31 december 2018

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Audio-Technica ATH-DSR9BT

Audio Technica heeft de ATH-DSR9BT niet heel erg lang geleden uitgebracht en omdat ik maar graag een draadloze koptelefoon review/gebruik is de tijd aldaar om de koptelefoon te reviewen, na twee maanden met de hoofdtelefoon te spelen. Wat ik nog meer te vertellen heb lees je in deze review!
Audio Technica ATH-DSR9BT
Pluspunten
  • Erg crisp geluid!
  • Licht
  • Flexibel
  • aptX HD
  • 45mm drivers
  • Zachte oorkussens
  • Hardcase meegeleverd
Minpunten
  • Controls hadden wel iets beter gekund
  • Geen software om de headset naar wens af te stellen

Inleiding

Audio Technica heeft de ATH-DSR9BT niet heel erg lang geleden uitgebracht en omdat ik maar graag een draadloze koptelefoon review/gebruik is de tijd aldaar om de koptelefoon te reviewen. Zelf heb ik een kleine twee maanden met de hoofdtelefoon kunnen spelen/werken. De headset heeft heerlijke oorkussens en zit in mijn optiek erg goed. Wat ik nog meer te vertellen heb lees je in deze review!

Kenmerken & Specificaties

Laten we deze review eerst even aftrappen met de specificaties!

Type
Dynamic

Driver Diameter
45 mm

Voice Coil
OFC-7N

Frequency Response
5 – 45,000 Hz

Sensitivity
97 dB/mW

Impedance
38 ohms

Battery
Internal Battery:

3.7V rechargeable lithium polymer battery

Battery Life
Approx. 15 hours continuous use (1000 hours standby)

Charging Time: Approx.
5 hours (for 0-100% charge) Depending on environmental conditions

Weight
310 g (10.9 oz), without cable

Accessories Included
2.0 m (6.6′) USB charging cable, hard carrying case

Type (Microphone)
condenser

Sensitivity (Microphone)
-44 dB (1V/Pa a 1 kHz)

Frequency Response (Microphone)
50 – 4,000 Hz

Polar Pattern (Microphone)
omnidirectional

Input Jack:
Micro USB Type B

Communication System:
Bluetooth Version 4.2

Output:
Bluetooth Specification Power Class 2

Maximum Communication Range:
Line of sight – approx. 10 m (33′)

Compatible Bluetooth Profiles:
A2DP, AVRCP, HFP, HSP

Support Codec:
aptX HD, aptX, AAC, SBC

Uitpakken

Tijd om de headset uit te pakken!

Eén ding valt Audio Technica na te geven, en dat is dat zij hun producten erg netjes inpakken. Eveneens wordt bij de hoofdtelefoon een hardcase meegeleverd.

Uiteraard levert ook Audio Technica een handleiding en een micro-usb (type-b) kabel mee.

De nette en gelukkig niet al te grote hardcase is afgebeeld met het Audio Technica logo.

Wat een sexy headset!

In de kleine verpakking wordt de micro-usb kabel meegeleverd.

Op beide oorschelpen is het Audio Technica logo afgebeeld. Gelukkig schreeuwt dit verder niet. Ook de hoofdband is clean zonder gigantisch logo of tekst. De headset is in mijn ogen erg clean en netjes.

De headset kan ook worden verlengd zodat deze naar wens kan worden afgesteld.

Dit is toch een voordeel van reviewen, wanneer ik zelf zo’n headset zou kopen, zou ik niet zo snel een headset proberen te buigen. Gelukkig is de ATH-DS9BT wanneer nodig erg flexibel.

Zoals gezegd is de hoofdband clean qua merknamen. Het zachte leer zorgt er voor dat de headset ook erg fijn op de hoofd zit.

Aan de buitenkant is niet afgebeeld wat links en rechts is, en dat vind ik dan weer netjes. Dit staat netjes aan de binnenkant.

De hoofdband zit vast aan de koptelefoon, deze kan daardoor niet gemakkelijk worden vervangen.

De oorschelpen daarentegen kunnen wel sneller worden vervangen – wanneer nodig. Deze zijn via Audio Technica gewoon te bestellen. Ik heb zelden zulke zachte oorkussens gevoeld.

