12 december 2019

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Acer Predator Orion 9000-900 i7X-018

Afgelopen jaar kon ik de Predator Orion 9000 reviewen. En dat is in dit geval weer zo, echter maak ik nu gebruik van een ‘goedkopere’ variant met één 1080Ti ipv twee, 1 PCI-e SSD ipv twee. Of hier een groot verschil in zit, we gaan het uitzoeken?
Acer Predator Orion 9000-900 i7X-018

Acer Predator Orion 9000-900 i7X-018

Afgelopen jaar kon ik de Predator Orion 9000 reviewen. En dat is in dit geval weer zo, echter maak ik nu gebruik van een ‘goedkopere’ variant met één 1080Ti ipv twee, 1 PCI-e SSD ipv twee. Of hier een groot verschil in zit, we gaan het uitzoeken?

Pluspunten
  • RGB ziet er erg gaaf uit!
  • Snel systeem dmv PCI-e SSD
  • Mogelijkheid om uit te breiden
  • 1080Ti – genoeg grafisch vermogen
  • Toetsenbord en muis meegeleverd
  • Gaaf design
  • USB Type-C
Minpunten
  • Prijs, met 3000 euro is het geen goedkope pc
  • Had het wel mooier gevonden als de binnenkant van de kast ook zwart was afgewerkt

Inleiding

Afgelopen jaar kon ik de Predator Orion 9000 reviewen. En dat is in dit geval weer zo, echter maak ik nu gebruik van een ‘goedkopere’ variant met één 1080Ti ipv twee, 1 PCI-e SSD ipv twee. Of hier een groot verschil in zit, we gaan het uitzoeken?

Onderstaand filmpje schept een kleine overzicht hoe de kast eruit ziet en wat de globale opties zijn.

Specificaties

Processor & Chipset
Processor producent

Intel®

Processortype

Core™ i7

Processor model

i7-7800X

Processorkern

Hexacore (6-core)

Processorsnelheid

3,50 GHz

64-bit processing

Ja

Geheugentechnologie

DDR4

Standaardgeheugen

16 GB (standaard)

Maximum geheugen

Maximaal 128 GB (maximum)

Opslag

Aantal harde schijven
1

Totale opslagcapaciteit

3 TB

Harde schijf interface

Serieel ATA/600

Totale SSD capaciteit

512 GB

Type optisch station

DVD-brander

Ondersteunde optische media

DVD±R/±RW

Beeldscherm
Producent videokaart

NVIDIA®

Model grafische-kaart

GeForce® GTX 1080 Ti

Capaciteit grafisch-geheugen

Maximaal 11 GB

Toegankelijkheid grafisch-geheugen

Dedicated

Netwerk & Communicatie
Ethernet technologie

Gigabit Ethernet

Draadloos LAN

Ja

Wi-Fi standaard

IEEE 802.11ac

Bluetooth

Ja

I/O-uitbreidingen

Aantal Total Expansion slots
4

Aantal PCI Express x16 slots

4

Interfaces/Poorten
Aantal USB 2.0 poorten

2

Aantal USB 3.1 Gen 1 poorten

6

Totaal aantal USB poorten

11

Netwerk (RJ-45)

Ja

Audio in

Ja

Audio uit

Ja

Software
Besturingssysteem

Windows 10 Home

Besturingssysteemarchitectuur

64-bit

Energie

Maximale stroomvoorziening (W)
1 kW

Uiterlijke kenmerken
Hoogte

643 mm

Breedte

299 mm

Diepte

700 mm

Overige
Milieuvriendelijk

Ja

Milieucertificering

RoHS

Garantie

Standaard Garantie

Type

DG.E0JEH.003

Uitpakken

Tijd om het geheel eens uit de gigantische doos te halen! 😀
Let op; Dit is een demo product, de doos is al een aantal keren met de post meegegaan waardoor deze er zo uit is komen te zien 🙂

Zoals het hoort wordt er een handleiding meegeleverd en een SLI-bridge.

Om de 1kW voeding te kunnen voorzien van stroom, wordt een funky stroomkabel meegeleverd. Daarnaast worden er ook drie extra voedingskabels meegeleverd, waarvan er één kan worden gebruikt om extra harde schijven aan te sluiten en twee voedingskabels om extra grafische kaarten via 6 of 8 pins van stroom te voorzien.

Wat erg leuk is, is dat er bij de Orion 9000 ook een toetsenbord en muis mee wordt geleverd. Deze lichten allebei op bij het gebruik van de PC.
Het toetsenbord is uitgerust met mediaknoppen en een ‘Game’ knop. Deze knop zorgt ervoor dat de Windows knop wordt uitgezet, waardoor tijdens het gamen (en button mashing) niet opeens het Windows-menu voor je neus verschijnt!

