29 april 2018

Dutchiee Tech Reviews

Een uit de hand gelopen hobby…

Arozzi Arena Gaming Desk

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!
Arozzi Arena Gaming Desk Puur

Arozzi Arena Gaming Desk Puur

Pluspunten
  • De Arena is echt heel stevig met een degelijke constructie
  • Kabelmanagement van de Arena is ook een groot pluspunt
  • Muismat is gemakkelijk te wassen – zelfs in de wasmachine
  • De stoel zit fijn en zorgt voor genoeg steun
  • Het kantelmechanisme van de stoel zorgt er voor dat je altijd je juiste positie vindt!
Minpunten
  • Prijs van de set komt al snel boven de 600 euro
  • Tafel is lastig te verstellen
  • Netje voor kabelmanagement voelt niet erg sophisticated voor een tafel van ongeveer 300 euro
  • Er is bijna niet te schrijven/tekenen op de muismat – je drukt erg snel met je pen door het papier heen

Inleiding

Arozzi breidt zijn catalogus uit met niet alleen gaming stoelen (waar het initieel om bekend stond), maar tegenwoordig ook met bureaus. En niet zomaar bureau’s. De Arena, die in verschillende kleuren te krijgen is, is geen slecht bureautje. De stalen constructie en gigantische muismat zorgen voor een hoop werk/gameplezier!

Specificaties

Laten we beginnen met de specificaties van de stoel en tafel.

Uitpakken

Stoel


Tijd om de stoel uit te pakken. Arozzi levert erg duidelijke handleidingen mee, dus voor je het weet staat alles in elkaar.

Zoals wij van Arozzi gewend zijn, zit alles netjes ingepakt!

De doppen om de gasveer af te dekken, de gasveer zelf en twee hendels worden netjes meegeleverd.

De Arozzi Vernazza is uitgerust met PU leer. Arozzi levert eveneens twee kussentjes mee.

Het zitvlak van de stoel ziet er best goed uit! Best breed en toch steun aan de zijkanten waardoor je benen in de stoel rusten.

Zoals wij van eigenlijk alle stoelfabrikanten gewend zijn, is de stoel uitgerust met een stalen frame. Dit zorgt voor extra stevigheid.

Arozzi levert netjes handschoentjes mee, twee afdek plaatjes (om de rechter en linkerkant van de rugleuning af te dekken), vijf wieltjes en een inbus.

Zelfs vanuit de handleiding loop je snel door de stappen heen. Duw de wielen op hun plek in de voet en zet de gasveer in de voet etc.

De stoel kan via de draaiknop dusdanig worden aangepast dat er zachter of harder naar achteren kan worden geschommeld.

Eenmaal in elkaar geschroeft ziet de stoel er best netjes uit! Het zwarte oogt in mijn optiek rustig maar ook stoer.

Het onderste kussentje is gemakkelijk omhoog en omlaag te verplaatsen. De nekkussen kan ook ‘wat’ omhoog – voor de langere mensen. Verder naar beneden kan helaas niet verder uitrekken omdat de vormen naar beneden breder uitlopen. Beide kussentjes zijn gemakkelijk afneembaar!

Het oogt gelijk wel iets anders 🙂

Mocht je nou in een stoel willen kunnen slapen, vrees niet.. ook bij de Arozzi Vernazza kan je de oogjes sluiten.

De stoel kan gemakkelijk gekanteld worden door de hendel even op te tillen en de rugleuning af te stellen.

De armleuning kan omhoog/beneden, naar voren/achteren en kan naar buiten/binnen worden gedraaid.

Ook aan de achterkant van de rugleuning is het Arozzi logo afgebeeld.

Tafel


Nu is de Arozzi Arena aan de beurt. Zelfs met twee dozen ben je sneller klaar dan je denkt.

Zoals wij ook bij de stoel gewend zijn, is ook de tafel netjes ingepakt.

Thanks Arozzi! 😀

De twee stalen steunen zijn onderdeel van de tafelpoten. En in het midden staat de muismat die netjes opgerold is.

Het gewicht van ongeveer 50 kilo is niet gek als je ziet dat vrijwel elk onderdeel (op het tafelblad na) van staal is.

Zoals gewend van Arozzi wordt een nette en duidelijke handleiding meegeleverd. Het netje zorgt voor het kabelmanagement.

De schroeven worden van A tot en met E gelabeld. Eveneens wordt er een inbus meegeleverd en aantal reserve schroeven. De handleiding beschrijf op welke schroeven (aangeduid met een letter) moet worden ingeschroefd.

