zo. jul 5th, 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Beyerdynamic Custom Game

Na mijn vorige review van de MMX300 vroeg ik mij af wat Beyerdynamic nog meer voor producten had, na het snel Googlen kwam ik erachter dat de Custom Game erg geliefd is, en dat wilde ik wel eens proberen. Kort erna had ik de headset in huis.
Beyerdynamic Custom Game

Beyerdynamic Custom Game

Pluspunten
 • Erg comfortabel
 • Veel details, met name in hoog en laag
 • Stevige headset, biedt veel voor het geld
 • Custom slider maakt het een veelvoudige headset
 • Gemakkelijk aan te passen microfoon
 • Onderdelen zijn gemakkelijk te vervangen
Minpunten
 • Het is wel jammer dat er geen extra kabel is meegeleverd (zonder microfoon), dit zou het ook een ideale headset voor het reizen kunnen maken
 • Met bijna 200 euro is het geen goedkope headset, je krijgt er echter wel iets voor terug

Inleiding

Na mijn vorige review van de MMX300 vroeg ik mij af wat Beyerdynamic nog meer voor producten had, na het snel Googlen kwam ik erachter dat de Custom Game erg geliefd is, en dat wilde ik wel eens proberen. Kort erna had ik de headset in huis.

Omdat mijn Sony spiegelreflexcamera op één of andere manier niet meer werkt, heb ik helaas de foto’s met een mobiel moeten maken. Mijn excuses voor het ongemak! Mocht er iemand per toeval een Sony Alpha camera aan willen bevelen, geef gerust een gil! 😉

Specificaties

De specificaties zijn als volgt:

Transducer type

Dynamic

Operating principle

Closed

Frequency response

5 – 35,000 Hz

Nominal impedance

16 Ω per system

Nominal SPL

96 dB

T.H.D

< 0.2%

Power handling capacity

100 mW

Sound coupling to the ear

Circumaural

Ambient noise attenuation

approx. 18 dBA

Headband pressure

approx. 5.6 N

Microphone Transducer type

Condenser (back electret)

Polar pattern

Cardioid

Frequency response

30 – 18,000 Hz

Length mic boom

approx. 150 mm

Weight without cable

282 g [9.9 oz]

Length and type of cable

1.6 m [5.2 ft] cable with remote control
0.8 m [2.6 ft] Y-extension

Connection

Gold-plated mini stereo jack plug
(3.5 mm) & 1/4″ adapter (6.35 mm), extension cable with 2 separate mini jack plugs
(3.5 mm) (Line & Mic)

Accessories

Detachable cable with remote control, extension cable for PC

Uitpakken

Laten wij zoals vanouds beginnen met de unboxing!

Wat al direct zichtbaar is, is dat de headset ook kan worden gebruikt voor de console. In dit geval hebben ze dit afgebeeld met een PS4, maar een Xbox zou ook moeten werken, waar het om een 3.5mm aansluiting gaat :).

Aan de rechterkant staat het volgende:

 • Custom Game Sound Slider
  Custom Game adapts to you and your environment. Choose the best setting for your game from four audio profiles.
 • Maximum control
  You have everything at your fingertips: the cable remote control allows you to have complete control whether on the PC or console.
 • Flexible microphone concept
  The professional gooseneck microphone can be ideally positioned and provides optimum speech intelligibility whilst you’re gaming or on the phone.
 • Ultimate in gaming comfort
  Super robust yet extremely comfortable: high-quality materials and solid workmanship ensure that the headset will fit comfortably for years and years to come.

Hoe vaak kom je in je leven tegen dat je een inbussleutel bij je headset krijgt? Niet vaak, Beyerdynamic doet het net even anders. De zijkanten van de headset kunnen open worden gedraaid om van plaatjes te wisselen.

Uit de volgende ‘zijkantjes’ kunnen worden gekozen! Uiteraard ontbreekt de handleiding niet :).

Vrij duidelijke uitleg! Per oorschelp is de bas aan te passen naar vier standen.
Onder deze afbeelding staan de vier standen.

Er worden standaard bij deze headset twee kabels meegeleverd. De onderste kabel dient met de microfoon kant in de headset te worden gestopt, de andere zijde gaat in een controler… of! in de bovenstaande kabel, die in de hoofdtelefoon en microfoon-poort van een computer worden gestopt.

De headset is in iedere geval erg flexibel. Eveneens is het vrij opvallend dat ook naast de Beyerdynamic MMX300 de Custom Game erg gemakkelijk aan te passen is qua onderdelen, voor wanneer deze bijvoorbeeld verslijten.

De slider even vanuit een andere hoek gefotografeerd. Bij het helemaal ‘open sliden’ (naar onderen), wordt de bas ‘zwaarder’. bij het dichtzetten (naar boven), wordt de bas ‘lichter’.

