23 augustus 2017

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Sennheiser PXC 550 Wireless

Als gamer ben ik al jaaaaaren fan van de high-end producten van Sennheiser, zo heb ik al jaar en dag de HD595 (12 jaar al), de Sennheiser G4ME ZERO en sinds kort de PC373D en de Sennheiser PXC 550. Hoe deze koptelefoon bevalt zoek ik in deze review uit.
Sennheiser PXC 550 Wireless
Pluspunten
  • Subliem geluid
  • Draadloos maar ook te gebruiken via een 3.5mm kabel
  • Bluetooth
  • NFC
  • Accuduur tot 30 uur
  • Touchpanel
  • Actieve ruisonderdrukking
  • Smartphone app
Minpunten
  • Vettige vlekken zichtbaar op het plastic
  • Geen adapter meegeleverd
  • 360 á 400 blijft prijzig

Inleiding

Als gamer ben ik al jaaaaaren fan van de high-end producten van Sennheiser, zo heb ik al jaar en dag de HD595 (al sinds dat deze uitkwam – rond de 12 jaar geleden), de Sennheiser G4ME ZERO en sinds kort de PC373D en de Sennheiser PXC 550. Ik was eigenlijk al een tijd op zoek naar een goede wireless headset, voor het reizen en gewoon om thuis even lekker onderuit te hangen. Audiokwaliteit is voor mij in vele gevallen erg belangrijk, zelf gebruik ik voor dagelijks gebruik en het gamen de AKG K7120 Pro, en binnenkort waarschijnlijk de PC373D. Ik denk dat menig gamer wel weet hoe belangrijk het is om een goede headset/koptelefoon te hebben, waar jij degene bent die continue roept (bijvoorbeeld in PUBG) er loopt iemand links van je, of er rijdt een auto op South, vaak krijg je “huh, waar?” als antwoord.. Al lachend zeg je dan.. tsja.. met je Ikea headset..

De PC373D en beide GSX 1000 en 1200 Pro (Audio Amplifier) komen er snel aan! 🙂

Op Spotify heb ik een Classical Chillout playlist opgezet (wel even van de club-mode afgehaald.. ha!), om vervolgens al mijn gedachten omtrent deze koptelefoon op papier te zetten. Weer raak ik verbaasd, blij, gelukkig en ‘bijna’ emotioneel van de kwaliteit. Dit zeg ik niet om als salesman het product aan je te verkopen, maar het klinkt in mijn optiek echt goed. Zo heb ik ook mijn vriendin, ouders en vrienden de koptelefoon kunnen laten horen waarna ze als Homer Simpson zeiden “mmmmm muziek”.
Zoals net aangegeven was i.v.m. mijn voorliefde voor Sennheiser ook een reden voor Sennheiser te kiezen. Via Sennheiser kreeg ik de kans de PXC 550 te reviewen, en dat heb ik met beide handen aangepakt!

Specificaties

Laten wij allereerst beginnen met de specificaties. De koptelefoon kan tot 30 uur (met gebruik van een 3.5 kabel en noise control) worden gebruikt. Uiteraard varieert het hoe hard de muziek staat en of het via bluetooth of niet wordt afgespeeld.

Uitpakken

Op de voorkant van de doos staat duidelijk ‘Up to 30 hours’, de koptelefoon heeft in mijn geval enkele dagen (met tussenpozen – zonder op te laden) achter elkaar gespeeld. Helaas zie je niet direct hoeveel je verbruikt hebt en hoeveel er precies over is. Wel zie je in je scherm van je telefoon wat nog aan batterij over is, maar dat is een ‘karig’ icoontje.

De binnenkant van de doos zit vol met zacht schuim. Dat beloofd wat!

Allereerst valt er op dat er een nette etui is meegeleverd met de koptelefoon.

Onder de etui ligt de handleiding verstopt. Als Tweaker lezen wij deze natuurlijk … ahum… altijd… ahum….

De etui met koptelefoon is overigens vrij licht, de koptelefoon zelf weegt rond de 300 gram.

Bij het openen van de etui valt al direct opdat de koptelefoon is ‘opgerold’. Om beschadiging tegen te gaan zit er een ‘flapje’ tussen de twee oorschelpen. Boven de koptelefoon zit een klein netje waarin de accessoires zich bevinden.

