16 juli 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Synology DS2419+

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!
Synology DS2419+ review

Synology DS2419+ review

4

Samenvatting

Voordelen
Ideale mediaserver
DSM is gemakkelijk in gebruik
USB mogelijkheden om backups te draaien
Geheugen gemakkelijk uit te breiden
Mogelijkheid om een expansion bay aan te sluiten
PCI-slot
Gemakkelijk te vervangen ventilatoren

Nadelen
Met 1500 euro is het geen goedkope nas
4x1GbE voelt oubollig!
4GB geheugen is voor een 12-bay nas niet gigantisch veel
10GbE/NVMe mist – hiervoor dien je een extra PCI-adapter aan te schaffen.

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties!

CPU
CPU-model: Intel Atom C3538
CPU-architectuur: 64-bit
CPU-frequentie: 4-core 2.1 GHz
Hardware Encryption Engine (AES-NI): Ja

Geheugen
Systeemgeheugen: 4 GB DDR4 non-ECC SODIMM
Geheugenmodule vooraf geïnstalleerd: 4 GB (4 GB x 1)
Totaal aantal geheugenslots: 2
Maximale geheugencapaciteit: 32 GB (16 GB x 2)

Opslagruimte
Stationssleuf(en): 12
Max. aantal stationsleuven met expansie-eenheid: 24 (DX1215 x 1)

3.5″ SATA HDD
2.5″ SATA HDD
2.5″ SATA SSD
Maximale interne ruwe capaciteit: 192 TB (16 TB drive x 12) (Capaciteit kan verschillen volgens RAID-types)
Maximale ruwe capaciteit met expansion units: 384 TB (192 TB + 16 TB drive x 12) (Capaciteit kan verschillen volgens RAID-types)
Maximaal formaat één volume*: 108 TB
Hot Swappable-station: Ja

Externe poorten
RJ-45 1 GbE LAN-poort: 4 (met Link Aggregation / Failover-ondersteuning)
USB 3,0-poort 2
Uitbreidingspoort: 1
PCIe
PCIe-uitbreiding: 1 x Gen3 x8 slot (black, x4 link)
Add-in-kaartondersteuning
PCIe netwerkinterfacekaarten (Meer informatie)
M2D18 – Dubbele M.2 SATA/NVMe SSD adapterkaart voor SSD cache

Bestandssysteem
Btrfs/EXT4/Externe stations/Btrfs/EXT4/EXT3/FAT/NTFS/HFS+/exFAT*

Uiterlijk
Grootte (hoogte x breedte x diepte): 270 mm x 300 mm x 340 mm
Gewicht: 9.5 kg

Andere
Systeemventilator: 120 mm x 120 mm x 2 pcs
Ventilatorsnelheidsmodus
Volledige snelheid
Koele modus
Stille modus
Gemakkelijk te vervangen systeemventilator
Geluidsniveau: 22.3 dB(A) Voedingseenheid / Adapter: 500 W Voedingsspanning: 100 V tot 240 V AC Frequentie: 50/60 Hz, Eenfasig Energieverbruik: 101.6 W (Toegang)
43.96 W (HDD slaapstand)

Inhoud van verpakking
Hoofdeenheid X 1
Accessoirepakket X 1
Netsnoer X 1
RJ-45 LAN-kabel X 2
Snelinstallatiegids X 1

Uitpakken

Tijd om de 2419+ uit te pakken!

Synology levert uiteraard een aantal zaken met de DS2419+ mee!

  • 2x UTP kabels
  • 1x stroomkabel
  • 2 sleuteltjes om de HDD bay’s vast te draaien
  • Handleiding
  • Schroefjes om de HDD’s/SSD’s vast te schroeven

Wat een beest! Met de 12-bay’s ziet het er wel enorm gaaf uit. De DS2419+ voelt in iedere geval stevig aan. Met 9.5 kg is daarnaast ook nog geen lichte nas!

Fijne van deze soort Synology nasjes is dat deze gemakkelijk met hot swappable drives uit te breiden is. Gaat er tijdens het gebruik een disk kapot, trek je die eruit en stop je de nieuwe erin. Synology bouwt dan weer het systeem op.

