wo. jul 15th, 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Acer Predator Orion 9000-900 i7X-018

Afgelopen jaar kon ik de Predator Orion 9000 reviewen. En dat is in dit geval weer zo, echter maak ik nu gebruik van een ‘goedkopere’ variant met één 1080Ti ipv twee, 1 PCI-e SSD ipv twee. Of hier een groot verschil in zit, we gaan het uitzoeken?
Acer Predator Orion 9000-900 i7X-018

Acer Predator Orion 9000-900 i7X-018

Afgelopen jaar kon ik de Predator Orion 9000 reviewen. En dat is in dit geval weer zo, echter maak ik nu gebruik van een ‘goedkopere’ variant met één 1080Ti ipv twee, 1 PCI-e SSD ipv twee. Of hier een groot verschil in zit, we gaan het uitzoeken?

Pluspunten
  • RGB ziet er erg gaaf uit!
  • Snel systeem dmv PCI-e SSD
  • Mogelijkheid om uit te breiden
  • 1080Ti – genoeg grafisch vermogen
  • Toetsenbord en muis meegeleverd
  • Gaaf design
  • USB Type-C
Minpunten
  • Prijs, met 3000 euro is het geen goedkope pc
  • Had het wel mooier gevonden als de binnenkant van de kast ook zwart was afgewerkt

Inleiding

Afgelopen jaar kon ik de Predator Orion 9000 reviewen. En dat is in dit geval weer zo, echter maak ik nu gebruik van een ‘goedkopere’ variant met één 1080Ti ipv twee, 1 PCI-e SSD ipv twee. Of hier een groot verschil in zit, we gaan het uitzoeken?

Onderstaand filmpje schept een kleine overzicht hoe de kast eruit ziet en wat de globale opties zijn.

Specificaties

Processor & Chipset
Processor producent

Intel®

Processortype

Core™ i7

Processor model

i7-7800X

Processorkern

Hexacore (6-core)

Processorsnelheid

3,50 GHz

64-bit processing

Ja

Geheugentechnologie

DDR4

Standaardgeheugen

16 GB (standaard)

Maximum geheugen

Maximaal 128 GB (maximum)

Opslag

Aantal harde schijven
1

Totale opslagcapaciteit

3 TB

Harde schijf interface

Serieel ATA/600

Totale SSD capaciteit

512 GB

Type optisch station

DVD-brander

Ondersteunde optische media

DVD±R/±RW

Beeldscherm
Producent videokaart

NVIDIA®

Model grafische-kaart

GeForce® GTX 1080 Ti

Capaciteit grafisch-geheugen

Maximaal 11 GB

Toegankelijkheid grafisch-geheugen

Dedicated

Netwerk & Communicatie
Ethernet technologie

Gigabit Ethernet

Draadloos LAN

Ja

Wi-Fi standaard

IEEE 802.11ac

Bluetooth

Ja

I/O-uitbreidingen

Aantal Total Expansion slots
4

Aantal PCI Express x16 slots

4

Interfaces/Poorten
Aantal USB 2.0 poorten

2

Aantal USB 3.1 Gen 1 poorten

6

Totaal aantal USB poorten

11

Netwerk (RJ-45)

Ja

Audio in

Ja

Audio uit

Ja

Software
Besturingssysteem

Windows 10 Home

Besturingssysteemarchitectuur

64-bit

Energie

Maximale stroomvoorziening (W)
1 kW

Uiterlijke kenmerken
Hoogte

643 mm

Breedte

299 mm

Diepte

700 mm

Overige
Milieuvriendelijk

Ja

Milieucertificering

RoHS

Garantie

Standaard Garantie

Type

DG.E0JEH.003

Uitpakken

Tijd om het geheel eens uit de gigantische doos te halen! 😀
Let op; Dit is een demo product, de doos is al een aantal keren met de post meegegaan waardoor deze er zo uit is komen te zien 🙂

Zoals het hoort wordt er een handleiding meegeleverd en een SLI-bridge.

Om de 1kW voeding te kunnen voorzien van stroom, wordt een funky stroomkabel meegeleverd. Daarnaast worden er ook drie extra voedingskabels meegeleverd, waarvan er één kan worden gebruikt om extra harde schijven aan te sluiten en twee voedingskabels om extra grafische kaarten via 6 of 8 pins van stroom te voorzien.