Voordeel van deze headset is, is dat alles gemakkelijk te vervangen is. Zo ook de hoofdband, voor wanneer deze versleten is.

De gooseneck (microfoon) is erg flexibel en zit standaard aan de kabel vast. Dit is in mijn optiek wel een gemis, het had makkelijker geweest als de microfoon op de headset zat waardoor deze op mute ging bij het omhoog klappen, of iets dergelijks.

Microfoon en geluid

De Beyerdynamic Custom Game heeft een flexibele microfoon die gemakkelijk te bewegen is, wanneer deze niet wordt gebruikt dan kan deze naar achteren (buiten het gezichtsveld) worden gezet.
Het geluid van de microfoon is erg goed, ik heb meerdere malen van livestream viewers en vrienden via Teamspeak/Discord gehoord, dat de microfoon erg vol en duidelijk klinkt. Bij het zelf terugluisteren merk ik dit zelf ook. De microfoon is net zo vol als de MMX300 (waar ik in mijn vorige review audiofragmenten van heb staan).

Doordat de headset in zijn bas gemakkelijk aan te passen is, is dit een headset voor meerdere muziek/game genres. Wie even heftig naar heavy metal of hardcore wilt luisteren met een flinke dosis bas, die zet de sliders even helemaal open. Voor diegene die even weg wilt zwijmelen op jazz of klassiek kan de sliders op één na dicht/of helemaal dicht uren genieten.
Dit geldt echter ook met games. Speel je graag in een – laat maar zeggen – Battlefield 4 Metro map waar de explosies 24/7 doorgaan, dan heeft een gemiddelde gamer er weinig zin in dat de headset van zijn hoofd af trilt. Door even de slider aan te passen is er weer fijn verder te gamen. Ik vind dit eerlijk gezegd echt een geweldig handige toevoeging voor een gaming-headset. Het scheelt weer zoeken naar ideale presets e.d.

Over gamen gesproken, de headset is qua geluid erg helder. Zo kon ik vaak al auto’s/voetstappen in PUBG aan horen komen, terwijl mijn teammaten elkaar aan het teabaggen waren. De helderheid zorgde er bij mij voor dat ik ook erg gericht wist waar een ‘enemy’ was.
In de andere games zorgde de headset voor mij ook veel plezier. Battlefield 1 zorgt voor erg mooie effecten. De explosies en voetstappen zorgde ook daar dat iemand erg snel te pinpointen was.

Tijdens het schrijven van deze review heb ik ook mijn headset op gehad en ben ik verschillende nummers (aparte genres) gaan luisteren, en viel het mij op dat het best fijn is dat er gemakkelijk een slider kan worden aangepast. Hierdoor stoor je je niet snel aan de te lage of hoge bas.

Conclusie

Beyerdynamic is niet lang thuis in de gaming headsets, maar heeft wel iets neergezet in die korte tijd dat zij bezig zijn. De Custom Game kreeg bij mij een warm welkom. De headset zit voor mij erg lekker en het geluid is in mijn optiek subliem. Dit in combinatie met de ASUS Phoebus kreeg ik erg goed geluid te horen. Zelf heb ik tijdens behoorlijk lange gamesessies niet gehad dat de oorschelpen warm aanvoelde. Maar ik kan begrijpen dat mensen die daar erg gevoelig voor zijn hier last van krijgen, waar de headset goed afsluit!
Voordeel van de headset is dat deze niet klemt, en erg flexibel is. In mijn optiek is de headset ook echt gebouwd als een tank. Ergo, bij het vallen lijkt het mij niet dat deze headset direct kapot is (heb het niet getest, maar het voelt wel erg kwalitatief aan).

Wat ik wel jammer vind, is dat er geen extra losse kabel bij zit (zonder microfoon), dit zou namelijk ook een ideale headset zijn om mee te reizen, waar de omgeving best goed passief wordt gedempt. Maar hier is (meen ik) de Beyerdynamic Custom One Pro voor (toch had een kabeltje van een paar euro wel een groot verschil kunnen maken).

Daarnaast is het jammer de volume en mute knop een beetje goedkoop aanvoelen. Bij andere headsets is het gemakkelijk even de microfoon omhoog klikken – waardoor deze op mute gaat. Bij de headsets van Beyerdynamic dient er een slider te worden gebruikt, die eerlijk gezegd niet erg kwalitatief aanvoelt. Ik vraag mij ergens ook af hoe lang dat blijft werken. Eveneens voelt het ‘volume-wieltje’ ook niet van topkwaliteit. Het heeft echter wel weer zijn voordeel dat de kabels e.d. gemakkelijk los te halen zijn, en dus te vervangen zijn.
Toch had ik liever een volumeknop of dergelijke op de headset zelf willen zien.

