8 november 2019

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Denon HEOS Bar

Vandaag de dag zijn er vele fabrikanten die een soundbar op de markt brengen, maar hoe goed zijn deze nou eigenlijk? Via Denon ontving ik maarliefst twee soundbars, in deze review ga ik in op de HEOS Bar.
Denon HEOS Bar

Inleiding

Vandaag de dag zijn er vele fabrikanten die een soundbar op de markt brengen, maar hoe goed zijn deze nou eigenlijk? Via Denon ontving ik maarliefst twee soundbars, in deze review ga ik in op de HEOS Bar.

In onderstaand filmpje wordt de HEOS Bar even blootgesteld!

Pluspunten
  • Vele aansluitingen
  • Gemakkelijk in te stellen
  • Geluidskwaliteit
  • Pootjes om de HEOS Bar te verhogen.
Minpunten
  • Grootte van de soundbar
  • Prijs is aan de hoge kant

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties van de HEOS Bar!

Voeding
100-240 Volt AC, 50/60 Hz

Inhoud van de verpakking
HEOS Bar, Quick Start Guide, HDMI kabel, optische kabel, 3.5mm setup kabel, voedingskabels, ethernet kabel, pootjes voor verhoging, afstandsbediening

Bedieningselementen & indicatoren
Volume omhoog/omlaag (+, -), mute, mute LED indicator

Gewicht
10.58 lbs; 4.8 kg

Meerdere talen ondersteund
Engels, Frans, Spaans

Afmetingen (H x B x D)
Op het schap:
72 x 1100 x 148 mm

Wall mount:
148 x 1100 x 72 mm

Bedrijfstemperatuurbereik
41°F~95°F; 5°C~35°C

3.0 speakersysteem met een toegewijd center kanaal voor optimale helderheid voor dialoog.

Digitale klasse D-versterking
6 kanaals hoge efficiëntie klasse D digitale versterking levert onberispelijk geluid, breed dyamisch bereik en lage vervorming.

Dolby TrueHD, DTS-HD Master, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS Decoding
Ondersteunt de meest populaire surround sound formaten inclusief highres lossless versies van Dolby en DTS.

4x HDMI Inputs en HDMI Output
Ondersteunt 4K UHD met Audio Return Channel (ARC), maakt een één-kabel-verbinding mogelijk met je TV.

Auxiliary analoge lijn ingang
3.5mm analoge lijn ingang jack voor connectie met een analoge muziekbron.

IR Remote Learning
Maakt het mogelijk om de HEOS Bar te bedienen met de afstandsbediening van je TV. Ingebouwde IR repeater voor het geval dat de HEOS Bar de IR sensor van je TV bedekt.

Muziekabonnementsdiensten
De HEOS app laat je kiezen uit popularie muziekstreaming waaronder Spotify, Tidal, Napster, Deezer, SoundCloud, TuneIn, MOOD:MIX in Nederland en ander diensten die DRM-vrije muziek aanbieden. Meer diensten zullen worden toegevoegd.*

Internetradiozenders
Kies je favoriete radiostation (via de TuneIn dienst).

Ondersteunde muziekbronnen
WMA: tot en met 192kbps
AAC en MP3: tot en met 320kbps
FLAC, WAV en ALAC: tot en met
24-bit/192kHz
DSD 5.6 (streaming)

Ondersteunde beeldformaten
HEOS Bar ondersteunt JPG, PNG, BMP en GIF album art afbeeldingformaten.

Ondersteunde USB-stations
HEOS Bar ondersteunt USB-apparaten via de ingebouwde USB poort. Muziek op een USB-apparaat kan lokaal worden afgespeeld of op elk HEOS apparaat in je thuisnetwerk.

Draadloze verbinding
Verbind eenvoudig en snel met je draadloze netwerkverbinding. De HEOS Bar ondersteunt de actuele 802.11 netwerken (inclusief dual band “N”, “AC”) voor de meest betrouwbare netwerkconnectie.

Bedrade aansluiting
Verbind met het LAN systeem van je huis of kantoor via de RJ-45 bekabelde LAN-poort.

Uitpakken

Vanuit Denon ontving ik de HEOS Bar en HEOS Home Cinema. Deze review betreft de HEOS Bar. De Home Cinema komt in de volgende review terug! 🙂

Zoals wij ondertussen wel gewend zijn, is er een hoop met de HEOS producten af te spelen!

Denon levert met de HEOS Bar een handleiding mee.

