8 november 2019

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Denon HEOS Bar

Vandaag de dag zijn er vele fabrikanten die een soundbar op de markt brengen, maar hoe goed zijn deze nou eigenlijk? Via Denon ontving ik maarliefst twee soundbars, in deze review ga ik in op de HEOS Bar.
Denon HEOS Bar

Inleiding

Vandaag de dag zijn er vele fabrikanten die een soundbar op de markt brengen, maar hoe goed zijn deze nou eigenlijk? Via Denon ontving ik maarliefst twee soundbars, in deze review ga ik in op de HEOS Bar.

In onderstaand filmpje wordt de HEOS Bar even blootgesteld!

Pluspunten
  • Vele aansluitingen
  • Gemakkelijk in te stellen
  • Geluidskwaliteit
  • Pootjes om de HEOS Bar te verhogen.
Minpunten
  • Grootte van de soundbar
  • Prijs is aan de hoge kant

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties van de HEOS Bar!

Voeding
100-240 Volt AC, 50/60 Hz

Inhoud van de verpakking
HEOS Bar, Quick Start Guide, HDMI kabel, optische kabel, 3.5mm setup kabel, voedingskabels, ethernet kabel, pootjes voor verhoging, afstandsbediening

Bedieningselementen & indicatoren
Volume omhoog/omlaag (+, -), mute, mute LED indicator

Gewicht
10.58 lbs; 4.8 kg

Meerdere talen ondersteund
Engels, Frans, Spaans

Afmetingen (H x B x D)
Op het schap:
72 x 1100 x 148 mm

Wall mount:
148 x 1100 x 72 mm

Bedrijfstemperatuurbereik
41°F~95°F; 5°C~35°C

3.0 speakersysteem met een toegewijd center kanaal voor optimale helderheid voor dialoog.

Digitale klasse D-versterking
6 kanaals hoge efficiëntie klasse D digitale versterking levert onberispelijk geluid, breed dyamisch bereik en lage vervorming.

Dolby TrueHD, DTS-HD Master, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS Decoding
Ondersteunt de meest populaire surround sound formaten inclusief highres lossless versies van Dolby en DTS.

4x HDMI Inputs en HDMI Output
Ondersteunt 4K UHD met Audio Return Channel (ARC), maakt een één-kabel-verbinding mogelijk met je TV.

Auxiliary analoge lijn ingang
3.5mm analoge lijn ingang jack voor connectie met een analoge muziekbron.

IR Remote Learning
Maakt het mogelijk om de HEOS Bar te bedienen met de afstandsbediening van je TV. Ingebouwde IR repeater voor het geval dat de HEOS Bar de IR sensor van je TV bedekt.

Muziekabonnementsdiensten
De HEOS app laat je kiezen uit popularie muziekstreaming waaronder Spotify, Tidal, Napster, Deezer, SoundCloud, TuneIn, MOOD:MIX in Nederland en ander diensten die DRM-vrije muziek aanbieden. Meer diensten zullen worden toegevoegd.*

Internetradiozenders
Kies je favoriete radiostation (via de TuneIn dienst).

Ondersteunde muziekbronnen
WMA: tot en met 192kbps
AAC en MP3: tot en met 320kbps
FLAC, WAV en ALAC: tot en met
24-bit/192kHz
DSD 5.6 (streaming)

Ondersteunde beeldformaten
HEOS Bar ondersteunt JPG, PNG, BMP en GIF album art afbeeldingformaten.

Ondersteunde USB-stations
HEOS Bar ondersteunt USB-apparaten via de ingebouwde USB poort. Muziek op een USB-apparaat kan lokaal worden afgespeeld of op elk HEOS apparaat in je thuisnetwerk.

Draadloze verbinding
Verbind eenvoudig en snel met je draadloze netwerkverbinding. De HEOS Bar ondersteunt de actuele 802.11 netwerken (inclusief dual band “N”, “AC”) voor de meest betrouwbare netwerkconnectie.

Bedrade aansluiting
Verbind met het LAN systeem van je huis of kantoor via de RJ-45 bekabelde LAN-poort.

Uitpakken

Vanuit Denon ontving ik de HEOS Bar en HEOS Home Cinema. Deze review betreft de HEOS Bar. De Home Cinema komt in de volgende review terug! 🙂

Zoals wij ondertussen wel gewend zijn, is er een hoop met de HEOS producten af te spelen!

Denon levert met de HEOS Bar een handleiding mee.

Wat er allereerst opvalt, is dat de HEOS Bar best groot is. Daarnaast is de Bar aan de voorkant vrijwel geheel met stof afgewerkt.

De bovenkant van de BAR heeft het HEOS logo staan.