Wat erg leuk is, is dat er bij de Orion 9000 ook een toetsenbord en muis mee wordt geleverd. Deze lichten allebei op bij het gebruik van de PC.
Het toetsenbord is uitgerust met mediaknoppen en een ‘Game’ knop. Deze knop zorgt ervoor dat de Windows knop wordt uitgezet, waardoor tijdens het gamen (en button mashing) niet opeens het Windows-menu voor je neus verschijnt!

Eerste indruk? Wat een beest! De twee hendels aan de bovenkant zorgen er in iedere geval voor dat met gemak de PC op kan worden getild, en dat is in dit geval geen slecht idee.

Aan de voorkant zitten twee fannetjes van 12cm die voor de intake van lucht zorgen.
Acer heeft in de Orion 9000 ook nog een DVD±R/±RW toegevoegd.

Acer heeft ook als toevoeging er voor gezorgd dat er een hoofdtelefoon aan de kast kan worden gehangen.

Beide vensters van de Predator Orion 9000 zijn afgebeeld met het logo van Predator. Als je ook goed in het venster kijkt zie je ook de mesh van het paneel, Acer claimt hiermee de EMI te reduceren.
Onderstaand filmpje laat nog even snel zien wat dit inhoudt.

[VIDEO=,,”Predator Orion 9000 – EMI Shielding for the Behemoth”]https://www.youtube.com/watch?v=kxXlAFO4exc

Een kast met twee wieltjes, je verzint het bijna niet. En dat nog best prima ook! Ster nog, ik durf te wedden dat dit nog beter rijdt dan mijn rollerskates die ik had toen ik ~12 was…

Op de I/O slot zitten de volgende aansluitingen; 2x USB 2.0 en 6x USB 3.1 – waarvan één Type-C. Daarnaast zitten ook nog audio aansluitingen op het achterpaneel en een ethernet poort. De SPDIF-Out, audio aansluitingen en Clear CMOS ontbreken uiteraard ook niet. Voor degene die nog met een oudere toetsenbord wilt spelen, wees gerust, dat ondersteunt het bordje ook!

Wat ik ergens wel jammer vind, is dat er geen tweede ethernet poort op het moederbord zit (of zelfs één met een 10Gbps mogelijkheid). Uiteraard zit er ook aan de achterkant een 12cm fan die de lucht er netjes uitblaast.

Mocht je op ten duur graag gebruik willen gaan maken van waterkoeling, dan is dat ook zeker mogelijk. Rechts zijn 3 ronde gaten waarmee waterkoeling naar buiten/binnen kan.

Aan de voorkant van de Acer zitten een aantal aansluitingen en knoppen. 4 USB 3.1 aansluitingen, waarvan één Type-C en een headset aansluiting. Daarnaast heeft de Orion 9000 ook een turbo knop die ervoor zorgt dat de CPU een tandje bijzet – en daarbij ook de fannetjes. Uiteraard ontbreekt de powerknop, boven het Predator logo, ook niet.

De rechterkant van de kast is uitgerust met het Predator logo en het nodige stickerwerk.

Het fijne aan de Predator is dat de panelen met twee schroeven vastzitten. Zo weet je zeker dat je volgebouwde pc niet zomaar open schiet.

De rechterkant van de kast heeft plek voor 2 HDD’s en 4 SSD’s. Er is dus ook genoeg ruimte om kabels goed weg te werken.

Naast de standaard Intel 600p NVMe SSD van 512GB zit er ook een Seagate Baracuda 3TB HDD in de Orion 9000.

Tijd om het linker paneel eraf te halen. De stalen mesh constructie kan er overigens af! 🙂

Eenmaal open valt op dat de binnenkant van de kast grijzig is. Er is naar mijn weten geen mogelijkheid een zwarte binnenkant te bestellen. Moet wel bekennen dat als het avond is het er wel heel mooi uitziet met de RGB. Dus wat mij betreft mag het zo blijven, heb je er last van -> zwarte marker… 😉

Allereerst vielen voor mij de grote kap onderaan op. Deze zorgt er voor dat de voeding ‘schone lucht’ vanuit onder zuigt en niet vanuit de kast haalt. Daarnaast ziet het daardoor er ook een stuk mooier uit als de kast dicht zit en aan staat. De voeding valt namelijk dan niet op. Daarnaast zit aan de rechterkant een soort air-duct die ervoor zorgt dat er ook koele lucht naar de SSD’s en HDD’s wordt geblazen vanuit de twee fans.