Wat er allereerst opvalt, is dat de HEOS Bar best groot is. Daarnaast is de Bar aan de voorkant vrijwel geheel met stof afgewerkt.

De bovenkant van de BAR heeft het HEOS logo staan.

De Bar is afgewerkt met een stoffen over de gehele breedte van de HEOS Bar.

Aan de rechterkant van de Bar zitten de knoppen voor het muten van de soundbar of het verhogen/verlagen van het geluid.

De achterkant van de HEOS Bar heeft geen gaten voor het ophangen van de soundbar, dat komt omdat deze aan de onderkant zitten. Bij het ophangen van de HEOS Bar wordt deze gekanteld (zie filmpje onder de inleiding hoe dat eruit komt te zien).

De steunen die meegeleverd worden verhogen de Heos Bar en zetten deze iets hoger – mocht deze op een kast staan.

Yeah, er zitten redelijk wat aansluitingen op…
Van links naar rechts;
Aansluiting voor de stoomkabel, 4x HDMI-in en 1x HDMI-out (TV), IR-remote, Digital-In, Bluetooth-knop, AUX in, USB, Netwerkaansluiting voor een UTP kabel en een connect knop om de subwoofer te koppelen. Kortom, een hoop opties op een soundbar!

Denon levert naast de handleiding ook een pretpakket mee, om het geheel aan te sluiten!

Van links naar rechts; Stroomkabel, 3.5mm naar 3.5mm kabel voor de aux-poort, optical/SPDIF kabel, HDMI kabel, afstandsbediening en twee mounts voor het verhogen of de Bar op te hangen.

De afstandsbediening is simplistisch, maar werkt waarvoor het gemaakt is. Via de afstandsbediening is het muziek te beïnvloeden door deze te skippen, harder/zachter etc.
Via de quick select buttons is hiermee de gewenste bron te selecteren, bijvoorbeeld je favoriete radiozender bij volume 40 of HDMI ingang 2 bij volume 30.

Software

In mijn review van de Denon Heos 3 en 7 ben ik al dieper ingegaan op de HEOS app. Omdat ik al voor mijn huidige devices een account heb en deze via UTP op het netwerk aansloot, werd de HEOS Bar binnen no-time aan mijn huidige presets toegevoegd.

De HEOS Bar kan op verschillende manieren aan de TV worden gehangen, dit is gemakkelijk via het stappenplan in te stellen.

Mocht er nou gebruik worden gemaakt van een console zoals een PlayStation of Xbox, dan kunnen deze ook – naast de HDMI aansluiting naar de TV – worden ingesteld via Optical-In/HDMI-in. Het gave hiervan is, is dat de SoundBar eigenlijk ook als een soort switch voor de TV kan spelen. Ergo, verschillende inputs, en maar één HDMI kabel die naar de TV gaat.

Het gave van ARC HDMI functie, is dat de soundbar de afstandsbediening van de TV leert begrijpen. Zo kon ik met de afstandsbediening van mijn prehistorische Panasonic de soundbar beïnvloeden door het volume te verhogen/verlagen.

Zo dien je een aantal stappen te volgen met geluid harder, zachter en dempen.

Het voordeel van de HEOS app, is dat er vrij regelmatig software updates voor de producten worden meegegeven. Zo kon ik bij het aansluiten van de HEOS Bar gelijk een software update uitvoeren.

Ondanks dat er bij de HEOS Bar géén subwoofer wordt meegeleverd, is deze wel in te stellen. De subwoofer is namelijk los ook te koop.

Vanuit de installatie van de Heos Bar is er gelijk een mogelijkheid om de andere ingangen te configureren. Bijvoorbeeld, bij het aansluiten van ander HDMI-apparatuur.

Via de HEOS-app is er redelijk wat aan te passen en in te stellen. Zo kan er via de app snel kunnen worden geschakeld tussen de inputs, geluidsmodus (muziek/film etc.) en dergelijke.

Met de HEOS Bar kan er via de HEOS-app gebruik worden gemaakt van ruimtes. Mochten er meerdere HEOS-producten in het huis zijn, is er een mogelijkheid deze in dezelfde ruimte te zetten (via de app). Dit houdt in dat als er één of meerdere speakers in andere ruimtes binnen een woning bevinden, deze hetzelfde muziek af kunnen spelen. Via de app is in te stellen hoe hard de muziek in deze ruimte mag staan. Mocht er weer gebruik worden gemaakt van verschillende ruimtes in de HEOS app, dan kunnen er op hetzelfde moment verschillende nummers/ingangen worden gebruikt om muziek af te spelen.
Al met al, HEOS geeft een hoop vrijheid hoe men muziek af wilt spelen/luisteren.