De Bar is afgewerkt met een stoffen over de gehele breedte van de HEOS Bar.

Aan de rechterkant van de Bar zitten de knoppen voor het muten van de soundbar of het verhogen/verlagen van het geluid.

De achterkant van de HEOS Bar heeft geen gaten voor het ophangen van de soundbar, dat komt omdat deze aan de onderkant zitten. Bij het ophangen van de HEOS Bar wordt deze gekanteld (zie filmpje onder de inleiding hoe dat eruit komt te zien).

De steunen die meegeleverd worden verhogen de Heos Bar en zetten deze iets hoger – mocht deze op een kast staan.

Yeah, er zitten redelijk wat aansluitingen op…
Van links naar rechts;
Aansluiting voor de stoomkabel, 4x HDMI-in en 1x HDMI-out (TV), IR-remote, Digital-In, Bluetooth-knop, AUX in, USB, Netwerkaansluiting voor een UTP kabel en een connect knop om de subwoofer te koppelen. Kortom, een hoop opties op een soundbar!

Denon levert naast de handleiding ook een pretpakket mee, om het geheel aan te sluiten!

Van links naar rechts; Stroomkabel, 3.5mm naar 3.5mm kabel voor de aux-poort, optical/SPDIF kabel, HDMI kabel, afstandsbediening en twee mounts voor het verhogen of de Bar op te hangen.

De afstandsbediening is simplistisch, maar werkt waarvoor het gemaakt is. Via de afstandsbediening is het muziek te beïnvloeden door deze te skippen, harder/zachter etc.
Via de quick select buttons is hiermee de gewenste bron te selecteren, bijvoorbeeld je favoriete radiozender bij volume 40 of HDMI ingang 2 bij volume 30.

Software

In mijn review van de Denon Heos 3 en 7 ben ik al dieper ingegaan op de HEOS app. Omdat ik al voor mijn huidige devices een account heb en deze via UTP op het netwerk aansloot, werd de HEOS Bar binnen no-time aan mijn huidige presets toegevoegd.

De HEOS Bar kan op verschillende manieren aan de TV worden gehangen, dit is gemakkelijk via het stappenplan in te stellen.

Mocht er nou gebruik worden gemaakt van een console zoals een PlayStation of Xbox, dan kunnen deze ook – naast de HDMI aansluiting naar de TV – worden ingesteld via Optical-In/HDMI-in. Het gave hiervan is, is dat de SoundBar eigenlijk ook als een soort switch voor de TV kan spelen. Ergo, verschillende inputs, en maar één HDMI kabel die naar de TV gaat.

Het gave van ARC HDMI functie, is dat de soundbar de afstandsbediening van de TV leert begrijpen. Zo kon ik met de afstandsbediening van mijn prehistorische Panasonic de soundbar beïnvloeden door het volume te verhogen/verlagen.

Zo dien je een aantal stappen te volgen met geluid harder, zachter en dempen.

Het voordeel van de HEOS app, is dat er vrij regelmatig software updates voor de producten worden meegegeven. Zo kon ik bij het aansluiten van de HEOS Bar gelijk een software update uitvoeren.

Ondanks dat er bij de HEOS Bar géén subwoofer wordt meegeleverd, is deze wel in te stellen. De subwoofer is namelijk los ook te koop.

Vanuit de installatie van de Heos Bar is er gelijk een mogelijkheid om de andere ingangen te configureren. Bijvoorbeeld, bij het aansluiten van ander HDMI-apparatuur.

Via de HEOS-app is er redelijk wat aan te passen en in te stellen. Zo kan er via de app snel kunnen worden geschakeld tussen de inputs, geluidsmodus (muziek/film etc.) en dergelijke.

Met de HEOS Bar kan er via de HEOS-app gebruik worden gemaakt van ruimtes. Mochten er meerdere HEOS-producten in het huis zijn, is er een mogelijkheid deze in dezelfde ruimte te zetten (via de app). Dit houdt in dat als er één of meerdere speakers in andere ruimtes binnen een woning bevinden, deze hetzelfde muziek af kunnen spelen. Via de app is in te stellen hoe hard de muziek in deze ruimte mag staan. Mocht er weer gebruik worden gemaakt van verschillende ruimtes in de HEOS app, dan kunnen er op hetzelfde moment verschillende nummers/ingangen worden gebruikt om muziek af te spelen.
Al met al, HEOS geeft een hoop vrijheid hoe men muziek af wilt spelen/luisteren.

Geluid

Voor een soundbar zonder subwoofer komt er toch een behoorlijke kick en bass.
Bij Peggy Lee – Fever is het drumstel en contrabas goed te horen. De diepe tonen komen erg goed door.
Omdat de soundbar ook nog eens breed is – met meerdere speakers, voelt het geluid ook als audioset aan.