Het fijne van deze headset is, is dat deze ook gewoon op de console kan worden gebruikt. Zo is er gemakkelijk te switchen tussen een computer en console.

Hoe dan ook is het geluid in mijn optiek erg goed. In mijn optiek is het ook een voordeel dat de Custom Slider het een erg flexibele headset maakt. Zo kan deze ideaal voor elke speel of muziekstijl worden ingesteld. Wanneer het bas te zwaar of te licht is, is er een simpele handeling benodigd, waarbij deze direct kan worden aangepast. Dit zorgt wel voor een optimaal gebruik.

Kortom, de Beyerdynamic Custom Game is een veelzijdige headset die gemakkelijk aan te passen is. Het geluid is gemakkelijk naar wens aan te passen en is ook nog eens erg helder. De headset zit erg lekker maar heeft helaas een ‘matige’ volumeknop en mute-slider.

Desondanks krijgt de koptelefoon door de veelzijdigheid 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zet iiyama niet alleen gaming monitoren op de markt, maar ook voor zakelijk gebruik. Vandaag ga ik in op een wat grotere variant. Een 43 inch X4372UHSU-B1!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zijn de schermen van iiyama niet alleen voor werk, maar ook voor gamen. En dat laten ze maar weer zien met de iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1. Hoe goed deze werkt? Dat lees je in deze review!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur ze richten zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Vandaag nemen wij de PX7 onder de loop!

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op kan laten rusten. Door de stoffen afwerking blijven in iedere geval je voeten warm t.o.v. een laminate vloer!

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat zoeken wij in deze review uit!

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort XT Duo Clone! Is deze sneller? Dat zoek ik uit!

De Steelseries Apex 7, is de goedkopere variant van de Apex Pro. Een toetsenbord waar de drukgevoeligheid kon worden aangepast (zelfs per toets). De Apex 7 heeft wel dezelfde layout, en zelfs hetzelfde LCD schermpje. Hoe bevalt dit toetsenbord? Ik zoek het uit!

ASRock bracht niet heel erg lang geleden de X570 Creator uit. Een ultiem bordje voor de ultieme gebruiker. Hoe deze X570 moederbord i.c.m. een Ryzen 3700x is? Ik zoek het in deze review uit!

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken we een fan van Sharkoon onder handen, de Sharkoon Shark Blades RGB Fan. Hoe deze mij bevalt? Dat lees je in deze review.

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken we een RGB strip van Sharkoon onder handen, de Sharkoon Shark Blades RGB Strip. Hoe deze mij bevalt? Dat lees je in deze review.

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Sharkoon bracht met de Elbrus 2 een nieuwe stoel uit, hoe deze is? Ik zoek het uit!

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Maar, is er ook een stoel voor een lager budget te krijgen die hetzelfde doet als de duurdere tegenhangers? Ik zoek het uit met de Sharkoon Elbrus 1!

De Sennheiser Momentum Wireless 3 is de opvolger van de Momentum 2. Een koptelefoon die destijds al erg goed werd ontvangen. Helaas heb ik nooit de kans gehad de 2 te reviewen. Maar dat gaan wij inhalen met de 3! Hoe is de Momentum Wireless 3? Ik zoek het uit.

Het is alweer even geleden dat de PXC 550 uitkwam, een headset die een hoop harten veroverden, niet alleen vanwege de ANC mogelijkheden maar vanwege de kwaliteit van audio. Vandaag de dag is er een nieuwe variant uit, de PXC 550-II.

HP is natuurlijk geen onbekende in de markt van notebooks. Onder de HP Omen brand worden de high-end gaming producten uitgegeven. De brand HP Pavilion zijn er een aantal gaming laptops uitgegeven voor degene die op zoek is naar een gaming laptop, en die daarmee toch uit de voeten kan.

Een smart home met slimme verlichting, hoe slim is dat nou eigenlijk? Vandaag de dag brengen verschillende brands lampen en producten uit, waaronder Trust. In deze review in ga ik dieper in op de producten van Trust.

Western Digital heeft een aantal nieuwe WD Black producten op de markt gezet. En vandaag is het tijd om één van die producten onder de loep te nemen. Namelijk de WD Black D10 Game Drive 8TB!

Afgelopen jaar kon ik de Predator Orion 9000 reviewen. En dat is in dit geval weer zo, echter maak ik nu gebruik van een ‘goedkopere’ variant met één 1080Ti ipv twee, 1 PCI-e SSD ipv twee. Of hier een groot verschil in zit, we gaan het uitzoeken?