De accesoires zijn als volgt; een 3.5mm naar 3.5mm stekker (voor in de PXC 550 en bijvoorbeeld een iPhone), een USB naar micro-USB kabel, een 3.5mm naar 6.25mm jack en een adapter voor in het vliegtuig.

Wat overigens erg fijn is, is dat op de kabel een knop zit om muziek te pauzeren en af te spelen. Via de oorschelp kan het muziek harder en zachter worden gezet, zodoende dat dit ook niet in de kabel zit verwerkt.

Het is (voor mij) wel even wennen om continue een koptelefoon op te rollen en uit te klappen, maar dat is een kwestie van een aantal keren doen waardoor het toch wel al automatisme wordt.

Het draaien van de oorschelpen zorgt ervoor dat de Sennheiser PXC 550 aan en uit gaat. De huidige positie is uit.

Dit is de ‘aan’-positie van de PXC 550.

Mogelijkheden

De Sennheiser PXC 550 heeft een aantal opties en mogelijkheden, en die laat ik natuurlijk ook zien. De bovenstaande knop rechts is de noise cancelling switch. Deze beschikt over een 0, 1 en 2. Op 0 is deze uit. Op 1 is de functie 50% ingesteld en 2 is 100%.
De knop daaronder is de modi; Club, Movie, Speech en Director kunnen hier worden geselecteerd.

Ik draai de koptelefoon even om om ook de andere opties even zichtbaar te maken (alle opties en knoppen zitten namelijk op dezelfde oorschelp!).
Links bovenin bevindt zich de microfoon (één van de in totaal zeven microfoons. Vier voor de noise cancelling, en drie voor de beam-forming array voor de spraak – bedankt @burne!), daaronder de 3.5mm jack om bekabeld een device te gebruiken en daaronder de USB aansluiting.

Aan de voorkant van de rechter oorschelp zit ook de bluetooth switch, via deze switch kan bluetooth worden in-/uitgeschakeld.

Mocht je nou zoveel reizen dat op ten duur zelfs de oorschelpen kapot gaan, wees dan vooral gerust. Deze kunnen namelijk vervangen worden! Aan de binnenkant zitten een paar clipjes die zichzelf vastklemmen (zie het als een omgekeerde letter L), lift deze op en trek rustig de oorschelp er vanaf.

De binnenkant van de oorschelp heeft een randje foam. De foam veert lekker mee.

Aan de binnenkant staat aangegeven met welk onderdeel het moet worden vervangen (altijd handig! :P). Daarnaast is het goed zichtbaar dat de oorschelp een beetje afloopt, eveneens is de binnenkant goed geïsoleerd.

De oorschelpen kunnen er weer gemakkelijk op worden gezet, waardoor de koptelefoon weer te gebruiken is.
Het zwarte stukje boven de zilveren ring is de microfoon – voorkant van de koptelefoon .

Een erg gaaf systeem zeg ik zelf. Ook dit is een kleine gewenning, maar als je dat eenmaal onder de knie hebt gaat het vrij snel. De rechterkant van de koptelefoon is de touchpad voor het opnemen, ophangen van telefoongesprekken (door het tappen op de oorschelp), harder en zachter zetten van geluid/muziek (door middel van naar boven of beneden swipen) en door middel van tap in het midden pauze of play. Eveneens is er een mogelijkheid naar een volgend of volgend nummer te gaan door naar links of rechts te swipen. Kortom, erg veel opties voor een oorschelp.

Aan de linkerkant bevindt zich de NFC aansluiting, zo kan er door middel van twee devices tegen elkaar te swipen een contact worden gelegd. Helaas niet kunnen testen met mijn iPhone 6.

Voordeel van deze koptelefoon is dus dat er een keuze is voor het gebruik van een 3.5mm kabel of een bluetooth connectie. Zo kom je altijd uit de voeten.

Ik moet overigens bekennen dat ik de koptelefoon ook best mooi vind. Het valt mij ook op dat de koptelefoon ook niet helemaal vol staat met gigantische logo’s en dergelijke. De koptelefoon oogt in mijn ogen klassiek en netjes.

Aan de ene kant staat klein Sennheiser en andere kant staat PXC 550. Een stevige metalen band die vrij ver uit te rekken is, is ook een fijne toevoeging. Mede hierdoor voelt de koptelefoon ook stevig en degelijk aan.

