3 december 2017

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Beyerdynamic Custom Game

Na mijn vorige review van de MMX300 vroeg ik mij af wat Beyerdynamic nog meer voor producten had, na het snel Googlen kwam ik erachter dat de Custom Game erg geliefd is, en dat wilde ik wel eens proberen. Kort erna had ik de headset in huis.
Beyerdynamic Custom Game

Beyerdynamic Custom Game

Pluspunten
 • Erg comfortabel
 • Veel details, met name in hoog en laag
 • Stevige headset, biedt veel voor het geld
 • Custom slider maakt het een veelvoudige headset
 • Gemakkelijk aan te passen microfoon
 • Onderdelen zijn gemakkelijk te vervangen
Minpunten
 • Het is wel jammer dat er geen extra kabel is meegeleverd (zonder microfoon), dit zou het ook een ideale headset voor het reizen kunnen maken
 • Met bijna 200 euro is het geen goedkope headset, je krijgt er echter wel iets voor terug

Inleiding

Na mijn vorige review van de MMX300 vroeg ik mij af wat Beyerdynamic nog meer voor producten had, na het snel Googlen kwam ik erachter dat de Custom Game erg geliefd is, en dat wilde ik wel eens proberen. Kort erna had ik de headset in huis.

Omdat mijn Sony spiegelreflexcamera op één of andere manier niet meer werkt, heb ik helaas de foto’s met een mobiel moeten maken. Mijn excuses voor het ongemak! Mocht er iemand per toeval een Sony Alpha camera aan willen bevelen, geef gerust een gil! 😉

Specificaties

De specificaties zijn als volgt:

Transducer type

Dynamic

Operating principle

Closed

Frequency response

5 – 35,000 Hz

Nominal impedance

16 Ω per system

Nominal SPL

96 dB

T.H.D

< 0.2%

Power handling capacity

100 mW

Sound coupling to the ear

Circumaural

Ambient noise attenuation

approx. 18 dBA

Headband pressure

approx. 5.6 N

Microphone Transducer type

Condenser (back electret)

Polar pattern

Cardioid

Frequency response

30 – 18,000 Hz

Length mic boom

approx. 150 mm

Weight without cable

282 g [9.9 oz]

Length and type of cable

1.6 m [5.2 ft] cable with remote control
0.8 m [2.6 ft] Y-extension

Connection

Gold-plated mini stereo jack plug
(3.5 mm) & 1/4″ adapter (6.35 mm), extension cable with 2 separate mini jack plugs
(3.5 mm) (Line & Mic)

Accessories

Detachable cable with remote control, extension cable for PC

Uitpakken

Laten wij zoals vanouds beginnen met de unboxing!

Wat al direct zichtbaar is, is dat de headset ook kan worden gebruikt voor de console. In dit geval hebben ze dit afgebeeld met een PS4, maar een Xbox zou ook moeten werken, waar het om een 3.5mm aansluiting gaat :).

Aan de rechterkant staat het volgende:

 • Custom Game Sound Slider
  Custom Game adapts to you and your environment. Choose the best setting for your game from four audio profiles.
 • Maximum control
  You have everything at your fingertips: the cable remote control allows you to have complete control whether on the PC or console.
 • Flexible microphone concept
  The professional gooseneck microphone can be ideally positioned and provides optimum speech intelligibility whilst you’re gaming or on the phone.
 • Ultimate in gaming comfort
  Super robust yet extremely comfortable: high-quality materials and solid workmanship ensure that the headset will fit comfortably for years and years to come.

Hoe vaak kom je in je leven tegen dat je een inbussleutel bij je headset krijgt? Niet vaak, Beyerdynamic doet het net even anders. De zijkanten van de headset kunnen open worden gedraaid om van plaatjes te wisselen.

Uit de volgende ‘zijkantjes’ kunnen worden gekozen! Uiteraard ontbreekt de handleiding niet :).

Vrij duidelijke uitleg! Per oorschelp is de bas aan te passen naar vier standen.
Onder deze afbeelding staan de vier standen.

Er worden standaard bij deze headset twee kabels meegeleverd. De onderste kabel dient met de microfoon kant in de headset te worden gestopt, de andere zijde gaat in een controler… of! in de bovenstaande kabel, die in de hoofdtelefoon en microfoon-poort van een computer worden gestopt.

De headset is in iedere geval erg flexibel. Eveneens is het vrij opvallend dat ook naast de Beyerdynamic MMX300 de Custom Game erg gemakkelijk aan te passen is qua onderdelen, voor wanneer deze bijvoorbeeld verslijten.

De slider even vanuit een andere hoek gefotografeerd. Bij het helemaal ‘open sliden’ (naar onderen), wordt de bas ‘zwaarder’. bij het dichtzetten (naar boven), wordt de bas ‘lichter’.

Voordeel van deze headset is, is dat alles gemakkelijk te vervangen is. Zo ook de hoofdband, voor wanneer deze versleten is.

De gooseneck (microfoon) is erg flexibel en zit standaard aan de kabel vast. Dit is in mijn optiek wel een gemis, het had makkelijker geweest als de microfoon op de headset zat waardoor deze op mute ging bij het omhoog klappen, of iets dergelijks.

