14 mei 2018

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Acer Predator Orion 9000-900 I7X-SLI NL

Acer bracht pas geleden de Acer Predator Orion 9000 uit. Een computer die aan de achterkant twee wieltjes heeft. Waarom? Waarom ook niet dacht Acer zo. Predator staat bekend om zijn unieke vormen, en dat geldt ook weer bij de Orion 9000!
Acer Predator Orion 9000-900 I7X-SLI NL

Acer Predator Orion 9000-900 I7X-SLI NL

Pluspunten
  • RGB ziet er erg gaaf uit!
  • Snel systeem d.m.v. de twee 512GB SSD’s
  • Mogelijkheid om uit te breiden
  • Grafisch vermogen!!
  • Toetsenbord en muis meegeleverd
  • Gaaf design
Minpunten
  • Prijs, met 4599 euro is het geen goedkope PC
  • Grafische kaart wordt vrij warm

Inleiding

Acer bracht pas geleden de Acer Predator Orion 9000 uit. Een computer die aan de achterkant twee wieltjes heeft. Waarom? Waarom ook niet dacht Acer zo. Predator staat bekend om zijn unieke vormen, en dat geldt ook weer bij de Orion 9000!

Onderstaand filmpje schept een kleine overzicht hoe de kast eruit ziet en wat de globale opties zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=_rDsaeEvK7I

Specificaties

Processor & Chipset
Processor producent

Intel®

Processortype

Core™ i7

Processor model

i7-7800X

Processorkern

Hexacore (6-core)

Processorsnelheid

3,50 GHz

64-bit processing

Ja

Geheugen

Standaardgeheugen
32 GB

Maximum geheugen

128 GB

Geheugentechnologie

DDR4 SDRAM

Geheugentechnologie

DDR4

Standaardgeheugen

32 GB (standaard)

Maximum geheugen

Maximaal 128 GB (maximum)

Opslag

Aantal harde schijven
1

Totale opslagcapaciteit

3 TB

Harde schijf interface

Serieel ATA/600

Totale SSD capaciteit

1 TB

Type optisch station

DVD-brander

Ondersteunde optische media

DVD±R/±RW

Harde schijf capaciteit

3 TB harde schijf

Type optisch station

DVD-brander

SSD capaciteit

1024 GB SSD

Beeldscherm

Geen meegeleverd

Producent videokaart

NVIDIA®

Model grafische-kaart

GeForce® GTX 1080 Ti (x2)

Capaciteit grafisch-geheugen

Maximaal 11 GB

Toegankelijkheid grafisch-geheugen

Dedicated

Netwerk & Communicatie
Ethernet technologie

Gigabit Ethernet

Draadloos LAN

Ja

Wi-Fi standaard

IEEE 802.11ac

Bluetooth

Ja

I/O-uitbreidingen

Aantal Total Expansion slots
4

Aantal PCI Express x16 slots

4

Interfaces/Poorten
Aantal USB 2.0 poorten

2

Aantal USB 3.1 Gen 1 poorten

6

Totaal aantal USB poorten

11

Netwerk (RJ-45)

Ja

Audio in

Ja

Audio uit

Ja

Software
Besturingssysteem

Windows 10 Home

Besturingssysteemarchitectuur

64-bit

Energie

Maximale stroomvoorziening (W)
1 kW

Uiterlijke kenmerken
Hoogte

643 mm

Breedte

299 mm

Diepte

700 mm

Overige
Milieuvriendelijk

Ja

Milieucertificering

RoHS

Garantie

Standaard Garantie

Type

DG.E0JEH.004

Uitpakken

Tijd om het geheel eens uit de gigantische doos te halen! 😀
De doos was al wat beschadigd (omdat dit een demo-product is), dus is het allicht maar beter ook dat deze goed overbelicht is…

Zoals het hoort wordt er een handleiding meegeleverd over de apparatuur en de PC. Uiteraard ontbreekt de stroomkabel niet.

Om de 1kW voeding te kunnen voorzien van stroom, wordt een funky stroomkabel meegeleverd.

Daarnaast wordt naast de extra uitleg over garantie en bijbehorende support telefoonnummers ook nog extra kabels meegeleverd om Sata devices vanaf de voeding van stroom te voorzien.

