5 mei 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Steelseries Arctis 1

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!
Steelseries Arctis 1

Steelseries Arctis 1

Steelseries Arctis 1 Review
5

Samenvatting

Voordelen

  • Goedkoop
  • Duidelijke microfoon
  • Gemakkelijke werking
  • Plug&Play dmv de 3.5mm jacks
  • Oorschelpen gemakkelijk te vervangen
  • Microfoon te vervangen

 

Nadeel

  • Hoofdband is niet te vervangen, zoals bij de duurdere varianten

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Specificaties

Speaker Drivers
Headphone Frequency Response
20–20000 Hz

Headphone Sensitivity
100 db

Headphone Impedance
32 Ohm

Headphone Total Harmonic Distortion
< 3%

Headphone Volume Control
On Ear Cup

Microphone
Frequency Response
100Hz–10000Hz

Type
Noise Canceling Bidirectional

Sensitivity
-38 db

Connection
Detachable

Microphone Mute Toggle
On Ear Cup

Connection
Connector Type
4-pole 3.5mm + Dual 3.5mm PC extension

Cable Length
3 m / 10 ft

Cable Material
Rubber

Box Content
Product Information Guide
Arctis 1 Headset
Dual 3.5mm Extension Cable

Uitpakken

Via Steelseries ontving ik een aantal producten:

  • Steelseries Arctis 1 – waar deze review over gaat.
  • Steelseries Rival 3
  • Steelseries Apex 3

Bij de Arctis 1 wordt een verlengkabel meegeleverd die eveneens wordt opgedeeld in een microfoon en audio 3.5mm jack. Daarnaast wordt er ook nog een microfoon meegeleverd – die gemakkelijk kan worden bevestigd en eveneens worden verwijderd.

De microfoon is ook nog eens zeer flexibel waardoor deze gemakkelijk weg te buigen is, of direct voor het gezicht te plaatsen is.

Het fijne van de Arctis 1 is dat de oorschelpen gemakkelijk kunnen worden gedraaid, waardoor de Arctis 1 gemakkelijk om de nek te hangen is.

De oorschelpen kunnen gemakkelijk los worden gemaakt, en hierdoor worden vervangen. De hoofdband daarentegen zit vast, en kan helaas niet worden vervangen.

Qua knoppen zijn er weinig keuzes. De microfoon kan uit/aan worden gezet, en het volume kan worden aangepast.

Mocht je nou vergeten waar links en rechts zit, aan de binnenkant van de hoofdband zit de letter L of R.
R is natuurlijk voor de linkerkant… ahum… 🙂

In combinatie met de Rival 3 en Apex 3 zie het er als volgt uit! Best een prima setje al zeg ik zelf! 🙂

Software

Omdat de Arctis 3 geen usb aansluiting heeft, maakt deze geen gebruik van enige software. De 3.5mm jack voor input en output dienen op een computer te worden aangesloten, of via de kortere 3.5mm jack voor én microfoon en geluid.

Gebruik

De Steelseries Arctis 1 heb ik een redelijke tijd in gebruik gehad, tijdens gamen en tijdens het luisteren van muziek – ook op verschillende devices. Zo gebruikte ik de koptelefoon op mijn iPhone via de 3.5 jack naar lightning port, en op mijn Macbook Pro. Beide gaven best goed geluid. Zeker gezien het feit dat dit een koptelefoon van 60 euro is, ben ik best onder de indruk.
Ook tijdens het gamen op mijn pc merkte ik geen echte achteruitgang qua audio dan voor de duurdere varianten.
Ja, er zit wat verschil in… maar mocht je een budget hebben, dan zou je hiermee best gelukkig kunnen worden.

Tijdens het gamen in Division 2, merkte ik dat ik behoorlijk reëel iemand op een plek kon zetten. Als ik bijvoorbeeld voetstappen rechts van mij hoorde, kon ik snel opmaken hoe ver iemand rechtsvoor of rechts achter mij stond. Kortom, dat zit best goed!

Qua audio ben ik voor een koptelefoon van 60 euro best onder de indruk. De microfoon is er gemakkelijk vanaf te halen, en zorgt voor een all-round koptelefoon voor verschillende devices.

Conclusie

Met de Steelseries Arctis 1 is er best een goed koptelefoon op de markt verschenen – voor ook nog eens een goed bedrag. De Steelseries Arctis 1 is gemakkelijk te gebruiken waarvoor het bedoeld is, een alleskunner…. microfoon eraf, en je hebt een lekkere koptelefoon voor je telefoon o.i.d. Koptelefoon erop en je kan op de Playstation aan de slag. Verlengkabel erin en je kan op je PC aan de slag om weer even wat mensen in te maken.
De geluidskwaliteit loopt niet heel erg ver achter van de duurdere broertjes, en dat zorgt er in mijn optiek voor dat het een topper van een koptelefoon is.

De koptelefoon is redelijk stevig en kan best een stootje hebben. De koptelefoon is van 110cm op de grond gevallen en kon zonder problemen weer worden gebruikt.

Het kunnen switchen van de oorkussens zorgt er ook nog eens voor dat de koptelefoon een lange tijd mee kan gaan. Helaas kan de hoofdband – zoals de duurdere varianten – weer niet kan worden vervangen.

Gezien de mogelijkheden ben ik best verrast met de Arctis 1, en kan deze – wanneer je toch tegen een budget aanloopt – zeker aanraden!

De Arctis 1 krijgt van mij 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.