za. jul 11th, 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Bang & Olufsen BeoPlay E4

Bang & Olufsen, wie kent het niet. Het gerenommeerde Deense bedrijf brengt al jaar en dag luxe high-end audio producten op de markt brengt. Sinds een aantal maanden is de Beoplay E4 op de markt, in-ear oordopjes met noise cancelling. Het werd maar eens tijd deze te gaan reviewen.
Bang & Olufsen BeoPlay E4

Bang & Olufsen BeoPlay E4

Pluspunten
  • Noise cancelling
  • Meegeleverde oortjes
  • Kwaliteit van materialen
  • Switch om de omgeving te beluisteren, handig in de trein!
  • Nette pouch
Minpunten
  • Omdat de E4 niet via bluetooth connected is, is deze qua presets/equalizer niet aan te passen. Dit dient te gebeuren via bijvoorbeeld een Spotify etc
  • Met een prijs van 250 euro gemiddeld (tijd van schrijven), is het geen goedkoop setje.

Inleiding

Bang & Olufsen, wie kent het niet. Het gerenommeerde Deense bedrijf brengt sinds jaar en dag luxe high-end audio producten op de markt. Sinds een aantal maanden is de Beoplay E4 op de markt, in-ear oordopjes met noise cancelling. Het werd maar eens tijd deze te gaan reviewen.

Specificaties

DESIGNER:

Jakob
Wagner

DIMENSIONS:

20 x 30 x
23 mm

WEIGHT:

50 g

MATERIALS:

Stainless Steel/Rubber/Polymer

COLOURS:

Black

REMOTE:

Remote optimised for iOS.

SPEAKERS:

Electro-dynamic 10.8 mm driver

FREQUENCY RANGE:

20 – 16,000Hz

MICROPHONE:

MicroElectrical-Mechanical System (MEMS)

ACTIVE
NOISE CANCELLATION:

Beoplay E4
features hybrid Active Noise Cancellation.

BATTERY:

Rechargeable
Lithium-Ion battery – Capacity 350 mAh – Up to 20 hours with ANC – Charging
time: approx. 2.5 hours

CONNECTIONS:

– 1.30 m cable with 3.5 mm mini-jack connection

– USB to Micro USB for charging and updating

IN THE BOX:

– Beoplay E4 earphones with T-200 ComplyTM ear tips (M)

– Silicone ear tips: XS, S, M and L

– Flight adaptor

– Carrying pouch

– Quick Start guide

–  USB to Micro USB cable for charging

Uitpakken

Via B&O ontving ik na mijn vorige review van de H4 de E4, de E van eardupjes.. 😛 En H van hoofd gewei. Ergo, hoofdtelefoon.

Afin, de Beoplay E4 is een in-ear oordopjes. De E8 zijn wireless in-ear oordopjes. Deze komen in een andere review terug!

Voor degene die liever een video ziet van de unboxing – like a pro, bekijk het onderstaande filmpje:

Deze review gaat dus puur over de Beoplay E4!

De E4 is in iedere geval netjes ingepakt. In een zachte cover.

B&O levert de volgende dingen mee, een aansluiting voor een vliegtuig, USB cord en meerdere oordopjes; small, medium en XL. Eveneens zitten er speciale oordopjes bij het setje die dienen te worden gebruikt bij noise cancelling (omdat die het geluid beter afsluiten). Als laatst mag ik de pouch niet vergeten. Een zacht tasje wordt meegeleverd waar de E4 in op kan worden geborgen.

Ook bij de E4 heeft B&O erg goed op de design gelet. Ik moet bekennen dat ik de E4 er echt netjes uit vind zien. Een klassiek/net ontwerp met mooie kleuren.

De jack is 4-pollig en kan worden gebruikt in bijvoorbeeld een iPhone (gedurende deze test heb ik de iPhone 6 gebruikt). Het ‘kastje’ met B&O erop is het device dat er voor zorgt dat de noise cancelling aan kan worden gezet. Hier zit ook een micro-usb aansluiting op. Hier zit eveneens de batterij in verwerkt.

De noise cancelling heeft drie standen, namelijk: Uit, aan of gedempt waardoor de omgevingsgeluiden beter weer worden gegeven.

Even een klein voorbeeld, je zit in een trein en hebt noise cancelling aan staan, via een verdere switch naar (laat maar zeggen stand) 2 mute de muziek en de noise cancelling, zodat je goed kan luisteren wat er om wordt geroepen. Dit is natuurlijk ook wanneer je met iemand zou willen praten zonder moeilijk te doen (muziek op pauze en van het noise control afhalen).

