27 december 2017

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Audio-Technica ATH-ADG1x

Audio Technica is al jaar en dag één van de grote namen in de audiowereld. Vandaag de dag heeft Audio Technica ook een aantal gaming headsets. Als gamer en muziekliefhebber heb ik natuurlijk veel interesse in de kwalitatieve aspecten van zo’n dergelijke headset. Tijd dus om deze te reviewen.
Audio-Technica ATH-ADG1x

Audio-Technica ATH-ADG1x

Pluspunten
 • Licht
 • Zeer flexibel
 • Goede weergave van geluid (zeer crisp)
 • Bas weergave is erg goed
 • Open design – geen warme oren!
 • Onderdelen zijn gemakkelijk te vervangen
Minpunten
 • Volumeknop aan de kabel – die door het bewegen de headset opeens zachter zet
 • Prijs
 • Voor een headset van nagenoeg 300 euro verwacht je toch een hoes/casing
 • Microfoon is er niet af te halen
 • Headset kan bij flink headbangen naar beneden zakken

Inleiding

Audio Technica is al jaar en dag één van de grote namen in de audiowereld. Vandaag de dag heeft Audio Technica ook een aantal gaming headsets. Als gamer en muziekliefhebber heb ik natuurlijk veel interesse in de kwalitatieve aspecten van zo’n dergelijke headset. Tijd om uit te zoeken of de headset veel waar is voor het geld.

Specificaties

Type
Open-air dynamic

Driver Diameter
53 mm

Frequency Response
5 – 35,000 Hz

Maximum Input Power
1,000 mW

Sensitivity
99 dB/mW

Impedance
48 ohms

Weight
285 g (10.1 oz), without cable

Cable
1.2 m (3.9′)

Connector
3.5 mm (1/8″) gold-plated stereo mini-plug (4 pole)

Accessories Included
2.0 m (6.6′) extension cable; windscreen

Type (Microphone)
Condenser

Sensitivity (Microphone)
-41 dB (0 dB=1 V/Pa, 1 kHz)

Frequency Response (Microphone)
100 – 12,000 Hz

Polar Pattern (Microphone)
Supercardioid

Uitpakken

Showtime!

Doordat de headset een 3.5mm 4 polige stekker heeft zou deze ook kunnen worden gebruikt op een console of degelijke. De verlengkabel zorgt ervoor dat de audio netjes wordt gesplitst voor de PC.

Uiteraard is een handleiding meegeleverd.

Eenmaal de headset uit de doos gehaald ziet het er best netjes uit.

Wat wel bijzonder is, is dat de headset niet in een casing zit. Maar op een stuk plastic zit waar een stuk stof over is gedrapeerd.

Audio Technica levert een popfilter en verlengkabel voor de headset.

Wat vooral opvalt aan de headset is dat er geen normale hoofdband op zit, maar twee houders die de headset op zijn plek moeten houden.

De condenser microfoon heeft zoals eerder aangegeven een nette popfilter die over de microfoon kan worden geschoven.

Ik moet bekennen dat ik het wel een nette headset vind. Het zilver, blauw en zwart wisselt elkaar mooi af.

De microfoon kan opklappen en is flexibel.

De ‘hoofdsteunen’ kunnen gemakkelijk eraf worden gehaald/worden vervangen wanneer benodigd.

Dit geldt ook voor de oorkussens. Deze kunnen gemakkelijk worden vervangen.

Wat ook erg fijn is, is dat de headset erg flexibel is.

Ook de ‘flaps’ die de headset op zijn plek dienen te houden, zijn best flexibel.

Ik weet uiteindelijk ook waar het doekje voor bedoeld is.

Gebruik

Voor degene die de omgeving nog wilt horen, is een open headset aan te raden. Daarnaast heb ik tijdens gebruik van de ADG1x ook geen één keer zwetende oren gehad – wat natuurlijk ook door het open design komt.

Voor de gamer/streamer die een studiomicrofoon heeft is het wel jammer de microfoon van de ADG1x niet kan worden verwijderd. De microfoon klinkt ‘normaal’, helaas is deze wat vlakker dan de MMX300v2 die ik voorheen heb getest. Voor normaal Teamspeak/Discord gebruik is de microfoon wel meer dan genoeg. Wanneer iemand graag wilt casten/streamen of dergelijke dan raad ik toch een goede studio microfoon aan.

Wat ik wel merk na een langere tijd, is dat de headset langzamerhand zakt waardoor deze gaat drukken boven in de nek. Dit gebeurt vooral bij het veel bewegen. Dit gebeurt overigens niet elke tien seconden. Maar dat is na verloop van tijd.

Muziek

De ADG1x klinkt qua muziek wel heel erg goed. Onderstaande nummers heb ik met de Audio Technica beluisterd, in combinatie met een Asus Phoebus soundcard – zonder preset.

In onderstaande nummer komen de low’s eigenlijk best goed door. Voor een open design is dat best uniek. De mids en high’s klinken erg goed. Kortom, de stemmen van Tony Bennett & Aretha Franklin komen evenwichtig over.