De Orion 9000 maakt gebruik van waterkoeling die naar de bovenkant van de behuizing wordt geleid. Dit 240mm rad heeft twee fannetjes (op de bovenkant die voor een pull zorgen) en is eveneens een gesloten ontwerp. Hierdoor kan je zelf niets aan de waterkoeling aanpassen. Zoals aan de achterkant van de PC te zien was (in voorgaande foto’s), is er wel een mogelijkheid voor een custom waterkoeling.

Zoals ook aan de gaatjes rechts te zien is, lijkt er een mogelijk te zijn de fans voor de voorkant ook nog uit te breiden naar grotere fans – bijv 140mm. De ‘Air Guide – Optimum Cooling Performance’ zorgt zoals eerder beschreven voor een verkoeling van de opslagmedia.

Het moederbord heeft een mogelijkheid 8x DDR4 tot 128GB te ondersteunen. Standaard wordt met deze versie van de Orion 9000 16GB meegeleverd (2x8GB).

De single GTX 1080Ti Founders Edition ziet er netjes uit.

De PC wordt gevoed door een 1kW 80 Plus Gold voeding. De voeding is modulair, waardoor in de toekomst altijd nog extra kabels toe te voegen of te verwijderen zijn! Dit zorgt gelijk voor een goede kabelmanagement.

De Intel 512GB M.2. NVMe SSD’s, worden direct op het moederbord bevestigd en hebben een stalen plaat over zich heen zitten om de warmte af te dragen.

De GTX 1080Ti is geen standaard versie c.q. geen Founders Edition. Dit lijkt een OEM versie.

Onder de PCI slot van de grafische kaart, zit de aansluiting voor wireless internet die met twee kabel door de kast heen lopen. Hetgeen resulteert in een goede verbinding.

Op het moederbord zitten in zijn totaliteit 6 Sata aansluitingen. Aangezien er twee in gebruik zijn, houdt het in dat er nog ruimte is om de PC uit te breiden.

RGB

Tijd om de Orion 9000 aan te zetten. En wat een beeld is dat!
Het gave van de Orion is, is dat de RGB verlichting aan te passen is. Aan de voorkant en de zijkant. De ventilatoren blijven standaard blauw, en ik moet bekennen dat dat wel erg goed staat!
Onderstaand een aantal foto’s om even te laten zien wat er zoal verlicht wordt.

De RGB verlichting kan ook nog worden aangepast. Hier kom ik later in hoofdstuk software op terug!

Zoals eerder aangegeven, geven de toetsenbord en muis ook een mooie blauwe kleur!

En zelfs gesloten ziet het er echt gaaf uit!

Voor degene die het vervelend vindt om gebruik te maken van RGB, wees gerust. Dit kan ook uit!

Bios

Onderstaande foto’s heb ik De Bios is vrij standaard en er valt helaas weinig aan te passen. Ergens is het begrijpelijk omdat Acer hiermee voorkomt dat men zelf als een gek zijn PC gaat OC’en. En aangezien dit beestje ook meer als kant-en-klare PC wordt aangeboden, willen die mensen over het algemeen zelf ook niet veel moeite doen om verder te tweaken.

Benchmarks

Omdat ik voorheen een Predator Orion 9000 heb mogen gebruiken met de 1080Ti SLI pak ik deze benchmarks er weer bij. De PC is namelijk hetzelfde gebleven, behalve dat er een extra grafische kaart in zit.

De benchmarks zijn uitgevoerd op een LG monitor met een resolutie van 2560×1080 met 144Hz en G-sync. Nadat de benchmarks waren uitgevoerd, werd een ander LG scherm van stal gehaald, namelijk een monitor met een resolutie van 3840×1600 op 75 Hz.

Omdat een hoop games geen SLI ondersteunen, wordt er bij een hoop games gewoon gewerkt met een enkele 1080Ti.

De volgende games zijn als benchmark gebruikt: Just Cause 2, Batman Arkham City, Assetto Corsa, Company of Heroes 2, Dirt 3, Hitman Absolution, Metro 2033 en Tomb Raider.

Bij de games zijn de hoogst mogelijke opties geselecteerd, ergo High/Ultra-High

Just Cause 2

De monitor met een 2560×1080 resolutie had een refresh rate van 144Hz. De 38 inch van LG heeft helaas een refreshrate van 75. Dit zie je ook weer terug in de scores. De benchmark op het 4K scherm liep helaas maar max 75 fps.

Batman Arkham City

Ook in Batman Arkahm City liep de 3840×1600 met 75Hz tegen zijn limieten. Toch wordt tijdens de benchmark wel duidelijk dat de kaarten het niet geweldig lastig hadden tijdens deze benchmark.

