3 oktober 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Denon AH-GC30 Review

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.
Denon AH-GC30 Review

Denon AH-GC30 Review

4

Samenvatting

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

Pluspunten

 • Kwaliteit van materialen, AH-GC30 oogt netjes/mooi
 • Batterijduur van 20 uur zorgt voor een hoop extra plezier
 • Meegeleverde hardcase
 • Draadloos, maar ook bekabeld
 • Gemakkelijk in gebruik, connecten via bluetooth en go!
 • Geluidskwaliteit is in mijn optiek een pluspunt
 • Minpunten

 • Betalen in de app voor extra functies
 • Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

  Specificaties

  Laten we aftrappen met de specificaties.
  Type
  Over-Ear

  Drivergrootte
  40mm FreeEdge Driver

  Kleuropties
  Zwart of Wit

  Smartphone-bediening
  Oorschelpregelaars

  Microfoons
  Eén geïntegreerd op de afneembare kabel

  Denon App
  Denon Audio App

  Leren hoofdband
  Ja (synthetisch)

  Hangerconstructie
  Hoogwaardig aluminium

  Compatible standards
  Bluetooth 5.0

  Transmission power
  Max. transmission power 10 mW (Class 1)

  Compatible profiles
  A2DP/AVRCP/HSP/HFP
  A2DP codec support aptX HD/aptX/AAC/SBC

  Continuous playback time
  Bluetooth function ON +noise
  cancellation function ON: Approx.
  20 hours

  Oorschelp
  Met rubber afgewerkt kunststof

  Vouwmechanisme
  Opvouwbaar en inklapbaar

  Verwijderbare kabel
  Ja – met microfoon

  Accessoires
  Draagtasje, 1.3m audiokabel met afstandsbediening en microfoon, 1.3m audiokabel

  Driver type
  Dynamic Type

  Impedance
  16 Ω/ohms (Line In)

  Sensitivity
  98 dB/mW

  Maximum power input
  1,000 mW

  Playback Frequency
  5 – 50,000 Hz

  Battery
  DC 3.7 V (internal lithium polymer rechargeable battery)

  Battery Life
  20 hours

  Full Charge 2 Hours
  (15 minute charge for 6.5 hours)

  Uitpakken

  Tijd om de Denon uit te pakken.

  Buiten de hardcase worden uiteraard ook weer handleidingen meegeleverd.

  De achterkant van de hardcase heeft een net om nog wat extra producten in te kunnen stoppen, zoals bijvoorbeeld… ehmm,.. tissues?

  Éénmaal open, en de AH-GC30 is eindelijk te bewonderen. De headset kan eigenlijk best op worden gerold. Dit geeft gelijk een groot voordeel dat de case ook niet gigantisch groot is – en dus gemakkelijk mee te nemen is.

  Binnen de case worden ook nog een aantal kabels meegeleverd. Sowieso de USB-A naar Micro-usb (om de headset op te laden) en twee kabels om de AH-GC30 bekabeld te kunnen beluisteren. Eén heeft echter een controller erop zitten om het muziek te besturen.

  Dan zijn wij eindelijk aangekomen bij de Denon zelf!
  In mijn optiek een deftige headset. De schelpen zijn netjes afgewerkt met het logo/bandnaam van Denon.
  De scharnieren zijn stevig en zorgen ervoor dat de oorschelpen een kwartslag kunnen draaien.

  De oorschelpen zijn zacht door de kunstleer en traagschuim vormt deze echt ge-wel-dig om de oren. Ik vind dat persoonlijk echt een gigantisch pluspunt!

  Zoals gezegd vind ik het eigenlijk best een mooie koptelefoon. Enige nadeel is dat de hoofdband niet kan worden vervangen. Maar dat vind ik eigenlijk niet zo’n heel groot probleem. Ducttape lost tegen die tijd alles op! 😉

  De afspeel/pauzeknop heeft extra mogelijkheden tot een nummer verder/terug door twee of drie keer op de pauzeknop te drukken. De andere NC knop zorgt ervoor dat Noise Cancelling uit/Airplane mode/City mode/of op Office mode staat.

  Verder is er nog een 3.5mm jack om een device aan te sluiten en USB-B aansluiting om de koptelefoon op te laden.

  Het voordeel van de AH-GC30 is dat de oorschelpen gemakkelijk kunnen worden vervangen.

  De Denon AH-GC30 heeft door het traagschuim best een prima pasvorm. De headset vormt zich echt naar je hoofd.