App

In iOS en Android zijn de app CapTune van Sennheiser te downloaden. In deze app kan de koptelefoon worden gepersonaliseerd en geconfigureerd, zodat deze echt naar wens het muziek afspeelt. Daarnaast (zoals allicht wel te zien is in onderstaande afbeelding) staat rechts bovenin links van de batterijpercentage, de resterende koptelefoon-batterijduur weergegeven. Zo weet je tijdig of de PXC 550 aan de lader moet, of niet.
Voor de mensen die mijn voorgaande reviews al eens hebben gezien, ik luister graag naar Heldeep Radio van Oliver Heldens, dus ook deze keer is dat geen verandering :).

Aan de achterkant van de koptelefoon bevinden zich de Noice Cancelling opties. Zo kan deze uit, op stand 1 en 2. Onderin is deze ook qua percentage aan te passen.

Er is een mogelijkheid de EQ te gebruiken of zelf een SoundCheck te doen, via de SoundCheck wordt het huidige nummer op verschillende toonhoogten weergegeven, waarbij er tussen twee tonen moeten worden gekozen, dit zorgt ervoor dat er vervolgens een
gepersonaliseerde profiel/EQ wordt aangemaakt.

Onderaan staan ook vier opties, Club, Movie, Speech en Director. Via de modus-knop op de oorschelp van de koptelefoon , kan naar een andere modus worden geswitcht. Director is zelf configureerbaar.

Via de al aanwezige EQ-genres is al het e.e.a. te selecteren, maar het is natuurlijk veel leuker om de SoundCheck te doen!

Aan de achterkant van de knop is de effect modus die kan worden ingedrukt om het effect te veranderen. Via de app kunnen de effecten worden aangepast – overigens is er alleen een mogelijkheid de director aan te passen.

Zoals eerder eigenlijk aangekaart is het wel zo leuk om de SoundCheck door te lopen.
Zo worden elke keer twee verschillende tonen weergegeven, hieruit dien je te kiezen en daarna kan je swipen naar de volgende. Dit kan net zo lang doorgaan tot de muziek compleet verfijnd is.

Na elke ronde komt er een keuze voor Next Round of Done. Als je voelt dat je nog niet klaar bent met fine-tunen, dan kan je next-round kiezen waardoor de opties steeds dieper op de muziek in gaan, bij done wordt die instelling opgeslagen en gebruikt.

Ik had de SoundCheck aantal keren doorlopen (komt ook omdat ik een mix aan het luisteren was) en heb daardoor een andere dan in vorige afbeelding weergegeven.

Via de app is het dus ook direct mogelijk te zien welke modus op staat. Club, Movie, Speech of Director.

Ook kan er nog het e.e.a. verder worden verfijnd.
Ik was aan het schoonmaken en het viel mij op dat de muziek af en toe zomaar stopte, ik kwam er kort erna achter dat ik de Smart Pauze aan had laten staan. Smart Pauze zorgt ervoor dat wanneer je hoofd gaat hangen het muziek uit gaat/wordt gepauzeerd. Dit is vooral handig in het vliegtuig als er muziek wordt afgespeeld om in slaap te komen met Noise Cancelling bijvoorbeeld op 100%. Wanneer het hoofd ‘hangt’ blijft alleen de Noise Cancelling aan staan. Ook is voor diegene die de app te donker vinden, de kleur aan te passen.

In het geval dat je nou alle settings hebt verpest, is er gelukkig altijd nog een mogelijkheid deze te resetten. 🙂

Wanneer de koptelefoon wordt ingeschakeld hoor je een vrouwelijke stem met ‘Power On’, bij een connectie met een telefoon, ‘Phone 1 Connected’. Dit is via het menu aan te passen en te configureren.

Ook is er via de app een mogelijkheid de lokale library en/of podcasts aan te spreken en af te spelen.

Ja, ik luister ze allemaal! Keertje of 50….

Er is ook een mogelijkheid TIDAL te gebruiken, TIDAL schijnt (ik gebruik het zelf niet) een soort Spotify te zijn voor high-quality audio.

De app biedt ook een mogelijkheid een custom profiel aan te maken om een bepaalde muziek categorie weer met een bepaalde EQ af te laten spelen.