Assetto Corsa

Assetto Corsa was een plezier om naar te kijken. Al helemaal op de gigantische resolutie! Het verschil in de ultra instellingen tussen de twee resoluties is niet bijzonder groot.

Dirt 3

Een ietswat oudere game – en nog steeds één van mijn favorieten, stelde niet teleur toen ik de benchmark over beide schermen afspeelde. Beide komen met gemak boven de 190 frames gemiddeld.

Metro 2033

Allemachtig wat een beeld. Op 4k loopt het op ongeveer 100-175 fps, en dat ziet er best goed uit! De drops zijn richting de 60. Gemiddeld loopt de game op 117 fps op de 3840×1600 en 134 op de 2560×1080 resoluties.

Tomb Raider

In geval van Tomb Raider was het minder fijn dat ik een monitor gebruikte met max 75Hz. Het spel wilde hierdoor ook niet harder dan 75 fps presteren. De twee 1080Ti’s konden goed uit hun voeten met de 2560×1080 resolutie. Aangezien de 144Hz hierdoor eveneens het plafond was, konden de 1080Ti’s ook niet meer geven.

Company of Heroes 2

Company of Heroes schijnt met de grafische opties en details de kaarten behoorlijk onder druk te kunnen zetten. Onder de zo hoog mogelijke instellingen komen wij op 48 en 70 fps.

Hitman Absolution

Hitman is in dit geval ook een speciaal geval. In beide benchmarks wilde de game niet veel meer dan respectievelijk 77 en 78 fps weergeven.

Software

Acer Care Center

Acer Care Center is software die een overzicht geeft van de apparatuur, support, updates, herstelbeheer e.d. Een erg fijne en overzichtelijke applicatie al zeg ik zelf.

Via de app is diagnostics mogelijk om te checken waar issues zitten. Dit geldt voor zowel de opslag als de LAN/WLAN.

Bij Tuneup is het mogelijk programma’s uit te zetten waardoor de PC nog sneller start.

Wat zelf best fijn is, is dat Acer via de Care Center updates kan plaatsen, zodat de gebruiker zijn PC up-to-date houdt.

PredatorSense

Via PredatorSense is de Orion qua RGB te beheren. Via de front, leftpanel en moederbord zijn er verschillende opties qua kleuren en effecten te selecteren. Daarnaast biedt de Sense ook de mogelijkheid de PC softwarematig te OC’en, waardoor deze ietswat sneller gaat.

RGB

De mensen die van RGB houden kunnen ook met de Orion 9000 goed terecht. Via de software is deze gemakkelijk aan te passen. Zo kan bijvoorbeeld de voorkant van de PC in worden gesteld als ‘Breathing’, ‘ Music’, ‘Wave’, en ‘None.’

De ‘Side Panel’ en moederbord kunnen qua effecten worden ingesteld op ‘breathing’ en ‘none’. Bij none blijft dit op een standaard kleur, of wordt er gebruik gemaakt van een regenboogeffect.

Conclusie

De Acer Predator 9000 is met 3000 euro geen goedkoop beestje, maar het is derhalve wel een enorm vette pc. Met de 1080Ti kan je goed uit de voeten. Qua ruimte kan je daarnaast ook nog eens een tijd vooruit, waar de Seagate Barracuda 3TB voor genoeg ruimte geeft, en de 512GB Intel nog eens lekker snel is.

Qua grafisch vermogen is de PC ideaal. Met de 1080Ti kan je best wat games aan. Omdat dit overigens een oudere variant van de Acer Predator 9000 is, is de nieuwere al weer uitgerust met de nieuwere grafische kaarten. En die zijn ook niet mis -> bijv. de RTX 2080Ti. (terug te vinden als -> DG.E19EH.002)

Wat echter wel opvallend is, is dat er geen extra SATA-kabels worden meegeleverd voor als iemand zijn systeem verder wilt uitbreiden. Er zitten wel stroomkabels bij om de SSD’s te kunnen voeden vanuit de voeding. Als gamer/PC bouwer of hobbyist heb je over het algemeen gelukkig wel extra SATA kabels liggen.