Microfoon en geluid

De Beyerdynamic Custom Game heeft een flexibele microfoon die gemakkelijk te bewegen is, wanneer deze niet wordt gebruikt dan kan deze naar achteren (buiten het gezichtsveld) worden gezet.
Het geluid van de microfoon is erg goed, ik heb meerdere malen van livestream viewers en vrienden via Teamspeak/Discord gehoord, dat de microfoon erg vol en duidelijk klinkt. Bij het zelf terugluisteren merk ik dit zelf ook. De microfoon is net zo vol als de MMX300 (waar ik in mijn vorige review audiofragmenten van heb staan).

Doordat de headset in zijn bas gemakkelijk aan te passen is, is dit een headset voor meerdere muziek/game genres. Wie even heftig naar heavy metal of hardcore wilt luisteren met een flinke dosis bas, die zet de sliders even helemaal open. Voor diegene die even weg wilt zwijmelen op jazz of klassiek kan de sliders op één na dicht/of helemaal dicht uren genieten.
Dit geldt echter ook met games. Speel je graag in een – laat maar zeggen – Battlefield 4 Metro map waar de explosies 24/7 doorgaan, dan heeft een gemiddelde gamer er weinig zin in dat de headset van zijn hoofd af trilt. Door even de slider aan te passen is er weer fijn verder te gamen. Ik vind dit eerlijk gezegd echt een geweldig handige toevoeging voor een gaming-headset. Het scheelt weer zoeken naar ideale presets e.d.

Over gamen gesproken, de headset is qua geluid erg helder. Zo kon ik vaak al auto’s/voetstappen in PUBG aan horen komen, terwijl mijn teammaten elkaar aan het teabaggen waren. De helderheid zorgde er bij mij voor dat ik ook erg gericht wist waar een ‘enemy’ was.
In de andere games zorgde de headset voor mij ook veel plezier. Battlefield 1 zorgt voor erg mooie effecten. De explosies en voetstappen zorgde ook daar dat iemand erg snel te pinpointen was.

Tijdens het schrijven van deze review heb ik ook mijn headset op gehad en ben ik verschillende nummers (aparte genres) gaan luisteren, en viel het mij op dat het best fijn is dat er gemakkelijk een slider kan worden aangepast. Hierdoor stoor je je niet snel aan de te lage of hoge bas.

Conclusie

Beyerdynamic is niet lang thuis in de gaming headsets, maar heeft wel iets neergezet in die korte tijd dat zij bezig zijn. De Custom Game kreeg bij mij een warm welkom. De headset zit voor mij erg lekker en het geluid is in mijn optiek subliem. Dit in combinatie met de ASUS Phoebus kreeg ik erg goed geluid te horen. Zelf heb ik tijdens behoorlijk lange gamesessies niet gehad dat de oorschelpen warm aanvoelde. Maar ik kan begrijpen dat mensen die daar erg gevoelig voor zijn hier last van krijgen, waar de headset goed afsluit!
Voordeel van de headset is dat deze niet klemt, en erg flexibel is. In mijn optiek is de headset ook echt gebouwd als een tank. Ergo, bij het vallen lijkt het mij niet dat deze headset direct kapot is (heb het niet getest, maar het voelt wel erg kwalitatief aan).

Wat ik wel jammer vind, is dat er geen extra losse kabel bij zit (zonder microfoon), dit zou namelijk ook een ideale headset zijn om mee te reizen, waar de omgeving best goed passief wordt gedempt. Maar hier is (meen ik) de Beyerdynamic Custom One Pro voor (toch had een kabeltje van een paar euro wel een groot verschil kunnen maken).

Daarnaast is het jammer de volume en mute knop een beetje goedkoop aanvoelen. Bij andere headsets is het gemakkelijk even de microfoon omhoog klikken – waardoor deze op mute gaat. Bij de headsets van Beyerdynamic dient er een slider te worden gebruikt, die eerlijk gezegd niet erg kwalitatief aanvoelt. Ik vraag mij ergens ook af hoe lang dat blijft werken. Eveneens voelt het ‘volume-wieltje’ ook niet van topkwaliteit. Het heeft echter wel weer zijn voordeel dat de kabels e.d. gemakkelijk los te halen zijn, en dus te vervangen zijn.
Toch had ik liever een volumeknop of dergelijke op de headset zelf willen zien.

Het fijne van deze headset is, is dat deze ook gewoon op de console kan worden gebruikt. Zo is er gemakkelijk te switchen tussen een computer en console.

Hoe dan ook is het geluid in mijn optiek erg goed. In mijn optiek is het ook een voordeel dat de Custom Slider het een erg flexibele headset maakt. Zo kan deze ideaal voor elke speel of muziekstijl worden ingesteld. Wanneer het bas te zwaar of te licht is, is er een simpele handeling benodigd, waarbij deze direct kan worden aangepast. Dit zorgt wel voor een optimaal gebruik.

Kortom, de Beyerdynamic Custom Game is een veelzijdige headset die gemakkelijk aan te passen is. Het geluid is gemakkelijk naar wens aan te passen en is ook nog eens erg helder. De headset zit erg lekker maar heeft helaas een ‘matige’ volumeknop en mute-slider.

Desondanks krijgt de koptelefoon door de veelzijdigheid 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!