8 november 2019

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Denon HEOS Bar

Vandaag de dag zijn er vele fabrikanten die een soundbar op de markt brengen, maar hoe goed zijn deze nou eigenlijk? Via Denon ontving ik maarliefst twee soundbars, in deze review ga ik in op de HEOS Bar.
Denon HEOS Bar

Inleiding

Vandaag de dag zijn er vele fabrikanten die een soundbar op de markt brengen, maar hoe goed zijn deze nou eigenlijk? Via Denon ontving ik maarliefst twee soundbars, in deze review ga ik in op de HEOS Bar.

In onderstaand filmpje wordt de HEOS Bar even blootgesteld!

Pluspunten
  • Vele aansluitingen
  • Gemakkelijk in te stellen
  • Geluidskwaliteit
  • Pootjes om de HEOS Bar te verhogen.
Minpunten
  • Grootte van de soundbar
  • Prijs is aan de hoge kant

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties van de HEOS Bar!

Voeding
100-240 Volt AC, 50/60 Hz

Inhoud van de verpakking
HEOS Bar, Quick Start Guide, HDMI kabel, optische kabel, 3.5mm setup kabel, voedingskabels, ethernet kabel, pootjes voor verhoging, afstandsbediening

Bedieningselementen & indicatoren
Volume omhoog/omlaag (+, -), mute, mute LED indicator

Gewicht
10.58 lbs; 4.8 kg

Meerdere talen ondersteund
Engels, Frans, Spaans

Afmetingen (H x B x D)
Op het schap:
72 x 1100 x 148 mm

Wall mount:
148 x 1100 x 72 mm

Bedrijfstemperatuurbereik
41°F~95°F; 5°C~35°C

3.0 speakersysteem met een toegewijd center kanaal voor optimale helderheid voor dialoog.

Digitale klasse D-versterking
6 kanaals hoge efficiëntie klasse D digitale versterking levert onberispelijk geluid, breed dyamisch bereik en lage vervorming.

Dolby TrueHD, DTS-HD Master, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS Decoding
Ondersteunt de meest populaire surround sound formaten inclusief highres lossless versies van Dolby en DTS.

4x HDMI Inputs en HDMI Output
Ondersteunt 4K UHD met Audio Return Channel (ARC), maakt een één-kabel-verbinding mogelijk met je TV.

Auxiliary analoge lijn ingang
3.5mm analoge lijn ingang jack voor connectie met een analoge muziekbron.

IR Remote Learning
Maakt het mogelijk om de HEOS Bar te bedienen met de afstandsbediening van je TV. Ingebouwde IR repeater voor het geval dat de HEOS Bar de IR sensor van je TV bedekt.

Muziekabonnementsdiensten
De HEOS app laat je kiezen uit popularie muziekstreaming waaronder Spotify, Tidal, Napster, Deezer, SoundCloud, TuneIn, MOOD:MIX in Nederland en ander diensten die DRM-vrije muziek aanbieden. Meer diensten zullen worden toegevoegd.*

Internetradiozenders
Kies je favoriete radiostation (via de TuneIn dienst).

Ondersteunde muziekbronnen
WMA: tot en met 192kbps
AAC en MP3: tot en met 320kbps
FLAC, WAV en ALAC: tot en met
24-bit/192kHz
DSD 5.6 (streaming)

Ondersteunde beeldformaten
HEOS Bar ondersteunt JPG, PNG, BMP en GIF album art afbeeldingformaten.

Ondersteunde USB-stations
HEOS Bar ondersteunt USB-apparaten via de ingebouwde USB poort. Muziek op een USB-apparaat kan lokaal worden afgespeeld of op elk HEOS apparaat in je thuisnetwerk.

Draadloze verbinding
Verbind eenvoudig en snel met je draadloze netwerkverbinding. De HEOS Bar ondersteunt de actuele 802.11 netwerken (inclusief dual band “N”, “AC”) voor de meest betrouwbare netwerkconnectie.

Bedrade aansluiting
Verbind met het LAN systeem van je huis of kantoor via de RJ-45 bekabelde LAN-poort.

Uitpakken

Vanuit Denon ontving ik de HEOS Bar en HEOS Home Cinema. Deze review betreft de HEOS Bar. De Home Cinema komt in de volgende review terug! 🙂

Zoals wij ondertussen wel gewend zijn, is er een hoop met de HEOS producten af te spelen!

Denon levert met de HEOS Bar een handleiding mee.