Ook in onderstaand nummer komt de spraak erg gebalanceerd over met de ADG1x. De low’s zijn precies goed. De instrumenten zoals (bas)gitaar en drumstel komen erg duidelijk over.

Om even in de kerstsferen te blijven, Andrea Bocelli. Naast dat het een prachtige uitvoering is, klinken de mids en high erg crisp. Je krijgt ook niet het gevoel dat bepaalde mids of highs worden vervormd.

Ook de stem van Michael Bublé komt er goed over. De instrumenten overheersen bij de headset niet. De low’s zijn echt net perfect.

Voor degene die vaker mijn reviews leest, weten dat ik groot fan van Oliver Heldens ben. Uiteraard wil ik ook testen hoe de headset klinkt (waar ik met vele verschillende headsets naar de mixjes van Olie luister).

Het nummer van ongeveer 2 minuut en 20 seconden klinkt erg goed met de ADG1x. Ik ben ook met dit nummer best verbaasd hoeveel bas er met deze open headset mogelijk is. Met deze headset is de bas ook niet overheersend. Lees, dat de headset de woonkamer in begint te trillen.

Om de hoge tonen te testen luisteren we even naar een stukje van Montserrat. En weer heb ik kippenvel op mijn armen staan. Haar stem komt erg helder en mooi door. De instrumenten overheersen niet en zijn toch wel perfect te horen.

Al met al, de Audio Technica ADG1x is een prima headset om muziek mee te luisteren. Op zowel lage als mid/hogere tonen klinkt het erg helder. Toch wel hetgeen je van een high-end headset (voor een ‘higher-end’) prijs mag verwachten.

Conclusie

Over het algemeen ben ik niet zo’n heel erg groot fan van open headsets als ik even wat ruigere nummers (hardstyle/hardcore/drum&bass/techno of dergelijke) wil luisteren. Hiervoor zou ik tot voorheen altijd (als ik een headset zou gebruiken) een gesloten headset pakken, zoals bijvoorbeeld de Beyerdynamic MMX300v2 pakken. Na gebruik van de Audio Technica ADG1x is dit gevoel wel erg bijgedraaid. De headset klinkt in mijn optiek voor zowel de ‘ruigere’ nummers, als klassiek/jazz of pop erg goed. De tonen komen in mijn optiek zowel laag als hoog erg goed door.

Ook qua gaming is het een fijne headset. De headset klinkt i.c.m. Discord of Teamspeak in mijn optiek prima.

Met de games zoals PUBG en Battlefield is het voornamelijk een headset waar je vroeg van te voren al de stappen aan hoort komen voordat de rest van je team het doorheeft (“Hé, ik hoor iets”, “neen die ligt al stof te happen”).

Zelf zit ik ook rustig met deze ADG1x op Forza Motorsport 7 te spelen.

Toch had ik het fijner gevonden als er een ‘normale’ hoofdband op zat. De headset is tijdens gebruik wel een aantal keren langzaam naar beneden gezakt. Ik denk dat degene met een pet of redelijke afro er weinig last van heeft. Dit ligt misschien ook aan het gebruik, ben bijvoorbeeld vandaag erg verkouden en nies mij helemaal leeg. Toch is het iets om rekening mee te houden – dat bij het meedeinen met de muziek er een kans is dat de headset wat afzakt.

Daarnaast vind ik het wel jammer dat de microfoon niet afneembaar is en dat er geen travelcase bij zit. Ondanks dat het een gaming headset is die voornamelijk bij een PC blijft liggen, is het wel fijn in geval van het reizen naar een LAN-party of tournament even de headset netjes op te kunnen bergen.

Ondanks de negatieve punten ben ik erg tevreden over de Audio Technica ATH-ADG1x. Qua muziek is het een prima headset en geschikt voor best veel genres, daarnaast is de headset ook uitermate geschikt voor shooters. Geluid is erg helder waardoor snel kan worden bepaald waar een ‘vijand’ zich bevindt.

Met de prijs van 300 euro is de headset geen goedkope, maar kwalitatief (qua geluid) is dat voor mijn gevoel wel te verantwoorden.

De Audio Technica ADG1x krijgt van mij 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zet iiyama niet alleen gaming monitoren op de markt, maar ook voor zakelijk gebruik. Vandaag ga ik in op een wat grotere variant. Een 43 inch X4372UHSU-B1!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zijn de schermen van iiyama niet alleen voor werk, maar ook voor gamen. En dat laten ze maar weer zien met de iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1. Hoe goed deze werkt? Dat lees je in deze review!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur ze richten zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Vandaag nemen wij de PX7 onder de loop!

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op kan laten rusten. Door de stoffen afwerking blijven in iedere geval je voeten warm t.o.v. een laminate vloer!

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat zoeken wij in deze review uit!

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort XT Duo Clone! Is deze sneller? Dat zoek ik uit!