Doordat er aan de achterkant twee 120mm fannetjes zitten, is er best een goede airflow in de kast.

Aan zowel de linker als rechterkant is het Synology logo weergegeven. Doordat er een soort mesh in het logo zit, is ook hier een airflow door mogelijk.

De Synology DS2419+ is bovenin uitgerust met een PCI-e slot, waardoor 2 NVMe SSD’s (voor bijvoorbeeld cashing) of zelfs 10GbE kan worden gebruikt.
Daaronder zitten twee USB 3.0 poorten, een resetknop en een COM-poort – om de 2419+ in je beheer mee te nemen.

Onder de COM-poort zit de expansion aansluiting, waardoor er nog een hoop schijven via een expansion-bay kunnen worden aangesloten (de CPU is krachtig genoeg, en met maximaal 32GB geheugen moet dit ook geen probleem zijn).
Daaronder zitten nog 4x1GbE netwerkaansluitingen. Toch had ik persoonlijk liever één 10GbE én bijv. 2x 1GbE willen zien.
Gelukkig is er door de PCI-e slot wel mogelijkheden tot het uitbreiden van een snelle netwerkpoort!

Uiteraard mist onderin de aansluiting voor de voeding niet.

Om de fannetjes heen zitten soort plugjes, door die uit de kast te trekken (6x), kunnen de twee ventilatoren los worden gemaakt.

Ik was ook verbaasd om deze mogelijkheid. Dit zorgt ervoor dat de kast enorm gemakkelijk schoon te maken is, zeker aangezien de stof vaak aan de ventilatoren vastkleeft. Zo kun je periodiek – gemakkelijk – je nas schoonmaken!

Aan de onderkant (aan de binnenkant) zitten de 4-pins aansluitingen voor de ventilatoren. Deze zijn hetzelfde als een 4-pins die je normaliter op je moederbord hebt zitten (voor bijvoorbeeld je CPU koeler).

Voordeel van een nas als de DS2419+ is dat het erg gemakkelijk is om de panelen los te maken, simpelweg door een paar schroeven aan de achterkant los te draaien.
Ondanks dat er 12 HDD’s/SSD’s in kunnen is het ook niet een al te grote machine. De binnenkant is prima ingedeeld, met onderin de voeding. En aan de zijkant de CPU e.d.

Bovenin zit de PCI-e Gen3 x8 slot voor een uitbreidingskaart; 10GbE of NVMe-SSD.

Aan de linkerkant zit de geheugen, wat eigenlijk wel een bijzondere plek is. Normaliter zit deze in een Synology aan de binnenkant. Standaard wordt de DS2419+ met 4GB geleverd (wat in mijn optiek wel vrij weinig is voor een 12-bay nas). Het geheugen is uit te breiden tot 32GB!

En dan nu de meest spannende gedeelte van de NAS, de onderkant! Met 6 pootjes is het wel echt een grappig gezicht. Net een mini-tank.

Vanuit Western Digital ontving ik een aantal WD Red’s (6TB) die ik ook voor de DS2419+ gebruik.

Het gemak van de bays van Synology, daar ben ik wel lovend over. Je haalt aan de zijkant pinnetjes eruit en legt de HDD in de bay. Vervolgens weer de pinnetjes erin en klaar is … de gebruiker!

Doordat er aan de zijkant ook schroefgaten zitten, kan de schijf ook vast worden geschroefd in de bay.

Mocht je toch liever SSD’s gebruiken, dan kunnen ook die vast worden geschroefd in de bay!

Voor SSD’s gebruik ik viermaal een Kingston KC600 1TB!

Eenmaal opgestart branden de lichtjes van de bays, de lan poorten die in gebruik zijn, powerknop en status. Bij een alert zal het alert ledje knipperen.
Wanneer de HDD’s ook flink worden gebruikt, zie je de kleine ledjes in de bays ook flikkeren. Erg handig! Zo weet je eveneens ook welke bays wel al in gebruik zijn, en welke niet!