Na paar minuten tijd zijn de tafelpoten gereed. En geloof mij, ze zijn niet licht.

De latjes worden aan elkaar bevestigd en zorgt er voor dat het blad op de latjes kan liggen.

De stalen frames aan elkaar zorgen voor een stevige constructie!

Even schroeven en het resultaat is aldaar!

Tijd om het blad er op te monteren!

Leg het blad ondersteboven op de grond en leg daar vervolgens het frame op. Schroeven maar!

Span het netje over de andere meegeleverde schroeven en klaar! – op de muismat na 😀

De tafel is overigens ook gewoon zo te gebruiken, alleen is de muismat wel erg fijn.

De muismat heeft openingen om de kabels netjes weg te kunnen werken. Dat geeft een mooi beeld. Echter, bij het schoon moeten maken/wassen (ja, kan in de wasmachine), dien je alles wel weer los te halen.

Het resultaat oogt wel heel erg gaaf!

Gebruik

Al zittend op de stoel en aan de tafel schrijf ik deze review. En ik moet bekennen dat ik erg snel kan wennen aan zo’n set. Het zit niet alleen lekker, het muist ook lekker weg. Daarnaast moet ik wel bekennen dat ik de set best stoer vind ogen.

De tafel zelf is erg stabiel. Dat komt natuurlijk ook door de stalen constructie. En dat is niet voor niets met ongeveer 50 kilo aan materiaal (+ verpakking) in zijn totaliteit.

De muismat voelt goed en stevig aan. Doordat er een rubberen onderlaag op zit, verschuift deze niet snel – en al helemaal niet als er apparatuur op staat.
Voordeel van de muismat, is dat deze gemakkelijk kan worden gewassen (zelfs met de wasmachine). Het nadeel wat je hier wel mee hebt, is dat omdat het één geheel betreft, alle spullen van een bureau dienen te worden gehaald. Dat is al helemaal niet fijn als je net netjes alle kabels hebt weggewerkt.
De muismat zorgt eveneens wel voor een enorm groot speelveld voor de gamer. Je kan je muis echt alle hoeken van het bureau laten zien (no pun intended).

Met gebruik van de stoel is een werkdag voltooid zonder dat ik als Quasimodo wegliep. De rugleuning en zijsteunen (voor zowel de rug als de benen) zorgen voor een goede steun. De armleuningen kunnen naar boven/beneden, voor/achter, binnen of buiten worden afgesteld. Overigens vond ik de neksteun net wat te hard, maar daar is gemakkelijk een oplossing voor te verzinnen door deze achterstevoren aan de stoel te hangen – ergo; niet te gebruiken.

Conclusie

Na een tijdje mogen spelen met zowel de stoel als bureau, moet ik bekennen dat ik best tevreden ben met het geheel. Het oogt erg stoer/gaaf. Daarnaast vind ik het best fijn dat de bureau een goede kabelmanagement mogelijk maakt door de gaten in de muismat, maar eveneens ook het netje onder de bureau.
De mogelijkheid om de bureau naar boven en beneden af te kunnen stellen is ook fijn – zo kan men met de tafel meegroeien. Helaas is er geen mogelijkheid met de tafel te gaan staan waar deze maximaal 81 cm is. Het afstellen kan alleen gebeuren door een schroef in de poot even open te draaien – tafel omhoog/beneden af te stellen en deze weer dicht te draaien. Dat is ansich niet erg. Maar als je bureau vol met apparatuur staat en je alleen bent kan dit wel een onhandig iets zijn.

Mocht je veel a4’tjes moeten schrijven/tekenen, dan raad ik wel aan af en toe de muismat even te kantelen of een blad als ondergrond te gebruiken. Met je pen druk je zo door je papier heen.

Voor degene die twee linkerhanden heeft, geen probleem! Arozzi levert erg duidelijk handleidingen mee. Binnen een vrij korte tijd is alles netjes in elkaar gezet en kan je genieten van je bureau, stoel of zelfs beide :).

Waar ik initieel wel wat bezorgd over was, was dat ik het gevoel kreeg dat als de muismat vies werd dit bleef zitten – of dat je dit zelfs zou blijven zien. Dit is echter niet het geval. De muismat is met water schoon te maken. Sterker nog, deze kan in de wasmachine! Enig nadeel is dan wel dat je alles weer van je bureau dient te halen.