De ‘controller’ zit aan de linkerkant, dit is voor de gemiddelde iPhone gebruiker even wennen, waar deze namelijk aan de rechterkant zit. Deze werkt ook volledig voor een iPhone en heeft dezelfde opties.

De oordopjes kunnen overigens gemakkelijk worden veranderd naar de grotere/kleine oordopjes door deze eraf te halen en op te zetten.

Terugkomende op de design, de E4 heeft microfoontjes in de oortjes verwerkt om goed te omgeving te kunnen meten, wat natuurlijk ook weer van toepassing is voor de noise cancelling.

En voor het reizen is er een mooi setje mee te nemen. De B&O ingepakt in het tasje.

Noise cancelling in de werkelijkheid

Noise cancelling voor een in-ear headset, zou het werken? Ik kan daar een kort antwoord over geven, jazeker! Dat werkt heel erg goed zelfs (mits de juiste oordopjes worden gebruikt). De ‘dikkere’ en isolerende oordopjes zorgen er ook al een beetje voor dat de omgeving qua geluid wordt afgeschermd.

Geluid

Onderstaande nummers zijn gebruikt om de kwaliteit van de E4 te meten.

Bij het spelen van het onderstaande nummer kwamen alle instrumenten erg goed door. Ook zang klinkt vol en duidelijk. Er is wat bas aanwezig, maar zeker niet vervelend. De bas is begrijpelijkerwijs ook minder dan de Beoplay H4 (koptelefoon). Toch klinkt de E4 best goed.

Bij het volgende nummer was de bas wel weer iets merkbaarder t.o.v. de instrumenten. Dit kan soms wat overheersend overkomen. Maar in geval van dance/trance is dat voor mijn gevoel juist wel lekker.

In onderstaand nummer klinkt de bas weer ‘lekker’, normaal en totaal niet overheersend. De instrumenten komen goed door, en de E4 geeft een vol gevoel.

Bij het volgende nummer liep het kippenvel over mijn rug. Dit ging ongeveer een minuut of 2 niet weg. De hoge klanken komen onwijs goed door. Zelfs voor een ‘ouder’ YouTube filmpje. De instrumenten op de achtergrond klinken vol en levendig.

Afsluitend met Above & Beyond, holy moly.. Feelings all around! Wat een prachtig nummer. De B&O Beoplay E4 weergeeft dit nummer prachtig. De bas is in dit nummer met deze oortjes perfect. Zelfs de Beyerdynamic MMX300 klinkt qua bas voor mijn gevoel hetzelfde als de Beoplay E4.

Grappig, ik kwam na een lange tijd (luisterde deze vroeger veel vaker) weer onderstaand nummer tegen. Na een kleine drie kwartier realiseerde ik mij pas dat ik verder moest schrijven aan deze review.

Samenvattend, qua muziek geeft de Beoplay E4 een erg vol gevoel. De bas klinkt over het geheel best wel lekker.

Software?

De Beoplay app werkt helaas niet met de B&O Beoplay E4, dit komt omdat deze niet via bluetooth in verbinding staat met een telefoon. In geval van gebruik van een equalizer dient Spotify of dergelijke te worden aangepast.

Telefoneren

Het telefoneren gaat via de E4 perfect. Op kantoor kon ik de E4 gebruiken met noise cancelling en dat klonk eerlijk gezegd best wel goed. De achtergrondgeluiden werden goed afgedekt. Aan de andere kant van de lijn kwam de microfoon erg helder over. Kortom, een groot pluspunt.

Met een dag gebruik van de oortjes kreeg ik zelf geen last van de oortjes. Met de meegeleverde oortjes kunnen deze ook dusdanig worden aangepast, zodat deze perfect in de oren zit.

Conclusie

De B&O E4 is een veelzijdige in-ear oordopjes. De E4 kan perfect worden gebruikt bij het reizen. De noise cancelling zorgt ervoor dat je je even in de muziek af kan sluiten van het drukke bestaan. Genieten van de mooie tonen op klassiek, dance, trance, house of zelfs hardstyle. De bas klinkt over het algemeen best goed van de headset. Bij sommige nummers kan dit wat heftig overkomen, maar daar is ook snel aan te wennen. Doordat de bas wel wat meer aanwezig is dan de ‘algemene en standaard’ in ears van tegenwoordig, zorgt het er wel voor dat je direct bent afgesloten van de wereld en compleet opleeft in de muziek. Soms voelt het wel alsof de hogere tonen een beetje worden afgevlakt, waardoor het gevoel leeft dat er bepaalde high-hats worden gemist.

