vr. jul 10th, 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Corsair Gaming VOID Pro RGB Wireless Special Edition

Doordat ik mijn vriendin in de afgelopen maand in Zuid Afrika ten huwelijk heb mogen vragen (bovenop Leeukop bij zonsopkomst! :D), is het even stil geweest in dit kamp! Uiteraard ga ik met alle plezier weer verder, en dat moment is hier! Met een Corsair headset en headset stand!
Corsair Gaming VOID Pro RGB Wireless Special Edition

Corsair Gaming VOID Pro RGB Wireless Special Edition

Pluspunten
 • Erg goed bereik + dongle/stand – Geen storing of lag
 • 7.1 headset/Dolby
 • Helder geluid
 • Duidelijke microfoon en meegeleverde popfilter
 • ‘Tot’ 16 uur accuduur
 • Makkelijk te gebruiken software
 • Flexibele headset
 • RGB op de oorschelpen en in de standaard
Minpunten
 • Verlichting snoept van de accu
 • Voelt wel erg plastic aan – de stand is wel solide!
 • Prijs van 140 euro maakt het wat aan de hoge kant
 • De VOID zit los om het hoofd waardoor bij iets oprapen van de grond deze snel wegglijd
 • De ST100 is met 66+ euro aan de forse kant

Inleiding

Doordat ik mijn vriendin in de afgelopen maand in Zuid Afrika ten huwelijk heb mogen vragen (bovenop Leeukop bij zonsopkomst! :D), is het even stil geweest in dit kamp! Uiteraard ben ik nog lang niet gestopt met het reviewen en trachtte ik zo spoedig mogelijk weer te beginnen met mijn reviews. En dat moment is hier! Vanuit Corsair ontving ik twee producten, namelijk de VOID Pro RGB Wireless en de ST100 RGB Premium Headset Stand. In deze review behandel ik beide producten.

Headphone Warranty
Two years

Frequency Response
20Hz – 20 kHz

Impedance
32k Ohms @ 1 kHz

Drivers
50mm

Connector
USB Type A

MICROPHONE Type
Unidirectional noise cancelling

Impedance
2.0k Ohms

Frequency Response
100Hz to 10kHz

Sensitivity
-38dB (+/-3dB)

Uitpakken

Zoals in de intro aangegeven zijn er vanuit Corsair twee producten ontvangen. De VOID Pro RGB en de ST100.

Allereerst pak ik even de hoofdtelefoonstandaard uit, de hoofdtelefoon moet ik immers aan zo’n standaard kunnen hangen :).

In de doos zit een handleiding en een USB 3.1 kabel.

De USB 3.1 kabel gaat aan de achterkant van de stand. Aan de bovenkant zit een USB 3.1 aansluiting voor de dongle. Rechts zit een 3.5mm en USB 3.1 aansluiting

De onderkant van de stand heeft een rubberen laag, zodat deze niet continue verschuift. De poot zelf is erg ook best zwaar (aan de onderkant). Dit zorgt er uiteraard weer voor dat de stand netjes rechtop blijft staan.

Ook wordt netjes bij de VOID Pro een handleiding meegestuurd.

Wat erg fijn is, is dat de Corsair een popfilter meelevert voor de microfoon. Er is namelijk voor de luisteraars niets irritanter dan het constante gepop van iemand die recht in de microfoon praat/blaast, de popfilter vermindert dit.

Bij de headset wordt netjes een dockingstation geleverd (die zit naar mijn weten niet bij de ‘goedkopere’ modellen). Een USB Dongle waarmee de headset verbinding maakt en oplaadkabel worden ook netjes meegeleverd.

In zijn totaliteit ziet het setje er best netjes uit. Uiteraard staan beide op dit moment nog uit :).

Bij het aansluiten van de stand en headset lichtte de ring in de voet op. Daarnaast wordt het Corsair logo mooi verlicht. Deze knippert overigens niet!

Wanneer de microfoon naar boven wordt gericht, gaat deze automatisch op mute.

Zoals eerder aangegeven wordt het logo van Corsair netjes verlicht. Deze kan ook lekker meeknipperen op de kleuren.

