6 februari 2019

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Sennheiser CX Sport

Muziek kleurt je leven, en dat is bij mij vrijwel elk moment van de dag. Ik ben gek op muziek, is het nou jazz, klassiek, rock, hardcore of hardstyle. Ik luister nagenoeg alles. Ook tijdens het sporten! In deze review ga ik dieper in op de Sennheiser CX Sport!
Sennheiser CX Sport
Pluspunten
  • Kwaliteit van materialen,
  • Batterijduur
  • Kleine pouch om alles in op te bergen
  • Draadloos!
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Zit goed in de oren!
Minpunten
  • Geen minpunten op dit moment!

Inleiding

Muziek kleurt je leven, en dat is bij mij vrijwel elk moment van de dag. Ik ben gek op muziek, is het nou jazz, klassiek, rock, hardcore of hardstyle. Ik luister nagenoeg alles. Ook tijdens het sporten! In deze review ga ik dieper in op de vraag of de CX tijdens het sporten een ideale partner is.

Specificaties

Draagstijl

EarFin

Impedantie

28 ohm (passief), 480 ohm (actief)

Bluetooth-versie 4.2

Ondersteunde profielen A2DP 1.2
AVRCP 1.4
HSP 1.2
HFP 1.6 – HD Voice (of hoger)

Frequentiereactie

17 – 21,000 Hz

Max. geluidsdrukniveau

112 dB (1 kHz/0 dBFS)

THD, totale harmonische vervorming

< 0,5%

Oorkoppeling

In-Ear

Transductorprincipe

Dynamisch

Gewicht

15,07 g

Audio-ingang

Bluetooth

Bereik

Tot 10 m

Oppikpatroon

Omni-directional

Bedrijfsspanning (stroomnet)

3,0-4,2 V

Batterijspecificatie

Ingebouwde, herlaadbare lithiumion-polymeerbatterij

Persoonlijke pasvorm

Oordoppen: XS, S, M, L (4 sets), Oorhaken: S, M, L (3 sets)

Connectie

2 apparaten tegelijk (HFP/A2DP),
8 apparaten in koppelingslijst

Audio Codec

apt-X ® / apt-X ® LL / AAC / SBC

Wat zit er zoal in de doos?

Draadloze oortelefoon CX SPORT
USB-laadkabel
Set ooradapters (XS, S, M, L)
Oorhaken (S, M, L)
Kabelclip
Transporttasje in neopreen
Handleiding (Veiligheidsgids & Snelstartgids)

Uitpakken

Tijd om de CX Sport uit te pakken!

Even de onderkant open scheuren, en aldaar is het geheel!

De CX Sport heeft met zijn gifgroen een opvallende kleur, hetgeen in mijn optiek fijn is. Het valt ook nog eens op.

De CX Sport wordt geleverd met een pouch en handleiding.

Daarnaast levert Sennheiser een usb oplaadkabel, clip (om de CX Sport vast te maken aan kleding), oorhaken en oordopjes mee.

Eenmaal uitgepakt is het tijd om de CX Sport zelf onder handen te nemen. Het is een klein en licht geheel – wat natuurlijk erg fijn is. Voordeel van de CX Sport is ook dat deze zweet en spatwaterdicht is. Dus daarmee kan er ook goed gezweet worden tijdens het sporten.

Op de tipjes van de oren zitten kleine reflecterende uiteinden met het Sennheiser logo. Het reflecteren is op het onderste oortje te zien, en de lichtval op de tafel.

De CX Sport heeft halverwege de kabel een schuivertje om de headset strakker of losser te draaien. Wanneer deze toch gemakkelijk alle kanten opvliegt is door deze schuiver deze wat strakker te zetten, waardoor de CX Sport goed blijft zitten.

Op de Sennheiser CX Sport zitten drie knoppen. De middelste is om de CX Sport in/uit te schakelen en muziek op pauze/play te zetten, en daarnaast zijn er ook volumeknoppen voor harder en zachter.

Aan de andere kant van de bediening zit de USB kabel aansluiting en microfoon om mee te kunnen bellen.

