijgt van mij 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zet iiyama niet alleen gaming monitoren op de markt, maar ook voor zakelijk gebruik. Vandaag ga ik in op een wat grotere variant. Een 43 inch X4372UHSU-B1!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zijn de schermen van iiyama niet alleen voor werk, maar ook voor gamen. En dat laten ze maar weer zien met de iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1. Hoe goed deze werkt? Dat lees je in deze review!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur ze richten zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Vandaag nemen wij de PX7 onder de loop!

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op kan laten rusten. Door de stoffen afwerking blijven in iedere geval je voeten warm t.o.v. een laminate vloer!

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat zoeken wij in deze review uit!

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort XT Duo Clone! Is deze sneller? Dat zoek ik uit!

De Steelseries Apex 7, is de goedkopere variant van de Apex Pro. Een toetsenbord waar de drukgevoeligheid kon worden aangepast (zelfs per toets). De Apex 7 heeft wel dezelfde layout, en zelfs hetzelfde LCD schermpje. Hoe bevalt dit toetsenbord? Ik zoek het uit!

ASRock bracht niet heel erg lang geleden de X570 Creator uit. Een ultiem bordje voor de ultieme gebruiker. Hoe deze X570 moederbord i.c.m. een Ryzen 3700x is? Ik zoek het in deze review uit!

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken we een fan van Sharkoon onder handen, de Sharkoon Shark Blades RGB Fan. Hoe deze mij bevalt? Dat lees je in deze review.

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken we een RGB strip van Sharkoon onder handen, de Sharkoon Shark Blades RGB Strip. Hoe deze mij bevalt? Dat lees je in deze review.

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Sharkoon bracht met de Elbrus 2 een nieuwe stoel uit, hoe deze is? Ik zoek het uit!

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Maar, is er ook een stoel voor een lager budget te krijgen die hetzelfde doet als de duurdere tegenhangers? Ik zoek het uit met de Sharkoon Elbrus 1!

De Sennheiser Momentum Wireless 3 is de opvolger van de Momentum 2. Een koptelefoon die destijds al erg goed werd ontvangen. Helaas heb ik nooit de kans gehad de 2 te reviewen. Maar dat gaan wij inhalen met de 3! Hoe is de Momentum Wireless 3? Ik zoek het uit.

Het is alweer even geleden dat de PXC 550 uitkwam, een headset die een hoop harten veroverden, niet alleen vanwege de ANC mogelijkheden maar vanwege de kwaliteit van audio. Vandaag de dag is er een nieuwe variant uit, de PXC 550-II.

HP is natuurlijk geen onbekende in de markt van notebooks. Onder de HP Omen brand worden de high-end gaming producten uitgegeven. De brand HP Pavilion zijn er een aantal gaming laptops uitgegeven voor degene die op zoek is naar een gaming laptop, en die daarmee toch uit de voeten kan.

Een smart home met slimme verlichting, hoe slim is dat nou eigenlijk? Vandaag de dag brengen verschillende brands lampen en producten uit, waaronder Trust. In deze review in ga ik dieper in op de producten van Trust.

Western Digital heeft een aantal nieuwe WD Black producten op de markt gezet. En vandaag is het tijd om één van die producten onder de loep te nemen. Namelijk de WD Black D10 Game Drive 8TB!

Afgelopen jaar kon ik de Predator Orion 9000 reviewen. En dat is in dit geval weer zo, echter maak ik nu gebruik van een ‘goedkopere’ variant met één 1080Ti ipv twee, 1 PCI-e SSD ipv twee. Of hier een groot verschil in zit, we gaan het uitzoeken?