3 oktober 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Denon AH-GC30 Review

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.
Denon AH-GC30 Review

Denon AH-GC30 Review

4

Samenvatting

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

Specificaties

Laten we aftrappen met de specificaties.
Type
Over-Ear

Drivergrootte
40mm FreeEdge Driver

Kleuropties
Zwart of Wit

Smartphone-bediening
Oorschelpregelaars

Microfoons
Eén geïntegreerd op de afneembare kabel

Denon App
Denon Audio App

Leren hoofdband
Ja (synthetisch)

Hangerconstructie
Hoogwaardig aluminium

Compatible standards
Bluetooth 5.0

Transmission power
Max. transmission power 10 mW (Class 1)

Compatible profiles
A2DP/AVRCP/HSP/HFP
A2DP codec support aptX HD/aptX/AAC/SBC

Continuous playback time
Bluetooth function ON +noise
cancellation function ON: Approx.
20 hours

Oorschelp
Met rubber afgewerkt kunststof

Vouwmechanisme
Opvouwbaar en inklapbaar

Verwijderbare kabel
Ja – met microfoon

Accessoires
Draagtasje, 1.3m audiokabel met afstandsbediening en microfoon, 1.3m audiokabel

Driver type
Dynamic Type

Impedance
16 Ω/ohms (Line In)

Sensitivity
98 dB/mW

Maximum power input
1,000 mW

Playback Frequency
5 – 50,000 Hz

Battery
DC 3.7 V (internal lithium polymer rechargeable battery)

Battery Life
20 hours

Full Charge 2 Hours
(15 minute charge for 6.5 hours)

Uitpakken

Tijd om de Denon uit te pakken.

Buiten de hardcase worden uiteraard ook weer handleidingen meegeleverd.

De achterkant van de hardcase heeft een net om nog wat extra producten in te kunnen stoppen, zoals bijvoorbeeld… ehmm,.. tissues?

Éénmaal open, en de AH-GC30 is eindelijk te bewonderen. De headset kan eigenlijk best op worden gerold. Dit geeft gelijk een groot voordeel dat de case ook niet gigantisch groot is – en dus gemakkelijk mee te nemen is.

Binnen de case worden ook nog een aantal kabels meegeleverd. Sowieso de USB-A naar Micro-usb (om de headset op te laden) en twee kabels om de AH-GC30 bekabeld te kunnen beluisteren. Eén heeft echter een controller erop zitten om het muziek te besturen.

Dan zijn wij eindelijk aangekomen bij de Denon zelf!
In mijn optiek een deftige headset. De schelpen zijn netjes afgewerkt met het logo/bandnaam van Denon.
De scharnieren zijn stevig en zorgen ervoor dat de oorschelpen een kwartslag kunnen draaien.

De oorschelpen zijn zacht door de kunstleer en traagschuim vormt deze echt ge-wel-dig om de oren. Ik vind dat persoonlijk echt een gigantisch pluspunt!

Zoals gezegd vind ik het eigenlijk best een mooie koptelefoon. Enige nadeel is dat de hoofdband niet kan worden vervangen. Maar dat vind ik eigenlijk niet zo’n heel groot probleem. Ducttape lost tegen die tijd alles op! 😉

De afspeel/pauzeknop heeft extra mogelijkheden tot een nummer verder/terug door twee of drie keer op de pauzeknop te drukken. De andere NC knop zorgt ervoor dat Noise Cancelling uit/Airplane mode/City mode/of op Office mode staat.

Verder is er nog een 3.5mm jack om een device aan te sluiten en USB-B aansluiting om de koptelefoon op te laden.

Het voordeel van de AH-GC30 is dat de oorschelpen gemakkelijk kunnen worden vervangen.

De Denon AH-GC30 heeft door het traagschuim best een prima pasvorm. De headset vormt zich echt naar je hoofd.

Eigenlijk een test die ik met elke koptelefoon doe, hoe duur deze ook mag zijn. De AH-GC30 is erg flexibel. Deze gaat met gemak over de doos heen. Het voordeel hiervan is dat de koptelefoon ook totaal geen drukkend gevoel geeft. Iets wat juist als enorm vervelend kan worden ervaren.