Eerste indruk? Wat een beest! De twee hendels aan de bovenkant zorgen er in iedere geval voor dat met gemak de PC op kan worden getild, en dat is in dit geval geen slecht idee.

Aan de voorkant zitten twee fannetjes van 12cm die voor de intake van lucht zorgen.
Acer heeft in de Orion 9000 ook nog een DVD±R/±RW toegevoegd.

Acer heeft ook als toevoeging er voor gezorgd dat er een hoofdtelefoon aan de kast kan worden gehangen.

Beide vensters van de Predator Orion 9000 zijn afgebeeld met het logo van Predator. Als je ook goed in het venster kijkt zie je ook de mesh van het paneel, Acer claimt hiermee de EMI te reduceren.
Onderstaand filmpje laat nog even snel zien wat dit inhoudt.

[VIDEO=,,”Predator Orion 9000 – EMI Shielding for the Behemoth”]https://www.youtube.com/watch?v=kxXlAFO4exc

Een kast met twee wieltjes, je verzint het bijna niet. En dat nog best prima ook! Ster nog, ik durf te wedden dat dit nog beter rijdt dan mijn rollerskates die ik had toen ik ~12 was…

Op de I/O slot zitten de volgende aansluitingen; 2x USB 2.0 en 6x USB 3.1 – waarvan één Type-C. Daarnaast zitten ook nog audio aansluitingen op het achterpaneel en een ethernet poort. De SPDIF-Out, audio aansluitingen en Clear CMOS ontbreken uiteraard ook niet. Voor degene die nog met een oudere toetsenbord wilt spelen, wees gerust, dat ondersteunt het bordje ook!

Wat ik ergens wel jammer vind, is dat er geen tweede ethernet poort op het moederbord zit (of zelfs één met een 10Gbps mogelijkheid). Uiteraard zit er ook aan de achterkant een 12cm fan die de lucht er netjes uitblaast.

Mocht je op ten duur graag gebruik willen gaan maken van waterkoeling, dan is dat ook zeker mogelijk. Rechts zijn 3 ronde gaten waarmee waterkoeling naar buiten/binnen kan.

Aan de voorkant van de Acer zitten een aantal aansluitingen en knoppen. 4 USB 3.1 aansluitingen, waarvan één Type-C en een headset aansluiting. Daarnaast heeft de Orion 9000 ook een turbo knop die ervoor zorgt dat de CPU een tandje bijzet – en daarbij ook de fannetjes. Uiteraard ontbreekt de powerknop, boven het Predator logo, ook niet.

De rechterkant van de kast is uitgerust met het Predator logo en het nodige stickerwerk.

Het fijne aan de Predator is dat de panelen met twee schroeven vastzitten. Zo weet je zeker dat je volgebouwde pc niet zomaar open schiet.

De rechterkant van de kast heeft plek voor 2 HDD’s en 4 SSD’s. Er is dus ook genoeg ruimte om kabels goed weg te werken.

Naast de standaard Intel 600p NVMe SSD van 512GB zit er ook een Seagate Baracuda 3TB HDD in de Orion 9000.

Tijd om het linker paneel eraf te halen. De stalen mesh constructie kan er overigens af! 🙂

Eenmaal open valt op dat de binnenkant van de kast grijzig is. Er is naar mijn weten geen mogelijkheid een zwarte binnenkant te bestellen. Moet wel bekennen dat als het avond is het er wel heel mooi uitziet met de RGB. Dus wat mij betreft mag het zo blijven, heb je er last van -> zwarte marker… 😉

Allereerst vielen voor mij de grote kap onderaan op. Deze zorgt er voor dat de voeding ‘schone lucht’ vanuit onder zuigt en niet vanuit de kast haalt. Daarnaast ziet het daardoor er ook een stuk mooier uit als de kast dicht zit en aan staat. De voeding valt namelijk dan niet op. Daarnaast zit aan de rechterkant een soort air-duct die ervoor zorgt dat er ook koele lucht naar de SSD’s en HDD’s wordt geblazen vanuit de twee fans.

De Orion 9000 maakt gebruik van waterkoeling die naar de bovenkant van de behuizing wordt geleid. Dit 240mm rad heeft twee fannetjes (op de bovenkant die voor een pull zorgen) en is eveneens een gesloten ontwerp. Hierdoor kan je zelf niets aan de waterkoeling aanpassen. Zoals aan de achterkant van de PC te zien was (in voorgaande foto’s), is er wel een mogelijkheid voor een custom waterkoeling.

Zoals ook aan de gaatjes rechts te zien is, lijkt er een mogelijk te zijn de fans voor de voorkant ook nog uit te breiden naar grotere fans – bijv 140mm. De ‘Air Guide – Optimum Cooling Performance’ zorgt zoals eerder beschreven voor een verkoeling van de opslagmedia.

