5 mei 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Steelseries Arctis 1

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!
Steelseries Arctis 1

Steelseries Arctis 1

Steelseries Arctis 1 Review
5

Samenvatting

Voordelen

  • Goedkoop
  • Duidelijke microfoon
  • Gemakkelijke werking
  • Plug&Play dmv de 3.5mm jacks
  • Oorschelpen gemakkelijk te vervangen
  • Microfoon te vervangen

 

Nadeel

  • Hoofdband is niet te vervangen, zoals bij de duurdere varianten

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Specificaties

Speaker Drivers
Headphone Frequency Response
20–20000 Hz

Headphone Sensitivity
100 db

Headphone Impedance
32 Ohm

Headphone Total Harmonic Distortion
< 3%

Headphone Volume Control
On Ear Cup

Microphone
Frequency Response
100Hz–10000Hz

Type
Noise Canceling Bidirectional

Sensitivity
-38 db

Connection
Detachable

Microphone Mute Toggle
On Ear Cup

Connection
Connector Type
4-pole 3.5mm + Dual 3.5mm PC extension

Cable Length
3 m / 10 ft

Cable Material
Rubber

Box Content
Product Information Guide
Arctis 1 Headset
Dual 3.5mm Extension Cable

Uitpakken

Via Steelseries ontving ik een aantal producten:

  • Steelseries Arctis 1 – waar deze review over gaat.
  • Steelseries Rival 3
  • Steelseries Apex 3

Bij de Arctis 1 wordt een verlengkabel meegeleverd die eveneens wordt opgedeeld in een microfoon en audio 3.5mm jack. Daarnaast wordt er ook nog een microfoon meegeleverd – die gemakkelijk kan worden bevestigd en eveneens worden verwijderd.

De microfoon is ook nog eens zeer flexibel waardoor deze gemakkelijk weg te buigen is, of direct voor het gezicht te plaatsen is.

Het fijne van de Arctis 1 is dat de oorschelpen gemakkelijk kunnen worden gedraaid, waardoor de Arctis 1 gemakkelijk om de nek te hangen is.

De oorschelpen kunnen gemakkelijk los worden gemaakt, en hierdoor worden vervangen. De hoofdband daarentegen zit vast, en kan helaas niet worden vervangen.

Qua knoppen zijn er weinig keuzes. De microfoon kan uit/aan worden gezet, en het volume kan worden aangepast.

Mocht je nou vergeten waar links en rechts zit, aan de binnenkant van de hoofdband zit de letter L of R.
R is natuurlijk voor de linkerkant… ahum… 🙂

In combinatie met de Rival 3 en Apex 3 zie het er als volgt uit! Best een prima setje al zeg ik zelf! 🙂

Software

Omdat de Arctis 3 geen usb aansluiting heeft, maakt deze geen gebruik van enige software. De 3.5mm jack voor input en output dienen op een computer te worden aangesloten, of via de kortere 3.5mm jack voor én microfoon en geluid.

Gebruik

De Steelseries Arctis 1 heb ik een redelijke tijd in gebruik gehad, tijdens gamen en tijdens het luisteren van muziek – ook op verschillende devices. Zo gebruikte ik de koptelefoon op mijn iPhone via de 3.5 jack naar lightning port, en op mijn Macbook Pro. Beide gaven best goed geluid. Zeker gezien het feit dat dit een koptelefoon van 60 euro is, ben ik best onder de indruk.
Ook tijdens het gamen op mijn pc merkte ik geen echte achteruitgang qua audio dan voor de duurdere varianten.
Ja, er zit wat verschil in… maar mocht je een budget hebben, dan zou je hiermee best gelukkig kunnen worden.

Tijdens het gamen in Division 2, merkte ik dat ik behoorlijk reëel iemand op een plek kon zetten. Als ik bijvoorbeeld voetstappen rechts van mij hoorde, kon ik snel opmaken hoe ver iemand rechtsvoor of rechts achter mij stond. Kortom, dat zit best goed!

Qua audio ben ik voor een koptelefoon van 60 euro best onder de indruk. De microfoon is er gemakkelijk vanaf te halen, en zorgt voor een all-round koptelefoon voor verschillende devices.

Conclusie

Met de Steelseries Arctis 1 is er best een goed koptelefoon op de markt verschenen – voor ook nog eens een goed bedrag. De Steelseries Arctis 1 is gemakkelijk te gebruiken waarvoor het bedoeld is, een alleskunner…. microfoon eraf, en je hebt een lekkere koptelefoon voor je telefoon o.i.d. Koptelefoon erop en je kan op de Playstation aan de slag. Verlengkabel erin en je kan op je PC aan de slag om weer even wat mensen in te maken.
De geluidskwaliteit loopt niet heel erg ver achter van de duurdere broertjes, en dat zorgt er in mijn optiek voor dat het een topper van een koptelefoon is.

De koptelefoon is redelijk stevig en kan best een stootje hebben. De koptelefoon is van 110cm op de grond gevallen en kon zonder problemen weer worden gebruikt.

Het kunnen switchen van de oorkussens zorgt er ook nog eens voor dat de koptelefoon een lange tijd mee kan gaan. Helaas kan de hoofdband – zoals de duurdere varianten – weer niet kan worden vervangen.

Gezien de mogelijkheden ben ik best verrast met de Arctis 1, en kan deze – wanneer je toch tegen een budget aanloopt – zeker aanraden!

De Arctis 1 krijgt van mij 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!