Wat erg leuk is, is dat er bij de Orion 9000 ook een toetsenbord en muis mee wordt geleverd. Deze lichten allebei op bij het gebruik van de PC (verlichtte foto’s komen iets later terug! :)).
Het toetsenbord is uitgerust met mediaknoppen en een ‘Game’ knop. Deze knop zorgt ervoor dat de Windows knop wordt uitgezet, waardoor tijdens het gamen (en button mashing) niet opeens het menu voor je neus verschijnt!

Eerste indruk? Wat een beest! De twee hendels aan de bovenkant zorgen er in iedere geval voor dat je met gemak de PC op kan tillen, en dat is in dit geval geen gek idee.

Aan de voorkant zitten twee fannetjes van 12cm en is er een mogelijkheid een koptelefoon aan een koptelefoonhouder op te hangen.

Acer heeft in de Orion 9000 ook nog een DVD±R/±RW toegevoegd.

Aan beide kanten van de computer staat het Predator logo afgebeeld. De informatiestickers kunnen er uiteraard af worden gehaald.

Zoals in de inleiding aangegeven heeft de Orion 9000 twee wieltjes. En ik kan bekennen dat rijdt nog beter dan mijn rollerskates die ik had toen ik ~12 was…
Aan de achterkant staat overigens netjes het Acer logo weergegeven.

Op de I/O slot zitten de volgende aansluitingen; 2x USB 2.0 en 6x USB 3.1 – waarvan één Type-C. Daarnaast zitten ook nog audio aansluitingen op het achterpaneel en een ethernet poort. De SPDIF-Out, audio aansluitingen en Clear CMOS ontbreken uiteraard ook niet. Voor degene die nog met een oudere toetsenbord wilt spelen, wees gerust, dat ondersteunt het bordje ook!

Wat ik ergens wel jammer vind, is dat er geen tweede ethernet poort op het moederbord zit (of zelfs één met een 10Gbps mogelijkheid). Uiteraard zit er ook aan de achterkant een 12cm fan die de lucht er netjes uitblaast.

En hier draait het voor mij om; twee Nvidia GTX 1080Ti’s… ik kan niet wachten om te zien wat de Orion 9000 allemaal kan!
Aan de rechterkant zitten overigens drie ronde gaten. Hiermee kan in de toekomst waterkoeling in de PC worden gebouwd. Uiteraard is er ook een kensington slot aansluiting, waardoor deze aan een tafelpoot (:’D) vast kan worden gemaakt – ja, ik zie dit vaker voorkomen.

Aan de voorkant van de Acer zitten een aantal aansluitingen en knoppen. 4 USB 3.1 aansluitingen, waarvan één Type-C en een headset aansluiting. Daarnaast heeft de Orion 9000 ook een turbo knop die ervoor zorgt dat de CPU een tandje bijzet – en daarbij ook de fannetjes. Uiteraard ontbreekt de powerknop, boven het Predator logo, ook niet.

Bij het openen van de rechterkant van de PC viel tot mijn verbazing op dat er een aantal SSD en HDD sloten zaten. Met 4 SSD en 2 HDD sloten is er in iedere geval genoeg ruimte om uit te breiden! Voordeel is dat er eveneens al gelijk kabels liggen die de SSD’s/HDD’s van power kunnen voorzien. De SATA-kabels zijn zelf niet meegeleverd.

Wat overigens opvalt aan de Orion 9000, is dat de deurtjes toch nog best wel wat wegen – waar dit van staal is gemaakt. De Orion 9000 heeft ook bij het linker deurtje een soort gaas die het EMI (Electromagnetic interference) tegengaat.
Onderstaand filmpje laat nog even snel zien wat dit inhoudt.

Tijd om eens de linkerkant van de kast te bezichtigen!

Ik moet bekennen dat ik erg onder de indruk ben van de gebruikte materialen, vind het daardoor best een mooie kast.