  Eigenlijk een test die ik met elke koptelefoon doe, hoe duur deze ook mag zijn. De AH-GC30 is erg flexibel. Deze gaat met gemak over de doos heen. Het voordeel hiervan is dat de koptelefoon ook totaal geen drukkend gevoel geeft. Iets wat juist als enorm vervelend kan worden ervaren.

  Software

  De AH-GC30 kan worden gebruikt i.c.m. met een app van Denon, genaamd Denon Audio. In dit geval heb ik de app gebruikt met een iPhone 8 plus.
  Persoonlijk heb ik hier gemixte gevoelens bij.
  De app is voor mijn gevoel niet af, het voelt verouderd aan en mist functies. Daarnaast vraagt Denon ook geld om de EQ te kunnen gebruiken. En persoonlijk vind ik dat gek… Ik heb nog nooit een bijbehorende app bij een koptelefoon gebruikt waarbij ik nog eens extra moest betalen om de EQ te kunnen gebruiken. Waarom dit is, geen idee..

  Wat betreft de verdere werking van de app. Het voelt verouderd aan, en zo ziet het er eerlijk gezegd ook uit. Hier mag Denon in mijn optiek wel nog wat tijd in stoppen.

  De Denon app heeft mogelijkheden om de lokale podcasts/muziek af te spelen via de app. Uiteraard is er onderin ook weer een TuneIn Radio mogelijkheid.

  Bij het afspelen is er een mogelijkheid een EQ aan te passen.. maar… Daar moet je voor betalen. Voor een headset van minimaal 200 verwacht ik persoonlijk wel dat er al een EQ mogelijk is, of een code meegeleverd wordt om de EQ te kunnen gebruiken.

  Via de app is met TuneIn zowat elke radiostation op de wereld te openen. Natuurlijk een enorm leuke functie.

  Als laatst zijn er nog opties aan te passen via de app.

  Bij het klikken op de Denon Hoofdtelefoon knop in de instellingen, kreeg ik al wel direct een error. Vanuit security oogpunt is het wel een dingetje dat de versie informatie mee wordt gegeven aan een pagina. Maar dat terzijde… 🙂

  Via het instellingenmenu is er wel in te loggen met het TuneIn account – ideaal om je favorieten terug te halen.

  Draadloos

  Draadloos heeft de Denon AH-GC30 een behoorlijk bereik. Ik kan heel mijn appartement – ik woon ook niet bijzonder groot – doorlopen en het muziek blijft wel gewoon door het gehele appartement heen spelen, door verscheidene muren heen, zonder kwaliteitsverlies. Een fijne toevoeging al zeg ik zelf.

  Bellen en bediening

  Kan je met de Denon AH-GC30 bellen? Jazeker. De AH-GC30 klonk voor verschillende mensen gewoon prima. Het is geen studiomicrofoon kwaliteit, maar dat verwacht ik ook niet. Ik wil gewoon een gesprek kunnen voeren met iemand zonder mijn headset af te moeten doen, en dat gaat met de Denon gewoon prima.

  Noise Cancelling

  Ik blijf NC toch altijd wel enorm fijn vinden. Tijdens het doen van boodschappen, rondlopen in een winkelcentrum of gewoon een dag op werk wordt de gebruiker toch afgesloten van de wereld. Persoonlijk vind ik dat echt heerlijk. Het fijne van de Denon AH-GC30 is dat de NC het prima doet. Alles om je heen wordt gewoon ‘stiller’ gemaakt waardoor je je kan focussen of juist even kan slapen. Daarnaast is het natuurlijk wel belangrijk of de muziek goed blijft bij het gebruiken van de NC functie, en ik kan daar kort op antwoorden; ja.
  Of dit één van de beste noise cancelling headsets is, durf ik niet te zeggen – waar ik de twee andere van Bose en Sony nog niet heb mogen beluisteren. Puur uit ervaring van de 30+ audio reviews die ik nu al heb gedaan, kan ik zeggen dat de NC best goed klinkt. En dan hebben wij het nog niet eens over de kwaliteit van de muziek gehad. Dat telt immers ook.

  Muziek en gebruik


  Qua muziek kan ik vrij kort zijn. Ik vind de Denon AH-GC30 behoorlijk goed klinken. Het lijkt wel of de koptelefoons met de jaren gewoon echt beter worden.
  Voor deze koptelefoon telt wel dat deze eerst moet worden ingespeeld. En dat heb ik na 4 maanden lenen (sorry Denon) toch wel kunnen doen.

