23 januari 2018

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

AVerMedia SonicBlast GS333

Avermedia is al een geruime tijd bezig in de gaming (met voornamelijk capture devices - voor het vastleggen of streamen van beeld). Tegenwoordig probeert Avermedia zich ook te richten op geluid door middel van microfoons (voorgaande review) en soundbars/subwoofers - gericht op gaming. Bevallen deze producten? Let’s find out!
AVerMedia SonicBlast GS333

AVerMedia SonicBlast GS333

Pluspunten
  • Voor ongeveer 130 euro (tijd van schrijven) is het een prima soundbar
  • Geluid klinkt best goed/helder voor een redelijk goedkope soundbar
  • Soundbar heeft zelf al genoeg pit voor een kleine game/studeerkamer zonder de subwoofer
  • Subwoofer is wireless te connecten met de soundbar
  • Met de soundbar is prima te gamen – bij casual games
Minpunten
  • Niet direct duidelijk welke input op staat
  • Goedkoop ogende afstandbediening
  • Soundbar is niet op te hangen

Inleiding

Avermedia is al een geruime tijd bezig in de gaming (met voornamelijk capture devices – voor het vastleggen of streamen van beeld). Tegenwoordig probeert Avermedia zich ook te richten op geluid door middel van microfoons (voorgaande review) en soundbars/subwoofers – gericht op gaming. Bevallen deze producten? Let’s find out!

Specificaties

Laten we de specificaties even snel aftrappen met een filmpje van het setje.

Allereerst begin ik met de specificaties van de soundbar, vervolgens zijn de specificaties van de subwoofer weergeven.

Sound System
2.1ch

Body Design
Plastic

Color
Black/Blue

Audio Output Power
60 W (12 W x 2 + 36 W)

Frequency Response
100–20,000 Hz

Signal-to-Noise Ratio
≧ 70 dB

Speaker Drivers
2” active speaker x 4
3” subwoofer x 2

Inputs
Optical x 1
Line x 1
AUX (L/R) x 1
USB x 1

Bluetooth
BT4.0 (CSR)

BT Profile
A2DP, AVRCP

LED Indicator

Subwoofer Support

EQ Mode
Game, Movie, Music

Remote Control

Unit Dimensions (L x H x D)
670 x 105 x 81.5 mm

Weight
2417 g

Package Dimensions (L x H x D) & Weight
777 x 150 x 120 mm / 3192 g

En de subwoofer heeft de volgende specificaties:

Totale uitgangsvermogen
70 W (THD = 10%)

Frequentierespons
40-150 Hz

Signaal-ruisverhouding
≧ 70 dB

Luidspreker drivers
6,5” actieve luidspreker 4 Ω x 1

Draadloze verbinding
5,8 GHz

Afmetingen (Φ x H)
228 x 346 mm

Gewicht
3409 g

Vermogensadapter
AC 100-240 V / 50-60 Hz, Uitgang: 24 V / 2,5 A

Uitpakken

Tijd om het setje eens uit de verpakking te halen.

Ik begin met de soundbar!

Eén ding is zeker, het setje is wel compleet. De enige kabel die mist, is de optische kabel.

Uiteraard levert Avermedia een handleiding mee.

De soundbar wordt geleverd met een afstandsbediening. Om heel eerlijk te zijn oogt en voelt deze vrij goedkoop.

Ik ben benieuwd hoe dit stokbrood klinkt.

Het is in iedere geval wel een net design. Geen rare vormen of gekke toeters en bellen.

Aan de zijkant zitten een 4 tal knopjes, zodat de soundbar ook zonder afstandbediening kan worden gebruikt.
Aan/uit-knop/Bluetooth paing
Input of EQ
Harder/volgend nummer
Zachter/vorig nummer.

Van links naar rechts zit er een ‘line-in’, AUX, optical-in, USB en uiteraard de aansluiting voor de voeding.

Aan de onderkant van de soundbar zitten tweemaal een 3” subwoofer.

De verschillende sources worden weergegeven door verschillende kleuren op de soundbar. Dit is in het begin wat onhandig, echter na een tijd heb je snel door welke input bij welke source hoort.

Op naar de subwoofer! Ook de subwoofer ziet er in mijn optiek prima uit.

Eveneens wordt met de subwoofer een handleiding en power adapter meegeleverd. Wat het handige van deze subwoofer is, is dat deze los van de soundbar kan staan. De soundbar en subwoofer hebben draadloos via Wi-Fi (5.8 Ghz) contact met elkaar.

Aan de achterkant van de subwoofer zit de volumeknop, een knop om de subwoofer met de soundbar te ‘verbinden’ en uiteraard een fysieke aan/uit-knop.

Het setje ziet er in mijn optiek best netjes uit!

Gebruik

Qua geluid ben ik best te spreken over de soundbar. Ik had niet verwacht dat een soundbar van ongeveer 130 euro zo zou klinken. Ik heb wel eens eerder geluisterd naar Bose of Samsung of dergelijke, maar dan zit je in een compleet andere prijscategorie. De GS333 klinkt bij PC gaming zonder subwoofer al prima.
Met het kijken naar films zou ik best kunnen genieten van de soundbar. Zelfs zo erg, dat wanneer er een mogelijkheid was geweest om deze op te hangen, had ik deze in mijn slaapkamer onder mijn TV gehangen, helaas is dit niet het geval.
De bas is best vol en klinkt best netjes. Wanneer de subwoofer wordt gebruikt, dan wordt deze ook bedient door de afstand van de soundbar. Dit geeft een nog voller geluid aan het setje.