Het gave van de soundbar is dat er vier HDMI-ingangen in zitten, hierdoor is er een mogelijkheid de soundbar te gebruiken om meerdere systemen aan te sluiten, PS4, DVD-speler, Chromecast, PC/Laptop en noem het maar op.
En dan hebben wij het nog niet eens over de draadloze toevoegingen zoals Spotify, Tidal etc. mogelijkheden.
Mocht je een geweldige playlist op Spotify hebben die je graag op de HEOS Bar af willen spelen, dan kan dat door in Spotify de output HEOS Bar te selecteren.

Het kijken van films wordt wel een andere dimensie gegeven. Zo heb ik voor de lol nog eens Avengers: Endgame (en in de tussentijd ook een hoop andere films) gekeken, en voelt het toch als een mini-bioscoop ervaring.

Met zo’n dergelijke soundbar dient er wel een TV van minimaal 42 inch gebruikt te worden. Op een TV van 32 inch loopt de verhouding toch meer uit elkaar, meer geluid dan beeld… Zelf heb ik een 10 jaar oude plasma van Panasonic (zo’n kachel…) die toch wel behoorlijk wordt verbeterd met zo’n soundbar. Zeker in tijden dat TV audio over het algemeen matig is, biedt zo’n dergelijke soundbar zeker een uitkomst.
Het is dus ook zeker geen kleine soundbar, let daar dus wel bij op.

Conclusie

Met de HEOS Bar heeft Denon een ‘goede’ soundbar in de markt gebracht. Eén die nota bene zonder subwoofer hoeft te werken en toch nog een kick geeft. Het geluid wordt breed gebracht, mede door de breedte van de soundbar.

Het geluid van de soundbar is in dit geval wel iets om over naar huis te schrijven. Doordat er meerdere speakers in de soundbar zitten, geeft het een goed surround geluid. Daarnaast zit er ook nog wel door de interne subwoofers wat kick in de lage tonen, wat voor een soundbar zonder extra subwoofer best knap is.
Daarnaast zijn er ook gigantisch veel aansluitmogelijkheden via de soundbar, zowel via kabels aan te sluiten, als via een app als Heos te bedienen. Via Spotify, Tidal, TuneIn of bluetooth is er nog gigantisch veel muziek te beluisteren. En het geluid, dat wordt verlicht in elke kamer….

Wat wel een nadeel van de HEOS Bar is, is dat het wel een stofvanger/magneet is door de stoffen afwerking. Maar dat is met een stoffige schoon te houden.

Zoals beschreven onder het kopje geluid is het geen kleine soundbar. Maar daar zit wel gelijk een hoop bij in. Het geluid van de speakers zorgt voor een behoorlijke surround gevoel, en daarnaast ook nog eens een behoorlijke kick. De soundbar wordt in dit geval geleverd zonder subwoofer, en die is in mijn optiek niet eens nodig ook. De kamer wordt verlicht door goede muziek, of een goede film.

Doordat de soundbar ook nog eens kan worden opgehangen (muurbeugels zijn los aan te schaffen), biedt dat gelijk een hoop mogelijkheden. Iets wat ik bij niet alle soundbars voorbij zie komen.
Mocht je bijvoorbeeld in een slaapkamer of woonkamer een TV aan de muur hangen, dan kan de soundbar daaronder worden gehangen. Zeker in geval van een woonkamer kan er gelijk ook nog eens een hoop extra aan worden aangesloten – door de 4 HDMI ingangen.
Dit geeft een hoop kijk en speelplezier. Omdat de HEOS Bar 4K ondersteund, is er ook ruimte voor groei.

De HEOS Bar gaat voor net iets boven de 700 over de toonbank, desondanks dat het een investering is, krijg je er in mijn optiek wel iets voor terug.

De HEOS Bar krijgt van mij 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zet iiyama niet alleen gaming monitoren op de markt, maar ook voor zakelijk gebruik. Vandaag ga ik in op een wat grotere variant. Een 43 inch X4372UHSU-B1!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zijn de schermen van iiyama niet alleen voor werk, maar ook voor gamen. En dat laten ze maar weer zien met de iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1. Hoe goed deze werkt? Dat lees je in deze review!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur ze richten zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Vandaag nemen wij de PX7 onder de loop!

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op kan laten rusten. Door de stoffen afwerking blijven in iedere geval je voeten warm t.o.v. een laminate vloer!

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat zoeken wij in deze review uit!

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort XT Duo Clone! Is deze sneller? Dat zoek ik uit!