Eenmaal open valt op dat de binnenkant van de kast grijzig is. Er is naar mijn weten geen mogelijkheid een zwarte binnenkant te bestellen. Moet wel bekennen dat als het avond is het er wel heel mooi uitziet met de RGB. Dus wat mij betreft mag het zo blijven, heb je er last van -> zwarte marker… 😀

Allereerst vielen voor mij de grote kap onderaan op. Deze zorgt er voor dat de voeding ‘schone lucht’ vanuit onder zuigt en niet vanuit de kast haalt. Daarnaast ziet het daardoor er ook een stuk mooier uit als de kast dicht zit en aan staat. De voeding valt namelijk dan niet op. Daarnaast zit aan de rechterkant een soort air-duct die ervoor zorgt dat er ook koele lucht naar de SSD’s en HDD’s wordt geblazen vanuit de twee fans.

Zoals ook aan de gaatjes rechts te zien is, lijkt er een mogelijk te zijn de fans voor de voorkant ook nog uit te breiden naar grotere fans – bijv 140mm. De ‘Air Guide – Optimum Cooling Performance’ zorgt zoals eerder beschreven voor een verkoeling van de opslagmedia.

De Orion 9000 maakt gebruik van waterkoeling die naar de bovenkant van de behuizing wordt geleid. Dit 240mm rad heeft twee fannetjes (op de bovenkant die voor een pull zorgen) en is eveneens een gesloten ontwerp. Hierdoor kan je zelf niets aan de waterkoeling aanpassen. Zoals aan de achterkant van de PC te zien was (in voorgaande foto’s), is er wel een mogelijkheid voor een custom waterkoeling.

Het moederbord heeft een mogelijkheid 8x DDR4 tot 128GB te ondersteunen. Standaard wordt er 32GB meegeleverd.

De PC wordt gevoed door een 1kW 80 Plus Gold voeding.

De voeding is modulair, waardoor in de toekomst altijd nog extra kabels toe te voegen of te verwijderen zijn! Dit zorgt gelijk voor een goede kabelmanagement.

De twee intel 512GB M.2. SSD’s, worden direct op het moederbord bevestigd en hebben een stalen plaat over zich heen zitten om de warmte af te dragen.

Op het moederbord zitten in zijn totaliteit 6 Sata aansluitingen. Aangezien er twee in gebruik zijn, houdt het in dat er nog ruimte is om de PC uit te breiden.

RGB

Tijd om de Orion 9000 aan te zetten. En wat een beeld is dat! Zelfs de SLI-bridge ziet er gaaf uit met het verlichte Predator logo.
Het gave van de Orion is, is dat de RGB verlichting aan te passen is. Aan de voorkant en de zijkant. De ventilatoren blijven standaard blauw, en ik moet bekennen dat dat wel erg goed staat!
Onderstaand een aantal foto’s om even te laten zien wat er zoal verlicht wordt.

De RGB verlichting kan ook nog worden aangepast. Hier kom ik later in hoofdstuk software op terug!

Zoals eerder aangegeven, geven de toetsenbord en muis ook een mooie blauwe kleur!

En zelfs gesloten ziet het er echt gaaf uit!

Voor degene die het vervelend vindt om gebruik te maken van RGB, wees gerust. Dit kan ook uit!

Bios

De Bios is vrij standaard en er valt helaas weinig aan te passen. Ergens is het begrijpelijk omdat Acer hiermee voorkomt dat men zelf als een gek zijn PC gaat OC’en. En aangezien dit beestje ook meer als kant-en-klare PC wordt aangeboden, willen die mensen over het algemeen zelf ook niet veel moeite doen om verder te tweaken.

Software

Acer Care Center

Acer Care Center is software die een overzicht geeft van de apparatuur, support, updates, herstelbeheer e.d. Een erg fijne en overzichtelijke applicatie al zeg ik zelf.

Via de app is diagnostics mogelijk om te checken waar issues zitten. Dit geldt voor zowel de opslag als de LAN/WLAN.

Bij Tuneup is het mogelijk programma’s uit te zetten waardoor de PC nog sneller start.

Wat zelf best fijn is, is dat Acer via de Care Center updates kan plaatsen, zodat de gebruiker zijn PC up-to-date houdt.

PredatorSense

Via PredatorSense is de Orion qua RGB te beheren. Via de front, leftpanel en moederbord zijn er verschillende opties qua kleuren en effecten te selecteren. Daarnaast biedt de Sense ook de mogelijkheid de PC softwarematig te OC’en, waardoor deze ietswat sneller gaat.