Tijdens het schrijven van de review heb ik eens een mixje op de achtergrond aangezet waarbij ik eens goed naar het geluid luister. Sommige spraak/zang klinkt wat vlak. Het is daarom ergens wel zonde dat de EQ niet verder kan worden aangepast behalve ‘Movie/Music/Game’. Maar voor een soundbar van 130 euro… kan je dat verwachten? Ik denk het niet.
Hoe dan ook, onderstaande mix klinkt zonder de subwoofer zelfs prima.

Soms missen wel wat high’s, zoals bij het volgende nummer.

Even terug in de kerstsferen; ook hier is goed te horen dat de high’s vaak niet doorkomen. Ook de zang van de kinderen valt soms een beetje weg, eveneens het geluid van de piano.

Voor gaming en normaal gebruik is het een prima soundbar/subwoofer, maar verwacht er niet met heel veel plezier een complete collectie van Mozart op te spelen. Daarmee is de kwaliteit niet goed genoeg.
Nogmaals, voor gaming is het wel weer leuk. De soundbar geeft een vol en breed geluid.

Wat mij overigens opviel, is dat spraak in films erg duidelijk is. Zelf heb ik met mijn oude Panasonic plasma TV het probleem, dat wanneer ik een film kijk vaak spraak door muziek wordt overheerst. Met deze soundbar heb ik daar juist helemaal geen last van gehad. Spraak kwam juist erg duidelijk door. En dat is met een redelijk aantal films getest…. 😀

Qua gaming, tsja.. voor een console waarbij je random rond speelt/racet, is het een redelijke soundbar. Mocht je shooters willen spelen, dan adviseer ik gewoon een 2.0 headset waarbij je veel duidelijker hoort waar iemand staat. Forza Motorsport 7 klinkt dus goed op de soundbar. Echter, een ronde Battlefield 1 of PUBG is iets wat ik niet graag nogmaals doe. Kortom, de soundbar lijkt voor mij meer voor de casual games. Bijvoorbeeld als je alleen Destiny 2 aan het spelen bent. Dan is het geluid ook niet super interessant. Competitive CS GO of Overwatch is dus niet aan te raden.

Wat overigens wel erg fijn is, is dat er met een laptop of smartphone/tablet via bluetooth verbinding kan worden gemaakt met het setje. Zo kan je altijd draadloos muziek afspelen.

Wanneer er MP3 files op een USB staan, dan kan er ook gebruik worden gemaakt van de soundbar, waarbij deze door de files heen gaat spelen. Echter, omdat er geen LCD op zit, weet je echter niet direct (behalve door te luisteren) wat er speelt. En dat is wel weer jammer. Ik had hier zelf liever een LCD scherm op gezien die even toonde welk nummer er wordt afgespeeld, en ook op welke input het staat!

Conclusie

Voor een soundbar van ongeveer 130 euro (op tijd van schrijven), ben ik best onder de indruk. De 2 mini-subwoofertjes in de soundbar zorgen zelf ook al voor wat bas. Een slaapkamer of studeer/computerkamer kan best worden gevuld met het geluid van de soundbar. Mocht de soundbar bij een tv liggen – in bijvoorbeeld een woonkamer – dan is een subwoofer wel aan te raden.

Een LCD schermpje trouwens had wel ideaal geweest, niet alleen om aan te tonen welke input geselecteerd staat, maar ook wel nummer (mp3) via de USB aansluiting speelt. Dit blijft wel een probleem, op ten duur moet je gaan bedenken welke input bij welke kleur led-lamp hoort, maar dat went. Groen bijvoorbeeld voor line-in, blauw voor bluetooth etc.

Het is overigens wel zonde dat de soundbar niet kan worden opgehangen. Dit zou het voor tv’s die aan de muur hangen een ideale toevoeging zijn.

De subwoofer klinkt goed – voor wat je van een subwoofer van 60 euro mag verwachten. Erg helder. De subwoofer bromt niet snel (bij bijvoorbeeld hard zetten van muziek kan het wel eens voorkomen dat een subwoofer te veel herrie gaat maken, wat die zelf niet aankan – waardoor het vervormd).
Voordeel van de subwoofer is dat deze ook overal neer kan worden gezet zonder bekabeling naar de GS333 (soundbar), waar deze via WiFi met elkaar verbonden is.

De gehele set is gemakkelijk via SPDIF, RCA of Line-in (naast USB/Bluetooth) aan te sluiten. Dit zorgt er ook gelijk voor dat men niet direct elke keer met kabels dient te rommelen om het op verschillende devices aan te sluiten.

Kortom, qua geluid; muziek/films e.d. klinkt het setje best goed – voor wat je er qua prijs/kwaliteit van mag verwachten. Het is ergens wel jammer dat er geen EQ verder kan worden getweaked. Maar daar is mee te leven.

De soundbar en subwoofer krijgen 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zet iiyama niet alleen gaming monitoren op de markt, maar ook voor zakelijk gebruik. Vandaag ga ik in op een wat grotere variant. Een 43 inch X4372UHSU-B1!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zijn de schermen van iiyama niet alleen voor werk, maar ook voor gamen. En dat laten ze maar weer zien met de iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1. Hoe goed deze werkt? Dat lees je in deze review!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur ze richten zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Vandaag nemen wij de PX7 onder de loop!

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op kan laten rusten. Door de stoffen afwerking blijven in iedere geval je voeten warm t.o.v. een laminate vloer!

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat zoeken wij in deze review uit!

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort XT Duo Clone! Is deze sneller? Dat zoek ik uit!