29 april 2018

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Arozzi Arena Gaming Desk

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!
Arozzi Arena Gaming Desk Puur

Arozzi Arena Gaming Desk Puur

Pluspunten
  • De Arena is echt heel stevig met een degelijke constructie
  • Kabelmanagement van de Arena is ook een groot pluspunt
  • Muismat is gemakkelijk te wassen – zelfs in de wasmachine
  • De stoel zit fijn en zorgt voor genoeg steun
  • Het kantelmechanisme van de stoel zorgt er voor dat je altijd je juiste positie vindt!
Minpunten
  • Prijs van de set komt al snel boven de 600 euro
  • Tafel is lastig te verstellen
  • Netje voor kabelmanagement voelt niet erg sophisticated voor een tafel van ongeveer 300 euro
  • Er is bijna niet te schrijven/tekenen op de muismat – je drukt erg snel met je pen door het papier heen

Inleiding

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties van de stoel en tafel.

Uitpakken

Stoel


Tijd om de stoel uit te pakken. Arozzi levert erg duidelijke handleidingen mee, dus voor je het weet staat alles in elkaar.

Zoals wij van Arozzi gewend zijn, zit alles netjes ingepakt!

De doppen om de gasveer af te dekken, de gasveer zelf en twee hendels worden netjes meegeleverd.

De Arozzi Vernazza is uitgerust met PU leer. Arozzi levert eveneens twee kussentjes mee.

Het zitvlak van de stoel ziet er best goed uit! Best breed en toch steun aan de zijkanten waardoor je benen in de stoel rusten.

Zoals wij van eigenlijk alle stoelfabrikanten gewend zijn, is de stoel uitgerust met een stalen frame. Dit zorgt voor extra stevigheid.

Arozzi levert netjes handschoentjes mee, twee afdek plaatjes (om de rechter en linkerkant van de rugleuning af te dekken), vijf wieltjes en een inbus.

Zelfs vanuit de handleiding loop je snel door de stappen heen. Duw de wielen op hun plek in de voet en zet de gasveer in de voet etc.

De stoel kan via de draaiknop dusdanig worden aangepast dat er zachter of harder naar achteren kan worden geschommeld.

Eenmaal in elkaar geschroeft ziet de stoel er best netjes uit! Het zwarte oogt in mijn optiek rustig maar ook stoer.

Het onderste kussentje is gemakkelijk omhoog en omlaag te verplaatsen. De nekkussen kan ook ‘wat’ omhoog – voor de langere mensen. Verder naar beneden kan helaas niet verder uitrekken omdat de vormen naar beneden breder uitlopen. Beide kussentjes zijn gemakkelijk afneembaar!

Het oogt gelijk wel iets anders 🙂

Mocht je nou in een stoel willen kunnen slapen, vrees niet.. ook bij de Arozzi Vernazza kan je de oogjes sluiten.

De stoel kan gemakkelijk gekanteld worden door de hendel even op te tillen en de rugleuning af te stellen.

De armleuning kan omhoog/beneden, naar voren/achteren en kan naar buiten/binnen worden gedraaid.

Ook aan de achterkant van de rugleuning is het Arozzi logo afgebeeld.

Tafel


Nu is de Arozzi Arena aan de beurt. Zelfs met twee dozen ben je sneller klaar dan je denkt.

Zoals wij ook bij de stoel gewend zijn, is ook de tafel netjes ingepakt.

Thanks Arozzi! 😀

De twee stalen steunen zijn onderdeel van de tafelpoten. En in het midden staat de muismat die netjes opgerold is.

Het gewicht van ongeveer 50 kilo is niet gek als je ziet dat vrijwel elk onderdeel (op het tafelblad na) van staal is.

Zoals gewend van Arozzi wordt een nette en duidelijke handleiding meegeleverd. Het netje zorgt voor het kabelmanagement.

De schroeven worden van A tot en met E gelabeld. Eveneens wordt er een inbus meegeleverd en aantal reserve schroeven. De handleiding beschrijf op welke schroeven (aangeduid met een letter) moet worden ingeschroefd.

Na paar minuten tijd zijn de tafelpoten gereed. En geloof mij, ze zijn niet licht.

De latjes worden aan elkaar bevestigd en zorgt er voor dat het blad op de latjes kan liggen.

De stalen frames aan elkaar zorgen voor een stevige constructie!

Even schroeven en het resultaat is aldaar!

Tijd om het blad er op te monteren!

Leg het blad ondersteboven op de grond en leg daar vervolgens het frame op. Schroeven maar!

Span het netje over de andere meegeleverde schroeven en klaar! – op de muismat na 😀

De tafel is overigens ook gewoon zo te gebruiken, alleen is de muismat wel erg fijn.

De muismat heeft openingen om de kabels netjes weg te kunnen werken. Dat geeft een mooi beeld. Echter, bij het schoon moeten maken/wassen (ja, kan in de wasmachine), dien je alles wel weer los te halen.

Het resultaat oogt wel heel erg gaaf!

