zo. aug 9th, 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Inventum VST413WA

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van - badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!
Inventum VST413WA Review

Inventum VST413WA Review

5

Samenvatting

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Pluspunten
Zeer stille ventilator
In hoogte verstelbaar
Gemakkelijk op te zetten
Afstandsbediening
Via de afstand kan worden geselecteerd of de fan rond moet blazen of op één richting moet worden geblazen
Stevige ventilator

Nadeel
Met ongeveer 55 euro is het geen goedkope ventilator, maar je krijgt er wel een hoop voor terug (stille ventilator, afstandsbediening) etc.

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Specificaties

Productkenmerken ventilatoren
Type ventilator: statiefventilator
Diameter korf: Ø 46 cm
Aantal instelbare snelheden: 8
Instelbare timer functie: ja, tot 8 uur
Afstandsbediening: ja, incl. 2x AAA batterijen
Verticaal kantelbaar: ja
In hoogte verstelbaar: ja, 70-100-130 cm
Oscillerend: ja, 85°
Eenvoudig te verplaatsen: ja
Antislipvoetjes: ja
Kopergewikkelde motor: ja
Technische gegevens ventilatoren
Kleur: wit
Afmetingen (hxbxd): 130 x 46 x 40 cm
Geluidsniveau (min – max): 38 – 65 dB
Vermogen: 48 watt
Snoerlengte: 180 cm

Uitpakken

Tijd om de ventilator uit te pakken!
Linksonder staan de volgende punten:

 • 46 cm diameter korf
 • Digitaal display met 8 instelbare snelheden
 • Timer functie tot maximaal 8 uur!
 • 5 bladen voor een optimale luchtstroom
 • In 3 hoogtes te monteren
 • 85° oscillerend voor een groot bereik
 • Krachtige 48 watt high performance motor

De ventilator kan door de tussenstukken te verwijderen of te plaatsen met 30cm worden verlengd of verlaagd. De drie opties zijn; 70cm, 100cm en 130cm!

Ik heb zelden zo’n stevige en vooral zware (2.3 kilo) voet gezien voor een ventilator! Dat beloofd wat!

Wat gelijk al opvalt bij deze fan, is dat het blad en de kooi best groot zijn. Met een diameter van 46 cm is dit een behoorlijk grote ventilator!

De tussenstukken á 30 centimeter zorgen ervoor dat de ventilator met 2x 30 cm kan worden verhoogd.

De ventilator kan handmatig naar boven/beneden kunnen worden afgesteld. Er zijn drie verschillende richtingen. Boven, midden en onder.

Tijd om de kooi en het blad te bevestigen. Eigenlijk wijst het zichzelf! 🙂

Vergeet het clipje onderop niet vast te schroeven.Hierdoor kunnen kinderen niet zo snel de kooi openmaken.

En aldaar! Een mooie ventilator. Nu zit deze op de 70cm! Vergeet dus niet dat de ventilator nog met 60cm kan worden verlengd!

Bij het inschakelen wordt onderin standaard als eerst de 1 afgebeeld. Dit is de eerste van de 8 standen! En stand 8 is behoorlijk hard!

Daarnaast is er ook nog een mogelijkheid een timer in te schakelen, van één tot en met acht uur, waardoor deze na 8 uur zichzelf uitschakelt.

Eén ander voordeel is dat het schermpje niet continue een cijfer afbeeld. Na enkele seconden is het schermpje weer uit. Fijn voor de slaper die last heeft van licht.

Éénmaal verlengd en met 130cm is het best een hoge ventilator.

Uiteraard zitten bovenop ook drie knoppen; aan/uit, roterend of niet, en de stand.

De afstandsbediening is niet heel spannend. Maar met de vier knoppen kan je wel behoorlijk uit de voeten!

 • Aan/uit
 • Snelheid van de ventilator
 • Roterend of stationair
 • Timer

Gebruik

We hebben weer wat warme dagen achter de rug. En in die dagen dat je dan vanuit huis aan het werk bent (in mijn geval een appartement met een plat dak waar het dan 34 graden is) is het echt een warm (no pun intended) welkom. Zelfs op 6 meter afstand voel je de ventilator behoorlijk! Zelfs op een niet eens al te hoge stand (3/4). Mocht je het echt even te warm krijgen, standje 8 en blazen met die banaan!
Doordat het blad van de ventilator zo groot is, én de ventilator wat vermogen heeft is er behoorlijk goed – maar ook vrij stil – te koelen. En dat is echt ge-wel-dig.
Zelf heb ik een aantal van die goedkopere ventilatoren (met 3 bladen i.p.v. 5 op deze Inventum) staan omdat je denkt “ach, dat werkt wel”. Daar moet je bijna op de ventilator zetten. Bij het opslaan van die ventilatoren breekt bijna de helft altijd af – en het is niet dat ik ermee gooi.. totaal niet zelfs. Die dunne stalen voetjes die in een X zitten die verbuigen gigantisch snel waardoor de ventilator enorm instabiel wordt.

Hoe dan ook, in de warme dagen blijft deze ventilator fijn draaien!

Conclusie

De Inventum VST413WA heeft mij positief verrast. Een ventilator die niet alleen behoorlijk groot en juist ook erg stil is, maar ook nog eens één die gemakkelijk kan worden gebruikt d.m.v. de meegeleverde afstandsbediening.

En of de voet stabiel is.. Allemachtig. De voet alleen weegt behoorlijk wat. Met maarliefst 2.3 kilo is dat toch echt een ander feestje dan wat ik gewend ben met de ventilatoren die ik hier heb staan. Sterker nog… dat zijn van die standaard dunne metalen (dunne) balkjes die een X maken. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar op één of andere manier buigen die altijd enorm om. Op ten duur heb ik dan een soort.. X-Wing Starfighter van Star Wars. En dan vliegt de ventilator alle kanten op.

Doordat de voet uit 3 stukken bestaat kan de hoogte ook nog eens fijn worden afgesteld, zodat je toch de perfecte hoogte hebt. Of de ventilator nou op de grond moet komen te staan, of op bureau. Het afstellen gaat binnen luttele seconden.

De afstandsbediening is simpel, maar werkt wel naar behoren. Zo is naast het aan/uit zetten ook nog eens knoppen voor; een timer (tot maximaal 8 uur), snelheid (verschillende standen worden afgebeeld op het LCD paneel) en de rotatie. Dient de ventilator op één vaste locatie te blazen of mag deze op zijn poot draaien en de gehele ruimte ‘afkoelen’?
Vooral de laatste optie is een gave toevoeging. Zo hoef je niet elke x aantal minuten op te staan en de fan te draaien omdat je na 10 minuten als een ijspegel op de bank zit. Heb je het warm, druk je op de knop om de ventilator direct en continu op je te laten blazen, en als je er genoeg van hebt… druk je nogmaals op de knop om weer rond te blazen (deze hoek is maximaal 85°) – en dat zonder om op te staan (moet je wel de afstandsbediening bij je hebben! ;)). Gemak dient de mens!

Uiteindelijk betaal je wel wat extra’s voor die foefjes, maar wees eens eerlijk. Of je haalt een fan van 30 euro die binnen 3 maanden weer half verbogen is, of je doet het gelijk goed en hebt er één staan die niet alleen gemakkelijk op te zetten en af te stellen is, maar ook nog eens gemakkelijk te bedienen is.
Ik weet het wel!

Ik ben een groot voorstander en fan van de Inventum VST413WA! Wat mij betreft krijgt deze ook 5 van de 5 sterren.
Een absolute aanrader!

More Stories