  Onderstaand nummer is toch één van mijn favorieten, en al helemaal in deze combinatie. Ondanks de lage kwaliteit van het YouTube filmpje is deze o.a. terug te vinden op Spotify en Tidal.
  De instrumenten klinken prachtig (zeker de violen en drums). De diepe stemmen van Luciano Pavarotti en James Brown komen prachtig door.
  Zo luister ik deze opname eigenlijk bij elke review, om zo ook de verschillen te horen. En deze zit op het niveau van de PX5 die ik ook zojuist heb geplaatst. De AH-GC30 komt erg vol over, diepe stemmen en prachtig orkest op de achtergrond zorgen voor een hoop plezier.

  Wat heb ik House M.D. toch vaak gekeken. Ondanks het acteren heeft Hugh Laurie ook andere talenten, en dat hoor je bij het volgende nummer.
  De AH-GC30 komt in mijn optiek echt goed uit de verf, de tonen zijn zuiver – en dat is ook niet gek met een koptelefoon van dit bedrag en formaat. De piano klinkt prachtig, de cello op de achtergrond zorgt voor de nodige bas.

  DJ Leks (ook bekend van The Sound of Artee) heeft weer een nieuwe mix online gezet en dat gaat op een vrijdagavond goed gepaard met een Denon AH-GC30. Het brengt je gelijk in een goede feeststemming. Lekker om dan thuis te zitten.. Bedankt Leks!

  Wat ik een groot voordeel van de koptelefoon vind, is dat het niet een gigantisch verschil is tussen het geluid/muziek met of zonder Noise Cancelling. In andere NC koptelefoons hoorde ik gigantisch veel ruis, wat negatief de audio beïnvloedde. In dit geval merk ik dat veel minder.
  Ja, er is een klein verschil omdat er een soort muur om je heen wordt gezet, maar het geluid/muziek wordt hier niet echt door beïnvloed.

  En voor je het weet luister je een uur naar het volgende en heb je zin om door je kamer heen te springen als een 7 jarige.
  De AH-GC30 geeft een geweldige diepe bass die er voor mij voor zorgt dat ik lekker kan genieten van muziek. Of het nou jazz, klassiek, pop of hardstyle/hardcore is, de Denon AH-GC30 heeft mij in iedere geval postief verrast.
  Denon adviseert de speakers wel even in te spelen, en als je dat doet, dan klinkt de koptelefoon toch net wat voller.

  Conclusie

  Denon heeft met de AH-GC30 eigenlijk een goede headset op de markt gebracht. De koptelefoon zit zacht om de oren, laadt enorm snel op, heeft een goede batterijduur, goede kwaliteit van de audio én daarnaast zit er ook nog eens een prima werkende noise cancelling op, wat wil je eigenlijk nog meer? Het wordt ook nog eens geleverd met meerdere kabels (en is ook nog eens draadloos).

  Of je nou Hard With Style van Headhunterz luistert of Muziek voor volwassenen van Johan Derksen of een complete Tidal playlist, ik kan uren met deze koptelefoon genieten… en dat heb ik gedaan ook.
  Ken je dat gevoel dat je door muziek automatisch mee gaat dijen? Een goede koptelefoon doet dat eenmaal. Je ergert je namelijk niet aan het geluid. Je hoort kwaliteit, en daar geniet je dan van. Bij het nummer van James Brown & Luciano Pavarotti deinsde ik mee. Muziek beweegt je, en dat lukt met de Denon AH-GC30 in mijn optiek zeker!

  Ondanks dat de software wat verouderd/achterstallig oogt (zie hoofdstuk software), heb ik het verder eigenlijk niet hoeven gebruiken. De AH-GC30 klinkt met de drivers eigenlijk best wel goed. Zelfs zo goed, dat ik ook niet eens een EQ had willen gebruiken – ondanks dat je hiervoor zou moeten betalen :D.

  De ingebouwde accu is goed voor maximaal 20 uur draadloos luisterplezier (met gebruik van ANC). Een kwartier snelladen geeft daarnaast nog eens 6.5 uur extra luistertijd. Ideaal voor tijdens de pauzes op werk.

  De Denon AH-GC30 krijgt van mij 4 van de 5 sterren. Dat de app niet zo geweldig is, tikt toch voor mijn gevoel een punt van het geheel af. Echter, met gebruik van Spotify, Tidal of andere apps merk je daar eigenlijk weer helemaal niets van.

  Laatste Posts

  QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

  QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

  Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

  Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

  iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

  In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

  NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

  NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

  Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

  De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

  De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
  Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

  De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

  EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

  Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

  Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

  De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

  Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

  In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

  Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

  EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

  In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

  QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

  QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

  Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

  Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

  Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

  Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

  Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

  De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
  Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

  Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!