Wat er allereerst opvalt, is dat de HEOS Bar best groot is. Daarnaast is de Bar aan de voorkant vrijwel geheel met stof afgewerkt.

De bovenkant van de BAR heeft het HEOS logo staan.

De Bar is afgewerkt met een stoffen over de gehele breedte van de HEOS Bar.

Aan de rechterkant van de Bar zitten de knoppen voor het muten van de soundbar of het verhogen/verlagen van het geluid.

De achterkant van de HEOS Bar heeft geen gaten voor het ophangen van de soundbar, dat komt omdat deze aan de onderkant zitten. Bij het ophangen van de HEOS Bar wordt deze gekanteld (zie filmpje onder de inleiding hoe dat eruit komt te zien).

De steunen die meegeleverd worden verhogen de Heos Bar en zetten deze iets hoger – mocht deze op een kast staan.

Yeah, er zitten redelijk wat aansluitingen op…
Van links naar rechts;
Aansluiting voor de stoomkabel, 4x HDMI-in en 1x HDMI-out (TV), IR-remote, Digital-In, Bluetooth-knop, AUX in, USB, Netwerkaansluiting voor een UTP kabel en een connect knop om de subwoofer te koppelen. Kortom, een hoop opties op een soundbar!

Denon levert naast de handleiding ook een pretpakket mee, om het geheel aan te sluiten!

Van links naar rechts; Stroomkabel, 3.5mm naar 3.5mm kabel voor de aux-poort, optical/SPDIF kabel, HDMI kabel, afstandsbediening en twee mounts voor het verhogen of de Bar op te hangen.

De afstandsbediening is simplistisch, maar werkt waarvoor het gemaakt is. Via de afstandsbediening is het muziek te beïnvloeden door deze te skippen, harder/zachter etc.
Via de quick select buttons is hiermee de gewenste bron te selecteren, bijvoorbeeld je favoriete radiozender bij volume 40 of HDMI ingang 2 bij volume 30.

Software

In mijn review van de Denon Heos 3 en 7 ben ik al dieper ingegaan op de HEOS app. Omdat ik al voor mijn huidige devices een account heb en deze via UTP op het netwerk aansloot, werd de HEOS Bar binnen no-time aan mijn huidige presets toegevoegd.

De HEOS Bar kan op verschillende manieren aan de TV worden gehangen, dit is gemakkelijk via het stappenplan in te stellen.

Mocht er nou gebruik worden gemaakt van een console zoals een PlayStation of Xbox, dan kunnen deze ook – naast de HDMI aansluiting naar de TV – worden ingesteld via Optical-In/HDMI-in. Het gave hiervan is, is dat de SoundBar eigenlijk ook als een soort switch voor de TV kan spelen. Ergo, verschillende inputs, en maar één HDMI kabel die naar de TV gaat.

Het gave van ARC HDMI functie, is dat de soundbar de afstandsbediening van de TV leert begrijpen. Zo kon ik met de afstandsbediening van mijn prehistorische Panasonic de soundbar beïnvloeden door het volume te verhogen/verlagen.

Zo dien je een aantal stappen te volgen met geluid harder, zachter en dempen.

Het voordeel van de HEOS app, is dat er vrij regelmatig software updates voor de producten worden meegegeven. Zo kon ik bij het aansluiten van de HEOS Bar gelijk een software update uitvoeren.

Ondanks dat er bij de HEOS Bar géén subwoofer wordt meegeleverd, is deze wel in te stellen. De subwoofer is namelijk los ook te koop.

Vanuit de installatie van de Heos Bar is er gelijk een mogelijkheid om de andere ingangen te configureren. Bijvoorbeeld, bij het aansluiten van ander HDMI-apparatuur.

Via de HEOS-app is er redelijk wat aan te passen en in te stellen. Zo kan er via de app snel kunnen worden geschakeld tussen de inputs, geluidsmodus (muziek/film etc.) en dergelijke.

Met de HEOS Bar kan er via de HEOS-app gebruik worden gemaakt van ruimtes. Mochten er meerdere HEOS-producten in het huis zijn, is er een mogelijkheid deze in dezelfde ruimte te zetten (via de app). Dit houdt in dat als er één of meerdere speakers in andere ruimtes binnen een woning bevinden, deze hetzelfde muziek af kunnen spelen. Via de app is in te stellen hoe hard de muziek in deze ruimte mag staan. Mocht er weer gebruik worden gemaakt van verschillende ruimtes in de HEOS app, dan kunnen er op hetzelfde moment verschillende nummers/ingangen worden gebruikt om muziek af te spelen.
Al met al, HEOS geeft een hoop vrijheid hoe men muziek af wilt spelen/luisteren.