Software

De AH-GC30 kan worden gebruikt i.c.m. met een app van Denon, genaamd Denon Audio. In dit geval heb ik de app gebruikt met een iPhone 8 plus.
Persoonlijk heb ik hier gemixte gevoelens bij.
De app is voor mijn gevoel niet af, het voelt verouderd aan en mist functies. Daarnaast vraagt Denon ook geld om de EQ te kunnen gebruiken. En persoonlijk vind ik dat gek… Ik heb nog nooit een bijbehorende app bij een koptelefoon gebruikt waarbij ik nog eens extra moest betalen om de EQ te kunnen gebruiken. Waarom dit is, geen idee..

Wat betreft de verdere werking van de app. Het voelt verouderd aan, en zo ziet het er eerlijk gezegd ook uit. Hier mag Denon in mijn optiek wel nog wat tijd in stoppen.

De Denon app heeft mogelijkheden om de lokale podcasts/muziek af te spelen via de app. Uiteraard is er onderin ook weer een TuneIn Radio mogelijkheid.

Bij het afspelen is er een mogelijkheid een EQ aan te passen.. maar… Daar moet je voor betalen. Voor een headset van minimaal 200 verwacht ik persoonlijk wel dat er al een EQ mogelijk is, of een code meegeleverd wordt om de EQ te kunnen gebruiken.

Via de app is met TuneIn zowat elke radiostation op de wereld te openen. Natuurlijk een enorm leuke functie.

Als laatst zijn er nog opties aan te passen via de app.

Bij het klikken op de Denon Hoofdtelefoon knop in de instellingen, kreeg ik al wel direct een error. Vanuit security oogpunt is het wel een dingetje dat de versie informatie mee wordt gegeven aan een pagina. Maar dat terzijde… 🙂

Via het instellingenmenu is er wel in te loggen met het TuneIn account – ideaal om je favorieten terug te halen.

Draadloos

Draadloos heeft de Denon AH-GC30 een behoorlijk bereik. Ik kan heel mijn appartement – ik woon ook niet bijzonder groot – doorlopen en het muziek blijft wel gewoon door het gehele appartement heen spelen, door verscheidene muren heen, zonder kwaliteitsverlies. Een fijne toevoeging al zeg ik zelf.

Bellen en bediening

Kan je met de Denon AH-GC30 bellen? Jazeker. De AH-GC30 klonk voor verschillende mensen gewoon prima. Het is geen studiomicrofoon kwaliteit, maar dat verwacht ik ook niet. Ik wil gewoon een gesprek kunnen voeren met iemand zonder mijn headset af te moeten doen, en dat gaat met de Denon gewoon prima.

Noise Cancelling

Ik blijf NC toch altijd wel enorm fijn vinden. Tijdens het doen van boodschappen, rondlopen in een winkelcentrum of gewoon een dag op werk wordt de gebruiker toch afgesloten van de wereld. Persoonlijk vind ik dat echt heerlijk. Het fijne van de Denon AH-GC30 is dat de NC het prima doet. Alles om je heen wordt gewoon ‘stiller’ gemaakt waardoor je je kan focussen of juist even kan slapen. Daarnaast is het natuurlijk wel belangrijk of de muziek goed blijft bij het gebruiken van de NC functie, en ik kan daar kort op antwoorden; ja.
Of dit één van de beste noise cancelling headsets is, durf ik niet te zeggen – waar ik de twee andere van Bose en Sony nog niet heb mogen beluisteren. Puur uit ervaring van de 30+ audio reviews die ik nu al heb gedaan, kan ik zeggen dat de NC best goed klinkt. En dan hebben wij het nog niet eens over de kwaliteit van de muziek gehad. Dat telt immers ook.

Muziek en gebruik


Qua muziek kan ik vrij kort zijn. Ik vind de Denon AH-GC30 behoorlijk goed klinken. Het lijkt wel of de koptelefoons met de jaren gewoon echt beter worden.
Voor deze koptelefoon telt wel dat deze eerst moet worden ingespeeld. En dat heb ik na 4 maanden lenen (sorry Denon) toch wel kunnen doen.