Het moederbord heeft een mogelijkheid 8x DDR4 tot 128GB te ondersteunen. Standaard wordt met deze versie van de Orion 9000 16GB meegeleverd (2x8GB).

De single GTX 1080Ti Founders Edition ziet er netjes uit.

De PC wordt gevoed door een 1kW 80 Plus Gold voeding. De voeding is modulair, waardoor in de toekomst altijd nog extra kabels toe te voegen of te verwijderen zijn! Dit zorgt gelijk voor een goede kabelmanagement.

De Intel 512GB M.2. NVMe SSD’s, worden direct op het moederbord bevestigd en hebben een stalen plaat over zich heen zitten om de warmte af te dragen.

De GTX 1080Ti is geen standaard versie c.q. geen Founders Edition. Dit lijkt een OEM versie.

Onder de PCI slot van de grafische kaart, zit de aansluiting voor wireless internet die met twee kabel door de kast heen lopen. Hetgeen resulteert in een goede verbinding.

Op het moederbord zitten in zijn totaliteit 6 Sata aansluitingen. Aangezien er twee in gebruik zijn, houdt het in dat er nog ruimte is om de PC uit te breiden.

RGB

Tijd om de Orion 9000 aan te zetten. En wat een beeld is dat!
Het gave van de Orion is, is dat de RGB verlichting aan te passen is. Aan de voorkant en de zijkant. De ventilatoren blijven standaard blauw, en ik moet bekennen dat dat wel erg goed staat!
Onderstaand een aantal foto’s om even te laten zien wat er zoal verlicht wordt.

De RGB verlichting kan ook nog worden aangepast. Hier kom ik later in hoofdstuk software op terug!

Zoals eerder aangegeven, geven de toetsenbord en muis ook een mooie blauwe kleur!

En zelfs gesloten ziet het er echt gaaf uit!

Voor degene die het vervelend vindt om gebruik te maken van RGB, wees gerust. Dit kan ook uit!

Bios

Onderstaande foto’s heb ik De Bios is vrij standaard en er valt helaas weinig aan te passen. Ergens is het begrijpelijk omdat Acer hiermee voorkomt dat men zelf als een gek zijn PC gaat OC’en. En aangezien dit beestje ook meer als kant-en-klare PC wordt aangeboden, willen die mensen over het algemeen zelf ook niet veel moeite doen om verder te tweaken.

Benchmarks

Omdat ik voorheen een Predator Orion 9000 heb mogen gebruiken met de 1080Ti SLI pak ik deze benchmarks er weer bij. De PC is namelijk hetzelfde gebleven, behalve dat er een extra grafische kaart in zit.

De benchmarks zijn uitgevoerd op een LG monitor met een resolutie van 2560×1080 met 144Hz en G-sync. Nadat de benchmarks waren uitgevoerd, werd een ander LG scherm van stal gehaald, namelijk een monitor met een resolutie van 3840×1600 op 75 Hz.

Omdat een hoop games geen SLI ondersteunen, wordt er bij een hoop games gewoon gewerkt met een enkele 1080Ti.

De volgende games zijn als benchmark gebruikt: Just Cause 2, Batman Arkham City, Assetto Corsa, Company of Heroes 2, Dirt 3, Hitman Absolution, Metro 2033 en Tomb Raider.

Bij de games zijn de hoogst mogelijke opties geselecteerd, ergo High/Ultra-High

Just Cause 2

De monitor met een 2560×1080 resolutie had een refresh rate van 144Hz. De 38 inch van LG heeft helaas een refreshrate van 75. Dit zie je ook weer terug in de scores. De benchmark op het 4K scherm liep helaas maar max 75 fps.

Batman Arkham City

Ook in Batman Arkahm City liep de 3840×1600 met 75Hz tegen zijn limieten. Toch wordt tijdens de benchmark wel duidelijk dat de kaarten het niet geweldig lastig hadden tijdens deze benchmark.

Assetto Corsa

Assetto Corsa was een plezier om naar te kijken. Al helemaal op de gigantische resolutie! Het verschil in de ultra instellingen tussen de twee resoluties is niet bijzonder groot.

Dirt 3

Een ietswat oudere game – en nog steeds één van mijn favorieten, stelde niet teleur toen ik de benchmark over beide schermen afspeelde. Beide komen met gemak boven de 190 frames gemiddeld.

Metro 2033

Allemachtig wat een beeld. Op 4k loopt het op ongeveer 100-175 fps, en dat ziet er best goed uit! De drops zijn richting de 60. Gemiddeld loopt de game op 117 fps op de 3840×1600 en 134 op de 2560×1080 resoluties.