Benchmarks

De benchmarks zijn uitgevoerd op een LG monitor met een resolutie van 2560×1080 met 144Hz en G-sync. Nadat de benchmarks waren uitgevoerd, werd een ander LG scherm van stal gehaald, namelijk een monitor met een resolutie van 3840×1600 op 75 Hz.

Wat gedurende de testen (en vooral met de eerste test in de Unigine Valley Benchmark) wel opviel is dat de bovenste 1080Ti veel warmer wordt dan de onderste kaart. Dit komt omdat de kaarten direct op elkaar zitten.
Aangezien er op het moederbord meerdere PCI-e sloten aanwezig zijn, vraag ik mij tot vandaag de dag af waarom ze niet wat verder uit elkaar zijn gezet. Dat de kaart rond de 86 graden wordt en de onderste rond de 70, lijkt mij ook niet echt bevorderlijk voor de levensduur van de kaart – desondanks dat de kaarten sowieso warm worden. Een andere mogelijkheid is zelf een SLI brug bestellen en de kaarten verder uit elkaar zetten.

Omdat een hoop games geen SLI ondersteunen, wordt er bij een hoop games gewoon gewerkt met een enkele 1080Ti.

De volgende games zijn als benchmark gebruikt: Just Cause 2, Batman Arkham City, Assetto Corsa, Company of Heroes 2, Dirt 3, Hitman Absolution, Metro 2033 en Tomb Raider.

Daarnaast is Time Spy en PCMark 10 gebruikt om het systeem een score te geven.
Bij de games zijn de hoogst mogelijke opties geselecteerd, ergo High/Ultra-High

PCMark 10

De Orion 9000 krijgt een score van 6095 en scoort daarmee beter dan 92% van de geteste systemen (let op, hiermee wordt ook een huis-tuin-en-keuken pc/notebook mee getest).

TimeSpy

TimeSpy geeft een score van 13289 (wat volgens TimeSpy beter was dan 98% van de geteste systemen).

Just Cause 2

De monitor met een 2560×1080 resolutie had een refresh rate van 144Hz. De 38 inch van LG heeft helaas een refreshrate van 75. Dit zie je ook weer terug in de scores. De benchmark op het 4K scherm liep helaas maar max 75 fps.

Batman Arkham City

Ook in Batman Arkahm City liep de 3840×1600 met 75Hz tegen zijn limieten. Toch wordt tijdens de benchmark wel duidelijk dat de kaarten het niet geweldig lastig hadden tijdens deze benchmark.

Assetto Corsa

Assetto Corsa was een plezier om naar te kijken. Al helemaal op de gigantische resolutie! Het verschil in de ultra instellingen tussen de twee resoluties is niet bijzonder groot.

Dirt 3

Een ietswat oudere game – en nog steeds één van mijn favorieten, stelde niet teleur toen ik de benchmark over beide schermen afspeelde. Beide komen met gemak boven de 190 frames gemiddeld.

Metro 2033

Allemachtig wat een beeld. Op 4k loopt het op ongeveer 100-175 fps, en dat ziet er best goed uit! De drops zijn richting de 60. Gemiddeld loopt de game op 117 fps op de 3840×1600 en 134 op de 2560×1080 resoluties.

Tomb Raider

In geval van Tomb Raider was het minder fijn dat ik een monitor gebruikte met max 75Hz. Het spel wilde hierdoor ook niet harder dan 75 fps presteren. De twee 1080Ti’s konden goed uit hun voeten met de 2560×1080 resolutie. Aangezien de 144Hz hierdoor eveneens het plafond was, konden de 1080Ti’s ook niet meer geven.

Company of Heroes 2

Company of Heroes schijnt met de grafische opties en details de kaarten behoorlijk onder druk te kunnen zetten. Onder de zo hoog mogelijke instellingen komen wij op 48 en 70 fps.

Hitman Absolution

Hitman is in dit geval ook een speciaal geval. In beide benchmarks wilde de game niet veel meer dan respectievelijk 77 en 78 fps weergeven.