Snelheden

En dit is wel gelijk het hoofdstuk waar ik in mindere mate over te spreken ben – mocht je een dusdanige nas in huis willen gebruiken. De 4x1GbE is leuk in een bedrijfsnetwerk, maar niet wanneer je thuis een lijn van 10GbE naar een switch heb lopen (zoals ik). Even een omschrijving van een situatie, ik heb de 2419+ met 4 Cat5e kabels aangesloten op een 8x1GbE en 2x 10GbE switch.
Mijn computer (andere kant van het huis) heeft één 10GbE kabel naar diezelfde switch lopen. Dat is allemaal leuk en aardig, maar link aggregation werkt niet met twee verschillende snelheden. Om als consument gebruik te kunnen maken van zulke snelheden, dien je gebruik te maken van 4x1GbE kabel vanuit de pc, naar een switch en 4x1GbE kabels naar de nas. Aangezien je daarvoor ook weer een netwerkadapter moet hebben die 4x1GbE ondersteunt ben je nog steeds aan het rommelen.

Desondanks zit er in de 2419+ een PCI-e slot, waardoor je een 10GbE kaart erin kan stoppen. In dat geval zou ik wel uitgebreide testen kunnen doen. Helaas heb ik niet vanuit Synology een 10GbE kaart mogen ontvangen waardoor ik de testen helaas niet veel interessanter kan maken dan het maximale laten zien wat één 1GbE verbinding doet.

Ik vind dit persoonlijk wel een minpunt van de DS2419+. Een nas van rond de 1500 euro die 4x 1GbE heeft. Persoonlijk had ik liever 1x 10GbE én 1 à 2x 1GbE gezien.

Voor zakelijke doeleinden om twee 1GbE op switch a te prikken en twee op switch b, dat is wel weer een logische stap.
Waar we tegenwoordig overstappen naar het ‘nieuwe’ WiFi 6, 2.5GbE, 5GbE en zelfs 10GbE zou ik het persoonlijk wel een goede stap vinden als Synology echt die stap gaat maken naar ‘snellere’ mogelijkheden op zo’n nas.

Het gebruiken van Plex op 4K is met deze NAS geen enkel probleem. Zo kon ik vanaf de DS2419+ een 4K film via een Apple TV 4K op mijn TV afspelen. De CPU load kwam niet boven de 20% terwijl deze ook bezig was met andere zaken (op de achtergrond).

Software

In mijn vorige reviews (waardonder de volgende: DS416play heb ik aantal keren de software van Synology uitgebreid laten zien. Om de review niet al te lang te maken (alweer), pak ik een aantal afbeeldingen uit de andere review. Omdat Synology uniforme OS/software gebruikt die over alle nassen hetzelfde is. Verandert dit minimaal! 😀 Dit is eveneens ook een groot voordeel bij de DSM, hierdoor hoef je niet elke week een nieuw boek door te nemen om te begrijpen wat een bepaalde software kan en hoe het e.e.a. dient te worden ingesteld.

Laten wij zoals aangegeven met de software – DSM (DiskStation Manager) – beginnen!

Via de browser is de DSM software/interface te besturen. Een erg fijne optie al zeg ik zelf. Dit kan dus centraal in het netwerk worden gedaan, of zelfs extern via het internet (uiteraard zitten daar extra beveiligingsmogelijkheden op zoals een firewall).

Uiteraard biedt Synology ook de nodige uitleg d.m.v. DSM Help.

Het voordeel van DSM is dat er vele apps beschikbaar zijn gesteld. Zie hier) een complete lijst aan apps die beschikbaar zijn op de DS218+.

Voor de downloaders van ‘Linux ISO’s’ is er ook Download Station. Via deze app kan er d.m.v. BitTorrent of NZB of dergelijke worden gedownload. Ook is het dusdanig in te stellen dat wanneer er een NZB of Torrent naar een bepaalde map wordt geplaatst, deze direct wordt gedownload en verwerkt op de NAS.

