You are here
Home > Alle producten > Audio > Bang & Olufsen BeoPlay E8

Bang & Olufsen BeoPlay E8

Bang & Olufsen BeoPlay E8
Pluspunten
  • Passieve noise cancelling
  • Meegeleverde oortjes
  • Kwaliteit van materialen
  • Via de app B&O Play is het geluid nog het e.e.a. te tweaken
Minpunten
  • Prijs, met 300 euro is het geen goedkoop setje

Inleiding

Bang & Olufsen, wie kent het niet. Het gerenommeerde Deense bedrijf brengt sinds jaar en dag luxe high-end audio producten op de markt. Sinds een aantal maanden is de Beoplay E4 op de markt, in-ear oordopjes met noise cancelling. Het werd maar eens tijd deze te gaan reviewen.

Specificaties

DESIGNER

Jakob Wagner

DIMENSIONS

Earbud:

23mm x 20mm x 25mm

Charging Case:

73mm x 47mm x 33mm

COLOURS

Black

Charcoal Sand

MATERIALS

Aluminium, textile, polymer, silicon and leather

WEIGHT

Earbuds:

Right (Master) 7g

Left (Slave) 6g

Charging Case: 45g

LOUDSPEAKER

Electro-dynamic driver, 5.7 mm diameter

BLUETOOTH

Bluetooth 4.2 · AAC codec

FREQUENCY

20 – 20,000 Hz

ON DEVICE CONTROLS

One Multi-functions button on each earbud:

Volume control

Play/Pause

Transparency Mode

Calls

Download full list of gestures

MICROPHONE

MEMS, Omni Directional

CORD

1.2m charging USB-A to MicroUSB

BATTERY

Rechargeable lithium-ion battery

Earbud battery

– Capacity: Right (Master) 85 mAh, Left (Slave) 60 mAh

– Up to 4 hours playing time at moderate volume

Charger battery

– Capacity: 365 mAh

– Gives 2x additional charges for the earbuds

BEOPLAY APP

Compatible with Beoplay App which will enhance your experience with Transparency Mode and ToneTouch.

TRANSPARENCY MODE

Three different levels of Transparency Mode, accessible in B&O PLAY App.

INCLUDED IN THE BOX

Beoplay E8

Charger Case (with built-in chargeable battery)

USB Charging Cable

SIlicon tips, 4 pairs of different sizes (XS, X, M, L)

Complyfoam, 1 pair in size M

Quick start guide

Uitpakken

Via B&O ontving ik na mijn vorige review van de H4 de E8.

Afin, de Beoplay E4 is een in-ear koptelefoon. De E8 zijn wireless in-ear oordopjes.

Deze review gaat puur over de E8.

Wat opvalt is dat de B&O Beoplay E8 best licht is. Met 6 en 7 gram heb je er geen last van. Het voelt ook niet alsof de oortjes continue uit je oor vallen.

In de meegeleverde ‘charging case’ kunnen de E8’s worden opgeborgen.

De rest van de verpakking heeft een handleiding, USB oplaadkabel en een zakje waar verschillende groottes inzitten van oordopjes.

Wanneer de oortjes niet naar wens zitten kunnen deze met andere oortjes naar wens worden aangepast.

In de rechter earbud zit een klein ledje die gaat knipperen als de voorkant van de earbud wordt aangeraakt.

De earbuds kunnen gemakkelijk met een andere maat worden aangemeten door de rubberen plugs er even af te trekken en de anderen op de plek te duwen.

De E8 wordt geleverd met een ‘charging case’, die de earbuds tot tweemaal kan chargen.

Aan de achterkant zit een USB aansluiting. Links van de aansluiting zit een klein LED schermpje. Hierop wordt aangegeven hoeveel charges nog over zijn.

Geluid

Bij het spelen van het onderstaande nummer kwamen alle instrumenten erg goed door. Ook zang klinkt vol en duidelijk. Er is wat bas aanwezig, maar zeker niet vervelend. De bas is begrijpelijkerwijs ook minder dan de Beoplay H4 (koptelefoon). Toch klinkt de E8 best goed. Onderstaande nummers zijn gebruikt om de kwaliteit van de E8 te meten. Wat ook een gegeven is, is dat met de B&O Beoplay app nog het e.e.a. qua equalizer/geluid aan te passen is.

De E8 heeft bijvoorbeeld de Isaac’s Hardstyle Sessions meer baat bij de EQ preset ‘Excited’, waardoor de bas iets meer aanwezig is.

Bij een klassiek nummer kan dit weer beter klinken bij ‘Bright’. De E8 zorgt in iedere geval voor genoeg speelplezier!.

Voor onderstaande nummers heb ik de presets even uitgezet om te luisteren hoe de B&O Beoplay E8 klinkt zonder presets. Om heel eerlijk te zijn vond ik het onderstaande nummer vrij ‘vlak’ vinden zonder preset. Met de ‘Exited’ preset, klonk dit wel echt een stuk voller. Dermate beter dat het net leek of ik naar een headset aan het luisteren was.

Onderstaand nummer klonk erg vol – zelfs met de preset uit. De stemmen kwamen erg goed door. Op Exited/Warm’ klonk het fenomenaal. Als groot fan van Andrea Bocelli kon ik hier wel van genieten.

Wat een nummer, en vooral.. wat een geluid! De E8 klonk zonder preset echt heel helder! Ik heb dit nummer drie keer geluisterd tijdens het schrijven van deze review. De instrumenten komen geweldig door, je krijgt niet het gevoel dat je wat mist – ookal gaat het om een live opname.