Geluid

Voor een soundbar zonder subwoofer komt er toch een behoorlijke kick en bass.
Bij Peggy Lee – Fever is het drumstel en contrabas goed te horen. De diepe tonen komen erg goed door.
Omdat de soundbar ook nog eens breed is – met meerdere speakers, voelt het geluid ook als audioset aan.

Het gave van de soundbar is dat er vier HDMI-ingangen in zitten, hierdoor is er een mogelijkheid de soundbar te gebruiken om meerdere systemen aan te sluiten, PS4, DVD-speler, Chromecast, PC/Laptop en noem het maar op.
En dan hebben wij het nog niet eens over de draadloze toevoegingen zoals Spotify, Tidal etc. mogelijkheden.
Mocht je een geweldige playlist op Spotify hebben die je graag op de HEOS Bar af willen spelen, dan kan dat door in Spotify de output HEOS Bar te selecteren.

Het kijken van films wordt wel een andere dimensie gegeven. Zo heb ik voor de lol nog eens Avengers: Endgame (en in de tussentijd ook een hoop andere films) gekeken, en voelt het toch als een mini-bioscoop ervaring.

Met zo’n dergelijke soundbar dient er wel een TV van minimaal 42 inch gebruikt te worden. Op een TV van 32 inch loopt de verhouding toch meer uit elkaar, meer geluid dan beeld… Zelf heb ik een 10 jaar oude plasma van Panasonic (zo’n kachel…) die toch wel behoorlijk wordt verbeterd met zo’n soundbar. Zeker in tijden dat TV audio over het algemeen matig is, biedt zo’n dergelijke soundbar zeker een uitkomst.
Het is dus ook zeker geen kleine soundbar, let daar dus wel bij op.

Conclusie

Met de HEOS Bar heeft Denon een ‘goede’ soundbar in de markt gebracht. Eén die nota bene zonder subwoofer hoeft te werken en toch nog een kick geeft. Het geluid wordt breed gebracht, mede door de breedte van de soundbar.

Het geluid van de soundbar is in dit geval wel iets om over naar huis te schrijven. Doordat er meerdere speakers in de soundbar zitten, geeft het een goed surround geluid. Daarnaast zit er ook nog wel door de interne subwoofers wat kick in de lage tonen, wat voor een soundbar zonder extra subwoofer best knap is.
Daarnaast zijn er ook gigantisch veel aansluitmogelijkheden via de soundbar, zowel via kabels aan te sluiten, als via een app als Heos te bedienen. Via Spotify, Tidal, TuneIn of bluetooth is er nog gigantisch veel muziek te beluisteren. En het geluid, dat wordt verlicht in elke kamer….

Wat wel een nadeel van de HEOS Bar is, is dat het wel een stofvanger/magneet is door de stoffen afwerking. Maar dat is met een stoffige schoon te houden.

Zoals beschreven onder het kopje geluid is het geen kleine soundbar. Maar daar zit wel gelijk een hoop bij in. Het geluid van de speakers zorgt voor een behoorlijke surround gevoel, en daarnaast ook nog eens een behoorlijke kick. De soundbar wordt in dit geval geleverd zonder subwoofer, en die is in mijn optiek niet eens nodig ook. De kamer wordt verlicht door goede muziek, of een goede film.

Doordat de soundbar ook nog eens kan worden opgehangen (muurbeugels zijn los aan te schaffen), biedt dat gelijk een hoop mogelijkheden. Iets wat ik bij niet alle soundbars voorbij zie komen.
Mocht je bijvoorbeeld in een slaapkamer of woonkamer een TV aan de muur hangen, dan kan de soundbar daaronder worden gehangen. Zeker in geval van een woonkamer kan er gelijk ook nog eens een hoop extra aan worden aangesloten – door de 4 HDMI ingangen.
Dit geeft een hoop kijk en speelplezier. Omdat de HEOS Bar 4K ondersteund, is er ook ruimte voor groei.

De HEOS Bar gaat voor net iets boven de 700 over de toonbank, desondanks dat het een investering is, krijg je er in mijn optiek wel iets voor terug.

De HEOS Bar krijgt van mij 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.