Settings

In de DSM software zitten genoeg opties, en jawel… ook deze ga ik ga ik voor jullie doorlopen! Even een kleine toevoeging; de taal kan worden aangepast naar Nederlands. Dit had ik tijdens het maken van deze screenshots nog niet gedaan!

Laten wij beginnen met de gedeelde mappen.

Via de bestandsservice zijn de SMB/AFP/NFS, FTP, TFTP, rsync in te stellen.

In de configuratie van de gebruikers zijn gebruikers te beheren (aanmaken, verwijderen, rechten toekennen e.d.).

Het aanpassen van groepen geschiedt ook via het menu, zo kunnen er groepen aan worden gemaakt, verwijderd of dusdanig worden ingesteld dat deze permissies hebben om bepaalde apps te gebruiken.

Ook is de NAS in een domein/LDAP te plaatsen.

Tijdens de installatie van de Synology DS is een QuickConnect aangemaakt. Via deze pagina is deze te beheren. Zo kan het ID worden aangepast, of uitgezet.

Via de externe toegang is in te stellen dat de DS2419+ beschikbaar is via een domeinnaam. Bijvoorbeeld dutchieereviews.nl

Via netwerk is uiteraard het netwerk aan te passen. Zo kan de naam van de NAS worden aangepast (zodat deze op een andere manier aanspreekbaar is via het netwerk (nu is het bijvoorbeeld \nas)). Ook kan er een proxy worden ingesteld.

Synology heeft in mijn optiek voldoende opties om de security van een systeem te waarborgen, en dat is met een NAS en software die naast persoonlijk ook zakelijk kan worden gebruikt maar goed ook.

Via de infocenter is zoals verwacht alle informatie omtrent de NAS, performance van de schijven, netwerk en dergelijke te vinden.

Via de thema optie is de thema van de software van de NAS aan te passen. Zo kan er een titel worden toegevoegd of zelfs welkomstbericht om toch mogelijke potentiële ongewenste gebruikers tegen te gaan. In het geval dat de NAS als bedrijfsmiddel wordt gebruikt, kan dit afschrikwekkend werken (bijvoorbeeld; er vindt monitoring op deze server plaats, ongewenste activiteiten worden gemeld aan de autoriteiten!).

Via de regionale opties zijn de tijdzone, taal en NTP-service in te stellen.

Via de indexatie service worden mediabestanden automatisch geïndexeerd, zodat deze snel terug kunnen worden gezocht.

Via de notificatie settings is in te stellen dat er mails, SMS berichten of dergelijke worden verstuurd in geval van issues die zich afspelen op de Synology. Zo ben je altijd up-to-date!

Via de taskmanager zijn taken te creëren die periodiek weer worden uitgevoerd. Zo kan er bijvoorbeeld dagelijks een snapshot worden gemaakt van een specifieke map welke weer naar een externe NAS worden weggeschreven.

De DS2419+ biedt ook de mogelijkheid de ‘beeps’ aan te passen van de NAS.

Via de externe apparaten optie is het mogelijk alle aangesloten devices te beheren. Uiteraard zijn er door middel van permissies ook rechtenbeheer mogelijk op wie de externe devices mag benaderen. Zo kan bijvoorbeeld user1 geen USB openen via de NAS maar user2 wel.

Via de update and restore is de NAS zowel manueel als automatisch te updaten. Ook wordt hier aangegeven als er een nieuwe update is. Vervolgens kan daar worden geklikt op download/update, waardoor de NAS direct de update uitvoert.

Via de configuratiescherm is het ook mogelijk de permissies per user aan te passen omtrent het gebruik van applicaties. Eveneens is er een overzicht beschikbaar waarin er per groep/gebruiker wordt aangegeven wat hij/zij kan.

Wat erg handig/gaaf is, is de sync function. Deze optie zorgt ervoor dat mappen gesynct blijven zoals Dropbox dit eigenlijk doet. Zo heb je je eigen persoonlijke cloud.

De Diskstation is ook via SSH of Telnet te benaderen. Daarnaast is er een mogelijkheid de server te monitoren met netwerk management software via SNMP.

