16 juli 2020

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Inventum AC905W

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!
Inventum AC905W Review

Inventum AC905W Review

4

Samenvatting

Pluspunten
Mobiel d.m.v. fijne wieltjes
Gemakkelijk in gebruik d.m.v. de afstandsbediening
Niet duur – gezien de prijzen van andere airco’s
Slaapstand
Afstandsbediening
Maarliefst 5 jaar garantie!

Minpunten
Een mobiele airco is niet bepaald stil
Met een afvoerslang van 1,5 meter moet je geen raampje boven je deur hebben

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties van de airconditioning!

Koelcapaciteit: 2600 W (9000BTU)
Capaciteit: voor ruimtes tot 80m3
Afstandsbediening: ja, incl. 2 AAA batterijen
Ontvochtiging: max. 1,1 L/uur
Instelbare timer functie: ja, tot 24 uur
Volle watertank waarschuwing: ja
Raam afdichtingskit: ja, inclusief
Verrijdbaar: ja
Ventilatorstanden: 3
Aircostand: ja
Ventilatorstand: ja
Ontvochtigingsstand: ja
Temperatuurbereik: 18 – 32°C
Lengte afvoerslang (min – max): 35 – 150 cm
Diameter afvoerslang: 15 cm
Technische gegevens airco’s
Kleur: wit
Afmetingen (hxbxd): 69,5 x 44 x 32,5 cm
Aansluitwaarde: 1200 Watt
Energieklasse: A
Geluidsniveau: 51 – 65 dB
Luchtverplaatsing: max. 290 m3/u
Koelmiddel: R290
Beschermingsklasse: IPX0
Lengte aansluitsnoer: 150 cm

Uitpakken

Tijd om de airco uit te pakken!

Wat krijg je zoal bij de AC905W?

 • Uiteraard de airco
 • Afvoerslang die van 35cm tot en met 150 cm kan worden uitgetrokken. Dit is een soort PVC/plastic afvoerbuis.
 • Handleiding
 • Afsluitsysteem om deuren af te dekken
 • Afstandsbediening
 • Twee kappen voor de PVC/plastic buis om deze aan te sluiten op de airco en tussen de afsluitsysteem van de deuren/ramen te plaatsen
 • Een slang (zie het als een tuinslang) om de airco te ontvochtigen
 • 2 rollen tape met klittenband om het afsluitsysteem aan te kunnen sluiten (ik kom hier later op terug)

Het fijne van de Inventum AC905W, is dat deze een afstandsbediening heeft. Zo kan je vanuit je bed of vanaf de bank de Airco bedienen.

De knoppen zijn als volgt ingericht;

 • Aan/uit
 • Modus (ontvochtigen, ventilator of airconditioning)
 • Slaapmodus/stille modus
 • Temperatuur
 • Of de airco rond moet blazen of stationair in één richting
 • Snelheid van de ventilator/airco (automatisch, laag, normaal of hard)
 • Timer tot en met 24 uur
 • Aanpassen van de weergave tussen celsius en fahrenheit.

De afvoerbuis met een diameter van 15 cm is een flinke buis. Op zijn kleinst is de buis 35 cm, eenmaal uitgetrokken is deze maximaal 150 cm.

De ronde klap komt aan de ene kant van de afvoerbuis (en wordt aan de airco bevestigd) en de platte uitgang komt aan de andere kant van de afvoerbuis en zorgt ervoor dat deze gemakkelijk kan worden geklemd tussen ramen/deuren en het afdekscherm.

De airco ziet er verder netjes uit. Omdat deze wit is en geen gekke vormen of schreeuwende kleuren heeft valt deze ook niet zo gigantisch op. Uiteraard kunnen de stickers gemakkelijk worden verwijderd.

De sticker linksboven geeft het volgende weer;
AC905W

 • 3-in-1 airco, ontvochtiger en ventilator
 • koelcapaciteit 9000 BTU, 3 snelheden!
 • voor ruimtes tot 80m3
 • inclusief afstandsbediening en 24 uur timer
 • comfortabele slaapfunctie
 • swing functie voor luchtverplaatsing

De sticker onderin geven het volgende weer;

 • 5 jaar Inventum garantie
 • Omruil Service
 • OER Hollands sinds 1908

De Inventum AC905W heeft 4 fijne wieltjes dat het ook echt een fijne ‘mobiele’ airco maakt. Zo is de airco gemakkelijk tussen de kamers te rijden/op te slaan.

De zijkanten van de AC905W zijn netjes/normaal. Niets spannends. De inhammen zorgen voor grip bij het tillen.

De achterkant is het meest belangrijke. Lucht wordt aan de achterkant ingezogen, waardoor het belangrijk is geen gordijnen achter de airco dicht te doen. Door de zuigkracht van de AC905W kan deze de gordijnen tegen de airco aanzuigen waardoor er nagenoeg geen luchtverplaatsing meer is. Kortom, zet de airco dus vrij.

