za. mei 30th, 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Steelseries Arctis 1

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!
Steelseries Arctis 1

Steelseries Arctis 1

Steelseries Arctis 1 Review
5

Samenvatting

Voordelen

  • Goedkoop
  • Duidelijke microfoon
  • Gemakkelijke werking
  • Plug&Play dmv de 3.5mm jacks
  • Oorschelpen gemakkelijk te vervangen
  • Microfoon te vervangen

 

Nadeel

  • Hoofdband is niet te vervangen, zoals bij de duurdere varianten

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Specificaties

Speaker Drivers
Headphone Frequency Response
20–20000 Hz

Headphone Sensitivity
100 db

Headphone Impedance
32 Ohm

Headphone Total Harmonic Distortion
< 3%

Headphone Volume Control
On Ear Cup

Microphone
Frequency Response
100Hz–10000Hz

Type
Noise Canceling Bidirectional

Sensitivity
-38 db

Connection
Detachable

Microphone Mute Toggle
On Ear Cup

Connection
Connector Type
4-pole 3.5mm + Dual 3.5mm PC extension

Cable Length
3 m / 10 ft

Cable Material
Rubber

Box Content
Product Information Guide
Arctis 1 Headset
Dual 3.5mm Extension Cable

Uitpakken

Via Steelseries ontving ik een aantal producten:

  • Steelseries Arctis 1 – waar deze review over gaat.
  • Steelseries Rival 3
  • Steelseries Apex 3

Bij de Arctis 1 wordt een verlengkabel meegeleverd die eveneens wordt opgedeeld in een microfoon en audio 3.5mm jack. Daarnaast wordt er ook nog een microfoon meegeleverd – die gemakkelijk kan worden bevestigd en eveneens worden verwijderd.

De microfoon is ook nog eens zeer flexibel waardoor deze gemakkelijk weg te buigen is, of direct voor het gezicht te plaatsen is.

Het fijne van de Arctis 1 is dat de oorschelpen gemakkelijk kunnen worden gedraaid, waardoor de Arctis 1 gemakkelijk om de nek te hangen is.

De oorschelpen kunnen gemakkelijk los worden gemaakt, en hierdoor worden vervangen. De hoofdband daarentegen zit vast, en kan helaas niet worden vervangen.

Qua knoppen zijn er weinig keuzes. De microfoon kan uit/aan worden gezet, en het volume kan worden aangepast.

Mocht je nou vergeten waar links en rechts zit, aan de binnenkant van de hoofdband zit de letter L of R.
R is natuurlijk voor de linkerkant… ahum… 🙂

In combinatie met de Rival 3 en Apex 3 zie het er als volgt uit! Best een prima setje al zeg ik zelf! 🙂

Software

Omdat de Arctis 3 geen usb aansluiting heeft, maakt deze geen gebruik van enige software. De 3.5mm jack voor input en output dienen op een computer te worden aangesloten, of via de kortere 3.5mm jack voor én microfoon en geluid.

Gebruik

De Steelseries Arctis 1 heb ik een redelijke tijd in gebruik gehad, tijdens gamen en tijdens het luisteren van muziek – ook op verschillende devices. Zo gebruikte ik de koptelefoon op mijn iPhone via de 3.5 jack naar lightning port, en op mijn Macbook Pro. Beide gaven best goed geluid. Zeker gezien het feit dat dit een koptelefoon van 60 euro is, ben ik best onder de indruk.
Ook tijdens het gamen op mijn pc merkte ik geen echte achteruitgang qua audio dan voor de duurdere varianten.
Ja, er zit wat verschil in… maar mocht je een budget hebben, dan zou je hiermee best gelukkig kunnen worden.

Tijdens het gamen in Division 2, merkte ik dat ik behoorlijk reëel iemand op een plek kon zetten. Als ik bijvoorbeeld voetstappen rechts van mij hoorde, kon ik snel opmaken hoe ver iemand rechtsvoor of rechts achter mij stond. Kortom, dat zit best goed!

Qua audio ben ik voor een koptelefoon van 60 euro best onder de indruk. De microfoon is er gemakkelijk vanaf te halen, en zorgt voor een all-round koptelefoon voor verschillende devices.

Conclusie

Met de Steelseries Arctis 1 is er best een goed koptelefoon op de markt verschenen – voor ook nog eens een goed bedrag. De Steelseries Arctis 1 is gemakkelijk te gebruiken waarvoor het bedoeld is, een alleskunner…. microfoon eraf, en je hebt een lekkere koptelefoon voor je telefoon o.i.d. Koptelefoon erop en je kan op de Playstation aan de slag. Verlengkabel erin en je kan op je PC aan de slag om weer even wat mensen in te maken.
De geluidskwaliteit loopt niet heel erg ver achter van de duurdere broertjes, en dat zorgt er in mijn optiek voor dat het een topper van een koptelefoon is.

De koptelefoon is redelijk stevig en kan best een stootje hebben. De koptelefoon is van 110cm op de grond gevallen en kon zonder problemen weer worden gebruikt.

Het kunnen switchen van de oorkussens zorgt er ook nog eens voor dat de koptelefoon een lange tijd mee kan gaan. Helaas kan de hoofdband – zoals de duurdere varianten – weer niet kan worden vervangen.

