5 mei 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Steelseries Arctis 1

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!
Steelseries Arctis 1

Steelseries Arctis 1

Steelseries Arctis 1 Review
5

Samenvatting

Voordelen

  • Goedkoop
  • Duidelijke microfoon
  • Gemakkelijke werking
  • Plug&Play dmv de 3.5mm jacks
  • Oorschelpen gemakkelijk te vervangen
  • Microfoon te vervangen

 

Nadeel

  • Hoofdband is niet te vervangen, zoals bij de duurdere varianten

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Specificaties

Speaker Drivers
Headphone Frequency Response
20–20000 Hz

Headphone Sensitivity
100 db

Headphone Impedance
32 Ohm

Headphone Total Harmonic Distortion
< 3%

Headphone Volume Control
On Ear Cup

Microphone
Frequency Response
100Hz–10000Hz

Type
Noise Canceling Bidirectional

Sensitivity
-38 db

Connection
Detachable

Microphone Mute Toggle
On Ear Cup

Connection
Connector Type
4-pole 3.5mm + Dual 3.5mm PC extension

Cable Length
3 m / 10 ft

Cable Material
Rubber

Box Content
Product Information Guide
Arctis 1 Headset
Dual 3.5mm Extension Cable

Uitpakken

Via Steelseries ontving ik een aantal producten:

  • Steelseries Arctis 1 – waar deze review over gaat.
  • Steelseries Rival 3
  • Steelseries Apex 3

Bij de Arctis 1 wordt een verlengkabel meegeleverd die eveneens wordt opgedeeld in een microfoon en audio 3.5mm jack. Daarnaast wordt er ook nog een microfoon meegeleverd – die gemakkelijk kan worden bevestigd en eveneens worden verwijderd.

De microfoon is ook nog eens zeer flexibel waardoor deze gemakkelijk weg te buigen is, of direct voor het gezicht te plaatsen is.

Het fijne van de Arctis 1 is dat de oorschelpen gemakkelijk kunnen worden gedraaid, waardoor de Arctis 1 gemakkelijk om de nek te hangen is.

De oorschelpen kunnen gemakkelijk los worden gemaakt, en hierdoor worden vervangen. De hoofdband daarentegen zit vast, en kan helaas niet worden vervangen.

Qua knoppen zijn er weinig keuzes. De microfoon kan uit/aan worden gezet, en het volume kan worden aangepast.

Mocht je nou vergeten waar links en rechts zit, aan de binnenkant van de hoofdband zit de letter L of R.
R is natuurlijk voor de linkerkant… ahum… 🙂

In combinatie met de Rival 3 en Apex 3 zie het er als volgt uit! Best een prima setje al zeg ik zelf! 🙂

Software

Omdat de Arctis 3 geen usb aansluiting heeft, maakt deze geen gebruik van enige software. De 3.5mm jack voor input en output dienen op een computer te worden aangesloten, of via de kortere 3.5mm jack voor én microfoon en geluid.

Gebruik

De Steelseries Arctis 1 heb ik een redelijke tijd in gebruik gehad, tijdens gamen en tijdens het luisteren van muziek – ook op verschillende devices. Zo gebruikte ik de koptelefoon op mijn iPhone via de 3.5 jack naar lightning port, en op mijn Macbook Pro. Beide gaven best goed geluid. Zeker gezien het feit dat dit een koptelefoon van 60 euro is, ben ik best onder de indruk.
Ook tijdens het gamen op mijn pc merkte ik geen echte achteruitgang qua audio dan voor de duurdere varianten.
Ja, er zit wat verschil in… maar mocht je een budget hebben, dan zou je hiermee best gelukkig kunnen worden.

Tijdens het gamen in Division 2, merkte ik dat ik behoorlijk reëel iemand op een plek kon zetten. Als ik bijvoorbeeld voetstappen rechts van mij hoorde, kon ik snel opmaken hoe ver iemand rechtsvoor of rechts achter mij stond. Kortom, dat zit best goed!

Qua audio ben ik voor een koptelefoon van 60 euro best onder de indruk. De microfoon is er gemakkelijk vanaf te halen, en zorgt voor een all-round koptelefoon voor verschillende devices.

Conclusie

Met de Steelseries Arctis 1 is er best een goed koptelefoon op de markt verschenen – voor ook nog eens een goed bedrag. De Steelseries Arctis 1 is gemakkelijk te gebruiken waarvoor het bedoeld is, een alleskunner…. microfoon eraf, en je hebt een lekkere koptelefoon voor je telefoon o.i.d. Koptelefoon erop en je kan op de Playstation aan de slag. Verlengkabel erin en je kan op je PC aan de slag om weer even wat mensen in te maken.
De geluidskwaliteit loopt niet heel erg ver achter van de duurdere broertjes, en dat zorgt er in mijn optiek voor dat het een topper van een koptelefoon is.

De koptelefoon is redelijk stevig en kan best een stootje hebben. De koptelefoon is van 110cm op de grond gevallen en kon zonder problemen weer worden gebruikt.

Het kunnen switchen van de oorkussens zorgt er ook nog eens voor dat de koptelefoon een lange tijd mee kan gaan. Helaas kan de hoofdband – zoals de duurdere varianten – weer niet kan worden vervangen.

Gezien de mogelijkheden ben ik best verrast met de Arctis 1, en kan deze – wanneer je toch tegen een budget aanloopt – zeker aanraden!

De Arctis 1 krijgt van mij 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!