De noise cancelling werkt in mijn optiek erg goed, een dag op kantoor werken – waar je normaliter elke 10 seconden met een vraag wordt afgeleid of dergelijke, resulteerde eerder in een zeer productieve dag, omdat je met de E4 kan ontsluiten van de omgeving wanneer gewenst. Ik heb dit niet met het OV kunnen testen omdat ik zelf niet met het OV reis, maar ik weet wel op voorhand dat de Beoplay E4 een hoop herrie van de omgeving en gillende kinderen op kan pakken en netjes af kan vlakken met een rustige ‘white noise’.

Kortom, het geluid van de E4 is voor mijn gevoel erg goed. Helaas hangt daar wel weer een prijskaartje aan. Met ongeveer 249 euro (tijd van schrijven), is de Beoplay E4 ook niet goedkoop te noemen. Toch klinkt de in-ear headset wel erg goed, voor… een in-ear.. Dit valt ook niet te vergelijken met een H4, waar het geluid vaak heel anders overkomt (ook door de grotere drivers die een echte oordopjes heeft).

Het is overigens jammer dat de E4 niet verder qua geluid te tweaken is via de Beoplay software. Dit kan echter wel via een equalizer van bijvoorbeeld Spotify.

Hoe dan ook is de B&O Beoplay E4 goede in-ear oordopjes met de goede extra’s dat er noise cancelling op zit. Wil je tijdens het reizen geen warme oren van dichte headsets, dan is de E4 zeker iets om te overwegen!

Ik geef de Beoplay E4, 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zet iiyama niet alleen gaming monitoren op de markt, maar ook voor zakelijk gebruik. Vandaag ga ik in op een wat grotere variant. Een 43 inch X4372UHSU-B1!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zijn de schermen van iiyama niet alleen voor werk, maar ook voor gamen. En dat laten ze maar weer zien met de iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1. Hoe goed deze werkt? Dat lees je in deze review!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur ze richten zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Vandaag nemen wij de PX7 onder de loop!

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op kan laten rusten. Door de stoffen afwerking blijven in iedere geval je voeten warm t.o.v. een laminate vloer!

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat zoeken wij in deze review uit!

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort XT Duo Clone! Is deze sneller? Dat zoek ik uit!

De Steelseries Apex 7, is de goedkopere variant van de Apex Pro. Een toetsenbord waar de drukgevoeligheid kon worden aangepast (zelfs per toets). De Apex 7 heeft wel dezelfde layout, en zelfs hetzelfde LCD schermpje. Hoe bevalt dit toetsenbord? Ik zoek het uit!

ASRock bracht niet heel erg lang geleden de X570 Creator uit. Een ultiem bordje voor de ultieme gebruiker. Hoe deze X570 moederbord i.c.m. een Ryzen 3700x is? Ik zoek het in deze review uit!

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken we een fan van Sharkoon onder handen, de Sharkoon Shark Blades RGB Fan. Hoe deze mij bevalt? Dat lees je in deze review.

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken we een RGB strip van Sharkoon onder handen, de Sharkoon Shark Blades RGB Strip. Hoe deze mij bevalt? Dat lees je in deze review.

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Sharkoon bracht met de Elbrus 2 een nieuwe stoel uit, hoe deze is? Ik zoek het uit!

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Maar, is er ook een stoel voor een lager budget te krijgen die hetzelfde doet als de duurdere tegenhangers? Ik zoek het uit met de Sharkoon Elbrus 1!

De Sennheiser Momentum Wireless 3 is de opvolger van de Momentum 2. Een koptelefoon die destijds al erg goed werd ontvangen. Helaas heb ik nooit de kans gehad de 2 te reviewen. Maar dat gaan wij inhalen met de 3! Hoe is de Momentum Wireless 3? Ik zoek het uit.

Het is alweer even geleden dat de PXC 550 uitkwam, een headset die een hoop harten veroverden, niet alleen vanwege de ANC mogelijkheden maar vanwege de kwaliteit van audio. Vandaag de dag is er een nieuwe variant uit, de PXC 550-II.

HP is natuurlijk geen onbekende in de markt van notebooks. Onder de HP Omen brand worden de high-end gaming producten uitgegeven. De brand HP Pavilion zijn er een aantal gaming laptops uitgegeven voor degene die op zoek is naar een gaming laptop, en die daarmee toch uit de voeten kan.

Een smart home met slimme verlichting, hoe slim is dat nou eigenlijk? Vandaag de dag brengen verschillende brands lampen en producten uit, waaronder Trust. In deze review in ga ik dieper in op de producten van Trust.

Western Digital heeft een aantal nieuwe WD Black producten op de markt gezet. En vandaag is het tijd om één van die producten onder de loep te nemen. Namelijk de WD Black D10 Game Drive 8TB!