Vrij handig heb ik spellingcorrect aan laten staan, en wat denk je… Ja hoor… Typ0. Dient natuurlijk Heldeep Radio te zijn. Pas ik later weer aan! 🙂

Zo kan er per profiel een icoontje worden toegevoegd die ervoor zorgen dat het overduidelijk is welke modus je wilt kiezen. Zeker in geval dat je zelf cryptische titels geeft.

Zoals rechts bovenin zichtbaar is, is de huidige ‘Heldeep Radio’ preset geactiveerd, hierdoor speel ik met een specifieke Noise Cancelling, custom EQ.

Voor de travel-preset is bijvoorbeeld de Noise Canceling op 100%.

Gelukkig zijn de profielen ook makkelijk te beheren en aan te passen.

Bij het drukken op de Sennheiser logo op de linkerbovenhoek, wordt een menu geopend waarbij kan worden gekozen op welk device het muziek zich afspeelt. In dit geval is dit de PXC 550. Door links onderin op + te drukken, kunnen er andere wireless devices worden toegevoegd.

Er zijn een aantal headphones van Sennheiser die via de app te bedienen zijn, een fijne functie.

Ook is er informatie over de PXC 550 beschikbaar en is de kleur van de app aan te passen.

Via de settings menu is er bij TIDAL in te loggen en kan er wat info op worden gezocht.

Voor diegene die TIDAL niet steeds niet kent maar wel nieuwsgierig is, heb ik even twee screenshots toegevoegd – en met de prijzen..

Computer

Via bluetooth of de USB-kabel is de PXC 550 ook aan een PC/Mac te verbinden. In mijn geval installeerde Windows gelijk de drivers en was de koptelefoon gereed voor gebruik.
De koptelefoon kan overigens ook worden gebruikt voor Skype for Business calls – ook vanwege de ingebouwde microfoon.

Conclusie

De Sennheiser PXC 550 is een fijne koptelefoon. Ik heb met plezier de 550 een aantal dagen kunnen testen, waarbij ik soms ook hard moest lachen. Ik keek naar mijn horloge en riep ‘Hé Siri, speel muziek’, waardoor ik een halve seconde later muziek via de koptelefoon hoorde, en dat terwijl mijn mobiel twee kamers verderop lag. Het bereik van de headset is ook best impressive, dit schijnt voor bluetooth normaal te zijn. Als ik met een G933 headset van Logitech de kamer uitloop kan ik al beter stoppen met praten omdat niemand mij hoort praten op Teamspeak. Met deze headset kon ik twee kamers verder nog met mijn maten praten.

De kwaliteit is in mijn optiek uitmuntend. Ik geniet van de klanken en van het feit dat de headset afgesloten is. Hiermee bedoel ik te zeggen, als je gewoon even een boekje wilt lezen met de koptelefoon en met noise cancelling aan, dan moet je op ten duur toch even weer opkijken om je te realiseren dat je al een paar uur aan het lezen bent en dat alles aan je voorbij is geschoten. Iets wat natuurlijk voor een noise cancelling headset van belang is. Omdat ik echter nog nooit naar de Bose QuietComfort heb geluisterd kan ik helaas niet oordelen wat het verschil is tussen deze twee. Als fan van high-end audioapparatuur kan ik echter wel beamen dat de headset een goede kwaliteit heeft, niet alleen qua geluid maar ook hoe de PXC 550 in elkaar is gezet. Het is een stevige, lichte en fijne headset. Ik vind de headset ook klassiek ogen. Daarnaast is de batterij van de Sennheiser ook tot 10 uur langer dan de Bose. Iets wat voor een verfijnde reiziger ook van belang zal zijn. Eveneens heeft de app ook alle nodige opties om de 550 echt naar je wens te maken, hierdoor heb je altijd het optimale plezier. Overigens wil ik nog wel benadrukken dat de noise cancelling van de PXC 550 wel gewoon uit kan, waar dit bij andere headsets vaak niet kan (wat in geval van andere headsets weer een negatieve impact heeft op de batterijduur). De prijs van 360 a 400 euro is wel een stevige, maar in mijn optiek – mede met de opties – die de headset heeft het wel waard.

Ook Hardware.info heeft de Sennheiser PXC 550 (niet voor niets) beloond met de Ultimate Product Award.

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!