Gezien de mogelijkheden ben ik best verrast met de Arctis 1, en kan deze – wanneer je toch tegen een budget aanloopt – zeker aanraden!

De Arctis 1 krijgt van mij 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zet iiyama niet alleen gaming monitoren op de markt, maar ook voor zakelijk gebruik. Vandaag ga ik in op een wat grotere variant. Een 43 inch X4372UHSU-B1!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zijn de schermen van iiyama niet alleen voor werk, maar ook voor gamen. En dat laten ze maar weer zien met de iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1. Hoe goed deze werkt? Dat lees je in deze review!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur ze richten zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Vandaag nemen wij de PX7 onder de loop!

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op kan laten rusten. Door de stoffen afwerking blijven in iedere geval je voeten warm t.o.v. een laminate vloer!

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat zoeken wij in deze review uit!

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort XT Duo Clone! Is deze sneller? Dat zoek ik uit!

De Steelseries Apex 7, is de goedkopere variant van de Apex Pro. Een toetsenbord waar de drukgevoeligheid kon worden aangepast (zelfs per toets). De Apex 7 heeft wel dezelfde layout, en zelfs hetzelfde LCD schermpje. Hoe bevalt dit toetsenbord? Ik zoek het uit!

ASRock bracht niet heel erg lang geleden de X570 Creator uit. Een ultiem bordje voor de ultieme gebruiker. Hoe deze X570 moederbord i.c.m. een Ryzen 3700x is? Ik zoek het in deze review uit!

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken we een fan van Sharkoon onder handen, de Sharkoon Shark Blades RGB Fan. Hoe deze mij bevalt? Dat lees je in deze review.

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken we een RGB strip van Sharkoon onder handen, de Sharkoon Shark Blades RGB Strip. Hoe deze mij bevalt? Dat lees je in deze review.

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Sharkoon bracht met de Elbrus 2 een nieuwe stoel uit, hoe deze is? Ik zoek het uit!

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Maar, is er ook een stoel voor een lager budget te krijgen die hetzelfde doet als de duurdere tegenhangers? Ik zoek het uit met de Sharkoon Elbrus 1!

De Sennheiser Momentum Wireless 3 is de opvolger van de Momentum 2. Een koptelefoon die destijds al erg goed werd ontvangen. Helaas heb ik nooit de kans gehad de 2 te reviewen. Maar dat gaan wij inhalen met de 3! Hoe is de Momentum Wireless 3? Ik zoek het uit.

Het is alweer even geleden dat de PXC 550 uitkwam, een headset die een hoop harten veroverden, niet alleen vanwege de ANC mogelijkheden maar vanwege de kwaliteit van audio. Vandaag de dag is er een nieuwe variant uit, de PXC 550-II.

HP is natuurlijk geen onbekende in de markt van notebooks. Onder de HP Omen brand worden de high-end gaming producten uitgegeven. De brand HP Pavilion zijn er een aantal gaming laptops uitgegeven voor degene die op zoek is naar een gaming laptop, en die daarmee toch uit de voeten kan.

Een smart home met slimme verlichting, hoe slim is dat nou eigenlijk? Vandaag de dag brengen verschillende brands lampen en producten uit, waaronder Trust. In deze review in ga ik dieper in op de producten van Trust.

Western Digital heeft een aantal nieuwe WD Black producten op de markt gezet. En vandaag is het tijd om één van die producten onder de loep te nemen. Namelijk de WD Black D10 Game Drive 8TB!

Afgelopen jaar kon ik de Predator Orion 9000 reviewen. En dat is in dit geval weer zo, echter maak ik nu gebruik van een ‘goedkopere’ variant met één 1080Ti ipv twee, 1 PCI-e SSD ipv twee. Of hier een groot verschil in zit, we gaan het uitzoeken?

Marantz is toch wel een bekende naam in de markt van versterkers, dit jaar bracht Marantz de Melody X uit. Deze heb ik met de Definitive Technology D9 al enkele maanden in bezit, en na dagelijks gebruik wordt het toch lastig dit terug te sturen. Waarom? Dat leg ik uit!

Acer heeft afgelopen jaar een super dunne laptop uitgebracht, namelijk de Swift 7. Met maarliefst 9mm is het wel één van de dunnere laptops in de wereld. Hoe deze bevalt? Ik zoek het uit!

Ben je nou een gamer die graag zijn laptop mee neemt om toch nog wat potjes te kunnen gamen? Dan heeft Acer een ideale machine op de markt gebracht, namelijk de Helios 500. Vanuit Acer mocht ik een Helios 500 lenen. Hoe deze is? Ik beschrijf het in deze review.

Arozzi bracht niet heel lang geleden de Vernazza Soft Fabric uit. Een tegenhanger van de PU-leer en echt lederen varianten. Wat is een voordeel van een stoffen stoel, en de nadelen? Ik zoek het uit!

Dit jaar bracht Synology een aantal nieuwe NAS’en uit, in deze (en twee andere) review ga ik dieper in op de nieuwe producten. Hoe presteren ze, wat zijn de voor én nadelen. Ik zet ze op een rijtje! In deze review ga ik verder in op de DS218+