Linksonder komt de afvoerbuis te zitten. Bovenin zit het koelingselement. In het midden en onder zitten de aansluitingen om een slang op aan te sluiten om het water weg te laten lopen. De ene is voor het ontvochtigen van de lucht. Daarop dient de slang in een bak te worden geplaatst waardoor de lucht kan worden ontvochtigd. De andere zorgt ervoor dat wanneer de airco aangeeft dat de interne opvangbak gevuld is, kan worden geleegd.

De kap van het koelelement kan worden verwijderd. Wanneer er bijvoorbeeld enorm veel stof het koelelement zit kan dit de doorvoer van lucht dwarsbomen. Het ‘schoonblazen of zuigen’ kan er weer voor zorgen dat de airco optimaal werkt.

Zoals gezegd kunnen beide doppen worden verwijderd om water af te voeren.

Op de bovenkant van de airco zitten knoppen om de airco naar wens aan te passen.

Wanneer de airco aanstaat kan deze binnen no-time naar wens worden ingesteld. In dit geval staat deze op de ‘lage stand’ met 18 graden – in de airco modus.
In slaapstand worden de ledjes gedimd.

Bij het uitschakelen en in de uitstand verschijnen twee minnetjes “–” op het schermpje.

Gebruik

In de afgelopen maanden is toch wel flink warmer geworden dan je initieel hoopt. De AC905W heeft in deze dagen toch echt elke dag flink aangestaan, en eigenlijk zonder problemen. Ik heb zelfs op ten duur onder een deken gezeten, waar het buiten 32 graden was, was het binnen 20. 😀

De 9000 BTU van de AC905W is meer dan genoeg voor een slaapkamer. Het koelen van mijn woonkamer ging eigenlijk ook prima. Ik heb geen enkel probleem gehad, het duurde door de omvang natuurlijk wat langer om de grote ruimte af te koelen, maar afkoelen deed de AC905W zeker!

Even een kleine test voor mijn slaapkamer die ongeveer 4x4m is.

De ‘outdoor’ sensor (links) is in de slaapkamer gezet. De foto is in de gang genomen – waar
een deur tussen de gang en slaapkamer zit.
Om 21:25 was het 27.5 graden in die kamer.

Om 21:56 (31 minuten later) is het 24,7 graden. Dat is 2.8 graden koeler in 31 minuten. Dat is best netjes. Bijna 3 graden in een half uur.. en dat in een appartement waar ik een hele dag een zon op een plat dak heb. Tijdens het koelen blijft de warmte ook echt vanuit het plafond en de muren komen. Dus daarmee is het des te gaaf dat de slaapkamer ook kon worden afgekoeld. Ik heb in iedere geval heerlijk geslapen ;).

Conclusie

Zo mocht ik afgelopen maanden even gebruik maken van de AC905W, een airco meer meer dan alleen een airco functie. De 3-in-1 airco heeft naast het koelen ook nog mogelijkheden om als ventilator te functioneren en zelfs te ontvochtigen.

Dat een airco daadwerkelijk je kamer koelt, dat moge duidelijk zijn. Echter, het is dan wel van belang een unit te kiezen die genoeg power heeft om ook daadwerkelijk een grotere oppervlakte te kunnen koelen. Met de 9000 BTU lukte het mij vrij gemakkelijk een woonkamer met een plat dak (waar de hele dag de zon op staat) binnen enkele uren met toch wel flink wat graden af te koelen.

En toch is het fijn om een airco te hebben. In de dagen dat het hier in mijn appartement 32 graden was, was het wel echt heel erg fijn om zowel de woonkamer als de slaapkamer af te kunnen koelen. Zeker in dagen van werken vanuit huis.

Enige flaw waar ik echt tegenaan liep is dat afvoerslang maximaal 1.5 meter is. Aangezien ik klapramen boven mijn deur heb zitten is de 1.5 meter toch net te kort. De deurbevestiging met klitteband is best prima! Binnen no-time heb je een goede afsluiting waardoor de warme lucht (en die is warm) goed kan worden weggeblazen.

De Inventum AC905W heeft een slaapfunctie, dit werkt echter alleen wanneer een bepaalde temperatuur is behaald. Stel dat de kamer 25 graden is, en je stelt de airco in op 20 graden en je klikt de slaapfunctie aan, dan zal de airco niet in de stille stand gaan, dat gaat deze dan pas als het doel behaald is. Wat dan wel weer werkt is de airco langer aan laten staan en deze op 20 graden de kamer af laten koelen. Wanneer de slaapfunctie dan wordt geactiveerd dan is deze daadwerkelijk een stuk stiller.
Hoe je het ook wendt of keert; uiteindelijk is het niet super stil. Super stil is een split unit, maar die kosten ook een stuk meer.
Uiteindelijk is het een afweging. Of voor de 10 (echt hele) warme dagen in het jaar je een split unit wilt plaatsen, of gebruik wilt maken van een mobiele (en vooral goedkopere) airco. Ik weet het wel, ik kies voor de Inventum AC905W!

De Inventum AC905W krijgt van mij 4 van de 5 sterren.

More Stories

Laatste Posts

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.