Conclusie Benchmarks

Uit de bovenstaande benchmarks komt er voor mij sterk naar voren dat wanneer iemand graag op 4K wilt gaan gamen, diegene ook er voor zorgt dat er een 4K met bijv 144Hz paneel binnen wordt gehaald. De LG monitor die ik voor deze testen gebruikte zorgde, met zijn 75Hz, elke keer voor een plafond voor de benchmarks.
Acer brengt hopelijk binnenkort de XB272-HDR uit, wat een 4K 144Hz paneel is! In dat geval zou ik met zo’n PC vooraan in de rij staan. Wat zou je dan al helemaal kunnen genieten van het gamen.. In de tussentijd zijn er ook genoeg 3440×1440 op 100Hz (of zelfs 144Hz?) monitoren die ook voor een hoop plezier zorgen!

Desalniettemin kan de Orion 9000 echt uit de voeten met de games en zorgt dit systeem voor een hoop speelplezier!

Wat tijdens het benchmarken wel erg fijn was, is dat de SSD’s goed hun werk doen. De games laden echt gigantisch snel. Het laden van de benchmarks was daarom bijna een plezier.

RGB

De mensen die van RGB houden kunnen ook met de Orion 9000 goed terecht. Via de software is deze gemakkelijk aan te passen. Zo kan bijvoorbeeld de voorkant van de PC in worden gesteld als ‘Breathing’, ‘ Music’, ‘Wave’, en ‘None.’

De ‘Side Panel’ en moederbord kunnen qua effecten worden ingesteld op ‘breathing’ en ‘none’. Bij none blijft dit op een standaard kleur, of wordt er gebruik gemaakt van een regenboogeffect.

Conclusie

De Acer Predator Orion 9000 is met 4599 euro geen goedkoop speelgoed. Het is een vrij complete PC met genoeg grafische vermogen om een hoop games op hoog kwaliteit te draaien.

Een PC met 1TB (2x 512GB) SSD’s en een 3TB zorgt eveneens voor redelijk wat ruimte. Voor de echte gamer gaat echter zelfs die 1e TB binnen no time vol raken. Gelukkig is er ook een mogelijkheid aan de achterkant nog SSD’s te bouwen. Wat echter wel opvallend is, is dat er geen extra SATA-kabels worden meegeleverd voor als iemand zijn systeem verder wilt uitbreiden. Er zitten wel stroomkabels bij om de SSD’s te kunnen voeden vanuit de voeding. Als gamer/PC bouwer of hobbyist heb je over het algemeen gelukkig wel extra SATA kabels liggen.

Het grafische vermogen (logisch met 2x 1080Ti) is wel echt episch. De games die wel op SLI kunnen draaien zorgen ook voor een hoop plezier. Nadelig is wel weer dat de twee kaarten zo dicht op elkaar zitten, dat de bovenste best warm wordt (lees ongeveer 86 graden gemiddeld). Ik heb naar Far Cry 5 zitten kijken en wilde voor mijn gevoel gewoon weer opnieuw aan de verhaallijn beginnen, alleen al door de grafische kwaliteit. Helaas moet de PC snel weer terug, en kon ik niet even de storyline opnieuw starten.
Mijn tip bij het kopen van deze PC is wel; koop een goede monitor die op een hoop frames kan lopen. Met een monitor van max 75Hz is het (zoals in mijn geval) huilen geblazen.
Ik kan niet wachten op de XB272-HDR!

De RGB verlichting is overigens erg gaaf – zeker als je er van houdt! Ik zit naar een breathing voorkant en binnenkant te kijken en best tevreden met het aanzicht. De kast ziet er erg netjes uit. Zo’n kast zou ook zeker niet misstaan op een lan-party!

Hoe dan ook is de Orion 9000 echt een beest. En kan ik ook niet anders zeggen dan; had ik dit beestje maar voor mijzelf. Ik zou dagelijks de games met een lach starten. Helaas moet ik nu weer terug naar een 1070 GTX en dat voelt toch alsof je met een Ferrari hebt gereden en dan weer op je fiets stapt…En dat geldt helaas niet alleen voor het grafische vermogen….

Ik geef de Orion 9000 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!