Zelf vind ik het overigens ook fijn dat een bureau diep is, en met 82 centimeter is dat erg fijn. De inham zorgt voor een diepte van 72 centimeter. Ondanks de 72cm zit je voor je gevoel niet direct op je monitor en kan nog perfect heen en weer schuiven met je muis en toetsenbord.
Met maximaal 80 kilo aan belasting op de tafel kan er best wat worden neergezet. Drie monitoren dient ook geen enkel probleem te zijn. Zeker met de kleine inham is dat eigenlijk best wel gaaf (als de schermen naar binnen gedraaid staan).

De stoel valt met ongeveer 300 euro in de prijsklasse van de stoelen van DXRacer en Noblechairs. Het materiaal voelde in mijn optiek wel beter aan dan dat van DXRacer, ondanks dat het beide stoelen uitgerust zijn met PU leer. De stoel heeft wel een betere zitoppervlakte en is daarnaast ook best stevig – en is dus prima te gebruiken voor de bredere medemens onder ons. De gasveer kan overigens tot 145kg verdragen.

Voor mij had de stoel ook een ideale zitkussen voor mijn persoonlijke zitkussens :D. Ik kreeg niet het gevoel dat ik op een houten plank zat, ook niet na een lange dag werken – al zittend op de stoel.

Ondanks dat ik de stoel en tafel toch nog aan de prijzige kant vind, ben ik wel erg tevreden met de set. Voor de gamer is dit een geweldig speelveld waar je enorm leuk op kan gamen.
Ik geef beide producten 4 van de 5 sterren.

Laatste Posts

Nieuwe website dutchiee.tv is live! De site wordt de opvolger van deze en zal zowel…

Eerder heb ik al de KEF LSX en Bowers & Wilkins Formation Duo mogen reviewen. Beide zijn interessante sets maar kosten respectievelijk 1200 en 2400 euro (tijd van schrijven van die reviews). Edifier is eigenlijk ook al een oude rot (bestaat sinds 1996), en ververst nog steeds de producten waardoor het ook eens tijd is de nieuwe Edifier S1000W aan de tand te voelen.

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft MSI ook een nieuw ITX Z690 bord uitgebracht, de MSI MEG Z690I UNIFY. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Waar een hoop mensen vaak rondzeulen met laptops voor werkzaamheden heeft iiyama de PROLITE XCB3494WQSN in het leven geroepen. Een 34 inch monitor met een KVM switch, waarbij alle nodige aansluitingen via een enkele kabel aan te sturen is. Een erg handige optie al zeg ik zelf.

iiyama heeft met de G4380UHSU-B1 Red Eagle een goed scherm op de markt gezet. De 4K 144Hz (op DisplayPort) oogt echt vlot en mooi. Zeker met het gamen geeft dit wel echt een hele andere ervaring. Tijdens het werk is er echt enorm (mede door de 4K) overzicht. Een prima combo wat mij betreft.

De nieuwe Alfa Romeo Tonale, de nieuwste cross-over SUV van de fabrikant. Hoe bevalt deze? Dat lees je hier!

Een aantal jaar geleden heb ik de Sennheiser PXC 550 mogen reviewen. Tegenwoordig is er hier een nieuwe variant van uitgekomen onder de vlag van EPOS, namelijk de EPOS Sennheiser ADAPT 660 AMC. Is deze net zo goed als voorheen?

VSSL & TruAudio zijn in ons kleine landje nog niet zo heel bekend. En toch zijn deze merken van SoundVision in Amerika wel al redelijk grote. In deze review ga ik dieper in op deze producten.

QNAP is intussen wel al redelijk bekend als merk dat netwerk storage en netwerk hardware verkoopt. Er is over het algemeen niet altijd een use-case om een grote NAS neer te zetten. Met de ‘Silent NAS’ reeks heeft QNAP 3 mooie systemen op de markt gezet. In deze review ga ik in op de mogelijkheden met deze systemen.

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Vandaag nemen wij de Asus ProArt Z690-Creator WiFi onder handen. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Met de 12e generatie van Intel worden natuurlijk weer een hoop nieuwe moederborden op de markt gebracht. Eigenlijk is er wel voor elk budget iets aan te schaffen. Een B660 moederbord als je het prima vindt om met een instap bord te beginnen. Zo zijn er Z690 borden zoals de Gigabyte Aero G – vanuit de vorige review met wat meer opties. Maar ook wat extremers… en daar gaat deze review over, de Gigabyte Z690 Aorus Xtreme. En Xtreme is deze zeker, en niet alleen de prijs!