Geluid

Voor een soundbar zonder subwoofer komt er toch een behoorlijke kick en bass.
Bij Peggy Lee – Fever is het drumstel en contrabas goed te horen. De diepe tonen komen erg goed door.
Omdat de soundbar ook nog eens breed is – met meerdere speakers, voelt het geluid ook als audioset aan.

Het gave van de soundbar is dat er vier HDMI-ingangen in zitten, hierdoor is er een mogelijkheid de soundbar te gebruiken om meerdere systemen aan te sluiten, PS4, DVD-speler, Chromecast, PC/Laptop en noem het maar op.
En dan hebben wij het nog niet eens over de draadloze toevoegingen zoals Spotify, Tidal etc. mogelijkheden.
Mocht je een geweldige playlist op Spotify hebben die je graag op de HEOS Bar af willen spelen, dan kan dat door in Spotify de output HEOS Bar te selecteren.

Het kijken van films wordt wel een andere dimensie gegeven. Zo heb ik voor de lol nog eens Avengers: Endgame (en in de tussentijd ook een hoop andere films) gekeken, en voelt het toch als een mini-bioscoop ervaring.

Met zo’n dergelijke soundbar dient er wel een TV van minimaal 42 inch gebruikt te worden. Op een TV van 32 inch loopt de verhouding toch meer uit elkaar, meer geluid dan beeld… Zelf heb ik een 10 jaar oude plasma van Panasonic (zo’n kachel…) die toch wel behoorlijk wordt verbeterd met zo’n soundbar. Zeker in tijden dat TV audio over het algemeen matig is, biedt zo’n dergelijke soundbar zeker een uitkomst.
Het is dus ook zeker geen kleine soundbar, let daar dus wel bij op.

Conclusie

Met de HEOS Bar heeft Denon een ‘goede’ soundbar in de markt gebracht. Eén die nota bene zonder subwoofer hoeft te werken en toch nog een kick geeft. Het geluid wordt breed gebracht, mede door de breedte van de soundbar.

Het geluid van de soundbar is in dit geval wel iets om over naar huis te schrijven. Doordat er meerdere speakers in de soundbar zitten, geeft het een goed surround geluid. Daarnaast zit er ook nog wel door de interne subwoofers wat kick in de lage tonen, wat voor een soundbar zonder extra subwoofer best knap is.
Daarnaast zijn er ook gigantisch veel aansluitmogelijkheden via de soundbar, zowel via kabels aan te sluiten, als via een app als Heos te bedienen. Via Spotify, Tidal, TuneIn of bluetooth is er nog gigantisch veel muziek te beluisteren. En het geluid, dat wordt verlicht in elke kamer….

Wat wel een nadeel van de HEOS Bar is, is dat het wel een stofvanger/magneet is door de stoffen afwerking. Maar dat is met een stoffige schoon te houden.

Zoals beschreven onder het kopje geluid is het geen kleine soundbar. Maar daar zit wel gelijk een hoop bij in. Het geluid van de speakers zorgt voor een behoorlijke surround gevoel, en daarnaast ook nog eens een behoorlijke kick. De soundbar wordt in dit geval geleverd zonder subwoofer, en die is in mijn optiek niet eens nodig ook. De kamer wordt verlicht door goede muziek, of een goede film.

Doordat de soundbar ook nog eens kan worden opgehangen (muurbeugels zijn los aan te schaffen), biedt dat gelijk een hoop mogelijkheden. Iets wat ik bij niet alle soundbars voorbij zie komen.
Mocht je bijvoorbeeld in een slaapkamer of woonkamer een TV aan de muur hangen, dan kan de soundbar daaronder worden gehangen. Zeker in geval van een woonkamer kan er gelijk ook nog eens een hoop extra aan worden aangesloten – door de 4 HDMI ingangen.
Dit geeft een hoop kijk en speelplezier. Omdat de HEOS Bar 4K ondersteund, is er ook ruimte voor groei.

De HEOS Bar gaat voor net iets boven de 700 over de toonbank, desondanks dat het een investering is, krijg je er in mijn optiek wel iets voor terug.

De HEOS Bar krijgt van mij 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!