Afsluitend met Above & Beyond, holy moly.. Feelings all around (zoals met de E4)! Wat een prachtge set! maar vooral ook de kwaliteit hoe de B&O Beoplay E8 dit nummer weergeeft. Dit nummer klinkt erg vol, helder. De mids en high komen erg goed door. 

In onderstaand nummer klinkt de bas weer ‘lekker’, normaal en totaal niet overheersend. De instrumenten komen goed door, en de E8 geeft een vol gevoel.

Samenvattend, qua muziek geeft de Beoplay E8 een erg vol gevoel. De low’s zijn net aan de lage kant voor mijn gevoel. Maar dat ligt ook aan de genre! Andrea Bocelli klonk perfect zonder vaste preset, dus wat dat betreft zit het met de normale preset wel goed! Wanneer er meer naar hardstyle/dance/house etc. wordt geluisterd kan er door middel van Beoplay app nog het e.e.a. naar wens worden aangepast.

Software

De software is gemakkelijk in gebruik, toch missen er een aantal kleine dingen naar mijn mening. De batterijduur wordt als een ‘batterij’ weergegeven. Een percentage of indicator hoeveel uur de batterij nog mee zou gaan, zou een warm welkom zijn. Een betere uitgewerkte equalizer waardoor iemand zijn stijl nog ‘beter’ zou kunnen personaliseren, zou ook geen overbodige luxe zijn. In dit geval dient er voornamelijk binnen de vier categorieën te worden gesleept. Eén voordeel is weer wel dat deze makkelijk op te slaan zijn. Hierdoor kan er per instelling een soort preset worden gemaakt, bijvoorbeeld voor klassiek wat warmer, voor films wordt de cirkel wat warmer e.d.

De software heeft niet zelf een eigen muziekspeler, de play, next (etc) knoppen stuurt alleen de ‘standaard’ app van een telefoon aan qua muziek.

De software zoekt naar een koptelefoon die in de buurt is. Wanneer deze is toegevoegd zal deze via de software te bedienen zijn.

Tijdens het instellen werd al snel een melding weergegeven dat er een update klaar stond voor de E8.

Wanneer er op de Beoplay wordt geklikt komt dit als ‘beginscherm’ tevoorschijn. Ik had hier op zijn minst wel een percentage van de batterij willen zien – allicht dat dit nog in de toekomst komt.

Er zijn hier een aantal opties mogelijk, waaronder het gebruik van een equaliser, previous/play/stop en next song.

Transparency mode zorgt er voor dat wanneer er op de linker earbud wordt geklikt, al het omgevingsgeluid wordt weergegeven. Hierdoor kan er makkelijk naar mededelingen worden geluisterd.

Met twee vingers kan de cirkel groter worden gemaakt waardoor meer ‘vlakten’ worden gepakt. Dit is overigens wel weer goed hoorbaar. Het geluid komt meer tot leven en lijkt opeens ook bijna surround te worden.

De equaliser van de B&O app is helaas redelijk beperkt. Er kan met een cirkel worden gesleept naar de hoeken om het geluid aan te passen. Dit is zeker merkbaar, maar het geeft niet de vrijheid om een aantal tonen ‘net’ iets anders aan te passen dan door een slider waarmee de tonen harder en zachter te zetten zijn.

Rechts onderin staat de save button waardoor de zelfgemaakte preset kan worden opgeslagen.

Er zijn standaard al verschillende presets ingesteld. Er kunnen echter ook zelfs presets worden gemaakt.

Via het hoofdmenu is ook nog de shop te bezoeken.

Telefoneren

Het telefoneren gaat via de E8 prima. Aan de andere kant van de lijn kwam de microfoon erg helder over. Kortom, een groot pluspunt.

Met een dag gebruik van de oortjes kreeg ik zelf geen last van de oortjes. Met de meegeleverde oortjes kunnen deze ook dusdanig worden aangepast, zodat deze perfect in de oren zitten.

Conclusie

De B&O E8 is een veelzijdige in-earbuds. De E8 kan perfect worden gebruikt bij het reizen of werken. Genieten van de mooie tonen op klassiek, dance, trance, house of zelfs hardstyle. De bas klinkt over het algemeen best goed van de headset. Bij sommige nummers kan dit wat heftig overkomen, maar daar is ook snel aan te wennen. Door met de presets te spelen is er altijd de meest ideale instelling mogelijk. Dat er met de E8’s ook nog kan worden getweakt door middel van een app waarbij de presets of andere settings kunnen worden aangepast, is echt een gegeven. Als er tussen genres wordt geswitcht kan het ‘fijner’ zijn om net even die preset aan te passen.

Tijdens het gebruik is ook geen één keer het geluid weggevallen of vervormd. Hoe hard of zacht ik de E8 ook zette.

Wat overigens ook erg fijn is, is dat de earbuds gemakkelijk op kunnen worden geladen, waardoor er nog tot tweemaal vier uur gebruik kan worden gemaakt van de oortjes.

Kortom, het geluid van de E8 is voor mijn gevoel erg goed. Helaas hangt daar wel weer een prijskaartje aan. Met ongeveer 299 euro (tijd van schrijven), is de Beoplay E8 ook niet goedkoop te noemen. Toch klinkt de E8 wel erg goed, voor… een in-ear.. Dit valt ook niet te vergelijken met een H4, waar het geluid vaak heel anders overkomt (nog voller, ook door de grotere drivers die een echte koptelefoon heeft). Wil je tijdens het reizen geen warme oren van een dichte koptelefoon, dan is de E8 zeker iets om te overwegen!

Ik geef de Beoplay E8, 5 van de 5 sterren.

Top