Gebruik

Al zittend op de stoel en aan de tafel schrijf ik deze review. En ik moet bekennen dat ik erg snel kan wennen aan zo’n set. Het zit niet alleen lekker, het muist ook lekker weg. Daarnaast moet ik wel bekennen dat ik de set best stoer vind ogen.

De tafel zelf is erg stabiel. Dat komt natuurlijk ook door de stalen constructie. En dat is niet voor niets met ongeveer 50 kilo aan materiaal (+ verpakking) in zijn totaliteit.

De muismat voelt goed en stevig aan. Doordat er een rubberen onderlaag op zit, verschuift deze niet snel – en al helemaal niet als er apparatuur op staat.
Voordeel van de muismat, is dat deze gemakkelijk kan worden gewassen (zelfs met de wasmachine). Het nadeel wat je hier wel mee hebt, is dat omdat het één geheel betreft, alle spullen van een bureau dienen te worden gehaald. Dat is al helemaal niet fijn als je net netjes alle kabels hebt weggewerkt.
De muismat zorgt eveneens wel voor een enorm groot speelveld voor de gamer. Je kan je muis echt alle hoeken van het bureau laten zien (no pun intended).

Met gebruik van de stoel is een werkdag voltooid zonder dat ik als Quasimodo wegliep. De rugleuning en zijsteunen (voor zowel de rug als de benen) zorgen voor een goede steun. De armleuningen kunnen naar boven/beneden, voor/achter, binnen of buiten worden afgesteld. Overigens vond ik de neksteun net wat te hard, maar daar is gemakkelijk een oplossing voor te verzinnen door deze achterstevoren aan de stoel te hangen – ergo; niet te gebruiken.

Conclusie

Na een tijdje mogen spelen met zowel de stoel als bureau, moet ik bekennen dat ik best tevreden ben met het geheel. Het oogt erg stoer/gaaf. Daarnaast vind ik het best fijn dat de bureau een goede kabelmanagement mogelijk maakt door de gaten in de muismat, maar eveneens ook het netje onder de bureau.
De mogelijkheid om de bureau naar boven en beneden af te kunnen stellen is ook fijn – zo kan men met de tafel meegroeien. Helaas is er geen mogelijkheid met de tafel te gaan staan waar deze maximaal 81 cm is. Het afstellen kan alleen gebeuren door een schroef in de poot even open te draaien – tafel omhoog/beneden af te stellen en deze weer dicht te draaien. Dat is ansich niet erg. Maar als je bureau vol met apparatuur staat en je alleen bent kan dit wel een onhandig iets zijn.

Mocht je veel a4’tjes moeten schrijven/tekenen, dan raad ik wel aan af en toe de muismat even te kantelen of een blad als ondergrond te gebruiken. Met je pen druk je zo door je papier heen.

Voor degene die twee linkerhanden heeft, geen probleem! Arozzi levert erg duidelijk handleidingen mee. Binnen een vrij korte tijd is alles netjes in elkaar gezet en kan je genieten van je bureau, stoel of zelfs beide :).

Waar ik initieel wel wat bezorgd over was, was dat ik het gevoel kreeg dat als de muismat vies werd dit bleef zitten – of dat je dit zelfs zou blijven zien. Dit is echter niet het geval. De muismat is met water schoon te maken. Sterker nog, deze kan in de wasmachine! Enig nadeel is dan wel dat je alles weer van je bureau dient te halen.

Zelf vind ik het overigens ook fijn dat een bureau diep is, en met 82 centimeter is dat erg fijn. De inham zorgt voor een diepte van 72 centimeter. Ondanks de 72cm zit je voor je gevoel niet direct op je monitor en kan nog perfect heen en weer schuiven met je muis en toetsenbord.
Met maximaal 80 kilo aan belasting op de tafel kan er best wat worden neergezet. Drie monitoren dient ook geen enkel probleem te zijn. Zeker met de kleine inham is dat eigenlijk best wel gaaf (als de schermen naar binnen gedraaid staan).

De stoel valt met ongeveer 300 euro in de prijsklasse van de stoelen van DXRacer en Noblechairs. Het materiaal voelde in mijn optiek wel beter aan dan dat van DXRacer, ondanks dat het beide stoelen uitgerust zijn met PU leer. De stoel heeft wel een betere zitoppervlakte en is daarnaast ook best stevig – en is dus prima te gebruiken voor de bredere medemens onder ons. De gasveer kan overigens tot 145kg verdragen.

Voor mij had de stoel ook een ideale zitkussen voor mijn persoonlijke zitkussens :D. Ik kreeg niet het gevoel dat ik op een houten plank zat, ook niet na een lange dag werken – al zittend op de stoel.

Ondanks dat ik de stoel en tafel toch nog aan de prijzige kant vind, ben ik wel erg tevreden met de set. Voor de gamer is dit een geweldig speelveld waar je enorm leuk op kan gamen.
Ik geef beide producten 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. Met de Mu-So Qb 2nd generation zet Naim nogmaals een topper van een speaker op de markt. In deze review ga ik dieper in op de mogelijkheden en voornamelijk kwaliteit.