Op de linker oorschelp zit een mute en powerbutton. De oppervlakte (plastic) is behoorlijk gevoelig voor ‘vette’ strepen.

Wanneer de headset aan staat, knippert er een klein groen lampje. Boven dit lampje zit de oplaad aansluiting voor USB. Daarboven zit de volumeknop. Bij het indrukken van de knop wordt een ander profiel (muziek, film, competitive) gekozen.

Gebruik

Ondanks dat het een gesloten ontwerp is, wordt bij dagelijks gebruik de headset niet warm. Zelfs tijdens het werken/gamen/luisteren van muziek of dergelijke is de headset echt ‘uren’ gebruikt. Na die tijd voelde mijn oren niet warm aan. Dit komt omdat er een ‘luchtende’ memoryfoam in de oorschelpen zijn verwerkt. De oorschelpen kunnen gemakkelijk worden vervangen door deze eraf te trekken en er nieuwe op te bevestigen.

De headset zit daarnaast ook erg los, het valt erg op dat bij het schudden van mijn hoofd de headset redelijk heen en weer beweegt. Het lijkt er op dat Corsair de headset in dit geval wat breder heeft gemaakt zodat deze niet gaan zweten.

Wat wel een gegeven is, is dat de headset gigantisch flexibel is. De headset is op alle manieren te buigen. Kortom, bij het één keer vallen of klemmen tussen stoel en tafel zal deze niet zomaar kapot gaan.

De microfoon klinkt overigens naar mijn mening middelmatig. Maar dat komt ook omdat ik zelf studiomicrofoons e.d. gewend ben. Voor Discord/Teamspeak e.d. is dit meer dan genoeg. Ik raad het niet aan om hiermee te gaan casten/commenten of vooral zingen :).

Software

Zoals Steelseries Engine heeft, heeft Corsair CUE (Corsair Utility Engine). Via deze software is het geluid en de RGB verlichting te beheren.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Wat ik van deze software wel jammer vindt, is dat er geen directe zichtbaarheid is hoeveel resterende accu er nog over is voor de headset. Dit is te zien om naar de settings te gaan, daar staat de percentage – redelijk omslachtig denk ik zo. Maar dit zou in de toekomst softwarematig aangepast kunnen worden.

Zoals gezegd kan er via CUE de RGB verlichting aan worden gepast. De RGB heeft verschillende opties, van breathing tot een heartbeat. Uiteraard (wanneer Select Effect wordt gekozen) kan de RGB ook worden uitgezet. Dit bevordert de batterijduur van de headset met een paar uur (over geheel gebruik).

CUE heeft ook een mogelijkheid de EQ aan te passen.Wanneer de volumeknop op de headset wordt ingedrukt, dan wordt er naar een volgende preset geswitcht. Bijvoorbeeld “Bass Boost” of “Pure Direct”. Via CUE zijn deze verder aan te passen.

Via CUE is het ook mogelijk de Dolby 7.1 te activeren. Daarnaast is voor degene die zijn eigen stem graag hoort, ‘Sidetone’ te activeren.

Linksbovenin kunnen de profielen worden aangepast. In dit geval heb ik een profiel voor muziek gemaakt. Via CUE kan dit profiel met de – zelf vooraf ingestelde – EQ automatisch worden geselecteerd als er bepaalde programma’s worden gestart. Bijvoorbeeld, wanneer VLC wordt gestart kan een profiel ‘Film’ worden geactiveerd die een EQ heeft die weer daarbij hoort. Kortom, via CUE kan een hoop worden geautomatiseerd.

Via de instellingen kunnen updates worden gedownload en de RGB worden aangepast qua verlichting. Zoals eerder gemeld staat hier de precentage van de headset – wat ik vrij omslachtig vind.

Voor de stand geldt eigenlijk hetzelfde als wat voor de VOID PRO RGB geldt. Via CUE is de belichting, EQ’s, 7.1 e.d. aan te passen.