Tomb Raider

In geval van Tomb Raider was het minder fijn dat ik een monitor gebruikte met max 75Hz. Het spel wilde hierdoor ook niet harder dan 75 fps presteren. De twee 1080Ti’s konden goed uit hun voeten met de 2560×1080 resolutie. Aangezien de 144Hz hierdoor eveneens het plafond was, konden de 1080Ti’s ook niet meer geven.

Company of Heroes 2

Company of Heroes schijnt met de grafische opties en details de kaarten behoorlijk onder druk te kunnen zetten. Onder de zo hoog mogelijke instellingen komen wij op 48 en 70 fps.

Hitman Absolution

Hitman is in dit geval ook een speciaal geval. In beide benchmarks wilde de game niet veel meer dan respectievelijk 77 en 78 fps weergeven.

Software

Acer Care Center

Acer Care Center is software die een overzicht geeft van de apparatuur, support, updates, herstelbeheer e.d. Een erg fijne en overzichtelijke applicatie al zeg ik zelf.

Via de app is diagnostics mogelijk om te checken waar issues zitten. Dit geldt voor zowel de opslag als de LAN/WLAN.

Bij Tuneup is het mogelijk programma’s uit te zetten waardoor de PC nog sneller start.

Wat zelf best fijn is, is dat Acer via de Care Center updates kan plaatsen, zodat de gebruiker zijn PC up-to-date houdt.

PredatorSense

Via PredatorSense is de Orion qua RGB te beheren. Via de front, leftpanel en moederbord zijn er verschillende opties qua kleuren en effecten te selecteren. Daarnaast biedt de Sense ook de mogelijkheid de PC softwarematig te OC’en, waardoor deze ietswat sneller gaat.

RGB

De mensen die van RGB houden kunnen ook met de Orion 9000 goed terecht. Via de software is deze gemakkelijk aan te passen. Zo kan bijvoorbeeld de voorkant van de PC in worden gesteld als ‘Breathing’, ‘ Music’, ‘Wave’, en ‘None.’

De ‘Side Panel’ en moederbord kunnen qua effecten worden ingesteld op ‘breathing’ en ‘none’. Bij none blijft dit op een standaard kleur, of wordt er gebruik gemaakt van een regenboogeffect.

Conclusie

De Acer Predator 9000 is met 3000 euro geen goedkoop beestje, maar het is derhalve wel een enorm vette pc. Met de 1080Ti kan je goed uit de voeten. Qua ruimte kan je daarnaast ook nog eens een tijd vooruit, waar de Seagate Barracuda 3TB voor genoeg ruimte geeft, en de 512GB Intel nog eens lekker snel is.

Qua grafisch vermogen is de PC ideaal. Met de 1080Ti kan je best wat games aan. Omdat dit overigens een oudere variant van de Acer Predator 9000 is, is de nieuwere al weer uitgerust met de nieuwere grafische kaarten. En die zijn ook niet mis -> bijv. de RTX 2080Ti. (terug te vinden als -> DG.E19EH.002)

Wat echter wel opvallend is, is dat er geen extra SATA-kabels worden meegeleverd voor als iemand zijn systeem verder wilt uitbreiden. Er zitten wel stroomkabels bij om de SSD’s te kunnen voeden vanuit de voeding. Als gamer/PC bouwer of hobbyist heb je over het algemeen gelukkig wel extra SATA kabels liggen.

Ik heb naar Far Cry 5 zitten kijken en wilde voor mijn gevoel gewoon weer opnieuw aan de verhaallijn beginnen, alleen al door de grafische kwaliteit. Helaas moet de PC snel weer terug, en kon ik niet even de storyline opnieuw starten.
Mijn tip bij het kopen van deze PC is wel; koop een goede monitor die op een hoop frames kan lopen. Met een monitor van max 75Hz is het (zoals in mijn geval) huilen geblazen.
Mocht je er met zo’n pc nou een 144Hz 4K monitor aanhangen (let’s say; Acer Nitro XV273K), dan je zit je toch snel erg gelukkig achter je pc! 🙂 En of dat nou voor deze geldt of voor een andere Acer Predator 9000.
Qua bouwkwaliteit, opties om uit te bouwen (SSD’s/HDD), meerdere PCI-sloten etc. is er best nagedacht over mogelijkheden. De Acer Orion 9000 oogt in mijn optiek niet alleen mooi van binnen, in dit geval ook zeker van buiten! Ik vind het persoonlijk wel één van de gaafste kasten.

De RGB verlichting is overigens erg gaaf – zeker als je er van houdt! Ik zit naar een breathing voorkant en binnenkant te kijken en best tevreden met het aanzicht. De kast ziet er erg netjes uit. Zo’n kast zou ook zeker niet misstaan op een lan-party!

Ik geef de Orion 9000 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!