NAIM is toch best een bekende in de high-end audio markt. NAIM had aantal jaren geleden de Mu-so op de markt gebracht. Dat was al een behoorlijk goed scorende WiFi luidspreker. Met de additionele HDMI aansluiting is de Mu-so 2nd Gen een echte soundbar… met kwaliteit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Action’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze maar weer met de Rival 650 Wireless.

De PocketBook Touch HD is een fijne en handzame e-reader met genoeg opties. Door de lange accuduur kan je daarnaast ook nog eens een flinke tijd vooruit.

De Arozzi Verona XL, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Verona XL. Welke opties heeft het en hoe scoort deze stoel?

De HP Envy X360 13-ar0350nd is een kleine powerhouse. Met een 13.3 inch Full HD touchscreen én de mogelijkheid het scherm 360 graden te draaien is het niet alleen een kleine maar ook handige laptop. De 512GB SSD met 16GB geheugen zorgt voor een hoop power in een klein formaat.

EPOS heeft een nieuwe EPOS | Sennheiser GSP 670 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 670? Ik zoek het uit!

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TWD2501B heetwaterdispenser mét een…

Tomato tomado, in dit geval weer eens iets anders! Een Tomado TMF1501B melkopschuimer/melk warmer. De melkopschuimer voor een perfecte latte macchiato!

De Inventum AC905W zorgt voor een goede verkoeling in de warme zomerdagen. Wat voor functies de AC905W allemaal heeft lees je in deze review!

Synology heeft met de DS2419+ een behoorlijk grote nas op de markt gebracht. Eén die groter is dan de normale die ik normaliter review. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier!

In deze review ga ik dieper in op de Inventum VST413WA. Een ventilator met afstandsbediening die ook nog eens enorm stil is. Ik ben er enorm fan van – badumtsss. Waarom? Dat lees je in deze review!

Dit keer wat anders, namelijk een airfryer van Inventum. De GF500HLD! Hoe deze bevalt zoek ik in deze review uit! Nom nom nom…..

EPOS heeft een nieuwe Sennheiser GSP 370 uitgebracht. EPOS heeft de ‘gaming’ division van Sennheiser overgenomen waardoor op ten duur de gaming producten onder de naam van EPOS worden uitgebracht. Hoe bevalt de GSP 370? Ik zoek het uit!

In mijn laatste review van de Steelseries Apex 7 (Red Switches) vroeg ik mij af hoeveel het nou daadwerkelijk verschilt tussen de Red en Brown switches. In deze review loop ik door de Apex 7 (Brown) heen!

QNAP brengt sinds deze maand de QNAP TS-453D uit. Gecombineerd met een TL-D800C kijk ik naar de mogelijkheden. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat uit!

QNAP heeft niet heel lang geleden de nieuwe TVS-872XT uitgebracht. Hoe bevalt deze NAS? In deze review zoek ik dat verder uit!

Nitro Concepts kwam niet heel lang geleden met een nieuwe bureau op de markt, de D16E Carbon. In deze review ga ik dieper in op deze bijzondere maar ook grote bureau met een leuke functie!

Na mijn vorige review van de Noblechairs Epic wordt het nu tijd voor een nieuwe Noblechairs gamingstoel. En niet zomaar één… de Hero 2019 Limited Edition. In deze review ga ik hier dieper op in!

Steelseries heeft niet heel erg lang geleden de Apex 3 uitgebracht. De Apex 3 maakt gebruik van membraan toetsen, hoe deze werken? Dat zoek ik voor je uit!

Steelseries heeft al een tijdje de Arctis 1 in de markt. Zelf heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze te reviewen, tot nu! In deze review neem ik de Arctis 1 onder de loep!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, maar ook met de Rival 3?

De Arozzi Vernazza, een ideale gaming chair. Hoe verhoudt deze zich tot de anderen?
Via Arozzi ontving ik twee stoelen, de Verona XL en Vernazza. Deze review gaat natuurlijk in op de Vernazza. Welke opties heeft het en hoe scoort deze?

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena Leggero, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zet iiyama niet alleen gaming monitoren op de markt, maar ook voor zakelijk gebruik. Vandaag ga ik in op een wat grotere variant. Een 43 inch X4372UHSU-B1!

iiyama is jaar en dag een bekende speler op de monitor markt. Zo zijn de schermen van iiyama niet alleen voor werk, maar ook voor gamen. En dat laten ze maar weer zien met de iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1. Hoe goed deze werkt? Dat lees je in deze review!

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur ze richten zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Vandaag nemen wij de PX7 onder de loop!

Bureaustoelen op laminaat? Sharkoon heeft wat leuks, een Sharkoon Floor mat. Een ronde mat voor je stoel, waar je ook nog eens je voeten op kan laten rusten. Door de stoffen afwerking blijven in iedere geval je voeten warm t.o.v. een laminate vloer!

Steelseries bracht niet zo lang geleden de Arctis Pro Wireless uit. Een opvolger van de Arctis 7 met een extra basisstation. Hoe deze is? Dat zoeken wij in deze review uit!

Gelukkig heeft Sharkoon wat nieuws, de Sharkoon Quickport XT Duo Clone! Met, jawel, USB 3.0.. In deze review gaan wij dieper in op de QuickPort XT Duo Clone! Is deze sneller? Dat zoek ik uit!