Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken we een fan van Sharkoon onder handen, de Sharkoon Shark Blades RGB Fan. Hoe deze mij bevalt? Dat lees je in deze review.
Pluspunten
- A-RGB, dus niet één kleur
- Kleuren lopen netjes over
- Bij normaal gebruik zijn de fannetjes relatief stil
- Gemakkelijk aan te sluiten
Minpunten
- De fans zijn alleen te koop in 120mm, 140mm bestaat helaas niet
Inleiding
Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d.
Vandaag pakken we een fan van Sharkoon onder handen, de Sharkoon Shark Blades RGB Fan. Hoe deze mij bevalt? Dat lees je in deze review.
Specificaties
Algemeen
Fan snelheid:
1200 rpm ± 10 %
Type lager:
Vloeistof lager
Max. luchtverplaatsing:
94,8 m³/h
Max. luchtdruk:
1,16 mm-H²0
Geluidsniveau:
18,2 dBA
Gemiddelde levensduur:
Min. 50.000 uur
Verlichting:
20x RGB LEDs
Gewicht incl. kabel:
140 g
Afmetingen (L x B x H):
120 x 120 x 25,5 mm
Kabel en aansluitingen
Aansluiting ventilator:
3-polige
Aansluiting LED:
3-Pin (5V-D-G) & 4-Pin (5V-D-coded-G)
Kabel lengte LED:
500 + 50 mm
Kabel lengte ventilator:
450 mm
Elektrische specificaties
Nominaal Voltage:
12 V
Nominale Stroom ventilator:
0,15 A
Nominale Stroom LEDs:
0,13 A
Nominaal Vermogen ventilator:
1,8 W
Nominaal Vermogen LEDs:
1,56 W
Start Voltage:
6 V
Inhoud verpakking
SHARK Blades RGB Fan
Set met fan-schroeven
Handleiding
Uitpakken
Vanuit Sharkoon ontving ik 4x een Shark Blades RGB Fan. En tweemaal een Shark Blades RGB Strip. Deze review gaat dieper in op de RGB Shark Fan(netjes).

Het pretpakket van de Sharkoon Blades RGB Fan bestaat uit het volgende; handleiding, 4 schroefjes en uiteraard de RGB Fan.

De fan heeft 3 kabels. 1x een 3-pin voeding voor de fan. En 1x een A-RGB kabel voor de verlichting. Voor een aantal moederborden zit er aan de A-RGB kabel ook nog VGD plug. Voor wanneer er geen A-RGB aansluiting maar VGD aansluiting beschikbaar is.


Tijd om het boeltje in een behuizing te bouwen.
ASRock X570 Creator met Kingston Fury Black geheugen, en de 3700x en 5700XT erin en gaan met die banaan!

Zo zit er één fan aan de achterkant van de kast én drie aan de voorkant! Bovenin zit de RGB Strip van Sharkoon. Achter de voorste rand.


RGB
A-RGB all the way! Persoonlijk vind ik het wel gaaf ogen dat RGB. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen het uit te zetten, mocht je hier een andere mening over hebben. 🙂






Omdat ik in deze kast ook een Sharkoon Shark RGB Strip heb zitten, wordt ook de binnenkant van de kast erg mooi verlicht.



Conclusie
Als ze nu ook nog fannetjes van 140mm creëren, ben ik de eerste die mijn andere PC vol gaat stoppen met deze fannetjes. Ik vind de strip/band die om de fannetjes heen zit, er erg gaaf uitzien. De huidige 140mm fannetjes (van een andere fabrikant) hebben de RGB lampjes aan de binnenkant van de fan zitten – hetgeen draait. Als je dan naar de fan kijkt, dan kijk je recht in zo’n RGB led. De semi-rubberen strip die om de Sharkoon fan heen zit, die zorgt ervoor dat het licht zachter wordt verdeeld.
Daarnaast heeft een A-RGB fan ook zijn voordelen. Zo is er via het moederbord software in te stellen wat voor effect moet worden weergegeven, en is niet alleen één kleur te zien zoals bij de standaard RGB fannetjes.
Met de kleine pc build, waren de 4 fans van Sharkoon een warm welkom. Sterker nog, ik vind het gewoon enorm gaaf ogen. En dat blijkt ook wel met de vele afbeeldingen die ik van de kast heb gemaakt – terwijl deze aan stond (69 foto’s :’D).
Vergeleken met de andere fannetjes (klik) rond dezelfde prijsklasse, komt de Sharkoon Shark Blades RGB er best goed uit.
Ik ben in iedere geval een fan van de Sharkoon Shark Blades RGB Fan (Badum-tsss).
De Sharkoon Shark Blades RGB Fan krijgt van mij 5 van de 5 sterren.

