5 december 2017

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Bang & Olufsen BeoPlay E4

Bang & Olufsen, wie kent het niet. Het gerenommeerde Deense bedrijf brengt al jaar en dag luxe high-end audio producten op de markt brengt. Sinds een aantal maanden is de Beoplay E4 op de markt, in-ear oordopjes met noise cancelling. Het werd maar eens tijd deze te gaan reviewen.
Bang & Olufsen BeoPlay E4

Bang & Olufsen BeoPlay E4

Pluspunten
  • Noise cancelling
  • Meegeleverde oortjes
  • Kwaliteit van materialen
  • Switch om de omgeving te beluisteren, handig in de trein!
  • Nette pouch
Minpunten
  • Omdat de E4 niet via bluetooth connected is, is deze qua presets/equalizer niet aan te passen. Dit dient te gebeuren via bijvoorbeeld een Spotify etc
  • Met een prijs van 250 euro gemiddeld (tijd van schrijven), is het geen goedkoop setje.

Inleiding

Bang & Olufsen, wie kent het niet. Het gerenommeerde Deense bedrijf brengt sinds jaar en dag luxe high-end audio producten op de markt. Sinds een aantal maanden is de Beoplay E4 op de markt, in-ear oordopjes met noise cancelling. Het werd maar eens tijd deze te gaan reviewen.

Specificaties

DESIGNER:

Jakob
Wagner

DIMENSIONS:

20 x 30 x
23 mm

WEIGHT:

50 g

MATERIALS:

Stainless Steel/Rubber/Polymer

COLOURS:

Black

REMOTE:

Remote optimised for iOS.

SPEAKERS:

Electro-dynamic 10.8 mm driver

FREQUENCY RANGE:

20 – 16,000Hz

MICROPHONE:

MicroElectrical-Mechanical System (MEMS)

ACTIVE
NOISE CANCELLATION:

Beoplay E4
features hybrid Active Noise Cancellation.

BATTERY:

Rechargeable
Lithium-Ion battery – Capacity 350 mAh – Up to 20 hours with ANC – Charging
time: approx. 2.5 hours

CONNECTIONS:

– 1.30 m cable with 3.5 mm mini-jack connection

– USB to Micro USB for charging and updating

IN THE BOX:

– Beoplay E4 earphones with T-200 ComplyTM ear tips (M)

– Silicone ear tips: XS, S, M and L

– Flight adaptor

– Carrying pouch

– Quick Start guide

–  USB to Micro USB cable for charging

Uitpakken

Via B&O ontving ik na mijn vorige review van de H4 de E4, de E van eardupjes.. 😛 En H van hoofd gewei. Ergo, hoofdtelefoon.

Afin, de Beoplay E4 is een in-ear oordopjes. De E8 zijn wireless in-ear oordopjes. Deze komen in een andere review terug!

Voor degene die liever een video ziet van de unboxing – like a pro, bekijk het onderstaande filmpje:

Deze review gaat dus puur over de Beoplay E4!

De E4 is in iedere geval netjes ingepakt. In een zachte cover.

B&O levert de volgende dingen mee, een aansluiting voor een vliegtuig, USB cord en meerdere oordopjes; small, medium en XL. Eveneens zitten er speciale oordopjes bij het setje die dienen te worden gebruikt bij noise cancelling (omdat die het geluid beter afsluiten). Als laatst mag ik de pouch niet vergeten. Een zacht tasje wordt meegeleverd waar de E4 in op kan worden geborgen.

Ook bij de E4 heeft B&O erg goed op de design gelet. Ik moet bekennen dat ik de E4 er echt netjes uit vind zien. Een klassiek/net ontwerp met mooie kleuren.

De jack is 4-pollig en kan worden gebruikt in bijvoorbeeld een iPhone (gedurende deze test heb ik de iPhone 6 gebruikt). Het ‘kastje’ met B&O erop is het device dat er voor zorgt dat de noise cancelling aan kan worden gezet. Hier zit ook een micro-usb aansluiting op. Hier zit eveneens de batterij in verwerkt.

De noise cancelling heeft drie standen, namelijk: Uit, aan of gedempt waardoor de omgevingsgeluiden beter weer worden gegeven.

Even een klein voorbeeld, je zit in een trein en hebt noise cancelling aan staan, via een verdere switch naar (laat maar zeggen stand) 2 mute de muziek en de noise cancelling, zodat je goed kan luisteren wat er om wordt geroepen. Dit is natuurlijk ook wanneer je met iemand zou willen praten zonder moeilijk te doen (muziek op pauze en van het noise control afhalen).

De ‘controller’ zit aan de linkerkant, dit is voor de gemiddelde iPhone gebruiker even wennen, waar deze namelijk aan de rechterkant zit. Deze werkt ook volledig voor een iPhone en heeft dezelfde opties.

De oordopjes kunnen overigens gemakkelijk worden veranderd naar de grotere/kleine oordopjes door deze eraf te halen en op te zetten.

Terugkomende op de design, de E4 heeft microfoontjes in de oortjes verwerkt om goed te omgeving te kunnen meten, wat natuurlijk ook weer van toepassing is voor de noise cancelling.

En voor het reizen is er een mooi setje mee te nemen. De B&O ingepakt in het tasje.