Ik heb naar Far Cry 5 zitten kijken en wilde voor mijn gevoel gewoon weer opnieuw aan de verhaallijn beginnen, alleen al door de grafische kwaliteit. Helaas moet de PC snel weer terug, en kon ik niet even de storyline opnieuw starten.
Mijn tip bij het kopen van deze PC is wel; koop een goede monitor die op een hoop frames kan lopen. Met een monitor van max 75Hz is het (zoals in mijn geval) huilen geblazen.
Mocht je er met zo’n pc nou een 144Hz 4K monitor aanhangen (let’s say; Acer Nitro XV273K), dan je zit je toch snel erg gelukkig achter je pc! 🙂 En of dat nou voor deze geldt of voor een andere Acer Predator 9000.
Qua bouwkwaliteit, opties om uit te bouwen (SSD’s/HDD), meerdere PCI-sloten etc. is er best nagedacht over mogelijkheden. De Acer Orion 9000 oogt in mijn optiek niet alleen mooi van binnen, in dit geval ook zeker van buiten! Ik vind het persoonlijk wel één van de gaafste kasten.

De RGB verlichting is overigens erg gaaf – zeker als je er van houdt! Ik zit naar een breathing voorkant en binnenkant te kijken en best tevreden met het aanzicht. De kast ziet er erg netjes uit. Zo’n kast zou ook zeker niet misstaan op een lan-party!

Ik geef de Orion 9000 5 van de 5 sterren.

Laatste Posts

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zet iiyama niet alleen gaming monitoren op de markt, maar ook voor zakelijk gebruik. Vandaag ga ik in op een wat grotere variant. Een 43 inch X4372UHSU-B1!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zijn de schermen van iiyama niet alleen voor werk, maar ook voor gamen. En dat laten ze maar weer zien met de iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1. Hoe goed deze werkt? Dat lees je in deze review!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur ze richten zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Vandaag nemen wij de PX7 onder de loop!

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op kan laten rusten. Door de stoffen afwerking blijven in iedere geval je voeten warm t.o.v. een laminate vloer!

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat zoeken wij in deze review uit!

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort XT Duo Clone! Is deze sneller? Dat zoek ik uit!

De Steelseries Apex 7, is de goedkopere variant van de Apex Pro. Een toetsenbord waar de drukgevoeligheid kon worden aangepast (zelfs per toets). De Apex 7 heeft wel dezelfde layout, en zelfs hetzelfde LCD schermpje. Hoe bevalt dit toetsenbord? Ik zoek het uit!

ASRock bracht niet heel erg lang geleden de X570 Creator uit. Een ultiem bordje voor de ultieme gebruiker. Hoe deze X570 moederbord i.c.m. een Ryzen 3700x is? Ik zoek het in deze review uit!

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken we een fan van Sharkoon onder handen, de Sharkoon Shark Blades RGB Fan. Hoe deze mij bevalt? Dat lees je in deze review.

Sharkoon, wie kent het niet? Het Duitse merk Sharkoon is al vele jaren op de markt met randapparatuur, behuizingen, HDD-dockingstations, gaming stoelen e.d. Vandaag pakken we een RGB strip van Sharkoon onder handen, de Sharkoon Shark Blades RGB Strip. Hoe deze mij bevalt? Dat lees je in deze review.

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Sharkoon bracht met de Elbrus 2 een nieuwe stoel uit, hoe deze is? Ik zoek het uit!

Vandaag de dag is de markt vrij bekend met het type gaming chair. Maar, is er ook een stoel voor een lager budget te krijgen die hetzelfde doet als de duurdere tegenhangers? Ik zoek het uit met de Sharkoon Elbrus 1!

De Sennheiser Momentum Wireless 3 is de opvolger van de Momentum 2. Een koptelefoon die destijds al erg goed werd ontvangen. Helaas heb ik nooit de kans gehad de 2 te reviewen. Maar dat gaan wij inhalen met de 3! Hoe is de Momentum Wireless 3? Ik zoek het uit.

Het is alweer even geleden dat de PXC 550 uitkwam, een headset die een hoop harten veroverden, niet alleen vanwege de ANC mogelijkheden maar vanwege de kwaliteit van audio. Vandaag de dag is er een nieuwe variant uit, de PXC 550-II.

HP is natuurlijk geen onbekende in de markt van notebooks. Onder de HP Omen brand worden de high-end gaming producten uitgegeven. De brand HP Pavilion zijn er een aantal gaming laptops uitgegeven voor degene die op zoek is naar een gaming laptop, en die daarmee toch uit de voeten kan.

Een smart home met slimme verlichting, hoe slim is dat nou eigenlijk? Vandaag de dag brengen verschillende brands lampen en producten uit, waaronder Trust. In deze review in ga ik dieper in op de producten van Trust.

Western Digital heeft een aantal nieuwe WD Black producten op de markt gezet. En vandaag is het tijd om één van die producten onder de loep te nemen. Namelijk de WD Black D10 Game Drive 8TB!