Eindelijk komen wij bij de controls. En daar heb ik gelijk slecht nieuws, ik vind zelf de controls een beetje slordig. Ik had meer gehoopt. Sennheiser heeft op de PXC550 aanraakgevoelige oorschelpen waarbij met bijvoorbeeld naar boven of beneden swipen (over de oorschelp) het geluid harder of zachter gaat. De DSR9BT heeft wat simpele knopjes voor aan/uit, volume en pauze/play/opnemen en ophangen. Daarnaast zit er nog een USB aansluiting (links van de volume slider) op. Dit vind ik wel een pijnpunt van de headset. Desondanks neemt dit niets van de geluidskwaliteit weg.

zoals gezegd is de headset behoorlijk flexibel. Lijkt je hoofd nou op een watermeloen of op een 42 inch TV, wees gerust…. dit moet bijna wel passen..

Muziek

Als groot liefhebber van alle soorten muziek luister ik ook echt veel verschillende nummers over mijn speakers/headsets. Ook klassiek gaat er bij mij gelukkig wel in.
Helaas kon ik de juiste versie die ik in FLAC heb gespeeld (direct vanaf mijn computer via USB op de Audio Technica) niet zo snel op YouTube vinden, doch heb ik echt enorm van onderstaande nummer genoten. De diepe tonen van de chello komen goed door, het geeft een heerlijk gevoel. De mid klinkt helder, direct en zoals het hoort te zijn.

Als groot fan van jazz luister ik bijvoorbeeld met plezier The Oscar Peterson Trio. Ik kan uren luisteren naar bijvoorbeeld The Night Train (mocht je hier een LP (of soortgelijke Jazz hebben liggen – en je moet er vanaf, laat het weten!)).

O, wat heb ik zitten swingen op dit nummer. De piano komt met het drumstel en chello prachtig door. Het is net of je erbij staat. Wat een artiesten die drie….

Om even in de kerstsferen te blijven, Andrea Bocelli. Naast dat het een prachtige uitvoering is, klinken de mids en high erg crisp. Je krijgt met de Audio Technica DSR9BT ook niet het gevoel dat bepaalde mids of highs worden vervormd. De diepe stem van Andrea en hogere stem van de kinderen hebben over de headset een geweldige verhouding. Het getokkel van de violen zijn mooi vol. De piano klinkt ook aanwezig, maar niet te.

Holy moly, wat heb ik kippenvel gehad bij dit nummer. De instrumenten klinken zo bijzonder vol. De violen hoor je in je oren spelen. De mids en high van dit nummer klinken in dit geval prachtig.
De zwaardere tonen van de piano zijn mooi aanwezig maar zeker niet overheersend.

Schijnbaar heb ik een tijd onder een steen gelegen, zo kwam ikzelf pas geleden dit nummer tegen en heb dit al flink wat malen over de Audio Technica af kunnen spelen. De beat klinkt heerlijk, vol, to the point!
De saxofoon als zijn stem aan het einde klinken helder.

En voor je het weet luister je een uur naar het volgende en heb je zin om door je kamer heen te springen als een 10 jarige.
De Audio Technica DSR9BT geeft een geweldige diepe bass die er voor mij voor zorgt dat ik lekker kan genieten van muziek. Of het nou jazz, klassiek, pop of hardstyle/hardcore is, de DSR9BT heeft mij verrast.

Zelf luister ik met een hoop plezier de podcasts van Noisia Radio of Heldeep radio met deze koptelefoon. Simpelweg omdat de headset ook wat bas heeft waardoor de nummers gewoon heerlijk klinken. Hierdoor typ ik ook behoorlijk wat werk weg, en voor je het weet is zo je werkdag voorbij.

Conclusie

Audio Technica heeft met de ATH-DSR9BT in mijn optiek een erg goede headset op de markt gebracht. Tijdens mijn werk heb ik de headset aan een andere audiofiel mogen geven die letterlijk kippenvel op zijn armen kreeg toen hij een nummer van Andrea Bocelli luisterde. Zijn mond viel open en zijn reactie was dat hij ook een DSR9BT wilde gaan bestellen.. Toen hij online de prijs zag viel wederom zijn mond open.. Hij heeft de hoofdtelefoon wegens een krap eindejaars budget – met spijt – niet gekocht.