Noise cancelling in de werkelijkheid

Noise cancelling voor een in-ear headset, zou het werken? Ik kan daar een kort antwoord over geven, jazeker! Dat werkt heel erg goed zelfs (mits de juiste oordopjes worden gebruikt). De ‘dikkere’ en isolerende oordopjes zorgen er ook al een beetje voor dat de omgeving qua geluid wordt afgeschermd.

Geluid

Onderstaande nummers zijn gebruikt om de kwaliteit van de E4 te meten.

Bij het spelen van het onderstaande nummer kwamen alle instrumenten erg goed door. Ook zang klinkt vol en duidelijk. Er is wat bas aanwezig, maar zeker niet vervelend. De bas is begrijpelijkerwijs ook minder dan de Beoplay H4 (koptelefoon). Toch klinkt de E4 best goed.

Bij het volgende nummer was de bas wel weer iets merkbaarder t.o.v. de instrumenten. Dit kan soms wat overheersend overkomen. Maar in geval van dance/trance is dat voor mijn gevoel juist wel lekker.

In onderstaand nummer klinkt de bas weer ‘lekker’, normaal en totaal niet overheersend. De instrumenten komen goed door, en de E4 geeft een vol gevoel.

Bij het volgende nummer liep het kippenvel over mijn rug. Dit ging ongeveer een minuut of 2 niet weg. De hoge klanken komen onwijs goed door. Zelfs voor een ‘ouder’ YouTube filmpje. De instrumenten op de achtergrond klinken vol en levendig.

Afsluitend met Above & Beyond, holy moly.. Feelings all around! Wat een prachtig nummer. De B&O Beoplay E4 weergeeft dit nummer prachtig. De bas is in dit nummer met deze oortjes perfect. Zelfs de Beyerdynamic MMX300 klinkt qua bas voor mijn gevoel hetzelfde als de Beoplay E4.

Grappig, ik kwam na een lange tijd (luisterde deze vroeger veel vaker) weer onderstaand nummer tegen. Na een kleine drie kwartier realiseerde ik mij pas dat ik verder moest schrijven aan deze review.

Samenvattend, qua muziek geeft de Beoplay E4 een erg vol gevoel. De bas klinkt over het geheel best wel lekker.

Software?

De Beoplay app werkt helaas niet met de B&O Beoplay E4, dit komt omdat deze niet via bluetooth in verbinding staat met een telefoon. In geval van gebruik van een equalizer dient Spotify of dergelijke te worden aangepast.

Telefoneren

Het telefoneren gaat via de E4 perfect. Op kantoor kon ik de E4 gebruiken met noise cancelling en dat klonk eerlijk gezegd best wel goed. De achtergrondgeluiden werden goed afgedekt. Aan de andere kant van de lijn kwam de microfoon erg helder over. Kortom, een groot pluspunt.

Met een dag gebruik van de oortjes kreeg ik zelf geen last van de oortjes. Met de meegeleverde oortjes kunnen deze ook dusdanig worden aangepast, zodat deze perfect in de oren zit.

Conclusie

De B&O E4 is een veelzijdige in-ear oordopjes. De E4 kan perfect worden gebruikt bij het reizen. De noise cancelling zorgt ervoor dat je je even in de muziek af kan sluiten van het drukke bestaan. Genieten van de mooie tonen op klassiek, dance, trance, house of zelfs hardstyle. De bas klinkt over het algemeen best goed van de headset. Bij sommige nummers kan dit wat heftig overkomen, maar daar is ook snel aan te wennen. Doordat de bas wel wat meer aanwezig is dan de ‘algemene en standaard’ in ears van tegenwoordig, zorgt het er wel voor dat je direct bent afgesloten van de wereld en compleet opleeft in de muziek. Soms voelt het wel alsof de hogere tonen een beetje worden afgevlakt, waardoor het gevoel leeft dat er bepaalde high-hats worden gemist.

De noise cancelling werkt in mijn optiek erg goed, een dag op kantoor werken – waar je normaliter elke 10 seconden met een vraag wordt afgeleid of dergelijke, resulteerde eerder in een zeer productieve dag, omdat je met de E4 kan ontsluiten van de omgeving wanneer gewenst. Ik heb dit niet met het OV kunnen testen omdat ik zelf niet met het OV reis, maar ik weet wel op voorhand dat de Beoplay E4 een hoop herrie van de omgeving en gillende kinderen op kan pakken en netjes af kan vlakken met een rustige ‘white noise’.

Kortom, het geluid van de E4 is voor mijn gevoel erg goed. Helaas hangt daar wel weer een prijskaartje aan. Met ongeveer 249 euro (tijd van schrijven), is de Beoplay E4 ook niet goedkoop te noemen. Toch klinkt de in-ear headset wel erg goed, voor… een in-ear.. Dit valt ook niet te vergelijken met een H4, waar het geluid vaak heel anders overkomt (ook door de grotere drivers die een echte oordopjes heeft).

Het is overigens jammer dat de E4 niet verder qua geluid te tweaken is via de Beoplay software. Dit kan echter wel via een equalizer van bijvoorbeeld Spotify.

Hoe dan ook is de B&O Beoplay E4 goede in-ear oordopjes met de goede extra’s dat er noise cancelling op zit. Wil je tijdens het reizen geen warme oren van dichte headsets, dan is de E4 zeker iets om te overwegen!

Ik geef de Beoplay E4, 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!