Tot dusver de standaard instellingen en standaard programma’s van DSM. Zoals eerder in de review aangetoond zijn er echt nog talloze softwarepakketten te downloaden (40+), die vervolgens ook weer genoeg instellingen hebben. Daarnaast zijn ook nog onofficiële softwarepakketten van bijvoorbeeld SabNZBd of SickBeard etc. die ook nog kunnen worden geïnstalleerd op deze zeer uitgebreide nassen.

Windows/Mac software

Via de website van Synology is ook de benodigde software te downloaden voor Windows en Mac.

Apps

Synology heeft een flink aantal apps beschikbaar in de iTunes en Android store die het mogelijk maken films te kijken, muziek te luisteren en bestanden te beheren. Ook is er een cloud app beschikbaar, en nog aantal anderen…
In de iTunes store staan er 15 apps van Synology die voor de D2419+ bijvoorbeeld helpen met muziek of films streamen, te beheren of muziek/films te streamen.

Benieuwd naar de apps van Synology? Bekijk dan even de App Store of Google Play.

Conclusie

Met de DS2419+ heeft Synology een behoorlijke nas op de markt gebracht. Een nas met vele opties, van uitbreiden van het geheugen tot een expansion bay voor extra harde schijven (zorgt voor maximaal 10 schijven met de expansion bay).
Een ideale en veilige opslag voor data, een snelle/sterke download server voor al je Linux ISO’s :D, en bovenal een prima systeem om Plex mee te draaien. De Quad Core is daarna ook sterk genoeg om ook nog eens in Docker een aantal containers te draaien.

De standaard 4GB geheugen in de DS2419+ is leuk, maar niet gigantisch veel. Gelukkig kan dit wel worden uitgebreid tot maarliefst 32GB!
Synology zorgt met DSM ook voor een standaard OS waar een hoop apps op kunnen draaien. En dat is gelijk de kracht van DSM. Uiteraard betaal je ervoor, maar je krijgt er wel iets voor terug, namelijk een systeem dat continu nieuwe updates en features krijgt.
De gehele waslijst aan apps is hier) terug te vinden.

Mocht je op zoek zijn naar een (12-bay) nas die goed uit de voeten kan met een hoop storage, dan zou ik echt de DS2419+ overwegen. Want dat doet de nas gewoon prima!
Ben je een Tweaker die liever zelf wilt bouwen, denk ik niet dat je echt gigantisch uit elkaar zou lopen qua prijs i.c.m. features. Natuurlijk is hardware goedkoper, maar de tijd en energie die in DSM wordt gestopt, tsja.. dat kost ook wat. Uiteindelijk gaat het ook weer om het gemak. Wil je zelf continu moeten updaten en dingen uit moeten zoeken, of geloof je de fabrikant op goede/werkende updates – die ook nog eens regelmatig worden uitgerold….

Het enige wat ik eigenlijk aan de 2419+ mis, is dat deze geen snellere netwerkpoorten heeft.
Stel dat je de 2419+ volgooit met 12 HDD’s (laat staan SSD’s), dan is er een behoorlijke snelheid te behalen. Het had ‘leuk’ geweest als er een 10GbE netwerkaansluiting op zat. Zo was je eigenlijk al in één keer klaar. Dit kan wel d.m.v. de uitbreidingskaart maar voelt toch als weer een extra optie bovenop een vrijwel dure nas. De 4x1GbE kunnen met link aggregation dusdanig worden gekoppeld dat er een 4GbE verbinding mogelijk is. Helaas beschik ik niet over de juiste switches (heb meerdere geprobeerd – zelfs managed switch) om deze maximaal te benutten. Uiteindelijk kwam ik elke keer op de ~110MB/s uit.
Desondanks de 4x1GbE limieten (ik snap de zakelijke voordelen – passive backup voor wanneer switch A over zijn nek gaat etc.) is voor een consument het aan te raden een 10GbE kaart in de Synology DS2419+ te stoppen om het maximale eruit te halen. Mocht je dat doen, dan heb je echt een beest van een machine!

De DS2419+ krijgt van mij 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!