Onderstaand nummer is toch één van mijn favorieten, en al helemaal in deze combinatie. Ondanks de lage kwaliteit van het YouTube filmpje is deze o.a. terug te vinden op Spotify en Tidal.
De instrumenten klinken prachtig (zeker de violen en drums). De diepe stemmen van Luciano Pavarotti en James Brown komen prachtig door.
Zo luister ik deze opname eigenlijk bij elke review, om zo ook de verschillen te horen. En deze zit op het niveau van de PX5 die ik ook zojuist heb geplaatst. De AH-GC30 komt erg vol over, diepe stemmen en prachtig orkest op de achtergrond zorgen voor een hoop plezier.

Wat heb ik House M.D. toch vaak gekeken. Ondanks het acteren heeft Hugh Laurie ook andere talenten, en dat hoor je bij het volgende nummer.
De AH-GC30 komt in mijn optiek echt goed uit de verf, de tonen zijn zuiver – en dat is ook niet gek met een koptelefoon van dit bedrag en formaat. De piano klinkt prachtig, de cello op de achtergrond zorgt voor de nodige bas.

DJ Leks (ook bekend van The Sound of Artee) heeft weer een nieuwe mix online gezet en dat gaat op een vrijdagavond goed gepaard met een Denon AH-GC30. Het brengt je gelijk in een goede feeststemming. Lekker om dan thuis te zitten.. Bedankt Leks!

Wat ik een groot voordeel van de koptelefoon vind, is dat het niet een gigantisch verschil is tussen het geluid/muziek met of zonder Noise Cancelling. In andere NC koptelefoons hoorde ik gigantisch veel ruis, wat negatief de audio beïnvloedde. In dit geval merk ik dat veel minder.
Ja, er is een klein verschil omdat er een soort muur om je heen wordt gezet, maar het geluid/muziek wordt hier niet echt door beïnvloed.

En voor je het weet luister je een uur naar het volgende en heb je zin om door je kamer heen te springen als een 7 jarige.
De AH-GC30 geeft een geweldige diepe bass die er voor mij voor zorgt dat ik lekker kan genieten van muziek. Of het nou jazz, klassiek, pop of hardstyle/hardcore is, de Denon AH-GC30 heeft mij in iedere geval postief verrast.
Denon adviseert de speakers wel even in te spelen, en als je dat doet, dan klinkt de koptelefoon toch net wat voller.

Conclusie

Denon heeft met de AH-GC30 eigenlijk een goede headset op de markt gebracht. De koptelefoon zit zacht om de oren, laadt enorm snel op, heeft een goede batterijduur, goede kwaliteit van de audio én daarnaast zit er ook nog eens een prima werkende noise cancelling op, wat wil je eigenlijk nog meer? Het wordt ook nog eens geleverd met meerdere kabels (en is ook nog eens draadloos).

Of je nou Hard With Style van Headhunterz luistert of Muziek voor volwassenen van Johan Derksen of een complete Tidal playlist, ik kan uren met deze koptelefoon genieten… en dat heb ik gedaan ook.
Ken je dat gevoel dat je door muziek automatisch mee gaat dijen? Een goede koptelefoon doet dat eenmaal. Je ergert je namelijk niet aan het geluid. Je hoort kwaliteit, en daar geniet je dan van. Bij het nummer van James Brown & Luciano Pavarotti deinsde ik mee. Muziek beweegt je, en dat lukt met de Denon AH-GC30 in mijn optiek zeker!

Ondanks dat de software wat verouderd/achterstallig oogt (zie hoofdstuk software), heb ik het verder eigenlijk niet hoeven gebruiken. De AH-GC30 klinkt met de drivers eigenlijk best wel goed. Zelfs zo goed, dat ik ook niet eens een EQ had willen gebruiken – ondanks dat je hiervoor zou moeten betalen :D.

De ingebouwde accu is goed voor maximaal 20 uur draadloos luisterplezier (met gebruik van ANC). Een kwartier snelladen geeft daarnaast nog eens 6.5 uur extra luistertijd. Ideaal voor tijdens de pauzes op werk.

De Denon AH-GC30 krijgt van mij 4 van de 5 sterren. Dat de app niet zo geweldig is, tikt toch voor mijn gevoel een punt van het geheel af. Echter, met gebruik van Spotify, Tidal of andere apps merk je daar eigenlijk weer helemaal niets van.

Laatste Posts

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.