Muziek

Muziek luister ik in alle gevallen altijd stereo (persoonlijke voorkeur). Voor mijn gevoel mist er toch een kleine bas in de headset. De MMX300 heb ik even erbij gepakt en vergeleken met de VOID PRO. Ondanks dat dit ook een prijsverschil is (en de MMX300 niet draadloos is), scheelt het best veel. Toch kan hier wel lekker naar een Darkraver of Headhunterz/Isaac worden geluisterd met de headset. De beat komt ‘redelijk’ aan. Zet alleen niet het overdreven bas profiel aan, die is naar mijn mening niet geweldig ingesteld, waardoor de mid’s en high compleet wegvallen.
Voor de rest kan ik best genieten van het geluid van de headset. Ook wanneer ik uren naar een jazz/rock playlist luister op Spotify (of Flac bestanden), raak ik niet geïrriteerd over de slechte kwaliteit van het geluid. De VOID PRO presteert voor zijn prijs in mijn optiek goed genoeg.

Wanneer het geluid op zijn max wordt gezet (ik raad het niet aan), vervormt het geluid overigens niet.

Omdat ik helaas deze recording nog niet op CD heb gebruik ik YouTube. Met de recording van de befaamde opname van Above & Beyond tracht ik te luisteren hoe de mids en highs klinken met de VOID PRO.

Na een halve liveset verder kan ik wel rustig zeggen dat de mid’s en high’s redelijk vol klinken. Het lijkt of de mid’s iets makkelijker doorkomen dan de high’s. Maar dat neemt de plezier van het luisteren naar muziek niet weg.

Ook de volgende set is met plezier meerdere malen beluisterd. De VOID PRO klinkt in mijn optiek met de standaard EQ (alles flat) prima!

Gaming

Het testen van games doe ik in dit geval via stereo audio. 7.1 is in mijn optiek vaak dermate softwarematig aangepast dat ik dat standaard al uit zet. Althans, in geval van een headset uiteraard. Waar de Corsair VOID gewoon twee drivers heeft klinkt dat in mijn optiek ook het beste.

Met Battlefield 1 en PUBG is het geluid overduidelijk, er is goed te horen waar men vandaan komt. Dit geldt van voertuigen tot voetstappen.
Met gaming kan ik uren plezier hebben aan deze headset. Het fijne van wireless headsets vind ik ook dat je er gewoon mee rond kan lopen. Zit je nou te kletsen op Discord/Teamspeak (tijdens een kleine break van het gamen), dan kan je gewoon van de tafel weglopen en door blijven praten. Aangezien de headset ook nog een behoorlijke range (12m) heeft, kan je er best ver mee komen.

Conclusie

De Corsair VOID PRO en ST100 is een leuke set. De dongle kan prima worden aangesloten op de stand die ook nog eens heftig is verlicht. De headset zelf zit in mijn optiek prima (bij normaal gebruik), wordt niet warm en is erg stevig/flexibel. Mocht je een headbangende gamer zijn die bij elke goede ‘headshot’ tegen het plafond vliegt, dan zou ik wel even verder kijken naar een headset die wat beter op zijn plek blijft zitten (of probeer deze op voorhand uit). De headset klemt daarvoor niet genoeg. Deze zit dus vrij los op het hoofd – wat in mijn optiek bij normaal gebruik prettig is.
De headset gaat best lang mee. Ik heb rond de 16 uur aan gebruik gered met geluid op een normaal niveau (22), en RGB die uit staat – zie het namelijk zelf toch niet :P.

Enige nadeel van de headset is dat de headset wel erg plastic aanvoelt, het neemt echter niet weg dat deze zeer stevig en flexibel is.

De software is in mijn optiek ook een gegeven. Deze kan de ST100 en VOID PRO zeer makkelijk bedienen.

Vergeleken met de G930 die ik vroeger had, heeft deze mijn voorkeur. In zowel hoe deze zit als het geluid dat de VOID PRO genereert. Met de lange USB oplaadkabel kan ook snel (wanneer deze op dreigt te raken) weer met kabel en al verder worden gespeeld.
Ook prefereer ik zelf de VOID PRO SE vergeleken met de Arctis 7 van SteelSeries.