Aan de andere kant zit de batterij.

Aangezien Sennheiser een hoop dopjes en oorhaken meelevert zijn de oortjes gemakkelijk naar wens af te stellen. Zo kan er door het dopje af te halen de oorhaak worden verwijderd en teruggeplaatst.

Mocht je zelfs nog liever zonder oorhaak de CX Sport willen gebruiken, dan kan dat uiteraard ook!

En zo heb je binnen een minuut de CX Sport naar wens aangepast.

Muziek en gebruik


De kwaliteit van de in-ears ben ik best over te spreken. Het muziek klinkt lekker, en de kwaliteit is gewoon goed. Dit is natuurlijk niet te vergelijken met een HD800s hoofdtelefoon van Sennheiser, maar klinkt voor in-ears beduidend goed. Via mijn Apple Watch 4 (via Bluetooth) speel met veel plezier de podcasts af op de CX Sport. De sets van Noisia Radio of Headhunters/Isaac’s Hardstyle session zorgen er voor dat ik flink door kan lopen. De bass van deze in-ears is goed.

Het gebruik van de bediening is ook erg handig. Er is één centrale knop om de CX Sport aan/uit te zetten, en twee knoppen voor harder en zachter. En dat werkt prima. In mijn geval van mijn horloge gebruik ik dat eveneens net zo veel.

Bellen

Kan je met de CX Sport? Jazeker! Alhoewel, ik raad het niet aan om al hijgend tijdens het hardlopen als een uitgeblust paard te gaan bellen… Verder is er prima mee te bellen. Aan de andere kant ben je goed hoorbaar, en is er uiteraard ook goed te horen wat een ander zegt.

Conclusie

Met de CX Sport heeft Sennheiser in mijn optiek een erg fijne draadloze koptelefoon op de markt gebracht. Tijdens het hardlopen koppel ik deze aan mijn horloge (Apple Watch 4), waar ik met plezier een set van Noisia Radio of Headhunterz (tempo bepalend…) afspeel.
De CX Sport is niet alleen handig in gebruik, het blijft ook nog eens zitten. Voorheen gebruikte ik een setje oordopjes van AliExpress, en dat was niet alleen qua kwaliteit om te huilen, ook het materiaal was beduidend slecht. Uiteraard heb je dan met de CX Sport een iets grotere investering, maar daar hou je toch wel iets aan over. Een sport headset die goed in de oren blijft zitten, erg goede kwaliteit audio heeft, goede kwaliteit van materialen en waar ook een hoop bij wordt geleverd. Zitten de oortjes niet naar wens, dan kan er een ander dopje of ander oorhaak aan vast worden gemaakt. Dit maakt de CX Sport echt naar wens in te stellen en aan te passen.
Dat er eveneens tot 8 apparaten in het geheugen kunnen zorgt er ook nog eens voor dat je ook genoeg andere apparaten kan gebruiken – of zelfs kan rouleren, mocht je dat willen.
Sterker nog, de CX Sport kan met twee apparaten tegelijk connectie maken, waardoor deze bijvoorbeeld van je horloge muziek afspeelt en dit pauzeert om je telefoontje op te nemen.

Daarnaast ben ik ook erg te spreken over het feit dat je in 10 minuten de CX Sport voor een uur gebruik op kan laden. Stel, je komt van werk en je bedenkt je op het laatste moment nog even een uurtje te willen gaan sporten en je CX Sport is leeg, dan hang je deze tijdens het pakken van je spullen even 10 minuten in de oplader en je kan er tegenaan! Ik vind dat geweldig, zeker aangezien ik vaak op het laatste moment bedenk “ja, ik ga toch maar even een rondje rennen”, kan ik de CX Sport net voor het weggaan nog even opladen.
De CX Sport kan tot maximaal 6 uur worden gebruikt.

Hoe dan ook ben ik echt te spreken over de CX Sport, deze sport oortjes blijf ik sowieso gebruiken bij het sporten. En de producten van AliExpress, die raak ik never nooit meer aan..
De CX Sport krijgt van mij een volle 5 van de 5 sterren!

Laatste Posts

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.