De headset is licht, flexibel en heeft een redelijke accuduur van 15 uur. Daarnaast heeft het 45mm drivers die ook flink wat geluid kunnen verzetten. Sterker nog, het geluid is in mijn optiek erg helder, en kleurrijk.
Wat ik wel jammer vind, is dat de headset zo nu en dan zachtjes ratelt bij agressief gebruik/ergo, flink hoofd schudden etc. Dit laat het dan helaas wel weer wat goedkoper voelen. Bij normaal zitten en werken (letterlijk een maand mijn hoofdtelefoon tijdens werktijden kunnen gebruiken) had ik er geen last van en kon ik met alle plezier genieten van de geluiden die de Audio Technica headset voortbrengt.

De koptelefoon kost een kleine 500/600 euro, wat simpelweg niet weinig is. En toch weet ik zeker dat ik de headset zelf ook zou prefereren boven een B&O H4 (waar ik eerder een review van heb geschreven) of zelfs H9 (waar ik een tijdje mee heb mogen spelen). Dit geldt eveneens voor de KEF Space One Wireless, waar binnenkort een review van online komt te staan.
De drivers voelen voor mij directer en duidelijker dan de B&O en KEF.
De Audio Technica ATH-DSR9BT blijft mijn nr.1 wireless headset van dit moment!
Ik geef daarom de headset 4 van de 5 sterren!

Laatste Posts

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!

Netgear is een bekende naam voor velen, ook vandaag de dag stappen zij in de WiFi 6 markt met de nieuwe MK63. Een mesh systeem om heel je huis van internet te voorzien. Hoe dit werkt, dat lees je hier!

Inleiding De Steelseries Apex 7 TKL, is de goedkopere variant van de Apex Pro TKL….

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de CX 400BT True Wireless uitgebracht. Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe klinken deze oortjes eigenlijk? In deze review zoek ik het uit!

Ben je nou op zoek naar een geweldige Noblechairs stoel? Yorcom heeft een actie waarbij…

Sennheiser heeft niet heel lang geleden de Momentum True Wireless 2 uitgebracht. Zijn deze een verbetering t.o.v. de vorige generatie? Wat levert Sennheiser allemaal mee en hoe lang gaan de oortjes mee? In deze review zoek ik het uit!

Naim & Focal werken al jaren samen wat resulteert in een aantal gebalanceerde opties. De Naim Uniti Atom & Focal Chora 826 is er één van.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
De Master Premium is in mijn optiek toch wel één van de mooiere stoelen, in deze review ga ik dieper in op deze stoel.

Stoelen worden vandaag de dag door elke merk wel aangeboden onder het mom van ‘gaming chair’. AKRacing is toch een vrij bekende in deze markt.
Niet heel lang geleden is de Core LX Plus op de markt gekomen die wij eens onder de loep nemen.

QNAP heeft meer in huis dan een NAS en dat blijkt met de nieuwe QSW-M408-4C & QSW-1208-8C. Beide 10GbE switches hebben een hoop power en connecties om toch redelijk wat zaken aan te sluiten. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden.

QNAP heeft met de QNAP TS-h886 een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? Wat voor aansluitingen zijn er zoal op dit beest? In deze review zoek ik dat verder uit!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. Maar niet alleen voor speakers… Bowers & Wilkins richt zich namelijk ook op koptelefoons. In deze review gaan we daarom in op de PX5. Een nieuwe topper van Bowers & Wilkins? Ik zoek het uit!

Denon is al jaar en dag een bekende in de markt voor audio producten. Vandaag neem ik de Denon AH-GC30 onder handen. Hoe deze bevalt lees je hier.

iiyama heeft met de G-Master GB3461WQSU Red Eagle een topper van een monitor neergezet. Een monitor met een geweldige resolutie van 3440×1440 met 144Hz. Als widescreen gamer, wat wil je nog meer?

In deze review behandel ik de budget georiënteerde QNAP TS 230 NAS. In combinatie met 2x 6TB van Western Digital Red zoek ik uit wat je met deze NAS kan. Tevens zoek ik uit hoe het streamen via PLEX bevalt.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!