Kortom, de Corsair VOID PRO RGB Wireless SE en de Corsair ST100 is een leuk setje. Met boven de 200 euro is dit setje aan de hogere kant. Wanneer er puur naar de headset wordt gekeken is de prijs van 138 euro een goede prijs. De headset is daarmee ook wat goedkoper dan de concurrent. De ST100 is bijna 70 euro en is daarmee een behoorlijk dure voet. Ondanks dat deze een 3.5mm jack heeft en twee USB 3.0 poorten moet goed gekeken worden waar de behoeften liggen. Als er puur een headset stand nodig is, kijk dan even verder. Zeg je dagelijks “yeey yeey yeeey, ik ben gek op RGB”, dan is dit echt de ideale headset stand voor jou!
Voor degene die op zoek is naar een gaming headset die ook nog eens wireless is, zou ik zeker ik zeker de VOID Pro overwegen!

Van mij krijgt dit setje 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zet iiyama niet alleen gaming monitoren op de markt, maar ook voor zakelijk gebruik. Vandaag ga ik in op een wat grotere variant. Een 43 inch X4372UHSU-B1!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zijn de schermen van iiyama niet alleen voor werk, maar ook voor gamen. En dat laten ze maar weer zien met de iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1. Hoe goed deze werkt? Dat lees je in deze review!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur ze richten zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Vandaag nemen wij de PX7 onder de loop!

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op kan laten rusten. Door de stoffen afwerking blijven in iedere geval je voeten warm t.o.v. een laminate vloer!

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat zoeken wij in deze review uit!

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort XT Duo Clone! Is deze sneller? Dat zoek ik uit!

De Steelseries Apex 7, is de goedkopere variant van de Apex Pro. Een toetsenbord waar de drukgevoeligheid kon worden aangepast (zelfs per toets). De Apex 7 heeft wel dezelfde layout, en zelfs hetzelfde LCD schermpje. Hoe bevalt dit toetsenbord? Ik zoek het uit!

ASRock bracht niet heel erg lang geleden de X570 Creator uit. Een ultiem bordje voor de ultieme gebruiker. Hoe deze X570 moederbord i.c.m. een Ryzen 3700x is? Ik zoek het in deze review uit!

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken we een fan van Sharkoon onder handen, de Sharkoon Shark Blades RGB Fan. Hoe deze mij bevalt? Dat lees je in deze review.

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken we een RGB strip van Sharkoon onder handen, de Sharkoon Shark Blades RGB Strip. Hoe deze mij bevalt? Dat lees je in deze review.

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Sharkoon bracht met de Elbrus 2 een nieuwe stoel uit, hoe deze is? Ik zoek het uit!

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Maar, is er ook een stoel voor een lager budget te krijgen die hetzelfde doet als de duurdere tegenhangers? Ik zoek het uit met de Sharkoon Elbrus 1!

De Sennheiser Momentum Wireless 3 is de opvolger van de Momentum 2. Een koptelefoon die destijds al erg goed werd ontvangen. Helaas heb ik nooit de kans gehad de 2 te reviewen. Maar dat gaan wij inhalen met de 3! Hoe is de Momentum Wireless 3? Ik zoek het uit.

Het is alweer even geleden dat de PXC 550 uitkwam, een headset die een hoop harten veroverden, niet alleen vanwege de ANC mogelijkheden maar vanwege de kwaliteit van audio. Vandaag de dag is er een nieuwe variant uit, de PXC 550-II.

HP is natuurlijk geen onbekende in de markt van notebooks. Onder de HP Omen brand worden de high-end gaming producten uitgegeven. De brand HP Pavilion zijn er een aantal gaming laptops uitgegeven voor degene die op zoek is naar een gaming laptop, en die daarmee toch uit de voeten kan.

Een smart home met slimme verlichting, hoe slim is dat nou eigenlijk? Vandaag de dag brengen verschillende brands lampen en producten uit, waaronder Trust. In deze review in ga ik dieper in op de producten van Trust.

Western Digital heeft een aantal nieuwe WD Black producten op de markt gezet. En vandaag is het tijd om één van die producten onder de loep te nemen. Namelijk de WD Black D10 Game Drive 8TB!