Met de 12de generatie processoren van Intel heeft Gigabyte ook een nieuw Z690 bord uitgebracht, de Aero G. Na de DDR4 variant is er ook een DDR5 variant. De AERO is een ‘goedkopere’ Creator editie voor de Z690 reeks. Hoe deze bevalt, dat lees je hier!

Vertagear heeft met de SL5000 eigenlijk best een prima stoel op de markt gebracht. De stoel voelt best premium/goed aan – met genoeg opties en mogelijkheden, en dat niet voor een echte premium prijs. Hoe deze bevalt, lees je hier!

Dat ik vaker producten van Naim review, dat is geen geheim meer. Vandaag gaan we aan de slag met een ander gedeelte van de Naim reeks. Een eindversterker, in dit geval de de Naim NAP 250 DR.

De Naim Uniti Atom Headphone Edition is een logische en mooie opvolging van de normale Uniti Atom die ik eerder heb mogen reviewen. De Naim Uniti Atom Headphone Edition heeft geen normale speaker aansluitingen, maar wel ‘meerdere’ aansluitingen voor één of meerdere koptelefoon(s). Voor deze review gebruik ik de Uniti Atom Headphone Edition samen met een Focal Stellia.

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een ‘Ikea’ muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Hoort Steelseries met de Sensei Ten ook in dit rijtje thuis? Ik zoek het uit!

Gaming muizen, is het het investeren waard? Waarom is een Action muis van twee tientjes niet genoeg om als competitieve gamer het maximale resultaat te behalen? Vandaag de dag is er een behoorlijk verzadigde markt met muizen. Logitech, Roccat, Razer en dergelijke bevinden zich in de top qua gaming muizen. Ook SteelSeries hoort in dit rijtje thuis, en dat bewijzen ze ook weer met de Aerox 3.

De Yorcom Adventskalender is er weer, maak vandaag nog je eerste vakje open en pak je voordeel.
Iedere dag een nieuwe actie, gratis producten of diensten, combinatie deals en kortingen tot maar liefst 90 procent.

Klik op het vakje van vandaag en volg de instructies om gebruik te maken van de actie.
Deze actie loopt van 1 tot en met 26 december en Op=Op!

Bekijk hier de Adventskalender van Yorcom.

Fijne feestdagen!

Inleiding QNAP heeft met de QNAP TS-h973AX een op QuTS Hero gebaseerde OS uitgebracht. Hoe…

QNAP is een bekende naam als het gaat om netwerkopslag. Sinds de laatste jaren is QNAP ook in gaan zetten op netwerkapparatuur, een logische stap. In deze review ga ik in op de Qhora-301W.

Als audiofanaat schrijf ik regelmatig reviews over producten die iets met audio te maken hebben. Vandaag pakken we eens iets anders aan. Een minder bekend merk, maar één die wel een mooie toekomst heeft, Lemus. De Lemus Home Artistic, een interessante ‘soundbar’.

Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Netgear is een bekende naam voor velen. Naast de MK63 heeft Netgear ook de Nighthawk AX12 op de markt gebracht. Een futuristische WiFi 6 Router. Wat voor opties heeft deze zoal? Wij nemen de Nighthawk AX12 even onder de loep!

Bowers & Wilkins heeft een draadloze serie, de Formation reeks. Na mijn vorige review van de Bowers & Wilkins Formation Wedge, wordt het toch eens tijd voor de uiterste speakers van deze reeks, de Bowers & Wilkins Formation Duo. Hoe deze speakers bevallen, dat lees je hier!

Vandaag wat anders; een Delonghi Ecam 23.460.s volautomatische espressomachine! Na uitgebreid testen van deze machine – bijna 7 maanden, wordt het toch eens tijd voor een review. Mijn ervaringen lees je hier!

QNAP heeft met de QNAP TVS-h1688x en h1288x een op QuTS Hero gebaseerde NAS uitgebracht. Hoe bevallen deze apparaten? Wat zijn de verschillen en vooral; wat zijn de mogelijkheden? In deze review zoek ik dat verder uit!

Synology heeft met de Synology DS420+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier (eveneens met de DS220+). Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.

Bowers & Wilkins 705 S2 & FS-700 S2

Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas F1 Team 2021 Edition

Steelseries heeft al een redelijke tijd de Steelseries Arctis 9 Wireless op de markt. Het is vandaag de dag eens tijd deze aan de tand te voelen. Hoe presteert deze koptelefoon? Dat lees je hier!